Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Mitä on inbound-markkinointi ja kuinka rakentaa onnistunut strategia

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mitä on inbound-markkinointi ja kuinka rakentaa onnistunut strategia

Uusia markkinointitrendejä ilmaantuu jatkuvasti. Inbound-markkinointi ei ensi silmäyksellä voi tuntua poikkeukselta. Mutta tästä strategiasta on tullut elintärkeä paradigma monilla aloilla, olipa kyseessä sitten myynti, teknologia, voittoa tavoittelematon tai jokin muu.

Mitä on inbound-markkinointi?

Se on strategia, joka on suunniteltu auttamaan brändejä tekemään houkuttelevampia, jotta asiakkaat tulevat niiden luo.

Tämä sisäänpäin suuntautuva ajattelutapa on monella tapaa tauko menneisyydestä, jolloin asiakkaiden piti kysyä tietoja hinnoista, tuotetiedoista ja muusta. Nyt ostajat voivat tehdä suuren osan ostoprosessista itse verkossa.

Vastatakseen kysymykseen “mitä on inbound-markkinointi” Sales Artillery havainnollistaa tätä auton esimerkin kautta.

Vuosia sitten, jos halusit ostaa ajoneuvon, sinun piti käydä jälleenmyyjällä henkilökohtaisesti saadaksesi kaikki päätöksentekoon tarvittavat tiedot. Nyt voit kuitenkin löytää melkein kaiken tarvitsemasi jälleenmyyjän verkkosivuilta. Voit tutkia hintapisteitä, lisäosia ja saatavuutta hiiren napsautuksella. Voit myös etsiä arvosteluja ja esittää kysymyksiä ilman, että olet koskaan ottanut yhteyttä suoraan jälleenmyyjään.

Siten ostajan käsitykseen tuotteesta tai palvelusta vaikutetaan ennen kuin hän muodollisesti osallistuu ostoprosessiin.

Mitä on saapuva markkinointi: periaatteet

Se on joukko periaatteita, jotka auttavat yritystä sopeutumaan muuttuvaan tilanteeseen muuttamalla kuluttajan suhdetta tuotteeseen.

Tämän ensisijaisesti asiakkaan käynnistämän orgaanisen suhteen saavuttamiseksi myyjän on omaksuttava saapuvien markkinoiden strategia. Tämä strategia määritellään yleensä kolmeen tai neljään vaiheeseen, jotka luokitellaan tyypillisesti vetovoimaksi, sitoutumiseksi, toiminnaksi ja tyytyväisyydeksi. Monet sisääntulevat ajattelijat visualisoivat tämän prosessin “vauhtipyöränä” osoittamaan, että energia voi työntää tai pysäyttää prosessin.

Jokaisen vaiheen on onnistuttava ylläpitämään vauhtia seuraavien vaiheiden kautta:

 • Vetovoima: Kohdennettu asiakaskunta vedetään tuotteeseen asianmukaisin digitaalisin keinoin.
 • Sitoutuminen: Prosessi, jossa asiakkaat perehdytetään tuotteeseen ja ovat sitoutuneita koko ostoprosessin ajan.
 • Toimenpide: Tämä on asiakkaan ostopäätös, mukaan lukien liikkeellelähtövaihe.
 • Tyytyväisyys: Tämä on oston jälkeinen päätös, joka auttaa asiakasta muuttumaan ostajasta tuotteen puolestapuhujaksi.

Mikä on saapuva markkinointi: strategiat

Vetovoima

Tämä vaihe keskittyy tuomaan kohdistettuja asiakkaita, jotka todennäköisemmin sitoutuvat tuotteeseen ja ovat tyytyväisiä viimeiseen vaiheeseen. Ratkaisevaa tässä on se, että asiakkaat eivät yleensä pidä “markkinoinnista” keskeyttävien viestien, kuten puhelinmarkkinointipuhelujen, ei-toivottujen sähköpostien, TV-mainosten ja muiden keinojen kautta. Tämä on ratkaiseva muutos digitaaliaikakaudella, jossa ihmisillä on enemmän valtaa ja valikoivuutta siihen, mitä he voivat kuluttaa.

