Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Miksi NAP ja käyttäjäkokemus ovat ratkaisevia paikallisen hakukoneoptimoinnin kannalta

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Miksi NAP ja käyttäjäkokemus ovat ratkaisevia paikallisen hakukoneoptimoinnin kannalta

NAP-yhteensopivuus on tärkeä osa Googlen paikallishakua ja Local Pack -algoritmeja, mikä tarkoittaa, että viitteiden luominen johdonmukaisen NAP:n avulla Google-yritysprofiilisi tietoihin ja muihin verkkohakemistoihin ja -sivustoihin voi vaikuttaa paikallisiin sijoituksiin.

Johdonmukainen NAP on kuitenkin myös tärkeää käyttäjän matkan kannalta, sillä verkkohakemistoja ja kirjanmerkkisivustoja ei käytä vain Google – niitä käyttävät myös ihmiset.

Johdonmukaisuuden ja tarkkuuden korkean tason ylläpitäminen vähentää riskiä, ​​että hakukoneet tekevät virheitä mekaanisesti käsittelevien tietojen kanssa.

Se myös vähentää käyttäjien kitkan riskiä, ​​jos potentiaalinen asiakas yrittää ottaa yhteyttä yritykseesi löytää väärän puhelinnumeron, myymälän aukioloajat tai sähköpostiosoitteen.

Ja jos Google löytää viisi eri versiota aukioloajoistasi, mitä he uskovat?

Ristiriitaiset tiedot voivat heikentää Googlen luottamusta sijaintitietoihisi, mikä ei tarkoita sitä, että yritystietojasi pidettäisiin parhaana tuloksena asiaankuuluvalle kyselylle.

Yrityksen tärkeimpien tietojen luettelon pitäminen ja niiden paikkansapitävyys voi olla vaikeaa jopa yhdelle toimipaikalle.

Kun hallitset useita sijainteja useilla osoitteilla ja puhelinnumeroilla, jopa yritysohjelmistoja käytettäessä, siitä tulee yhä monimutkaisempaa.

Tämä työ on myös muuttumassa nyt, kun Google haluaa yritysten omistajien hallitsevan Google-yritysprofiiliaan (GBP) Google Mapsin käyttöliittymästä ja suurempia useilla toimipaikoilla sijaitsevia yrityksiä yritysprofiilien hallinnasta.

Kun käyttäjämatka alkaa

Monet ihmiset pitävät käyttäjäpolun ja brändikokemuksen alkavan, kun käyttäjä tekee ensimmäisen kyselyn puhelimitse tai sähköpostitse tai viettää paljon aikaa yrityksen verkkosivuilla.

Matka alkaa kuitenkin paljon aikaisemmin.

Googlen tiedot osoittavat, että niitä on viisi kosketuspistettä jotka useimmiten johtavat ostoon/sivuston vahvistamiseen:

 • Käytti hakukonetta.
 • Vieraillut kaupassa tai muussa paikassa.
 • Vieraillut jälleenmyyjän verkkosivustolla tai sovelluksessa.
 • Vieraili toisella verkkosivustolla tai sovelluksessa.
 • Käytti karttaa.

Käyttäjän matka alkaa, kun he näkevät brändisi ensimmäistä kertaa joko hakutulosluettelossa, Local Packissa, kartalla tai fyysisessä kivijalkakaupassasi.

Tässä johdonmukainen NAP tulee tärkeäksi, koska käyttäjät tarvitsevat johdonmukaista tietoa voidakseen edetä matkallaan.

Usein oletamme, että käyttäjät löytävät paikalliset yrityksemme ja brändimme verkkosivustojemme, vierailevien viesteidemme ja tiedotteidemme sekä Google-yritysprofiiliemme kautta.

Käyttäjät löytävät brändimme kuitenkin useiden verkkoportaalien kautta, mukaan lukien hakemistot, joihin luomme lainauksiamme ja listauksiamme.

Vaikuttaminen käyttäjän matkaan hakuvaiheessa

Kun käyttäjät tekevät ensimmäisiä hakujaan, tämä on ensimmäinen tilaisuutesi tehdä vaikutelma ja olla osa käyttäjän matkaa.

🔥 Empfohlen:  Kumppaniyritysten seurantaohjelmisto: 10 parasta työkalua kumppanikampanjoiden seurantaan vuonna 2023

Jos näyt näkyvästi paikallisessa paketissa tai SERP:issä, haluat käyttäjien napsauttavan sisältöä, joka tarjoaa sekä arvoa että tyydyttää heidän käyttäjien aikomuksensa.

Laiskot paikallissivut eivät auta ketään

Monissa tapauksissa, kun verkkosivusto “lokalisoituu”, se tarkoittaa paikallisen sisällön ja paikallisten sivujen luomista.

Nämä toteutetaan vaihtelevalla vaivalla, huolella ja yksityiskohdilla, mutta lopulta laiskot paikallissivut eivät auta ketään.

