Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Mitä on liidien seuranta? All-inclusive-oppaasi

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mitä on liidien seuranta? All-inclusive-oppaasi

Liidisi vaikuttavat merkittävästi yrityksesi menestykseen ja vaikuttavat tuloksiisi, tuloihisi ja organisaatiosi pitkäikäisyyteen. Tästä syystä sinun on seurattava liidejäsi, jotta voit määrittää niiden laadun, päättää, mihin liideihin keskityt, ja arvioida markkinointistrategiojesi tehokkuutta.

Liidien seuranta on kriittinen osa mitä tahansa liidien luontisuunnitelmaa. Tämä viesti kattaa liidien seurannan perusteet – mitä se on, miten se tehdään ja miksi sillä on merkitystä. Lue lisää saadaksesi lisätietoja!

Älä missaa Marketing Manager Insider -sähköpostiviestejämme!

Liittyä seuraan 200 000 älykkäät markkinoijat ja saat kuukauden kuumimmat markkinointiuutiset ja oivallukset suoraan postilaatikkoosi!

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alle:

Sisäänrakennettu tilauslomake – CTA 72

“*” tarkoittaa pakollisia kenttiä

(Älä huoli, emme koskaan jaa tietojasi!)

Liidien seurannan perusteet

Ennen kuin seuraat liidejä, käydään läpi joitakin perusasioita.

Mitä on liidien seuranta?

Liidit viittaavat jokaiseen henkilöön, joka on kiinnostunut tuotteestasi tai palvelustasi. Liidien seuranta on prosessi, jossa määritetään näiden liidien lähde ja seurataan aktiivisesti niiden paikkoja markkinointisuppilossa tai myyntiputkessa.

Liidien seurantajärjestelmäsi luokittelee asiakkaat heidän toiminnan ja käyttäytymisen perusteella ja arvioi heidän todennäköisyytensä tehdä ostoksia. Liidien seurannan avulla yritykset voivat keskittää nämä liidit suppilossa alemmas, mikä lisää tuloksia ja viime kädessä lisää tuloja.

Miksi liidien seuranta on tärkeää?

Liidien seurannalla on merkitystä, koska se tarjoaa seuraavat edut:

 • Ymmärryksen parantaminen: Kun seuraat liidejäsi, kehität syvempää ymmärrystä asiakkaistasi. Tämä tarkoittaa, että voit tavoittaa kohdeyleisösi osuvilla tuotteilla ja palveluilla tavalla, joka resonoi.
 • Tiedotusstrategiat: Mitä enemmän tietoa keräät liidien seurantatoimista, sitä paremmin voit määrittää, mitkä strategiat toimivat ja mitkä eivät – ja säätää niitä sen mukaisesti.
 • Markkinointitoimintojen optimointi: Voit käyttää liiditietojasi tietoisempien markkinointistrategioiden kehittämiseen, minimoimalla riskisi ja parantamalla liidien laatua.
🔥 Empfohlen:  Mitä digitaalinen kiinteistö on ja mihin on hienoja esimerkkejä sijoittaa?

Miten liidien seuranta toimii?

Liidien seuranta vaatii laajaa suunnittelua ja koordinointia. Monet yritykset käyttävät erikoistuneita liidienseurantaohjelmistoja paikantaakseen kyselyjen lähteet ja seuratakseen mahdollisuuksia koko markkinointisuppilossa. Näiden työkalujen avulla markkinoijien on helpompi ylläpitää tarkasti liidejä, myyntiä ja sijoitetun pääoman tuottoprosenttia (ROI) koskevia tilejä.

Kun sinulla on oikea tekniikka käytössä, voit seurata liidejä noudattamalla muutamia parhaita käytäntöjä.

1. Kaappaa johdot

Ei ole pulaa tavoista saada liidejä yrityksellesi. Saatat käyttää messujen ja muiden henkilökohtaisten tapahtumien tietoja, verkkolomakkeiden tilastoja ja saapuvien puhelujen transkriptioita.

Joitakin esimerkkejä digitaalisten liidien luomisesta ovat:

2. Kerää tietoa

Kun olet kerännyt liidejä, järjestä tiedot niin, että voit seurata kunkin liidin etenemistä myyntisuppilossa.

Vaikka ei ole yhtä tapaa luokitella asiakkaitasi, sinun tulee lajitella heidät mielekkäällä tavalla, joka helpottaa organisaation tavoitteiden saavuttamista. Voit esimerkiksi luokitella liidejä asiakkaiden demografisten tietojen tai sen perusteella, kuinka he löysivät sivustosi – liidien vaikuttavuuden.

Muista tallentaa jokaisen liidin yhteystiedot, kuten puhelinnumero tai sähköpostiosoite, jotta voit helposti ottaa yhteyttä heihin uusista tuotteista ja palveluista.

Voit käyttää ilmaisia ​​työkaluja – kuten markkinointisuppilotyökaluamme – arvioidaksesi, kuinka voit parantaa suppiloasi ja tuottaa lopulta lisää liidejä.

3. Hyväksy liidejä

Vain osa liideistä hyödyttää yritystäsi. Liidien pisteytys auttaa sinua määrittämään arvon jokaiselle liidille ja kohdistamaan ensin voimakkaat liidit. Kun erottelet laadukkaat liidit heikkolaatuisista, voit keskittää panoksesi sitoutuneimpiin asiakkaisiisi.

