Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Miksi otsikkotunnisteet ovat tärkeitä hakukoneoptimoijalle? (5 parasta etua)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Miksi otsikkotunnisteet ovat tärkeitä hakukoneoptimoijalle? (5 parasta etua)

Tämä hakukoneoptimoinnin (SEO) opas vastaa kysymykseen “miksi otsikkotunnisteet ovat tärkeitä SEO:lle?”

Alta saat selville, miksi otsikkotunnisteet ovat tärkeitä verkkosivuston hakukonesijoituksissa, ja saat luettelon HTML-otsikoiden tärkeimmistä eduista hakukoneoptimoinnissa.

Siellä on myös osio, jossa on lisäresursseja, jotka selittävät enemmän otsikkotunnisteiden perusteista, jotta voit luoda tehokkaimman hakukoneoptimointistrategian.

Miksi otsikkotunnisteet ovat tärkeitä hakukoneoptimoijalle?

Otsikkotunnisteet ovat tärkeitä hakukoneoptimoinnille, koska otsikkotunnisteet auttavat hakukoneiden indeksoijia ymmärtämään sisällön tärkeimmät aiheet indeksointia ja sijoitusta varten SERPS:ssä sekä tekevät verkkosivuista käyttäjäystävällisempiä, luettavampia ja helppokäyttöisempiä.

1. Otsikkotunnisteet ovat sijoitustekijä

Otsikkotunnisteiden suurin etu on, että ne ovat hakukoneoptimoinnin sijoitustekijä ja voivat auttaa parantamaan verkkosivusi asemaa hakukoneiden tulossivuilla (SERP).

Esimerkiksi H1-tunnisteella on eniten SEO-painoa otsikoille (H1–H6), koska se määrittelee sisällön pääaiheen. HTML-otsikot, kuten H2- ja H3-tunnisteet, auttavat myös parantamaan sisällön osuvuutta käyttäjän haun kannalta, kun taas H4-H6-tason otsikot eivät ole yhtä tärkeitä hakukoneoptimoijalle.

Kun avainsanoja sijoitetaan ylemmän tason otsikkotunnisteisiin (H1 ja H2), on todennäköisempää, että sisältö näkyy SERP:n yläosassa asiaankuuluvien hakujen yhteydessä.

2. Otsikkotunnisteet parantavat indeksoitavuutta

Otsikkotunnisteet ovat myös tärkeitä, koska ne vaikuttavat indeksoitavuuteen. HTML-otsikoiden avulla hakukoneiden robotit voivat nopeasti skannata verkkosivusi ymmärtääkseen asiakirjan rakenteen.

Oikeiden otsikoiden käyttäminen HTML-hierarkkisessa rakenteessa (esim. H3 H2:n alla) lisää arvokasta kontekstia hakukoneille, kun ne indeksoivat ja indeksoivat sivua tallennettavaksi tietokantaan.

3. Otsikkotunnisteet Määritä sivun aiheet

Toinen otsikkotunnisteiden etu on, että ne auttavat hakukoneita luokittelemaan sisältösi tiettyjen aiheiden mukaan käyttäjille. Oikea tapa käyttää HTML-otsikoita verkkosivuilla on korostaa tärkeitä aiheita ja ala-aiheita, jotta lukija voi määritellä asiakirjan rakenteen.

SEO:n osalta tämä onnistuu parhaiten sisällyttämällä ensisijainen avainsanasi H1-otsikkotunnisteeseen ja toissijaiset avainsanasi H2-alaotsikkotunnisteisiin. H3-tunnisteiden tulee sisältää asiaankuuluvat tukiaiheet liittyvää H2-alaotsikkoa varten, jotta voidaan vahvistaa ajankohtaista auktoriteettia ilman kohdeavainsanoja.

🔥 Empfohlen:  Luettelo suosituista B2B-maksujen aloittamisesta Intiassa

Noudattamalla tämän tyyppistä hakukoneoptimointistrategiaa otsikkotunnisteiden osalta autat hakukoneita ymmärtämään paremmin sivun avainaiheita ja ala-aiheita ilman, että niitä optimoidaan liikaa, jotta sisältö voi sijoittua paremmin asiaankuuluvien avainsanojen mukaan SERP:issä.

4. Otsikkotunnisteet parantavat hakukoneoptimoinnin luettavuutta

Yksi otsikkotunnisteiden parhaista eduista on, että ne tekevät sisällöstäsi helpommin luettavissa ja käyttäjien saatavilla. Kun vierailijat voivat helposti skannata sisältöä löytääkseen haluamansa, he viettävät todennäköisemmin enemmän aikaa verkkosivustollasi kerätäkseen lisätietoja.