Laiska paikallissivu on porttisivu; ohut sivu, joka tarjoaa vain vähän arvoa käyttäjälle ja jonka ainoa tarkoitus on yrittää sijoittua paikallisille hakutermeille.

Google ei pidä oviaukkosivuista (koska ne tarjoavat huonon käyttökokemuksen) ja otti käyttöön porttisivujen “sijoituksen säätö”-algoritmin vuonna 2015.

Possum-päivitys vuonna 2016 torjui myös jonkin verran huonoa laatua ja roskapostia, mutta tämä on taktiikka, joka on jatkunut. Monissa vertikaaleissa ne ovat edelleen tehokkaita (kunnes jotain parempaa tulee vastaan).

Googlen virallinen tukidokumentaatio määrittelee oviaukkoja kuten:

“Sivustot tai sivut, jotka on luotu sijoittumaan korkealle tietyille hakukyselyille. Ne ovat haitallisia käyttäjille, koska ne voivat johtaa useille samankaltaisille sivuille käyttäjien hakutuloksissa, joissa jokainen tulos johtaa käyttäjän olennaisesti samaan kohteeseen. Ne voivat myös johtaa käyttäjiä välisivuille, jotka eivät ole yhtä hyödyllisiä kuin lopullinen kohde.”

Vaikka kirjoitat uudelleen kaiken näiden sivujen sisällön ja varmistat, että ne eivät ole päällekkäisiä, vaan ne kaikki sisältävät täsmälleen saman viestin eri kaupunkikohdistuksilla, ne eivät tarjoa mitään arvoa.

Tämä on kuitenkin markkinaraoista riippuvaista, ja joissakin pienemmissä markkinaraoissa Google saattaa silti sijoittaa porttisivut kilpailun ja muiden toteuttamiskelpoisten vaihtoehtojen puutteen vuoksi.

Tämä tiivistyy kahteen käsitteeseen, joita Google käyttää Quality Rater Guidelines -asiakirjassaan: “sivun hyödyllinen tarkoitus” ja se, sopiiko sivu “hyvästi kyselyyn”.

Vaikka yritys ei täytä kyselyn fyysisiä paikallisia näkökohtia, mutta tarjoaa sisältöä, joka viittaa siihen, että se kattaa fyysisen sijainnin ja tarjoaa arvoa (ja positiivisen maineen arvoehdotuksen) käyttäjille, jotka etsivät X:tä Y:stä, kun Google on mitätön. muita vaihtoehtoja, jotka vastaavat fyysisen sijainnin asetuksia, Google asettaa sisällön paremmuusjärjestykseen.

Hyvien paikallisten arvosivujen luominen

Tosin yritysten, joilla on fyysisiä kivijalkakauppoja niillä sijainneilla, joihin ne haluavat kohdistaa, on paljon helpompaa luoda arvokkaita paikallissivuja.

🔥 Empfohlen:  Yhteys sivuston nopeuden ja hakukoneoptimoinnin välillä tänään

Mutta tämä ei tarkoita, etteikö sitä voisi tehdä yrityksille, jotka tarjoavat aineetonta tuotetta tai palvelua paikallisesti.

Googlen haun laadun arvioijan ohjeet määrittelevät sisällön kahdessa osassa:

 • Pääsisältö.
 • Tukeva sisältö.

Tällä tavalla sinun tulee tarkastella paikallista hakua.

Kun joku Lontoossa etsii [plumbers in london]Googlen on jaettava kysely sekä pää- että tukiosiin sekä etsittävä tarkoitus.

Se voi tehdä tämän Hummingbird- ja RankBrain-päivityksissä saavutettujen ominaisuuksien avulla.

Kanssa [plumbers] kyselyn pääosana ja hakutulossivun tarkistamisesta [plumbers]Google näkee kyselystä yhden hallitsevan tulkinnan, joka on joku, joka etsii putkimiestä (palvelua), ja palauttaa yhdistelmän paikallisten yritysten verkkosivustoja, kokooja, Map Pack (paikallinen IP-osoitteelleni) ja Googlen paikallisten palveluiden karuselli.

[in london] on sitten muuntaja.

Se on toissijainen signaali, joka vahvistaa Googlelle haluttujen tulosten tarkkuutta.

Tämän muuntajan lisääminen minulle (käyttäen [plumbers in horsforth]), Google on antanut enemmän painoarvoa kokoajille, jotka listaavat useita alueen putkialan yrityksiä ja näyttävät vähentävän yksittäisten yritysten sivustoja.

Tämä on järkevää käyttäjän näkökulmasta, koska se antaa minulle helpomman pääsyn useisiin vaihtoehtoihin yhdellä napsautuksella verrattuna useisiin napsautuksiin.

Verkkosivustosi pääsisällön tulee kuvastaa tarjoamaasi tuotetta/palveluita, ja sitä tukevat sisältöelementit tuovat lisäarvoa ja ajankohtaista merkitystä sijainnin ympärillä.

Tämä voidaan toteuttaa ei-kaupallisella tavalla blogin kautta, oppaina tai lisäresursseina.

