Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Mitä digitaalinen mainonta on ja miksi se on niin tärkeää?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mitä digitaalinen mainonta on ja miksi se on niin tärkeää?

Muutokset yhteiskunnassa ovat leimanneet viime vuosina tapaamme suhtautua. Kun tekniikka on yhä enemmän läsnä rutiinissamme, vietämme suurimman osan ajastamme yhteydessä.

Myös yritysten oli muutettava viestintää, ja digitaalisen mainonnan tietäminen on tullut oleelliseksi.

Pitkän aikaa yritysten ja kuluttajien välinen kommunikaatio tapahtui fyysisten toimien, kuten sanoma- ja aikakauslehtien mainoksilla, mutta kehittyi tavoittamaan radion ja television kaltaiset kanavat, mikä laajentaa brändien ulottuvuutta entisestään.

Nyt on digitaalisen markkinoinnin aika, josta on tullut ensisijainen tapa mainostaa yritystä.

Loppujen lopuksi kuinka voimme jättää huomiotta sen tosiasian, että tällä hetkellä tiedot osoittavat yhteensä 4,54 miljardia aktiivista internetin käyttäjää ympäri maailmaa?

Pelkästään sosiaalisessa mediassa niitä on 3,8 miljardia ihmistä on yhteydessä. Yritykset ottivat kaiken tämän huomioon, ja siksi digitaalisesta mainonnasta on tullut erittäin tärkeää.

Mitä jos sitten kaivautuisit hieman syvemmälle tähän konseptiin, joka on niin tärkeä yrityksesi menestyksen kannalta, ja tietäisit kuinka sijoittaa liiketoimintaresurssit paremmin?

Puhutaan:

Lataa tämä viesti kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alle

Mitä digitaalinen mainonta on?

Digitaalinen mainonta (tunnetaan myös nimellä verkkomainonta) on markkinoinnin muoto, jota yritykset käyttävät mainostaakseen brändiään, tuotettaan tai palveluaan digitaalisten kanavien kautta.

Se koostuu toiminnoista verkkoselaimissa, sosiaalisen median sivuilla, blogeissa, sovelluksissa tai missä tahansa muussa yhteydenpidossa Internetin kautta.

Digitaalisen muutoksen myötä yrityksille avautuu yhä enemmän vaihtoehtoja kommunikoida markkinoiden ja tietysti sen yleisön kanssa.

Näin kaikkea, mitä tehdään digitaalisilla alustoilla ja resursseilla, voidaan katsoa digitaaliseksi mainoksiksi. Päätavoitteena on olla läsnä juuri siellä, missä yleisö on.

Digitaalinen mainonta on prosessi, jossa yritykset muuttavat ja mukautuvat koko yhteiskunnan liikkumiseen.

Loppujen lopuksi, jos 4,18 miljardia ihmistä käyttää älypuhelimiaan muodostaakseen yhteyden Internetiin, heidän yrityksensä on oltava läsnä tässä kanavassa, mikä vahvistaa sen merkitystä ja bränditietoisuutta.

Mitä etuja ja eroja on perinteisen ja digitaalisen mainonnan välillä?

Nyt kun tiedät mitä digitaalinen mainonta on, on tärkeää ymmärtää sen edut ja tietysti kuinka tämä konsepti eroaa perinteisestä mallista.

Tärkeintä on tarkkuus. Lukemattomien resurssien ja työkalujen ansiosta on paljon helpompi ymmärtää, tuntea ja auttaa toisella puolella olevia.

Toisin sanoen yritykset tietävät paljon enemmän kuluttajien käyttäytymisestä, mitä he etsivät ja mitä voit tarjota heille – esimerkiksi sopivampaa ja osuvampaa sisältöä.

🔥 Empfohlen:  Autovuokraamon yhteistyökumppaniohjelmien luettelo

Voit myös määrittää tarkalleen, mihin yleisöön vaikutat. Esimerkiksi perinteisessä mainonnassa yritykset ostavat tilaa televisiosta tiettyyn aikaan, ja se näytetään katsojille. Mutta yritykset eivät voi hallita sitä, kuka katselee mainostettuja tietoja.

Sosiaalisen median mainosalustoilla digitaalisen markkinoinnin toimia voidaan segmentoida enemmän ja keskittyä tiettyyn yleisöön yrityksen ostajan persoonallisuuden mukaan.

Loppujen lopuksi, miksi urheiluvälineiden verkkokauppayritys käyttäisi resurssejaan mainontaan ihmisille, jotka eivät harrasta urheilua?

Kun segmentoit kampanjoitasi esimerkiksi kiinnostuksen kohteiden perusteella, yritykset voivat kohdistaa ponnistelunsa tarkasti ja keskittyä niihin käyttäjiin, joista voi tulla brändin asiakkaita.

Toinen etu, joka erottaa digitaalisen mainonnan perinteisestä mallista, on mahdollisuus seurata heidän toimintaansa reaaliajassa.

