Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Mitä on kassavirtasijoittaminen? Kuinka ostaa kassavirtaa

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mitä on kassavirtasijoittaminen? Kuinka ostaa kassavirtaa

Osta kassavirta

Jos sinulla on rahaa sijoittaa yritykseen, kassavirtaa tuottavan omaisuuden ostaminen voi olla yksi parhaista vaihtoehdoista tulevaisuutesi turvaamiseksi.

Sir Richard Branson sanoi kerran: “Älä koskaan irrota katsettasi kassavirrasta, koska se on liiketoiminnan elinehto.” Ja hän on täysin oikeassa.

Olitpa sijoittamassa kiinteistöihin tai ostamassa pesulaa, on tärkeää, että sinulla on positiivinen kassavirta.

Tässä oppaassa näytämme sinulle kassavirtasijoittamisen läpikotaisin ja kuinka voit ostaa kassavirtaa kiinteistöjä pääomasi kasvattamiseksi.

Mitä on kassavirtasijoittaminen?

Kassavirtasijoittamiseen kuuluu omaisuuserän koko tai osan ostaminen, josta maksetaan säännöllisiä kassajakoja, olipa kyse sitten kuukausittain, neljännesvuosittain tai vuosittain.

Yleisin tyyppi kassavirtasijoittaminen on kiinteistö. Tämä versio sisältää kiinteistön ostamisen, jonka vuokraat tulon saamiseksi.

Jos esimerkiksi ostat 50 asunnon moniperheisen asunnon ja vuokraat jokaisen 1500 dollarilla kuukaudessa (keskimääräisellä kulusuhteella 40 %), saat 45 000 dollarin nettotuloa.

Kiinteistö on vain yksi kassavirtasijoitustyyppi, mutta muita kassavirtaa tuottavia varoja ovat:

 • Osinkoa maksavat osakkeet
 • Joukkovelkakirjat tai korkorahastot
 • Asuntolainarahasto
 • Fyysinen omaisuus (esim. sijoittaminen pankkiautomaatteihin tai pesulaan)

Mitä ovat kassavirtaominaisuudet?

Kassavirtakiinteistö on mikä tahansa omaisuus, jonka ostat tarkoituksenaan ansaita sillä rahaa. Sijoittajat ansaitsevat rahaa ostamalla omaisuutta kahdella päätavalla:

 • Vuokran maksamisesta vuokralaisille jäävä kassavirta (asuntolainan ja mahdollisten ylläpitomaksujen suorittamisen jälkeen).
 • Markkina-arvon nousu pitkällä aikavälillä

Suuremmat kiinteistöt sopivat yleensä parhaiten lyhyen aikavälin kassavirtaan, kuten kerrostalot tai liikekiinteistöt. Jotkut sijoittajat rakentavat kuitenkin myös useiden yksityisten kiinteistöjen salkun.

Mitä ovat kassavirtalaskut?

Kassavirtalaskelma on IOU tai todiste velasta. Kun henkilö tai yritys lainaa rahaa toiselta henkilöltä tai yritykseltä, kassavirtalaskelma osoittaa, mitä on velkaa ja kenelle.

Kuinka voit ostaa muistiinpanoja? Sijoittajat voivat ostaa kassavirtalaskuja ja ansaita rahaa lainanottajan lyhennyksistä saaduista koroista.

Kun ostat kassavirtalaskun, sinusta tulee lainanantaja, ja lainanottaja suorittaa sinulle maksuja korkoineen. Kassavirtalaskuja on erilaisia, mukaan lukien yrityksiä ja kiinteistöjä koskevat huomautukset.

Kassavirtalaskuihin sijoittamiseen liittyy riskejä, koska lainanottaja saattaa laiminlyödä maksuja, ja sinun on tavoitettava niitä.