🔥 Empfohlen:  Draw Things, sovellus tekoälykuvien luomiseen iPhonellasi!

Tästä tilanteesta johtuen teknologiaa ja digitaalisia työkaluja on jatkuvasti hyödynnettävä ja arvioitava tässä vaiheessa. Esimerkiksi analytiikan käyttäminen halutun asiakaskunnan älykkääseen kohdistamiseen voidaan sisällyttää markkinointistrategiaan.

Laatu määrän sijaan on pelin nimi vetovoimastrategiassa.

Sitoumus

Alkuperäisen vetovoiman jälkeen asiakas haluaa yleensä saumattoman sitoutumisprosessin, joka antaa hänelle mahdollisuuden ryhtyä toimiin helposti ja samalla hän voi hallita valintojaan.

On olemassa erityisiä strategioita, joita käytetään houkuttelemaan asiakasta vetovoimavaiheesta syvempään yhteyteen tuotteeseen. Tämä voi näyttää saumattomilta aloitussivuilta, intuitiivisilta lomakkeilta, toimintakehotuksilta ja muilta. Toimintakehotukset on tehtävä asiakasta ajatellen, kun he kertovat asiakkaalle, mitä vaiheita hänen tulisi seuraavaksi tehdä sitoutuakseen.

Mitä houkuttelevaa viestiä asiakas tavoittelee markkinoinnista, jolle hän on alttiina? Inbound-markkinointi korostaa arvoa ennen kaikkea markkinointistrategiana. Hakukoneoptimointi, sosiaalinen media, blogit ja muut keinot voivat lisätä bränditietoisuutta ja houkuttelevuutta tuoda ihmisiä luoksesi.

Toiminta

Tämä on asiakkaan ostopäätös tai toiminta, joka vahvistaa suhdetta yritykseen. Sekä asiakkaan etupään että yrityksen taustalla toimintovaiheiden tulee olla selkeitä, ytimekkäitä ja erityisesti asiakkaalle suunniteltuja. Odotukset saumattomasta, orgaanisesta ostoprosessista on asetettu vetovoima- ja sitoutumisprosesseihin, joten toimintavaiheiden on vastattava tätä käsitystä.

Asiakassuhteiden hallintajärjestelmän (CRM) sisällyttäminen voi mahdollistaa käyttäjäystävälliset toimintakehotukset. Nämä CRM-järjestelmät auttavat yrityksiä keräämään asiakastietoja ja seuraamaan sitoutumista, toimintaa ja tyytyväisyyttä yhdessä paikassa. Pohjimmiltaan tämä hallintatyökalu voi seurata asiakkaan suhdetta yritykseen.

Tyytyväisyys

Yritysten ei pidä lopettaa markkinointiaan, kun asiakas on tehnyt ostoksen. Tästä eteenpäin asiakkaita tulisi rohkaista ryhtymään brändin lähettiläiksi jakamalla mielipiteitään, tietojaan ja kokemuksiaan muille.

Markkinoijien ja teknologia-asiantuntijoiden tulisi harkita tätä tilannetta, kun he sitouttavat asiakkaan tuotteen jälkeen tarjoamalla mahdollisuuksia lähettää arvosteluja ja postauksia sosiaalisessa mediassa auttaakseen vetovoimavaiheessa olevia.

Saapuvan markkinoinnin sisältötyypit

Voit luoda erityyppistä sisältöä saapuvaan markkinointiin ymmärtäen, että mikään tyyppi ei toimi paremmin kuin toinen. Pikemminkin kaikki riippuu alustasta ja kohderyhmästä. Seuraavassa on ideoita arvokkaista sisältötyypeistä, jotka auttavat luomaan bränditietoisuutta ja houkuttelemaan uusia yrityksiä.

