Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Missä Robots.txt on WordPressissä? (Kuinka sitä pääsee käsiksi ja muokkaa)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Missä Robots.txt on WordPressissä? (Kuinka sitä pääsee käsiksi ja muokkaa)

Tämä opas vastaa kysymykseen “missä on robots.txt WordPressissä?”

Siinä myös selitetään, kuinka robots.txt-tiedostoa käytetään WordPressissä neljällä eri menetelmällä, jotta voit muokata verkkosivustosi tiedostoa.

Pidä tätä lopullisena –ja nopea-opas robots.txt-tiedoston löytämiseen WordPressissä ja sen helpottamiseen, jotta voit hallita sitä, kuinka hakukoneiden robotit indeksoivat verkkosivustosi tiedostoja, sivuja ja hakemistoja.

Missä Robots.txt on WordPressissä?

Robots.txt sijaitsee sivuston WordPress-hakemiston juurikansiossa. Voit käyttää robots.txt-tiedostoa siirtymällä verkkoselaimella osoitteeseen yourdomain.com/robots.txt ja hallitsemalla tiedostoa palvelimella FTP-asiakasohjelman, laajennuksen tai cPanelin avulla.

Kuinka käyttää ja muokata WordPress Robots.txt -tiedostoa

1. Käytä Robots.txt-tiedostoa cPanelin kautta (tai hosting-yrityksesi vaihtoehdon kautta)

Ensimmäinen tapa päästä WordPress-robots.txt-tiedostoosi on käyttää isännöintiyrityksesi tarjoamaa tiedostonhallintaominaisuutta.

Tapa, jolla käytät tätä tiedostonhallintaa, vaihtelee isäntäkohtaisesti. Bluehostin kaltaisen isännöintipalveluntarjoajan kanssa, joka käyttää suosittua cPanel-käyttöliittymää, sinun tarvitsee vain valita Pitkälle kehittynyt vaihtoehtoja ja sen jälkeen Tiedostonhallinta.

Hostingerin kaltaisilla hosting-palveluilla löydät WordPress-tiedostojen hallinnan heti, kun kirjaudut sisään kojelautaan, kuten kuvassa näkyy.

Kun olet tiedostonhallinnassa, löydät verkkosivuston robots.txt-tiedoston WordPress-asennuksen juurikansiosta, joka on yleensä merkitty public_html.

Tämän jälkeen voit ladata WordPress-robots.txt-tiedoston, muokata sitä tekstieditorissasi ja ladata sen uudelleen verkkosivustolle.

2. Käytä SEO-laajennusta

Jos et halua kirjautua isännöintitilillesi tai hallita tiedostoja suoraan juurihakemistossa, voit käyttää robots.txt-tiedostoa suoraan WordPressistä käyttämällä SEO-laajennusta, jonka olet ehkä jo asentanut sivustollesi.

Suosituilla SEO-laajennuksilla, kuten Yoast, AIOSEO ja Rank Math, voit helposti muokata verkkosivustosi robots.txt-tiedostoa WordPress-järjestelmänvalvojan hallintapaneelista.

Tässä on esimerkki tämän menetelmän esittelystä Yoast SEO -laajennuksella. Kun olet avannut WordPressin kojelaudan valikon, valitse Yoast SEO > Työkalut kuten alla olevasta kuvasta näkyy.

Valitse Yoast SEO -työkalut -näytöstä Tiedostoeditori.

Tämä tuo esiin WordPress-sivustosi robots.txt-tiedoston. Voit sitten muokata sitä ja tallentaa muutokset WordPressissä.

🔥 Empfohlen:  Lisää Magento 2 -määritearvot ennen Lisää ostoskoriin -painiketta tuotesivulla

Jos käytät vaihtoehtoista WordPressin SEO-laajennusta, kuten Rank Math tai AIOSEO, voit myös etsiä robots.txt-tiedoston kohdasta Yleiset asetukset vuonna Rank Math ja Työkalut AIOSEO-välilehti.

3. Käytä Dedicated Robots.txt -laajennusta

Toinen tapa käyttää ja muokata robots.txt-tiedostoa WordPressissä on käyttää tätä tarkoitusta varten suunniteltua laajennusta.

Infolificin ilmainen Virtual Robots -laajennus on suosittu valinta ja uskomattoman helppokäyttöinen.

Kun olet asentanut ja aktivoinut laajennuksen, siirry kohtaan Asetukset > Virtual Robots.txt.