Miksi kassavirta on tärkeää

Kassavirta on tärkeä, koska se on yksi todella passiivisista tulostrategioista. Erityisesti kiinteistösijoituksissa kassavirtaa käytetään erilaisissa sijoituslaskelmissa, joiden avulla voit turvata luottolimiittejä ja muita sijoitusmahdollisuuksia.

 • Käteispalautus käteisellä
 • Nettonykyarvo (NPV)
 • Sisäinen palautusaste (IRR)
 • Velkahoitokate (DSCR)
🔥 Empfohlen:  Kuinka saada kaikki tiettyjen ostoskorin hintasääntöjen kuponkikoodit Magento 2:ssa

Korkea kassavirta vaikuttaa positiivisesti tuleviin sijoituksiin ja antaa sinun suunnitella tulevaisuutta.

Kassavirran laskeminen sijoituskiinteistöä ostettaessa

Kiinteistön kassavirta lasketaan laskemalla yhteen kaikki tulolähteet ja vähentämällä sitten kaikki kulut. Tämä antaa sinulle nettokassavirtasi, joka syntyy kiinteistöstä.

Katsotaanpa esimerkkiä kassavirtalaskelmasta, jotta näet, miten se toimii:

 • Vuosivuokra = 24 000 dollaria
 • Vajaakäyttöaste arvio 5 % = 1200 dollaria
 • Vuotuinen asuntolainan maksu (PITI) = 14 000 dollaria
 • Vuotuiset käyttökulut ja korjaukset = 2500 dollaria
 • Arvioitu nettokassavirta = 6 300 dollaria

Nämä ovat vain muutamia esimerkkilukuja, jotka perustuvat säännöllisen vuokratulon omaavaan sijoituskiinteistöön. Jos päätät vuokrata kiinteistösi lomavuokraksi tai sijoittaa liikekiinteistöön, sinulla on huomioitava erilaisia ​​kuluja.

Kuinka löytää kassavirtaisia ​​kiinteistöjä, joihin sijoittaa

On tärkeää analysoida kassavirtakiinteistö ennen sijoituspäätöksen tekemistä. Näin löydät oikeat kiinteistöt sijoittamiseen.

1. Etsi oikea alue

On olemassa muutamia tekijöitä, jotka tekevät kiinteistöistä täydellisen kassavirran kannalta:

 • Monipuolinen paikallinen talous, joka ei ole riippuvainen yhdestä tai kahdesta suuresta työnantajasta.
 • Todisteita voimakkaasta väestönkasvusta ja terveistä työmarkkinoista.
 • Vuokra-asuntoja enemmän kuin omistusasuntoja.
 • Edulliset kiinteistöhinnat.
 • Halutut suuntanumerot laajemmalla alueella.

Et löydä ominaisuuksia, jotka täyttävät kaikki nämä kriteerit. Mutta sinun tulee tarkistaa mahdollisimman monet näistä tekijöistä viisaan investoinnin tekemiseksi.

Aiempi tutkimus lähiöistä on välttämätöntä – käytä verkkotyökaluja, kuten Neighborhood Scout tarkistaa väestötiedot ja kiinteistöjen hinnat.

2. Katso hinta-vuokra-suhdetta

Vuokrakohteilla, joilla on korkea kassavirta, ei yleensä ole korkeaa arvostusta. Itse asiassa keskiarvo on yleensä alle 2%.

Älä anna tämän lannistaa – kassavirtakiinteistöt tuottavat tasaisia ​​kassavirtoja pitkällä aikavälillä, jonka avulla voit säästää pääomaa tulevia investointeja varten.

Hinta/vuokra-suhde on hyvä mittari selvittää, onko kassavirtakiinteistö hyvä sijoitus. Jaa kiinteistön hinta keskimääräisellä vuokralla – korkea suhde vähentää kassavirtaa.

3. Tee vertaileva markkina-analyysi (CMA)

CMA auttaa sinua selvittämään, mikä on oikeudenmukainen vuokrahinta, paikallinen kilpailusi ja kohtuullinen hinta mahdollisesta kiinteistöstä.