 • Videot: Tämä sisältötyyppi voi olla hyödyllinen luotaessa yksilöllisempää sisältöä tuote-esittelyistä selitysvideoihin ja sosiaalisen median videoihin. Videot voivat luoda 66 % parempia liidejä.
 • Blogit: Kun ihmiset ryntäävät kokeilemaan uusia sisältötyyppejä, hyvin kirjoitetulla, viihdyttävällä ja informatiivisella artikkelilla on valtava markkinointivoima. Sisällön tulee kuitenkin palvella ihmisiä ja ratkaista ongelmia eikä keskittyä pelkästään myyntiin.
 • Pilarisivut ja aiheryhmät: Sivu, joka kattaa melkein kaikki tietyn aiheen osa-alueet. He eivät välttämättä tarjoa syvällistä tietoa, mutta vastaavat kysymyksiin korkealla tasolla. Ne antavat tilaa toisen artikkelin luomiselle, joka laajentaa pilarisivun tai aiheklusterin sisältöä.
 • Oppaat tai e-kirjat: Ladattavat e-kirjat tai oppaat voivat olla arvokas voimavara, koska ne tarjoavat ratkaisuja ihmisten ongelmiin ja ovat heille arvokkaita.
 • Sosiaalinen media: On tärkeää ymmärtää, että ihmiset sosiaalisessa mediassa eivät halua seurata henkilöä/sivua, joka puhuu vain itsestään. Sosiaalisen median sisällölläsi on oltava arvoa muille ihmisille. Myös henkilökohtaiset keskustelusi yleisön kanssa houkuttelevat upeita tuloksia.
 • Infografiikka: Visuaalinen sisältö, joka on helppo selata läpi, esittää monimutkaista tietoa helposti sulavalla tavalla.
 • Uutiskirjeet: Keskittyminen siihen, mitä yleisö haluaa, auttaa luomaan uutiskirjeitä, jotka ovat täynnä kiinnostavaa sisältöä.
 • Podcastit ja webinaarit: Vaikka informatiivinen ja opettavainen sisältö on halutuin, ihmiset eivät etsi vain tietoa. He haluavat myös viihdettä, ja podcastit ja webinaarit sopivat täydellisesti tähän tarkoitukseen.
🔥 Empfohlen:  Kuinka saada siitä irti?

Yleisiä ongelmia saapuvan markkinoinnin voi ratkaista

Inbound-markkinointi auttaa ratkaisemaan ongelmia, jotka liittyvät tuotemerkkien mieltymykseen, tietoisuuteen, mieltymykseen ja sijoitetun pääoman tuottoprosenttiin.

 • Bränditietoisuuden lisääminen: Jopa 93 % ostosykleistä alkaa verkkohaulla. Voit siis lisätä bränditietoisuuttasi orgaanisesti esiintymällä hakutulosten kärjessä tai olemalla aktiivinen sosiaalisissa verkostoissa oikean sisällön ja viestien kanssa.
 • Brändipreferenssin parantaminen: Kouluta, viihdyttää potentiaalisia asiakkaita ja ole vuorovaikutuksessa heidän kanssaan ennen oston tekemistä rakentaaksesi luottamusta ja nopeuttaaksesi heidän valitsemistaan ​​sinut. Tule tutuksi kasvoksi käyttämällä sisääntulomarkkinointistrategioita.
 • Jos sinulla on vähemmän investoitavaa, mutta joudut luomaan enemmän liidejä: Saapuva markkinointi tarjoaa pitkän aikavälin etuja, kun tulet taitavammaksi orgaanisia liidejä houkuttelevan sisällön kuratoinnissa. Aloita huolellisella suunnittelulla käyttääksesi rahasi viisaasti oikeille alueille.
 • Markkinoinnin ja myynnin yhdistäminen: Vahvalla myynnin ja markkinoinnin yhteensovittamisella yritykset saavuttavat 20 prosentin vuotuisen kasvun, kun taas huono myynnin ja markkinoinnin yhteensovittaminen johtaa 4 prosentin liikevaihdon laskuun. Inbound-markkinoinnin avulla myynti- ja markkinointitiimit voivat yhdistää voimansa konversioita edistävän sisällön luomiseksi.

Miten inbound-markkinointi toimii?

