Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Millaiset chatbotit sopivat parhaiten yrityksesi tarpeisiin?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Millaiset chatbotit sopivat parhaiten yrityksesi tarpeisiin?

Jokaisella yrityksellä on ainutlaatuiset tavoitteet ja tavoitteet, joten ne tarvitsevat erilaisia ​​markkinointitaktiikoita tavoitteidensa saavuttamiseksi.

Työkalut, kuten tekoäly, joka tunnetaan myös nimellä tekoäly, voivat auttaa brändejä tarjoamalla räätälöitäviä integraatioita ja alustoja, jotka vastaavat yrityksesi erityisiä tavoitteita.

Chatbotit ovat yksi esimerkki tekoälytyökalusta, jonka monet yritykset ovat lisänneet verkkosivustoilleen auttaa vastaamaan asiakkaiden kasvaviin vaatimuksiin viemättä aikaa työryhmän jäseniltä.

Mutta koska markkinoilla on nykyään niin paljon erilaisia ​​chatbotteja, mikä on oikea yrityksellesi?

Katsotaanpa kuutta chatbot-tyyppiä ja katsotaan, mikä sopii parhaiten brändillesi.

Mikä on chatbot?

Chatbot on pohjimmiltaan tekoälysovellus, joka simuloi keskustelua verkkosivustosi vierailijoiden kanssa.

Luonnollisen kielenkäsittelytekniikan avulla chatbotit voivat ymmärtää keskusteluja ja antaa hyödyllisiä vastauksia.

Asiakastarpeidesi perusteella ne voivat olla niinkin yksinkertaisia ​​kuin yksittäisiä vastauksia monimutkaisiin henkilökohtaisiin vastauksiin.

Chatbotit voivat tarjota asiakkaillesi kätevän käyttökokemuksen ja vähentää samalla tiimisi jäsenten työtaakkaa toistuvista, aikaa vievistä tehtävistä.

Ne voivat helpottaa asiakkaita markkinointisuppilosi läpi ja tarjota nopeita asiakaspalveluvastauksia, jotta asiakkaat pysyvät tyytyväisinä palveluihisi.

Digimarkkinoinnin kehittyessä asiakkaiden vaatimukset ovat kasvaneet odottamaan nopeita vastauksia, nopeita vastauksia ja yhteydenpitoa hetkessä.

Chatbotit auttavat kuromaan umpeen kuilua työajan jälkeenantaa välittömiä vastauksia ja pystyy käsittelemään useita eri asiakkaiden pyyntöjä kerralla – mikä kaikki auttaa parantamaan yleistä asiakaskokemustasi.

6 chatbot-tyyppiä, jotka sinun on tiedettävä

Chatbotit voivat tarjota muutamia erilaisia ​​toimintoja, ja sinun tulee olla tietoinen niistä.

Kun sinulla on selkeä käsitys saatavilla olevista chatbot-tyypeistä, voit päättää, mitkä ovat parhaat yrityksellesi.

1. Tuki chatbotteja

Yksi yleisimmistä chatbot-tyypeistä on tukibotit.

Nämä sovellukset auttavat asiakkaitasi tukemaan, kun heillä on usein kysyttyjä kysymyksiä, ja tarjoavat lisäkontekstia, joka auttaa tukemaan asiakkaan matkaa.

🔥 Empfohlen:  Ainoat väriyhdistelmät, joita koskaan tarvitset

Tukichatbotit auttavat yritystäsi tärkeimmissä toiminnoissakuten asiakassuhteiden tukeminen, yleisiin sähköposteihin vastaaminen ja interaktiivisten elementtien lisääminen verkkosivustojen selailuun.

2. Chatbottien taidot

Kysymyksiin vastaamisen lisäksi joissakin chatboteissa on sisäänrakennettuja taitoja peruskomentoihin vastaamiseksi.

Tämä voi auttaa asiakkaitasi yrityksesi interaktiivisilla alustoilla.

Komennot, kuten “open X-sovellus” tai “play X song”, voivat auttaa lisäämään asiakkaidesi sitoutumista verkkosivustoosi, parantamaan heidän käyttökokemustaan ​​ja tuomaan heidät takaisin hankkimaan lisää.

