Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Mitä markkinointi on? Määritelmä ja opas (2023)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mitä markkinointi on? Määritelmä ja opas (2023)

Markkinoinnin määrittely ei ole yksinkertaista. Se sisältää laajan valikoiman aktiviteetteja. Yrityksen sisällä markkinointi auttaa muokkaamaan toimintaa. Liiketoiminnan lisäksi se pitää yhteyttä asiakkaisiin ja on tekemisissä eri sidosryhmien kanssa.

Mutta tehokas markkinointistrategia on kriittinen yrityksesi menestymiselle. Tässä artikkelissa tarkastellaan perusasioita: Mitä markkinointi on, mikä on sen tarkoitus ja mitkä ovat sen keskeiset käsitteet ja näkökohdat sekä koulutuksellisesta että toiminnallisesta lähestymistavasta.

Mitä on markkinointi?

Lähde

→ Aloita verkkoliiketoimintasi Shopifyn avulla napsauttamalla tätä

Markkinointi on kaikkea mitä yritys tekee herättääkseen kiinnostusta tuotteistaan ​​ja palveluistaan ​​ja saadakseen asiakkaat ostamaan niitä. Tietenkin on olemassa monia markkinointitoimintojen alaryhmiä ja luokkia, kuten markkinatutkimus tietojen keräämiseksi kohdeyleisöstäsi ja suhdetoiminta hallitsemaan suhdettasi ja käsitystäsi yleisöön.

Sinulla voi olla kokonainen markkinointiosasto tai pieni markkinointitiimi, tai voit olla yhden hengen show, joka tekee kaikki markkinointitoimet itse. Mutta yleissääntönä on, että niin kauan kuin kehität strategioita ja sisältöä tavoittaaksesi kohdeyleisösi, saadaksesi myyntiä ja hoitaaksesi suhteita, markkinoit.

Mikä on markkinoinnin tarkoitus?

Markkinoinnin tarkoituksena on tunnistaa potentiaalisia asiakkaita ja muuntaa heistä todellisia maksavia asiakkaita. Kattava markkinointistrategia:

 • Ymmärrä kohdeyleisösi tietää, keitä he ovat, mistä he pitävät ja eivät pidä, mitä he tekevät ja mitä he tarvitsevat
 • Luo bränditietoisuutta jotta kohdeyleisösi tietää brändistäsi ja kuinka se voi auttaa heitä
 • Luo myyntiä vakuuttamalla kohdeyleisön siitä, että ratkaisusi on oikea heille
 • Rakenna brändiuskollisuutta vahvempien suhteiden kautta asiakkaisiin ja koko markkinoihin
 • Laajenna ja innovoi tutkimalla markkinoita, kilpailuasi ja nykyisiä trendejä nähdäksesi, kuinka voit jatkaa rakentamista, kasvamista ja luovuuden ja kekseliäisyyden ilmaisemista
 • Hallitse brändi-identiteettiä ja yleinen käsitys brändistäsi jatkuvan viestinnän kautta

Markkinoinnin tyypit

Markkinoinnin muotoja on useita, mutta sinun tulee keskittyä vain yrityksesi kannalta tehokkaimpiin. Tutkimus voi auttaa sinua tunnistamaan, mitkä markkinointikampanjat tavoittavat yleisösi tehokkaammin kuin muut. Tässä on joitain nykyään käytettyjä markkinointityyppejä:

 • Internet markkinointi: Blogit, hakukoneet ja online-foorumit ovat kaupan työkaluja.
 • Sosiaalisen median markkinointi: Ajattele TikTok, Instagram, Facebook ja LinkedIn. Ne ovat alustoja asiakassuhteiden vaalimiseen.
 • Videomarkkinointi: Videot ovat markkinoijan paras ystävä. Heillä on valta opettaa ja viihdyttää.
 • Hakukoneoptimointi (SEO): SEO saa verkkosivustosi näkymään. Sisältösi näkyy hakukoneiden tuloksissa ja kiinnittää alalle keskittyvän liikenteen huomion.
 • Painettu markkinointi: Tämä on vanhan koulun lähestymistapa. Kyltit, sanomalehdet ja aikakauslehtimainokset voivat yhdistää sinut potentiaalisiin asiakkaisiisi.
🔥 Empfohlen:  100 000 dollarin hierontayrityksen aloittaminen vuodessa (vaiheittainen opas)