On tärkeää valita vertailukelpoiset kiinteistöt alueelta tehokkaan markkina-analyysin tekemiseksi. Korvausten tulee olla mahdollisimman samankaltaisia ​​kiinteistön koon, sijainnin ja sulkemispäivien suhteen.

Jos löydät asunnon, jonka hinta on huomattavasti korkeampi tai alhaisempi, hylkää se – tämä voi olla ongelma kiinteistössä tai epävarmoissa ostajissa.

Tässä on joitain asioita, jotka on otettava huomioon CMA:ta tehdessä:

 • Kiinteistön aiemmat myyntitilastot ja verottajan viimeisin arvio.
 • Naapuruston mukavuudet – etsi mahdollisia ongelmia, jotka voivat vaikuttaa mahdollisuuteen löytää vuokralaisia, kuten kauppojen ja koulujen läheisyys.
 • Vertailukelpoisten ominaisuuksien analyysi.
 • Keskihinta neliöjalkaa kohden.
🔥 Empfohlen:  Kuinka aloittaa autokouluyritys Intiassa - vaiheittainen opas

4. Erittele tulot ja kulut

Kun olet löytänyt potentiaalisen kiinteistön sijoittamiseen, on aika tarkastella kiinteistön tuottoa ja kuluja. Tuloslaskelma (P&L) varmistaa, että saat riittävästi kassavirtaa sijoituksesta.

Luo yksittäisiä rivikohtia jokaiselle tulolle ja kululle, mukaan lukien:

 • Kuukausittainen vuokra
 • Myöhästymismaksuja
 • Hakemusmaksut
 • Maisemointi
 • Lukon muutokset
 • Viemärien ja ikkunoiden pesu

Ole mahdollisimman yksityiskohtainen kirjattaessasi rahaa sisään ja ulos kiinteistöstä saadaksesi tarkan kuvan kassavirrastasi.

5. Aseta oikeudenmukaiset markkinavuokrat

Voi olla houkuttelevaa asettaa korkeita vuokratasoja kassavirran lisäämiseksi, mutta vuokralaisilla on pääsy samoihin verkkotyökaluihin kuin sinullakin – he voivat kertoa, milloin hinnat eivät ole oikeudenmukaisia.

Käytä muita kiinteistöjä oppaana vuokrahintojen määrittämiseen. Kohtuullinen hinta on myös hyvä tapa ennustaa tarkasti, mitä voit odottaa saavasi tulevaisuudessa.

Toinen reilun vuokratason plussa on pitkäaikaiset vuokralaiset. Jos vuokrasi on korkeampi kuin muut alueen kiinteistöt, näet vuokralaisissa paljon vaihtuvuutta, mikä maksaa sinulle pitkällä aikavälillä enemmän.

6. Etsi hyviä vuokralaisia

Tyhjä vuokra-asunto on valtava kassavirran menetys. Menestyneimmät kassavirtasijoittajat tietävät, kuinka tärkeää on löytää hyviä vuokralaisia ​​ja pitää heidät tyytyväisinä.

Varmista, että sinulla on isännöitsijä, joka vierailee kiinteistössä säännöllisesti, vastaa ylläpitoongelmiin nopeasti ja on ystävällinen ja ammattitaitoinen.

Tavoitteesi on saada vuokrasopimukset uusituksi vuosi toisensa jälkeen, vaikka korkoja pitäisi nostaa inflaation mukaisesti.

Negatiivisen kassavirran välttäminen

Jos teet tutkimusta ja löydät oikean kiinteistön, sinulla ei pitäisi olla ongelmia tuottaa kassavirtaa sijoituksestasi.

Aina on kuitenkin mahdollisuus, että kiinteistösi ei kassavirtaa. Ehkä saat odottamattoman avoimen työpaikan, joka pudottaa tulot kulujesi alapuolelle, tai sinulla on valitettavaa, että sinulla on ongelmia vuokralaisen ajallaan maksavan vuokran kanssa.