Tämä avaa WordPress robots.txt -tiedostosi, jotta voit tehdä muutoksia. Muista vain painaa tallennuspainiketta, kun olet valmis, jotta päivitykset tulevat voimaan.

Jos olet uusi WordPressin käyttäjä etkä ole varma robots.txt-tiedoston eri komentojen ja ohjeiden määrittämisestä, voit valita aloittelijaystävällisemmästä laajennuksesta, kuten Better Robots.Txt, joka on listattu nimellä “WordPress Robots.txt-optimointi” laajennushakemistossa. Katso alla oleva kuva.

Aktivoi ja asenna tämä laajennus kuten muutkin. Kun se on asennettu, se latautuu automaattisesti WordPress-hallintapaneeliisi. Voit myös palata siihen milloin tahansa valitsemalla hallintavalikosta Better Robots.txt.

Laajennuksen sisällä on helppokäyttöinen visuaalinen käyttöliittymä, jolla voit määrittää erilaisia ​​robots.txt-asetuksia, mukaan lukien mitkä hakukoneet voivat indeksoida sivustosi, mitkä roskaposti- ja tietosuojaominaisuudet otetaan käyttöön ja mitkä mukautetut säännöt haluat lisätä. . Alla olevista kuvista saat yksityiskohtaisen kuvan kaikista näistä WordPress-vaihtoehdoista.

4. Käytä WordPressin FTP-asiakasohjelmaa

Toinen tapa käyttää ja muokata WordPress robots.txt -tiedostoa on käyttää FTP-asiakasohjelmaa, kuten FileZillaa. Jos sinulla on jo tällainen FTP-asiakas asennettuna verkkosivustollesi, voit paikantaa nopeasti WordPress-robots.txt-tiedoston.

Aloita pääsemällä FTP-tilisi tietoihin isännöintipalveluntarjoajaltasi. Kopioi nämä tiedot, avaa Filezilla ja liitä tiedot asianmukaisiin ruutuihin, jotka sijaitsevat aivan ohjelmiston valikkopalkin alapuolella.

Napsauta seuraavaksi Pikayhteys, jolloin FTP-asiakas liitetään isännöintipalvelimeesi, jolloin pääset käyttämään kaikkia WordPress-tiedostojasi.

Siirry tästä juurihakemistoosi, josta sinun pitäisi löytää WordPress robots.txt -tiedostosi. Päästäksesi tähän tiedostoon, jotta voit avata ja muokata sitä, napsauta hiiren kakkospainikkeella ja napauta Lataa. Vaihtoehtoisesti voit valita tiedoston ja vetää sen Filezillan paikalliseen palvelinpaneeliin. Katso kuvakaappaukset alla.

🔥 Empfohlen:  Täydellinen opas LinkedIn-oppimisesta ja sen ominaisuuksista 2023

Avaa robots.txt-tiedosto tekstieditorissa ja tee muutokset. Kun olet valmis, siirry tiedoston sijaintiin paikallisessa palvelinpaneelissa, napsauta ja vedä tiedosto sitten etäsivuston palvelimelle ladataksesi sen WordPressiin.

Näkyviin tulee ponnahdusikkuna, joka ilmoittaa, että kohdetiedosto on jo olemassa palvelimella. Valitse päällekirjoitustoiminto ja napsauta sitten OK päivittääksesi onnistuneesti WordPress-verkkosivustosi robots.txt-tiedoston.

Robots.txt WordPressin yhteenvedossa

Toivottavasti pidit tästä oppaasta, joka vastaa kysymykseen siitä, missä on robots.txt WordPressissä.

Kuten huomasit, robots.txt-tiedosto sijaitsee sivuston WordPress-hakemiston juurikansiossa, ja nopein tapa päästä robots.txt-tiedostoon WordPressissä on siirtyä omaverkkotunnus.com/robots.txt verkkoselaimessa. Voit hallita ja muokata tiedostoa käyttämällä sitä palvelimella cPanelilla, WordPress-laajennuksella tai FTP-asiakasohjelmalla.

Stephen Hockman on yrittäjä ja SEO Chatterin perustaja. Hän on erikoistunut hakukoneoptimointiin ja digitaaliseen markkinointiin ja on kiehtonut hakukoneoptimointia vuodesta 2005 lähtien. Hänen tavoitteenaan on jakaa parhaat vinkit ja uutiset hakukonemarkkinoinnista, jotta saat lisää liikennettä verkkosivustolle.

Table of Contents