Markkinoinnin 4 Ps

Lähde

Markkinoinnin 4 P:tä, jota kutsutaan myös markkinointimixiksi, on käsite, josta tehtiin suosittu 1960-luvulla. Siitä lähtien viitekehys on hyväksytty laajalti kokonaisvaltaisen markkinointistrategian peruskomponentteina.

4 P:tä on mukautettu, lisätty ja niistä on keskusteltu laajasti markkinoinnin ammattilaisten keskuudessa. Jotkut ovat ottaneet käyttöön ylimääräisiä P:itä ollakseen perusteellisempia, mukaan lukien ihmiset, prosessit, fyysiset todisteet ja paljon muuta.

Katsotaanpa neljää ydintä.

1. Tuote

Tuote sisältää todelliset tavarat tai palvelut, joita yritys tarjoaa kohdeyleisölle. Se sisältää tuotesuunnitteluun, laatuun ja ominaisuuksiin liittyvät päätökset. Se sisältää myös asioita, kuten brändäyksen, pakkaamisen ja tuotteen elinkaaren. Vaikka sinulla ei olisi fyysistä tuotetta ja myyt palveluita tai ideoita, tuote kattaa sen silti.

Keskeinen ajatus tässä on, että jokainen tarjontaasi liittyvä elementti on tärkeä. Se kaikki liittyy käsitykseen brändistäsi markkinoiden ja kohdeyleisösi silmissä, ja sitä kaikkea tulee pitää osana sananlaskupakettia.

2. Hinta

Tuotteiden ja palveluiden hinnoittelu on muutakin kuin vain numeron valitsemista ja sen tavoittamista. Jos haluat olla strateginen, hinnoittelun tulisi perustua markkinatutkimukseen, kuten kilpailijoiden hinnoitteluun, siihen, miten yleisillä markkinoilla menee ja kuinka paljon potentiaaliset asiakkaasi pitävät tuotteidesi ja palveluidesi arvoisia.

Itse asiassa monet markkinointistrategiat on omistettu varmistamaan, että asiakkaat ajattelevat, että brändisi on arvokkaampi! Hinnoittelu on loppujen lopuksi herkkä prosessi, jonka pitäisi perustua vahvasti tutkimukseen.

3. Paikka (jakelu)

Miten potentiaaliset asiakkaat voivat ostaa tuotteitasi tai palveluitasi? Saatat vain myydä tuotteita verkossa verkkokauppasi kautta, mikä tarkoittaa, että keskityt todennäköisesti digitaalisen markkinoinnin strategioihin, kuten sosiaalisen median markkinointiin, hakukonemarkkinointiin, hakukoneoptimointiin ja saapuvaan markkinointiin.

Vaikka digitaaliset markkinointistrategiat ovat välttämättömiä nykypäivän voimakkaasti digitaalisessa maailmassa, saatat joutua toteuttamaan myös muita jakeluusi liittyviä markkinointistrategioita ja tekniikoita.

Jos esimerkiksi myyt tuotteitasi kaupoissa, sinun on hoidettava suhteita myyjiin ja toimipaikkoihin, harkittava sijoitteluasi kyseisten myymälöiden hyllyille ja mietittävä, kuinka haluat esitellä myymälöiden markkinointimateriaalisi.

🔥 Empfohlen:  Tärkeä opas oikean musiikin valitsemiseen sosiaalisen median kanavallesi ja mistä sitä saa

4. Promootio

Tämä on koko markkinointimixistä se P, joka tulee useimmiten mieleen, kun yrität vastata kysymykseen “Mitä markkinointi on?” Promootio on yleisön vuorovaikutusta yrittäessään rakentaa suhteita ja lopulta luoda liiketoimintaa.

