Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Mitä on sähköinen kaupankäyntimarkkinointi ja kuinka voit käyttää sitä myyntisi tehostamiseen

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mitä on sähköinen kaupankäyntimarkkinointi ja kuinka voit käyttää sitä myyntisi tehostamiseen

Tässä vaiheessa on sanomattakin selvää, että tiettyyn yritykseen liittyvä online-läsnäolo on enemmän kuin vain suuri markkinointivaltti. Kun ihmiset ovat yhä riippuvaisempia Internetistä etsiessään, ostaessaan ja lopulta ostaessaan tarvitsemiaan tuotteita, yrityksesi ei yksinkertaisesti toimi täydellä potentiaalillaan, jos et ole perehtynyt sähköiseen kaupankäyntiin.

Mutta mitä itse-kaupassa ylipäätään on? Miksi se on niin tärkeä huolenaihe nykyaikaisille yrityksille, ja miten voit varmistaa, että tiimi saa sen oikein? Tässä on yleiskatsaus kaikesta, mitä sinun tarvitsee tietää.

Lataa tämä viesti kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alle

Mitä on sähköinen kaupankäynti?

Tiedät todennäköisesti jo, että tavallinen markkinointi sisältää ponnisteluja, jotka on suunniteltu edistämään yritystä, saavuttamaan kohdedemografiset tiedot ja lisäämään myyntiä. Verkkokaupan markkinointi on sama asia, vain online-yritysten osalta.

Tiettyyn verkkokauppamarkkinointiin liitetyt tavoitteet vaihtelevat todennäköisesti kampanjasta toiseen. Ne voivat sisältää (mutta ei rajoittuen):

  • Laadukkaan liikenteen ohjaaminen verkkosivustolle, yrityksen blogiin tai verkkokauppaan
  • Uusien asiakkaiden houkutteleminen ja olemassa olevien asiakkaiden tyytyväisyyden varmistaminen
  • Uudelleen sitouttaminen asiakkaisiin, jotka ovat ehkä lopettaneet ostamisen tai kaupassa käymisen kokonaan
  • Varmistetaan, että satunnaiset vierailijat muuttuvat maksaviksi asiakkaiksi

Esimerkkejä tehokkaasta verkkokaupan markkinoinnista

Arviolla 24 miljoonaa verkkokauppasivustoa tällä hetkellä toiminnassa, kilpailu on nykyään kovaa. Ainutlaatuinen lähestymistapa verkkokaupan markkinointiin voi kuitenkin nostaa yrityksesi joukon kärkeen ja auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi. Tässä on esimerkkejä siitä, miltä se näyttää, kun se on tehty oikein.

Rehevä kosmetiikka

Visuaalisuus on ratkaisevan tärkeää kauneuden tai kosmetiikan kaltaisilla aloilla, ja Lush tekee fantastista työtä hyödyntääkseen omaansa myynnin lisäämiseksi ja asiakkaiden tavoittamiseksi. He luovat muun muassa uskomattomia videoita ja shortseja, jotka esittelevät täydellisesti heidän tuotteitaan ja opettavat kuluttajia käyttämään niitä.

BarkBox

Tilauslaatikot ovat juuri nyt kuumia, ja BarkBox tarjoaa erittäin suositun vaihtoehdon intohimoisille koiranomistajille. Osa heidän erittäin menestyksekkäästä verkkokauppastrategiastaan ​​sisältää koiranystävien auttaminen pysymään perillä alan uutisista, jännittävistä löydöistä ja ajankohtaisista trendeistä.

Vanhan maanviljelijän almanakka

Old Farmer’s Almanac on enemmän kuin pelkkä puutarhanhoitotarvike, joka on ollut olemassa 1700-luvulta lähtien. Se on myös ihanteellinen esimerkki siitä, kuinka menestyvä perinteinen yritys voi luoda yhtä menestyvän verkkonäkyvyyden. He esimerkiksi tekevät erinomaista työtä käyttämällä online-sisältöään markkinoidakseen laajaa luetteloaan kuuluisan yksityiskohtaisista kasvuoppaita.