Negatiivista kassavirtaa on mahdotonta estää kokonaan, mutta voit välttää sen varautumalla seuraaviin skenaarioihin:

 • Vuokralaiset, jotka maksavat maksuja myöhässä tai kieltäytyvät maksamasta vuokraa.
 • Budjetin epäonnistuminen hätäkorjauksiin tai pääomakustannuksiin.
 • Vajaakäyttöaste on ennustettua korkeampi.

Yksi helppo tapa välttää negatiivinen kassavirta mistä tahansa syystä on tarkastella asuntolainasi elinkaariarvoa. Jos se on yli 75 %, se jättää liian vähän kassavirtapehmustetta yllä oleviin skenaarioihin.

Kun teet tutkimusta, tee hätäsuunnitelmat siitä, mitä teet, jos jokin yllä olevista skenaarioista ilmenee, ja olet valmis selviytymään siitä.

🔥 Empfohlen:  7 tuotetta, joita voit ostaa kerralla ja myydä yksitellen tuoton kasvattamiseksi

Kuinka lisätä omaisuuden kassavirtaa

Kun kiinteistö on hankittu, on vaikea kasvattaa kassavirtaa nostamatta vuokrahintoja. Parhaan kassavirran saamiseksi on parasta panostaa tutkimukseen ennen sijoittamista.

Tee vankka liiketoimintasuunnitelma

Tarvitset pitkän aikavälin suunnitelman kassavirtakiinteistölle. Onko kiinteistö edelleen kassavirta positiivinen viiden vai kymmenen vuoden kuluttua? Oletko tehnyt ennusteita? Mitä enemmän voit suunnitella etukäteen, sitä enemmän parannat kassavirtaasi.

Valitse parhaat kaupunginosat

Naapuruus on avainasemassa kassavirtasijoittamisessa. Jotkut markkinat ovat hyviä arvostuksen kannalta, kun taas toiset ovat parempia kassavirran kannalta. Älä tee sitä virhettä, että ostat kiinteistön alueelta, jolla ei ole vuokramarkkinoita.

Tämä on uskomattoman markkinarako – yksi suuntanumero saattaa olla täynnä käteislehmiä, kun taas seuraavassa suuntanumerossa voit tuskin nousta.

Minimoi käyttökulut

On tärkeää, että vuokralaisillasi on hyvässä kunnossa oleva koti asua, ja sinun vastuullasi on huolehtia ylläpitokustannuksista.

Suuret parannus- ja peruskorjausinvestoinnit eivät kuitenkaan nosta vuokraasi massiivisesti – kyse on naapurustosta. Älä siis tuhlaa rahojasi uuteen keittiöön tai moderniin terassiin, ellei se ole ehdottoman välttämätöntä.

Palkkaa oikea tiimi

Suurin osa kassavirtasijoittajista ei asu alueella, johon he sijoittavat, joten he tarvitsevat paikallisen tiimin hoitamaan päivittäisiä toimintoja. Tarvitset leasing-välittäjän, kiinteistönvälittäjän ja isännöitsijän, joka ymmärtää tavoitteesi ja tuntee kassavirtamarkkinat sisältä ja ulkoa.

Kannustinsuunnitelma, joka palkitsee tiimisi kassavirtasi kasvaessa, voi olla loistava tapa pitää heidät motivoituneena ja kiinnostuneina menestyksestäsi.

Onko kassavirtasijoittaminen oikea sinulle?

Olemme puhuneet paljon kiinteistösijoittamisesta kassavirran ostamisen yhteydessä, mutta samat käsitteet pätevät kaikkiin säännöllistä tuloa tuottavaan omaisuuteen.

Kiinteistöt voivat olla kovat markkinat, koska sinulla on vastuu olla vuokranantaja. Mutta jos et pidä ajatuksesta vuokralaisten hoitamisesta, on muita kannattavia kassavirtavaihtoehtoja harkittavaksi.

Osta kassavirta