Se sisältää kaiken suhdetoiminnasta perinteiseen mainontaan, kuten printtimarkkinointiin ja TV-mainoksiin, uudempiin strategioihin, kuten sisältömarkkinointiin ja hakukoneoptimointiin.

Se on paikka, jossa kaikki markkinatutkimukset yhtyvät, jossa luot tehokkaan markkinointistrategian, joka ottaa huomioon brändisi identiteetin, sen, minkä haluat sen olevan ja miten kohdeyleisösi sitoutuu siihen.

Kuinka mitata markkinoinnin menestystä

Jotta yritys menestyisi, sen ei tarvitse muuttaa yhteiskunnallisia normeja, mutta sen on luotava kuluttajien kiinnostus, joka kasvattaa sen tulosta. Tässä ovat tärkeimmät mittarit markkinoinnin tehokkuuden arvioimiseksi:

 • Kokonaistulot: Pohjimmiltaan kaikki yritykseesi tuleva raha. Mitä tehokkaampi markkinointisi, sitä korkeammalle tämä luku voi nousta.
 • Myynnin kasvu: Tämä mittaa, kuinka hyvin tulot kasvavat ajan mittaan, vertaamalla eri ajanjaksoja.
 • Markkinointiinvestoinnin tuotto: Yksinkertaisesti sanottuna kokonaistulosi jaettuna markkinointikuluillasi.
 • Online-muuntokurssit: Tämä on prosenttiosuus käyttäjistä, jotka napsauttavat mainosta tai täyttävät lomakkeen ja ostavat sitten jotain.
 • Asiakasuskollisuus: Useat mittarit voivat auttaa tässä, mukaan lukien asiakasuskollisuusindeksi (CLI), toistuva ostoprosentti (RPR) ja asiakkaan elinkaariarvo (CLV tai LTV).

Markkinointi on kaikkea kerralla

Markkinointi on valtava sateenvarjo ja kapea polku, kaikki samaan aikaan. Siellä tietosi, intuitiosi ja havainnot yhdistyvät. Siellä voit olla yhteydessä kohdeyleisösi ja olla heidän kanssaan tekemisissä, tehdä jatkuvia kokeiluja nähdäksesi, mikä toimii ja mikä ei, ja tarkennat strategioitasi ajan ja viisauden avulla.

Ja monissa tapauksissa markkinointi on yrityksesi menestys.

Mikä on markkinoinnin UKK

Miten markkinointi ja mainonta eroavat toisistaan?

Vaikka mainonta on olennainen osa kaikkia digitaalisia tai painettuja markkinointikampanjoita, se on vain yksi siivu piirasta. Täydellinen markkinointisuunnitelma sisältää monia muita erillisiä työkaluja ja käytäntöjä, mukaan lukien yleisötutkimuksen, kilpailijaanalyysin, suhdetoiminnan ja sisältömarkkinoinnin.

🔥 Empfohlen:  Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää viimeaikaisesta Facebook-tietovuodosta

Mitä eroa on markkinoinnilla ja brändäyksellä?

Brändäyksessä on kyse yrityksesi imagon kasvattamisesta käyttämällä esimerkiksi logoja, tyyliohjeita ja sijoittelua. Markkinoinnissa on kyse erilaisten strategioiden luomisesta ja käyttämisestä tuon viljellyn kuvan edistämiseksi.

Miten markkinointi ja myynti eroavat toisistaan?

Matkalla saada asiakkaita markkinointi ja myynti ovat eri rooleissa. Markkinoinnin tavoitteena on herättää kiinnostus yrityksen tuotetta kohtaan ja saada potentiaaliset uteliaat tietämään lisää. Toisaalta myyntistrategiat keskittyvät potentiaalisten asiakkaiden muuttamiseen todellisiksi ostajiksi.

Mitkä ovat markkinoinnin 4 periaatetta?

Markkinointi sisältää monia elementtejä, mutta tehokkaan markkinointistrategian ydin on neljässä P:ssä: tuote, hinta, paikka ja promootio.

Haluatko oppia lisää?