NAP:n johdonmukaisuus

Kuten aiemmin mainittiin, NAP-yhteensopivuus on tärkeää, koska hakemistolistaukset, ja luomamme lainaukset eivät ole vain hakukoneiden käyttämiä. Myös potentiaaliset asiakkaat löytävät nämä tiedot.

Epäjohdonmukainen tai epätarkka NAP voi johtaa turhautuneisiin käyttäjiin ja mahdollisesti menetettyihin liideihin.

Yleisiä syitä epäjohdonmukaiseen NAP:iin

Kokemuksen mukaan epäjohdonmukainen NAP voi johtua useista inhimillisistä virheistä ja liiketoiminnan muutoksista, mukaan lukien:

 • Yrityksen osoitteen muuttaminen ja aiemmin luotujen viittausten, hakemistoluetteloiden jne. päivittämättä jättäminen.
 • Yrityksen rekisteröidystä osoitteesta poikkeava kaupan osoite ja molempien käyttö verkossa.
 • Eri puhelinnumeroiden luominen vaikuttavuuden seurantaa varten.

Kaikki edellä mainitut eivät vain voi aiheuttaa ongelmia paikalliselle hakukoneoptimoijallesi, vaan ne voivat myös aiheuttaa useita käyttäjäkokemusongelmia – ja huono käyttökokemus johtaa myynnin menettämiseen ja tuotemerkin vaurioitumiseen.

🔥 Empfohlen:  Google: Linkit muilta kuin englanninkielisiltä sivustoilta englanninkielisiin sivustoihin eivät ole huonoja?

Käyttäjäkokemus ulottuu Local Packin ja SERP:iden lisäksi verkkosivustollesi, kuinka paikallista matkaa hallitaan ja voiko se täyttää kaikki paikalliset tavoitteet.

On tärkeää pystyä seuraamaan ja raportoimaan tarkasti markkinointitoimien onnistumisesta.

Joissakin tapauksissa on kuitenkin olemassa aihetta “yliraportoinnille” ja “ylimäärittelylle”, etenkin kun on kyse paikallisesta hakukoneoptimoinnista.

Google Local Pack: käyttäjäkokemus ja vaikuttavuus

Googlen Local Pack toimii eri algoritmilla kuin perinteiset orgaaniset hakutulokset, ja siihen vaikuttaa suuresti käyttäjän sijainti haun tekemisessä.

Google-yritysprofiilissa on attribuutio-ongelma, ja useimmiten monet GMB-tietojen napsautukset luokitellaan Google Analyticsissa suoraksi liikenteeksi orgaaniseksi liikenteeksi.

Voit kiertää tämän käyttämällä parametria:

?utm_source=GMBlisting&utm_medium=orgaaninen

Parametri ei aiheuta NAP/sitaatin johdonmukaisuusongelmia, joten siinä ei ole mitään hätää.

Yhdenmukainen NAP tarkoittaa, että olet todennäköisemmin paikallisessa paketissa ja jos olet paikallisessa paketissa tutkimukset ovat osoittaneet että saat todennäköisesti suuren prosenttiosuuden klikkauksista tulossivulla.

Jos saat todennäköisesti paljon napsautuksia, se tarkoittaa, että sinulla on paljon käyttäjiä, jotka odottavat nopeasti latautuvia sivuja ja näkyvää tietoa hakutarkoituksensa täyttämiseksi.

Hakemiston nimeäminen

Tämä on yleisempi ongelma, johon olen törmännyt työskentelevän toimiston puolella, samoin kuin sellainen, jota minua on pyydetty toteuttamaan työskennellessäni asiakaspuolella.

Markkinointiponnistelujen seuraamiseksi olen tuntenut organisaatioiden luovan yksilöllisiä puhelinnumeroita jokaiseen hakemistoon, johon he ilmoittavat yrityksen.

 • Plussat: Voit mitata melko tarkasti markkinointiponnistelujesi sijoitetun pääoman tuottoprosentin.
 • Miinukset: Saat lopulta paljon julkaistuja lainauksia, joiden NAP on epäjohdonmukainen.

Lisäksi monet hakemistot haluavat luoda Google-yritysprofiilitietoja syöttämiesi tietojen perusteella eräänlaisena “lisäpalveluna”.

Tämä johtaa siihen, että yksittäisille sijainneille luodaan useita Google-yritysprofiilitietoja, joissa on eri puhelinnumerot ja joskus erilaiset kartan merkkien sijainnit.

Tämä on huono käyttäjäkokemuksen kannalta, koska he joutuvat tekemään useita vaihtoehtoja yhdelle sijainnille, joista vain yksi on oikea.

Tämä voidaan hallita ilmoittamalla, että väärät tiedot ovat toistensa kaksoiskappaleita, ja pyytämällä Googlea yhdistämään ne. Katso lisätietoja Google-yritysprofiilien kaksoiskappaleiden poistamisesta tai yhdistämisestä.