Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Mitä on GPU-skaalaus? Kuinka kytkeä se päälle tai pois päältä?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mitä on GPU-skaalaus? Kuinka kytkeä se päälle tai pois päältä?

Haluatko tietää tarkalleen, mitä GPU-skaalaus on? Jatka lukemista, jos jatkat!

Päivitetty: 18.4.2023 klo 14.12

Sisällysluettelo Sisällysluettelo

GPU-skaalauksen ottaminen käyttöön mahdollistaa kokea hienosäädettyä grafiikkaa ja kuvatulostusta resoluutiosta riippumatta. Tämä auttaa ja parantaa merkittävästi grafiikkakokemustasi.

Pelaajat haluavat kokea parhaan mahdollisen grafiikan, ja sinä voit tehdä säätöjä, vaikka sinulla olisi paras näytönohjain. Näin voimme kokea täysin erilaisen todellisuuden. Siitä, kuinka tekniikka on kehittynyt viime vuosien aikana epäselvä tai venynyt kuvatulostus ja huonot kuvan resoluutiot ovat yleisiä ongelmia. GPU-skaalauksella kaikki nämä voidaan ratkaista.

Ennen kuin siirrymme GPU-skaalauksen käyttöönottoon, puhutaan siitä, mitä ne todella ovat ja miten ne auttavat sinua.

LISÄÄ: Parhaat AMD-näytönohjaimet

GPU-skaalaus määritetty

GPU-skaalauksen avulla voit säätää pelin kuvasuhdetta näytön resoluution mukaan korkealaatuisen kuvan tuottamiseksi näytölle.

Jos sinulla on , voit säätää GPU:n skaalausvaihtoehtoa käyttämällä AMD katalysaattori tai kautta AMD Radeon Graphics. Yksityiskohtainen luettelo vaiheista on nähtävissä myöhemmin.

Jotta voit säätää GPU:n skaalausta, sinulla on oltava näyttö kytketty suoraan näytönohjaimen sovittimeen DVI:n tai HDMI:n kautta.

Pienemmillä 5:4- tai 4:3-kuvasuhteilla ajettavat pelit venyttävät kuvia 16:9-kuvasuhteella. Tämä tuottaa epäselviä, venyviä ja huonoja kuvia. AMD GPU -skaalaus säätää kuvia tuottamaan paremman kuvanlaadun pikseloimatta kuvia.

Muut merkit – AMD:n lisäksi tarjoavat myös vaihtoehtoja GPU-skaalaussäätöön. Lisää voi nähdä alla.

Tarvitsetko GPU-skaalausta?

Jos pidät indiesta tai vanhoista peleistä 5:4 tai 4:3 kuvasuhde tai sovelluksissa, jotka toimivat tällaisissa kuvasuhteissa, sen yleinen grafiikka näyttää huonoja tai pikselöityjä kuvia 16:9- tai 16:10-näytöllä. Tässä GPU-skaalaus tulee peliin. Ne ratkaisevat ongelmat, jotta ne näyttävät hyvältä laajakuvanäytöissä ja näytöissä.

3 erilaista GPU-skaalaustilaa

Jos aiot säätää GPU-skaalaustasi kautta AMD katalysaattori tai AMD Radeon Graphicsvoit valita 3 tilasta.

  1. Ylläpitää kuvasuhde
  2. Skaalaa kuva koko paneelin kokoon
  3. Käytä keskitettyä leikkausta
🔥 Empfohlen:  Fancy, hieno markkinapaikka verkkokauppiaille

Ylläpitää kuvasuhde antaa sinun kokea pelin koko näytöllä, kun skaalaat grafiikkaa. Ylimääräinen tausta täytetään taustakuviolla.

Skaalaa kuva koko paneelin kokoon on vaihtoehto, jossa . Tämä osoittaa yleensä huonoa kuvatulostusta ja huonoa grafiikkaa, koska pelin aiempaa kuvasuhdetta ei noudateta.

Käytä keskitettyä leikkausta poistaa skaalauksen käytöstä asettamalla kuvan alkuperäisen näytön resoluution näytön keskelle. Taustakuvio tai ne on sijoitettu kuvan ympärille.

Onko mitään tapaa poistaa mustat palkit?

Mustat palkit kuvan ympärillä näkyvät, koska skaalaus ja kuvan analysointiprosessin GPU-prosessi eivät täsmää.

Onneksi on olemassa vaihtoehto nimeltä Aliskannaus/yliskannaus. Tämä skaalaa kuvan skaalausvaihtoehtojen mukaan ja säätää kuvaa vastaavasti paremman tuloksen saamiseksi.

Tätä silmällä pitäen puhumme nyt vaiheista, kuinka GPU-skaalaus otetaan käyttöön tai poistetaan käytöstä.

GPU-skaalauksen kytkeminen päälle tai pois päältä AMD Radeon Graphicsin avulla

Tässä tarkastelemme AMD Radeon -asetuksia, jotka saatat nyt tuntea AMD Radeon -ohjelmistona, jos ne ovat ajan tasalla.

Ensimmäinen askel on avata AMD Radeon Settings / AMD Radeon Software napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella työpöytää ja valitsemalla asetukset, joiden pitäisi sijaita pudotusvalikon yläosassa.

Siirry seuraavaksi Näyttö-välilehteen, joka on keskellä sovelluksen yläosassa.

Täältä löydät GPU-skaalausvaihtoehdon. Kytke se vain päälle (tai pois päältä, jos haluat).

Napsauta oikealla puolella Skaalaustila-kohdan alla olevaa pudotusvalikkoa valitaksesi haluamasi skaalaustilan. Tämän vaiheen jälkeen sinun pitäisi kokea muutos välittömästi.

GPU-skaalauksen kytkeminen päälle tai pois päältä AMD Catalystin kautta

AMD Catalyst on vanhempi versio AMD Radeon Settingsista. Jos käytät edelleen tätä käyttöliittymää, voit vaihtaa GPU-skaalausta seuraavasti.

Näytön pitäisi sammua sekunniksi tai kahdeksi, jotta muutokset otetaan käyttöön. Kun se käynnistyy uudelleen, sen pitäisi olla menestys.

Mitä on GPU-skaalaus? UKK