Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Mitä odottaa palvelinkeskukselta ja pilvikäytännöltä?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mitä odottaa palvelinkeskukselta ja pilvikäytännöltä?

Palvelinkeskusekosysteemi kukoistaa Intiassa, ja siksi “National Data Center and Cloud Policy” on hetken tarve. Toistaiseksi Intian hallitus (GoI) on käynyt useita keskusteluja sidosryhmien kanssa, ja sen odotetaan tuovan politiikan esille tulevina kuukausina.

”Tämän politiikan ohella hallituksen odotetaan myös tuovan esille uuden ”digitaalisen Intian” lain, jonka tavoitteena on saavuttaa 20-kertainen lisäys. Sen odotetaan sisältävän kotimaisten alustojen käytön datakeskuksessa ja pilvitoiminnoissa sekä parannuksia pilvitilan turvallisuuteen ja pilvien väliseen rajapintaan.

“Odotetaan myös tehostettua koordinointia televiestintäosaston kanssa, jotta voidaan helpottaa vankkoja ja kustannustehokkaita yhteyksiä keskuksiin sekä tietokeskusten tunnustamista erillisessä kategoriassa kansallisen rakennusmääräysten mukaisesti. Emme ole varmoja, ottavatko he käyttöön uuden sääntelyelimen vai vahvistavatko ne olemassa olevaa, tohtori Ramanand, politiikan tutkimus- ja hallintokeskuksen (CPRG) johtaja, kertoi. Analytics India -lehti.

Intiassa on yli 138 datakeskusta, joiden kokonaispinta-ala on 11 miljoonaa neliöjalkaa ja joissa on 737 MW IT-kapasiteettia (rakennus). Intian datakeskusteollisuuden arvo on tällä hetkellä 5,6 miljardia dollaria, ja vuoteen 2025 mennessä odotetaan syntyvän 45 uutta datakeskusta.

Nykyään Maharashtran, Karnatakan ja Tamil Nadun kaltaisilla osavaltioilla on jo osavaltiokohtaisia ​​palvelinkeskuksia koskevia käytäntöjä, jotka tarjoavat monia verotuksellisia ja muita etuja. “Käytäntöluonnoksen ja näiden nykyisten osavaltion tietokeskuskäytäntöjen perusteella voimme odottaa verohyötyjä sähköverovapautuksen/tukien, sähkötukien/kannustimien, veroetujen ja tuetun maan muodossa”, Raya Hazarika, S&R:n partneri Associates, kerrottiin Analytics India -lehti.

Katsotaanpa joitain keskeisiä asioita, joiden uskomme olevan osa palvelinkeskus- ja pilvikäytäntöä.

Yhden ikkunan välys

Hallituksen myöntämät luvat ovat edelleen yksi suurimmista esteistä, kun kyse on palvelinkeskuksen perustamisesta Intiaan. Vaikka palvelinkeskuskäytäntöluonnoksessa 2020 mainittiin yhden ikkunan luominen ongelman ratkaisemiseksi, yritys voi tänään perustaa datakeskuksen maahan lähes 40 lupaa eri valtion virastoilta.

🔥 Empfohlen:  MITÄ VITTUU?! ChatGPT sanoo, että olen kuollut

”Palvelukeskuksen käyttöön ottaminen vaatii useita lupia ja hyväksyntöjä. Joten se vaatii eri viranomaisten ottamista erillisten hyväksyntöjen saamiseksi, mikä vaikeuttaa niiden saamista ajallisesti”, Raya Hazarika sanoi.

Hazarika selitti edelleen, että “käytäntöluonnoksessa mainittiin nopeammat selvitykset, yksi ikkuna. Joten mielestäni tämä on yksi tärkeimmistä asioista, jonka pitäisi ehdottomasti olla osa lopullista politiikkaa. Jos se on olemassa, uskoisin, että sen pitäisi vaikuttaa kahteen asiaan. Ensinnäkin hakemusten käsittely määräajassa. Ja toiseksi, mielestäni heidän pitäisi myös koordinoida eri virastojen ja osastojen kanssa, jotta heiltä saataisiin lupa. Joten se on yhden ikkunan välys sanan varsinaisessa merkityksessä.”