Verkkokaupan markkinoinnin tyypit

Verkkokaupan markkinoinnin maailma on laaja, ja se kattaa kaikki kukoistavan verkkonäkyvyyden ylläpitämisen osa-alueet sekä useita perinteisiä käynnistyskanavia. Suosittuja tyyppejä ovat seuraavat.

Sähköpostimarkkinointi

Sähköposti on ollut olemassa lähes yhtä kauan kuin Internet itse, ja se on edelleen yksi tehokkaimmista ja tehokkaimmista tavoista tavoittaa sekä olemassa olevat että potentiaaliset asiakkaat. Aloittaminen on yhtä helppoa kuin oikean sähköpostimarkkinointipalvelun valitseminen, postituslistan rakentaminen ja loistavien postituskampanjoiden luominen.

🔥 Empfohlen:  Opi muuttamaan Magento 2:n tilauksen yhteenvedossa näytettävien tuotteiden enimmäismäärää

Sosiaalisen median markkinointi

Internetin tapaan sosiaalisesta mediasta on tullut valtava osa nykyajan kuluttajien elämää, tutkia ostopäätöksiä ja pysyä ajan tasalla haluamistaan ​​tuotemerkeistä. Tämä tekee sosiaalisesta mediasta olennaisen osan minkä tahansa yrityksen verkkokaupan markkinointia. Voit käyttää sosiaalisia kanaviasi yhteydenpitoon asiakkaisiin, jakaa brändiuutisia, järjestää kampanjoita ja paljon muuta.

Kumppanuudet

Oikeat kumppanuussuhteet ovat arvokasta voimavaraa perinteisessä markkinoinnissa ja voivat muuttaa peliä verkossa. Menestykseen tähtäävät yritykset voivat tehdä yhteistyötä muiden yritysten, alan ajattelujohtajien, sosiaalisen median keskeisten vaikuttajien ja muiden kanssa laajentaakseen tavoittavuuttaan ja lisätäkseen tärkeän brändin tunnettuutta.

Maksullinen mainonta

Vaikka hyvää, vanhanaikaista orgaanista kattavuutta ei todellakaan voi korvata, maksulliset mainontavaihtoehdot, kuten Google Ads, maksettu sosiaalisen median markkinointi ja sponsorointi, ovat erinomaisia ​​tapoja antaa kampanjoillesi mukavaa vauhtia tarvittaessa. Kokeile eri vaihtoehtoja, kunnes löydät itsellesi sopivan lähestymistavan.

Markkinointipalvelut sähköiseen kaupankäyntiin

Sähköisen kaupankäynnin laaja, ihmeellinen maailma on todella vasta alussa, kun on kyse kasvusta ja eteenpäin liikkeestä. Itse asiassa asiantuntijat arvioivat, että sähköisen kaupankäynnin myynti saavuttaa (ja mahdollisesti ylittää) noin 6,5 biljoonaa dollaria vuonna 2023.

Tämä tarkoittaa, että paineet ovat todella kovat kaikentyyppisille yrityksille sähköisen kaupankäynnin markkinoinnissa. Mutta hyvä uutinen on, että sinun ei tarvitse hoitaa asioita yksin.

Monet yritykset päättävät lopulta palkata kolmannen osapuolen toimistoja ja asiantuntijoita auttamaan niitä saavuttamaan tavoitteensa ja pysymään pelin kärjessä. Seuraavassa on vain muutamia esimerkkejä parhaista yrityksistä, jotka kannattaa ottaa huomioon nykyisten ja tulevien kampanjoidesi eri näkökulmissa.

  • Kasvaminen (upea strategiasuunnittelu)
  • 1Digitaalinen (tähdet täyden palvelun paketit suurille yrityksille)
  • Rock-sisältö (seuraavan tason sisältöstrategiat kaikentyyppisille yrityksille)
  • NP Digital (parantaa kokonaissijoitetun pääoman tuottoprosenttia)
  • Single Grain (ainutlaatuisen innovatiiviset markkinointistrategiat)

Markkinointivinkkejä sähköisen kaupankäynnin yrityksille

Päätät sitten hoitaa yrityksesi verkkokaupan markkinointikampanjan itse tai ulkoistaa osan työvoimasta toimistolle, oikean lähestymistavan omaksuminen on avain tulevaan menestykseen. Tässä on joitain hyväksi havaittuja vinkkejä, jotka kannattaa pitää mielessä, kun tavoittelet omia markkinointitavoitteitasi.