Kun fyysisessä mediassa joutuu odottamaan tietty aika, jotta tietää, onnistuiko toiminta vai ei, ja arviointiindikaattorit eivät ole niin tarkkoja, digitaalinen mainonta helpottaa tätä valvontaa.

Tällä tavalla yritykset voivat seurata tarkasti, kuinka heidän strategiansa toimivat.

Kuinka monta kävijää ohjattiin verkkosivustolle SEO (Search Engine Optimization) -strategian kautta tietyllä ajanjaksolla? Eikö se ollut suunnitelmien mukaan?

Sitten voit muuttaa sen välittömästi lisätäksesi markkinointitoimisi tarkkuutta ja tehokkuutta.

Digitaalisen mainonnan merkittävin hyöty on kaikkien kampanjoidesi tehokkuuden ja viestintästrategioiden parempi hallinta.

Miten digitaalinen mainontastrategia toimii?

Digitaalisen mainonnan strategiassa on otettava huomioon yrityksen tavoitteet, tavoitteiden saavuttamiseen käytettävissä olevat resurssit ja tietysti määriteltävä ostajapersoona yrityksellesi.

Kun kaikki nämä kohdat on arvioitu, yritykset valitsevat valtavasta valikoimasta vaihtoehtoja, mikä on paras kustannus-hyötysuhde heidän suunnitelmiinsa.

Ihannetapauksessa he lyövät vetoa useammasta kuin yhdestä strategiasta, mikä tarkoittaa, että kaikkia resursseja ei jaeta vain yhteen toimintaan. Esimerkiksi sosiaalisen median mainoksiin keskittyminen, maksettu haku ja jopa vaikuttajien käyttö.

Arvioi kunkin idean edut ja haitat ja vertaa yrityksesi päätavoitteita ja ostajapersoonaa.

Kun nämä tiedot on määritelty, päätöksenteosta tulee paljon uskollisempaa yritykselle.

Jatkamiseksi digitaalisen mainonnan strategia on joukko toimia eri digitaalisilla alustoilla yrityksen tavoitteiden ja resurssien mukaan.

On myös tärkeää seurata ja arvioida jatkuvasti jokaista valintaasi ja varmistaa, että ne toimivat odotetusti.

Mitkä ovat 4 parasta esimerkkiä digitaalisesta mainonnasta?

Mikään ei ole parempaa kuin tietää esimerkkejä siitä, mitä voit käyttää digitaalisen mainonnan suunnittelussa, eikö niin?

Siksi olemme erotelleet 4 sovellusesimerkkiä, jotka inspiroivat sinua löytämään parhaan idean yrityksellesi.

Tarkista se!

1. Hakukonemarkkinointi (SEM)

Yksi digitaalisen muutoksen merkki on epäilemättä Googlen (ja muiden, kuten Bingin ja Yahoon) käyttö kysymysten lähteenä Internetissä.

🔥 Empfohlen:  Kuinka päästä Shark Tankiin?

Pelkästään Googlessa on noin 75 000 hakua sekunnissa. Ottaen huomioon, että tämä on eniten käytetty sivu kyselyihin – mieltymys 92,07% käyttäjistä – kuinka jättää huomioimatta?

Hakukonemarkkinointimahdollisuuksien joukossa hakukonemarkkinointistrategia erottuu kahdella eri tekniikalla: SEO (Search Engine Optimization) ja maksettu mainonta.

SEO edustaa joukkoa tekniikoita ja strategioita orgaanisen liikenteen luomiseksi.

Sivu voi erottua ja sijoittua hakukoneen päätulosten joukkoon linkkien rakentamisesta, avainsanojen määrittelystä ja lukijoiden kannalta tärkeästä laadukkaasta sisällöstä.

Se on suunnattu pitkälle tähtäimelle. Kustannukset ovat kuitenkin alhaiset ja tuotto on erinomainen.

Maksettu mainonta puolestaan ​​koostuu mainospalkkiosta, jossa yritys maksaa vain käyttäjistä, jotka ovat napsauttaneet heidän mainoksiaan, mikä optimoi resurssiensa käytön. Tämäntyyppinen sisältö näkyy Googlessa Mainos-faviconin kanssa.

2. Näyttömainonta

Perinteisen mainonnan ajatusta lähempänä näytön käyttäminen tarkoittaa kuvien ja tekstin luomista kiinnittämään käyttäjän huomion.

Yleisin tapa on käyttää bannerinäytöksiä ja mainospaikkoja yleisöllesi kohdistetuilla verkkosivustoilla.

Esimerkiksi yhdelle urheiluartikkelien verkkokaupalle urheiluuutisportaalin sivut voivat olla hyvä paikka näyttömainoksille.

Käytännössä se on sama idea kuin ilmoitus sanomalehden tai aikakauslehden sivulla. Se ei ehkä ole yhtä tehokasta, kun puhumme vaikuttamisesta hyvin segmentoituun yleisöön.

Visuaaliset mainokset ovat kuitenkin erinomaisia ​​tapoja vangita käyttäjän huomio ja varmistaa, että he napsauttavat viestiäsi.