Vaikuttavan sisällön luominen on enemmän sitoutumista ja ideoita kuin budjettia. Rahan käyttäminen sisältöön ei tee siitä tehokasta. Viisi yksinkertaista vaihetta auttavat sinua ymmärtämään, miten inbound-markkinointi toimii:

Vaihe 1: Tunnista yleisösi ja määritä liiketoimintatavoitteesi

Aloita tunnistamalla ostajapersoonat ja ymmärrä kaikki tieto heistä. Et voi kirjoittaa informatiivista sisältöä ilman ennakkotietoa yleisöstäsi.

Vaihe 2: Tarjoa sisältöä eri vaiheille

Kun vastaat ennakoivasti asiakkaidesi kysymyksiin, joita heillä todennäköisesti on ostopolun eri vaiheissa, saat aikaan muutoksen. Hyödyntämällä inbound-palvelua voit luoda arvokasta sisältöä ja pitää asiakkaat koko heidän elinkaarensa ajan.

Vaihe 3: Valitse oikeat toimitusalustat

On ratkaisevan tärkeää määrittää paras tapa tavoittaa asiakkaat. Valitse suosituimmista digitaalisista alustoista, kuten Twitter, Instagram, Pinterest, Facebook, verkkosivustosi tai muut.

🔥 Empfohlen:  10 parasta Optimonkin vaihtoehtoista Shopify-sovellusta

Vaihe 4: Muotoile ja suorita sisältökalenteri

Johdonmukaisuus on avain menestykseen. Luo siis aikataulu tuoreen ja osuvan sisällön tuottamiseksi yleisön sitouttamiseksi. Jatkuva tietovirta, joka vastaa yleisösi kysymyksiin, huolenaiheisiin ja kipukohtiin, rakentaa brändisi arvoa ja asiakasuskollisuutta.

Vaihe 5: Analysoi ja optimoi saapuva markkinointisi

SEO-sijoitusten, julkaistujen artikkelien ja saapuvien linkkien analysointi antaa arvokasta tietoa markkinointikampanjoiden tehokkuudesta. Varaa aikaa viikoittaiselle analyysille arvioidaksesi saapuvan markkinoinnin tehokkuutta ja etsiäksesi parannuskohteita.

Kuka käyttää saapuvaa markkinointia ja miksi?

Aikaisemmin inbound-markkinointia pidettiin tietyille toimialoille rajoittuneena reunayrityksenä. Nykyään kuitenkin yli 70 % markkinoijista käyttää saapuvaa markkinointia. Se toimii useilla toimialoilla, yrityksissä ja aloitteissa.

Lyhyesti sanottuna se toimii kaikille niille, jotka pyrkivät houkuttelemaan, sitouttamaan ja viihdyttämään asiakkaita, rakentamaan suhteita ja tekemään asiakkaista promoottorit matkan varrella.

Sinun ei tarvitse odottaa alakohtaista tapaustutkimusta sukeltaaksesi yrityksesi sisääntulevaan markkinointiin. Käytä sen sijaan periaatteita luovimmilla tavoilla saavuttaaksesi tavoitteesi.

Haluatko hallita digitaalisen markkinoinnin keskeiset tieteenalat? Tutustu digitaalisen markkinoinnin asiantuntijakurssiin nyt.

Nopeuta uraasi saapuvan markkinoinnin alalla

Opi saapuvan ja digitaalisen markkinoinnin käytännön näkökohdat rekisteröitymällä Simplilearnin digitaalisen markkinoinnin jatko-opiskelijaohjelmaan. Tämä kattava online-käynnistysleiri, joka tarjotaan yhteistyössä Purduen yliopiston kanssa, auttaa sinua oppimaan digitaalisen markkinoinnin parhaita työkaluja ja tekniikoita reaaliaikaisen, interaktiivisen oppimisen, verkkokurssien, teollisuuden ja akateemisten asiantuntijoiden mestarikursseissa Facebookissa ja Purduessa sekä aidon kautta. -Maailman tapaustutkimuksia Harvard Business Publishingilta.