Optimoi verkkosivustosi menestykseen

Käyttäjäkokemus on tärkeä huolenaihe jokaiselle nykyaikaiselle yritykselle, joka haluaa menestyä vakavasti ja hyvästä syystä. Niitä on suunnilleen 5 miljardia internetin käyttäjää tällä hetkellä maailmanlaajuisesti, ja heillä on lukemattomia verkkosivustoja, joista valita, kun he päättävät, mihin rahansa käyttää.

Yleiset ongelmat, kuten hitaat latausajat ja navigointijärjestelmät, joissa ei ole järkeä, riittää usein innostamaan asiakasta menemään muualle. Varmista siis, että sivustosi on kaikin tavoin optimoitu käyttökokemusta varten. Tutki vierailijoiden navigointimalleja, vertaa sivustoasi kilpailijoihin ja mieti, kuinka voit parantaa edistymistäsi.

Ajattele mahtavaa alkuperäistä sisältöä

Vaikka uskomattomien tuotteiden myyminen ja vahva brändi-identiteetti, joka pakottaa kuluttajat ostamaan, on ehdottomasti välttämätöntä, parhaatkaan tuotteet eivät myy itseään. Sinun sisältösi tekee sen.

Hyödyllisen alkuperäisen sisällön tasainen virta on avainasemassa sen varmistamiseksi, että olet tarpeeksi näkyvä Googlelle ja muille hakukoneille. Se on myös lippusi auttaaksesi brändiviestiäsi resonoimaan asiakkaidesi keskuudessa, joten ole luova. Täytä blogisi ja sosiaalisen median kanavasi runsaalla alkuperäisellä materiaalilla ja katso, minne se sinut vie.

🔥 Empfohlen:  Kuinka ansaita passiivisia tuloja matkoilla? 7 passiivisen tulon ideaa

Luo toimiva sisältömarkkinointisuunnitelma

Mahtavan alkuperäisen sisällön luominen, jota asiakkaasi ja vierailijasi rakastavat lukea, on vain osa tuloksia tuottavaa sisältömarkkinointistrategiaa. Sinun on myös oltava johdonmukainen, jos haluat tosissasi menestyä. Sekä hakukoneiden että kuluttajien on nähtävä sinut luotettavana tuoreen, oikea-aikaisen ja hyödyllisen sisällön lähteenä.

Pysy ajan tasalla suunnittelemalla ja noudattamalla säännöllistä julkaisuaikataulua. Päätä etukäteen, mitä aiheita käsittelet sekä milloin ja missä. Ja muista mitata tulokset, jotta tiedät, minne mennä seuraavaksi.

Pidä silmällä kilpailuasi

Et voi saavuttaa (ja lopulta päihittää) kilpailijoitasi, jos sinulla ei ole hyvää luettavaa heidän tekemisistään. Tutki siis aina kilpailijoita huolellisesti ja huomioi tarkasti, mikä heille toimii (ja ei). Ajattele avainsanaklusterointia, sisältöaiheita, lähestymistapoja sosiaaliseen mediaan ja paljon muuta.

Mihin avainlauseisiin he kohdistavat, jotka puuttuvat omasta strategiastasi? Tekevätkö he jotain ainutlaatuista, mikä näyttää resonoivan kollektiivisen kohdeyleisösi kanssa? Onko sisällössä aukkoja, joita voisit työstää itse?

Älä kopioi kilpailijoitasi, vaan mieti, kuinka voit parantaa sitä, mikä heille jo toimii uusilla ja alkuperäisillä tavoilla.

Verkkokaupan markkinointikustannukset

Tietenkin rahan ansaitseminen vaatii rahaa, ja tämä pätee yhtä lailla verkkokaupan markkinoinnissa. Mutta kuinka paljon vankan kampanjan käynnistäminen ja ylläpitäminen maksaa?

Vaikka kahta samanlaista tavoitejoukkoa ei tule olemaan, mikä tarkoittaa, että kustannukset vaihtelevat, useimpien yritysten pitäisi odottaa kuluttavansa 5-25 prosentin välillä markkinointituloistaan. Pidä tämä luku mielessä, kun suunnittelet omaa budjettiasi.