3. Älykkäät AI-chatbotit

Vaikka monet erilaiset chatbot-sovellukset ovat yksinkertaisia ​​vastaus- ja vastausrajapintoja, on myös älykkäitä AI-chatbotteja, jotka vievät asioita askeleen pidemmälle.

Koneoppimisen avulla älykkäät AI-chatbotit voivat käsitellä monimutkaisia ​​kysymyksiä ja itse asiassa oppia ja kehittyä älykkäämmiksi.

Smart AI on loistava sovellus suurille brändeille jotka hallitsevat monenlaisia ​​saapuvia pyyntöjä suurelta ryhmältä.

He pystyvät tukemaan kysymyksiä ja pyyntöjä, jotka menevät yksinkertaisia ​​usein kysyttyjä kysymyksiä pidemmälle, ja voivat siksi auttaa brändiäsi hallitsemaan monimutkaisempia asiakassuhteita.

4. Käsikirjoitetut chatbotit

Jos brändisi ei tarvitse älykkään chatbotin monimutkaisia ​​tekoälyominaisuuksia, on myös yksinkertaisempia vaihtoehtoja.

Chatbot käyttää esiohjelmoitua komentosarjaa vastatakseen tiettyihin syötteisiin selkein vastauksin.

Komentoidut chatbotit käyttävät usein erityisiä kehotteita kannustaakseen asiakkaita antamaan vastauksen tarvitsemansa tiedot, tai ne pyytävät asiakkaita valitsemaan vaihtoehtojen luettelosta vapaan kirjoittamisen sijaan.

Jos kyselyt menevät käsikirjoitusta pidemmälle, botti yhdistää asiakkaat usein live-chatiin tai anna yhteystietosi yksityiskohtaisten kysymysten esittämiseksi.

Vaikka tämäntyyppiset chatbotit ovat rajallisempia, ne voivat auttaa asiakkaita yleisissä pyynnöissä ja ovat helppokäyttöisiä chatbotteja, jotka voit nopeasti ottaa käyttöön sivustollasi – usein paljon halvemmalla kuin älykäs tekoäly.

5. Valmiiksi rakennetut chatbotit

Chatbot-sovelluksissa on usein valmiita toimintoja, joiden avulla ne on helppo ottaa käyttöön ja saada nopeasti käyttöön.

Nämä ovat usein käsikirjoitettuja chatbotteja, jotka tarvitsevat vain yksinkertaisia ​​syötteitä vastatakseen brändisi tarpeisiin.

🔥 Empfohlen:  19 parhaiten palkattua asiakaspalvelutyötä

Kun olet antanut oikeat vastaukset, botti on valmis lähtemään.

Valmiiksi rakennetut robotit sopivat erinomaisesti yrityksille, jotka haluavat aloittaa heti chatbot-strategiansa, joilla on jo vaikeuksia hallita saapuvia pyyntöjä tai joilla on kiireisiä tiimejä, jotka eivät voi omistaa runsaasti aikaa bottikäsikirjoituksen rakentamiseen tyhjästä.

6. Mukautetut chatbotit

Valmiiden vaihtoehtojen lisäksi monissa chatboteissa on myös tee-se-itse-toiminto, jota voit muokata alusta loppuun.

Vedä ja pudota -mallien ja -mallien kaltaisten työkalujen avullavoit silti rakentaa yrityksesi tarpeisiin chatbotin, joka ei käytä valmiita skriptejä.

Voit myös palkata chatbot-toimiston, joka on erikoistunut luomaan mukautettua koodia chatbotillesi tai kehittää älykästä tekoälyä, jolla on koneoppimisominaisuuksia yksinkertaisen skriptin lisäksi.

Kuinka valita paras chatbot yrityksellesi

Koska brändeille on tarjolla niin monia erilaisia ​​chatbot-vaihtoehtoja, voi olla hämmentävää selata valintojasi ja valita yrityksellesi sopiva.