Luokkia, jotka on pidettävä mielessä liidejäsi hyväksyttäessä, ovat:

 • Kyselyt: Käyttäjien vuorovaikutus, joka osoittaa todennäköistä kiinnostusta tuotettasi tai palveluasi kohtaan.
 • Markkinointiin pätevät liidit: Liidit, jotka ovat olleet vuorovaikutuksessa markkinointimateriaalin kanssa tavalla, joka osoittaa, että he voivat olla valmiita tekemään ostoksen.
 • Myynnissä hyväksytyt liidit: Markkinointiin pätevät liidit, jotka täyttävät ennalta määritetyt kriteerit ja jotka on siirretty myyntitiimiin jatkotoimenpiteitä varten.
 • Myyntiin pätevät liidit: Suppilon pohjan asiakkaat, jotka ovat osoittaneet huomattavaa kiinnostusta tuotteitasi kohtaan. Markkinointi- ja myyntitiimisi ovat tarkastaneet ja hyväksyneet nämä liidit siirtyäkseen myyntiprosessin seuraavaan vaiheeseen.
 • Suljetut mahdollisuudet: Näitä liidejä on ostettu yritykseltäsi aiemmin.
🔥 Empfohlen:  Marvelin tarina: Sarjakuvista supersankarien universumiin

Liidien seurannan onnistumisen elementit

Jos valmistaudut seuraamaan organisaatiosi liidejä, sinulla on oltava laadukas seurantamenetelmä. Google Analyticsin kaltaisten työkalujen avulla voit jakaa käyttäjäkuntasi helposti ymmärrettäviin raportteihin:

Varmista tarkempi ennuste käyttämällä seuraavia markkinointielementtejä:

 • UTM-tunnisteet: UTM-parametrit liitetään URL-osoitteihisi ja osoittavat, kuinka käyttäjä löysi brändisi ja missä vaiheessa he olivat vuorovaikutuksessa sisältösi kanssa, mikä auttaa sinua ymmärtämään, mitkä menetelmät toimivat parhaiten yleisöllesi.
 • Vuokaaviot: Nämä kaaviot luovat selkeän kuvan ostajan matkasta ja tutkivat mahdollisia toimia, joita hän voi tehdä myyntisuppilossa. Voit käyttää näitä oivalluksia saadaksesi parempia tietoja liidien hyväksymispäätöksistäsi.
 • Koko suppilon arvostelut: Säännöllinen koko suppilon tarkistusten tekeminen voi auttaa tiimiäsi määrittelemään putkilinjasi ja tunnistamaan, mitä vaiheita ostajan matkalla kukin markkinointi- ja myyntistrategiasi palvelee.
 • Asiakassuhteen hallinta (CRM): CRM-ohjelmisto on tehokas vaihtoehto laskentataulukoille, jonka avulla tiimisi voi seurata kaikkia mahdollisia asiakasvuorovaikutuksia ja automatisoida toistuvia tehtäviä.
 • Markkinoinnin automaatioohjelmisto: Markkinoinnin automaatiotyökalujen avulla voit paremmin koota ja raportoida arvokasta vuorovaikutusdataa ja käyttää näitä tietoja liidien seurannan, pisteytyksen ja kanavan analysointiin.

Vinkkejä liidien seurantaprosessiin

Ennen kuin aloitat liidien seurantaprosessin, sinun tulee luoda kattava suunnitelma.

Tässä on joitain huomioita, kun kehität liidien seurantastrategioitasi:

 • Harkitse budjettiasi: Varmista, että sijoitat resursseihin, jotka tuottavat korkeimman sijoitetun pääoman tuottoprosentin.
 • Mieti joukkueen kokoa: Maksimoi liidien seurantaponnistuksesi ja resurssit arvioimalla tiimisi kykyjä realistisesti.
 • Tunnista heikkoudet: Arvioi liidejäsi selvittääksesi, kuinka tehokas nykyinen strategiasi on. Jos sinulla ei ole paljon laadukkaita liidejä, saattaa olla aika arvioida menetelmäsi uudelleen.
 • Ennustetut liidikiintiöt: Voit ennakoida liidimääräsi kuukausittain valmistaaksesi tiimisi paremmin seuraamaan ja järjestämään niitä.
 • Hoida liidejäsi: Vaikka kaikki kanavasi liidit eivät ole valmiita tekemään ostoksia, on erittäin tärkeää pitää yhteyttä näihin henkilöihin, jotta he rohkaisevat heitä kohti tulevia tuloksia.
 • Luo sähköpostimarkkinointikampanja: Kun otat yhteyttä mahdollisiin liideihin sähköpostitse, voit luoda avausprosentti-, vastaus-, välitön poistumisprosentti- ja napsautussuhdetietoja, joita voit käyttää liidien seurantaan.
🔥 Empfohlen:  GIMP-opetusohjelmat: 23 videota, jotka auttavat sinua oppimaan GIMPin perusteet

Mittaa mittareita, jotka vaikuttavat sinun lopputulos.

Oletko kiinnostunut yksilöllisistä liiketoimintatarpeistasi mukautetuista raportoinnista? MarketingCloudFX:n tarjoama WebFX luo mukautettuja raportteja yrityksellesi tärkeimpien mittareiden perusteella.

 • Johtoja
 • Tapahtumat
 • Puhelut
 • Tulot

Lisätietoja

Yhteistyötä ammattimaisen liidien luontitoimiston kanssa

Voit luoda liidejä ja saada tuloksia, kun teet yhteistyötä WebFX:n asiantuntijoiden kanssa. Olemme erikoistuneet kehittämään avaimet käteen -periaatteella asiakkaidemme tarpeisiin ja liiketoimintatavoitteisiin räätälöityjä digitaalisen markkinoinnin ratkaisuja.

Olemme ylpeitä saadessamme yli 7,8 miljoonaa liidettä ja yli 3 miljardin dollarin myyntiä asiakkaillemme, emmekä lopu tähän.

Ota yhteyttä johonkin strategistamme jo tänään saadaksesi lisätietoja mukautetuista strategioistamme!