3. Sosiaalisen median mainokset

Sosiaalinen media on epäilemättä yksi tehokkaimmista kanavista puhua yleisösi kanssa.

Facebookin aktiivisten käyttäjien määrä on 2,5 miljoonaa, kun taas YouTube, WhatsApp ja Instagram lisäävät yhteensä 4,5 miljoonaa. Keskimäärin, opinnot osoittavat, että käyttäjät viettävät näillä kanavilla lähes tunnin päivässä.

Niille, jotka haluavat vahvistaa bränditietoisuuttaan ja digitaalista läsnäoloaan, on tärkeää olla läsnä näillä alustoilla ja mainostaa heidän tuotteitaan ja palveluitaan.

Orgaanisella tai maksullisella tavalla on mahdollista tavoittaa monia ihmisiä ja vielä paremmin segmentoituna. Suhteellisen pienemmillä kuluilla sosiaalinen media on myös loistava kanava digitaaliselle mainonnalle.

4. Sähköpostimarkkinointi

Vaikka sähköposti on Internet-ajan vanhempi kanava, se on edelleen trendikästä. Tämän kanavan käyttö kasvaa 2-3 % vuodessa vuoteen 2023 asti, kertoo. Statista.

Pääsyy? Yleisön mieltymys.

An Adestra Tutkimus osoittaa, että 73 % milleniaaleista pitää parempana viestintää yritysten kanssa tämän alustan kautta. Hyvät uutiset? A DMA Insight Tutkimus osoittaa, että 99 % kuluttajista katsoo sähköpostejaan päivittäin.

🔥 Empfohlen:  Travelocityn kumppaniohjelma

Kun niin monet ihmiset ovat yhteydessä tähän kanavaan, pääset lähemmäs kuluttajaasi. Lisäksi sähköpostimarkkinoinnin ROI on todella korkea.

Sähköpostimainonnan keskimääräinen sijoitetun pääoman tuottoprosentti on 40 dollaria jokaista käyttämääsi dollaria kohden.

Voittaaksesi tämän tuoton sinun on pohdittava neljää asiaa: hanki päteviä tilaajia, sitouta yleisösi, pidä yleisösi sähköpostipohjassa ja etsi automaatiotyökaluja prosessin avuksi.

Ensimmäinen asia, pätevien tilaajien hankkiminen, on asia, jonka yrityksesi tekee orgaanisesti tarjoaa korkealaatuista sisältöä yleisölle. Pääsääntö tässä on: Älä koskaan osta sähköpostilistaa muilta.

Nuo ihmiset eivät koskaan antaneet sinun puhua heidän kanssaan, ja lisäksi he eivät todennäköisesti ole edes kiinnostuneita tekemästäsi. Joten sinun on rakennettava luettelosi tyhjästä sellaisten ihmisten perusteella, jotka ovat kiinnostuneita tarjoamastasi.

Kun löydät pätevät tilaajat, sinun on ruokittava heitä asianmukaisella sisällöllä. Mutta ole varovainen: älä lähetä heille paljon sähköposteja. Ryhmittele luettelo ominaisuuksien ja henkilökohtaisten kiinnostuksen kohteiden mukaan. Kokoa sen jälkeen kalenteri, jossa on kaikki lähettämäsi viestit. Lähetä mainoksia silloin tällöin äläkä koskaan lähetä luetteloasi roskapostiksi.

Tehdäksesi kaikesta tästä työstä helpompaa ja tarkempaa luota a automaatiotyökalu. Tällä tavalla voit ohjelmoida hoitavat virrat ja uutiskirjeet, ja ne lähetetään automaattisesti jäljittämäsi päivämäärän ja kellonajan mukaan.

Voit myös segmentoida luettelosi varmistaaksesi, että yleisö kulkee suppilon läpi ja saa sisältöä ostajan matkan jokaiseen vaiheeseen.

Paketoida

Digitaalisen mainonnan ymmärtäminen on tärkeää, jotta brändisi olisi osuva kohdeyleisösi keskuudessa.

Loppujen lopuksi ei ole mitään järkeä tarjota parhaita hintoja tai tuotteita, jos kukaan ei tunne brändiäsi. Hyvä uutinen on, että on olemassa useita vaihtoehtoja mainostaa yritystäsi tarkasti yleisösi ja tavoitteidesi mukaan.

Sinun on kuitenkin pidettävä mielessä, että korkealaatuinen sisältö muodostaa kaiken myynninedistämisen ja sitoutumisen perustan. Onneksi WriterAccess on täällä auttamassa.

Sisällönluontimarkkinapaikkana WriterAccess voi yhdistää sinut taitaviin kirjoittajiin, jotka voivat auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi.

Mikset kokeilisi WriterAccessia jo tänään? Rekisteröidy nyt ja saat 14 päivän ilmaisen pääsyn asiantuntijakirjoittajien verkostoomme. Löydä itse, mitä mahtava sisältö voi tehdä yrityksellesi!

Table of Contents