Lisäksi näkövammaiset käyttävät näytönlukuohjelmia verkkosivujen lukemiseen, ja otsikkotunnisteet ovat tärkeitä käyttäjille, jotta he voivat navigoida nopeasti sisällössä laitteillaan.

Parempi luettavuus vähentää myös poistumisprosenttia, joka on tärkeä tekijä hakukoneoptimoinnissa. Hakukoneet, kuten Google, keräävät tietoja verkkosivujen poistumisprosenteista SERP:issä, ja korkea välitön poistumisprosentti on yleensä merkki siitä, että käyttäjät eivät ole tyytyväisiä sisältöön.

Tätä prosessia, jossa palaa takaisin SERP-sivustoihin muiden klikattavien verkkosivustojen löytämiseksi, kutsutaan pogo-stickingiksi, ja se voi vaikuttaa negatiivisesti verkkosivun sijoitukseen sen kohdeavainsanojen perusteella. Siksi otsikkotunnisteet tekevät sisällöstäsi helpommin luettavissa ja käyttäjien saatavilla, mikä vähentää välitöntä poistumisprosenttia ja nostaa verkkosivujasi edelleen hakukonesijoituksissa.

5. Otsikkotunnisteita käytetään suosituissa katkelmissa

Toinen otsikkotunnisteiden tärkeys on niiden vaikutus sisältöösi, joka näkyy Google-haun Suositellussa katkelmassa. Verkkosivuilla, joilla on oikea otsikkorakenne ja oikeat vastaukset hakukyselyihin, on paremmat mahdollisuudet sijoittua tällä SERP:n kärjellä.

Google käyttää usein verkkosivulla olevia H2- ja H3-tageja päättääkseen, mitkä tiedot voivat sopia suositeltuun katkelmaan käyttäjän haussa. Järjestämällä tietosi tietyllä tavalla otsikkotunnisteiden avulla voit helpottaa valituksi tulemista suositeltuihin katkelmiin.

Loistava tapa tehdä tämä on asettaa ensimmäinen H2-otsikko vastaamaan hakukyselyä, jonka käyttäjä kirjoittaa Googleen löytääkseen tietoja. Avainsanatutkimustyökalu voi antaa sinulle nämä tiedot. Seuraavaksi haluat vastata suoraan H2-otsikon alla olevaan kyselyyn siinä muodossa, jonka Google palkitsee nykyisestä Suositeltavasta katkelmasta. Se voi olla lyhyt kappale, luettelo, taulukko tai video.

🔥 Empfohlen:  Mitä startup-yritykseltä vaaditaan, jotta se olisi valmis listautumiseen vuonna 2023? | Täydellinen opas

Jos Suositeltu katkelma on lyhyt kappale, vastaa kyselyyn ytimekkäästi 40–55 sanaa. Luo taulukoita ja videoita varten jotain sijoituksen katkelman kaltaista.

Luetteloita varten sinun on lisättävä 5–10 H3-tunnistetta, joiden ala-aiheet tukevat sen yläpuolella olevaa H2-otsikkoa. Katso, miten tämä oppaan osa on laadittu (Otsikkotunnisteiden edut hakukoneoptimoijassa), niin näet esimerkin tästä käytännöstä.

Lisätietoja otsikkotunnisteista

Alla olevista linkeistä kerrotaan lisää otsikkotunnisteista ja niiden oikeasta käytöstä hakukoneoptimoinnin parantamiseksi. Käytä näitä resursseja laajentaaksesi tietämystäsi aiheesta.

Otsikkotunnisteet ovat tärkeitä SEO-yhteenvedon kannalta

Toivottavasti pidit tästä oppaasta, joka vastaa kysymykseen, miksi otsikkotunnisteet ovat tärkeitä hakukoneoptimoinnissa.

Kuten huomasit, otsikkotunnisteilla on merkitystä, koska ne auttavat hakukoneiden indeksoijia ymmärtämään sisällön tärkeimmät aiheet indeksointia ja sijoitusta varten SERPS:ssä. Otsikkotunnisteiden etuja SEO:ssa ovat myös verkkosivujen tekeminen käyttäjäystävällisemmiksi, luettavammiksi ja käyttäjien käytettävissä.

Stephen Hockman on yrittäjä ja SEO Chatterin perustaja. Hän on erikoistunut hakukoneoptimointiin ja digitaaliseen markkinointiin ja on kiehtonut hakukoneoptimointia vuodesta 2005 lähtien. Hänen tavoitteenaan on jakaa parhaat vinkit ja uutiset hakukonemarkkinoinnista, jotta saat lisää liikennettä verkkosivustolle.

Table of Contents