Vihreää energiaa

“Data Centerin ja pilvipolitiikan voidaan odottaa vauhdittavan datakeskusten ja elektroniikkavalmistuksen kasvua ja kannustavan myös vihreitä energialähteitä”, sanoi tohtori Ramanand, Center of Policy Research and Governance (CPRG) -keskuksen johtaja.

Maailmanlaajuisesti konesalien osuus hiilidioksidipäästöistä on lähes neljä prosenttia. Näin ollen hallituksen odotetaan tarjoavan 3 %:n kannustin uusiutuvan energian käyttöön.

”Uskon, että uusiutuvan energian käyttöön tulee kannustimia. Odotan myös, että näille uusiutuvan energian käyttöä kannustaville palvelinkeskuksille on joitain kelpoisuusehtoja etujen saamiseen, Raya Hazarika sanoi.

Lisäksi palvelinkeskukset vaativat jatkuvasti valtavia määriä energiaa, mikä tekee niistä energiasikoja. ”Palvelukeskukset kuluttavat valtavasti energiaa, usein turhaan. Lähes 90 % heidän verkosta ottamansa sähköstä menee hukkaan. Datakeskusten on välttämätöntä laskea energiankulutus hyväksyttävälle tasolle”, totesi tohtori Ramanand, johtaja, Center of Policy Research and Governance (CPRG).

Politiikassa odotetaan siis olevan määräyksiä myös energian tehokkaasta käytöstä. ”Kannustetaan energian tehokasta hyödyntämistä edistämällä innovatiivisia energianhallinnan tekniikoita ja ratkaisuja palvelinkeskusten hiilijalanjäljen pienentämiseksi”, politiikkaluonnoksessa todettiin.

Vaikka tavoitteena on tehdä palvelinkeskuksista vihreitä, prosessi on aikaa vievä. Samaan aikaan heidän odotetaan jatkavan sähkön käyttöä omiin tarkoituksiinsa. Hallitus suunnittelee myös sähkön toimittamista datakeskuksiin tuettuun hintaan.

🔥 Empfohlen:  Kuinka kirjoittaa upeita verkkokaupan uutiskirjeitä

Verotukselliset edut

Intian palvelinkeskusten ekosysteemin tehostamiseksi hallitus aikoo investoida noin 3 lakh crorea seuraavien viiden vuoden aikana. Tämä on mahdollisesti suurin kannustininvestointi, jopa suurempi kuin puolijohteisiin varattu investointi.

Hallitus aikoo tarjota noin 4–6 prosentin investointikannustimen, jos palvelinkeskukset käyttävät paikallisesti valmistettuja komponentteja, kuten palvelimia, palvelinalustoja, palvelinkoteloita ja muita kuin IT-laitteita, kuten mekaanisia, sähkö-, vesi-, jäähdytyslaitteita ja muut.

Lisäksi hallitus on antanut palvelinkeskussektorille “infrastruktuurin tilan”, jonka ansiosta ne ovat samat kuin muut sektorit, kuten rautatiet, tiet ja sähkö. Tämän ansiosta konesaliyritykset voivat hyödyntää pitkäaikaisia ​​luottoja kotimaisilta ja kansainvälisiltä lainanantajilta rennoin ehdoin.

Palvelinkeskusinvestointi Intiaan (Lähde: Statista)

Tietojen lokalisointi

Tohtori Ramanand uskoo, että luonnoksessa tulee olemaan säännöksiä, joissa puhutaan tietojen turvallisuudesta ja tietojen lokalisoinnista.

McKinseyn mukaan “Nykyään 75 % kaikista maista on ottanut käyttöön jonkin tason tiedon lokalisointisääntöjä. Näillä on suuri vaikutus yritysten IT-jalanjälkiin, tiedonhallintaan ja tietoarkkitehtuureihin sekä niiden vuorovaikutukseen paikallisten sääntelyviranomaisten kanssa.

Tästä syystä politiikkaan sisältyy todennäköisesti säännöksiä, jotka voivat pyytää datakeskusyrityksiä tallentamaan Intiassa tuotettuja tietoja itse maassa. Myös valtiovarainministeri Nirmala Sitharaman on puhunut datan lokalisoinnista useaan otteeseen viime vuosina.