On kuitenkin olemassa muutamia tapoja valita chatbotit, jotka sopivat parhaiten tavoitteisiisi.

Määrittele ongelma

Ennen kuin vertaat chatbottien hinnoittelua ja tutkit toteutusaikatauluja, sinun on tiedettävä ongelma, jonka chatbotisi aikoo ratkaista.

  • Tarvitsetko botin ohjaamaan asiakkaat oikean myyjän luo?
  • Yritätkö vastata usein kysyttyihin kysymyksiin?
  • Vai yritätkö muuttaa käyttäjiäsi kanavasi seuraavaan vaiheeseen?

Kun tiedät, mitä haluat saavuttaa, voit alkaa rajata vaihtoehtojasi.

Aseta asiakas aina strategiasi etupuolellekoska he ovat vuorovaikutuksessa chatbotin kanssa päivittäin.

Päätä mihin bottisi pitäisi mennä

Chatbotit voidaan integroida useisiin eri alustoihin, mutta niitä ei välttämättä tarvitse olla niin monta.

Yritä selvittää, missä asiakkaasi alkavat törmätä ongelmiin että chatbot voi auttaa.

Mieti chatbot-strategiaasi kokonaisuutena ja varmista, että luot asiakkaille kokonaisvaltaisen kokemuksen.

Jos päätät, että tarvitset botin useille kanaville, se auttaa sinua rajaamaan vaihtoehtojasi chatbot-sovelluksiin, jotka voidaan sisällyttää eri alueille.

Ole tietoinen tiimisi työmäärästä

Jotkin chatbotit ovat riippuvaisia ​​tiimisi jäsenten eri panoksista, tai ne ohjaavat asiakkaasi live-chat-vaihtoehtoihin.

🔥 Empfohlen:  12 valokuvaussivustoa, jotka inspiroivat sinua

Jopa älykkäät AI-chatbotit voivat saavuttaa pisteen, jossa ne eivät voi vastata kysymyksiin ja ihminen tarvitaan jatkamaan työskentelyä asiakkaan kanssa.

Ennen kuin valitset tavoitteesi täyttäviä chatbotteja, mittaa tiimisi työmäärät ja varmista, että uusi tekoäly ei vahingossa ylikuormita tiimiäsi.

Mieti budjettisi läpi

Erityyppisiin chatboteihin liittyy erilaisia ​​kustannuksia.

Joskus chatbot-laajennukset voivat olla mukana verkkosivustosi alustassa, tai voit löytää edullisia sovelluksia, jotka voidaan integroida verkkosivustoosi.

Jos haluat älykkään tekoälysovelluksen tai edistyneemmän koneoppimis- ja luonnollisen kielen käsittelyominaisuudet chatbottiisi sisäänrakennetun, budjettiasi on lisättävä.

Käsikirjoitetut, yksinkertaiset chatbotit ovat paljon halvempia.

Päätä, mikä tyyppi sopii parhaiten tavoitteisiisietsi sitten budjettitarpeisiisi sopivia ratkaisuja.

Paketoida

Chatbotit täyttävät olennaisen tarpeen markkinoinnissa ja asiakaspalveluviestinnässä.

He auttavat järjestämään, vastaamaan ja ohjaamaan asiakkaiden huolenaiheita ja kysymyksiä lisäämättä tiimisi jäsenten työtaakkaa.

Erityyppisiä chatbotteja on saatavilla 24/7, ja ne voivat auttaa parantamaan käyttäjien kokemusta asiakaspolussasi.

Vaikka chatbotit ovat erinomainen työkalu, ne ovat vain pieni osa mahdollisuuksista, joita tekoäly voi tarjota yrityksellesi.

Saat lisätietoja tekoälyn voimasta katsomalla webinaarin tallenteen Paul Roetzerin kanssa, jossa keskustelemme tekoälyn rooli markkinoinnissa.

Opit kuinka tekoälyä voidaan käyttää erilaisissa sovelluksissa, tapoja yhdistää ihmisiä ja teknologiaa sekä näkemystä teknologian tulevaisuudesta markkinoinnissa!