Sähköisen kaupan markkinointitekniikat

Seuraavat ovat tärkeitä tekniikoita, jotka ovat aina osa jokaista menestystä sähköisen kaupankäynnin markkinointiponnisteluja. Mihin yritys voisi viettää enemmän aikaa ja energiaa?

Hakukoneoptimointi

Muista, että kattava valikoima upeita tuotteita ei riitä menestymään sähköisen kaupankäynnin kovassa kilpailussa. Potentiaalisten asiakkaidesi on voitava löytää sinut ennen kuin he voivat harkita sinua, ja he luottavat hakukoneisiin.

Hakukoneoptimointi kuvaa prosessia, jolla varmistetaan, että sivustosi ja sisältösi eivät ole vain näkyvissä Google SERP:issä, vaan ne esitetään viranomaisina omalla markkina-alueellasi ja toimialallasi.

Sisältömarkkinointi

Hakukoneoptimointi ja sisältömarkkinointi kulkevat käsi kädessä, joten et voi olla ilman toista. Kyllä, sisältömarkkinointiin kuuluu tutkimusta, aivoriihiä ja innovatiivisen, tuoreen sisällön tuottamista, jossa on potentiaalia. Mutta kyse on myös sen varmistamisesta, että sisältö tavoittaa aiotun yleisönsä.

Sisältömarkkinointi kattaa kaikki nämä asiat. Se auttaa myös vastaamaan asiakkaiden huolenaiheisiin, vastaamaan yleisiin kysymyksiin ja auttaa uteliaita kuluttajia näkemään selkeästi tiensä maksaviksi asiakkaiksi.

Tuloksen optimointi

Kaikki verkkokauppasivustot sisältävät kohdistettuja tuote- ja kategoriasivuja. Nämä sivut kertovat kuluttajille, mitä heidän on tiedettävä tuotteesta päättääkseen, onko se heille tarkoitettu. Mutta tehokkaat sivut on myös optimoitu tukemaan korkeita tulosprosentteja.

🔥 Empfohlen:  Vijay Shekhar Sharma - Paytmin perustajan tarina | Elämäkerta | Nettovarallisuus

Toisin sanoen virtaviivaistetut tuotesivut ja ostoskorikokemukset helpottavat tuotteiden näkemistä ja arvioimista. Mutta ne myös yksinkertaistavat ostoprosessia.

Uudelleenkohdistaminen

Jos olet kuten useimmat ihmiset, olet todennäköisesti vieraillut monilla verkkokauppasivustoilla saadaksesi kiehtovan tuotteen lähempää, mutta poistunut uudelleen tekemättä ostoa. Tämä tarkoittaa kuitenkin sitä, että et ollut kiinnostunut ja asiakkaasi ovat samat.

Uudelleenkohdistaminen on tehokas tekniikka, joka auttaa muistuttamaan asiakkaita tuotteista, joita he ovat käyneet kassalla aiemmin. Hän yrittää saada heidät palaamaan ja katsomaan uudelleen. Se sisältää verkkosivuston vierailijoiden seurannan ja lisämainonnan, joka on suunniteltu kannustamaan tulevia ostoksia.

Verkkokaupan markkinoinnin parhaat käytännöt

Tarvitsetko lisää vinkkejä, joiden avulla voit aloittaa seuraavan verkkokaupan markkinointistrategiasi oikealla jalalla? Tutustu näihin parhaisiin käytäntöihin tarkemmin ja sisällytä ne strategiaasi.

Aseta selkeät, saavutettavat tavoitteet

Et pääse minne lopulta tarvitset, jos et tiedä minne olet menossa. Onnistuneet kampanjat alkavat selkeästi määritellyistä, mitattavissa olevista markkinointitavoitteista, joissa on hyvä tasapaino kunnianhimoisen ja saavutettavan välillä.

Tiedä, ketä yrität tavoittaa

Menestyneet digitaaliset markkinoijat yleisönsä. He tietävät, millaiset väestötiedot näillä ihmisillä on, mitä ongelmia he etsivät ratkaistavaksi ja mitä he tarvitsevat tuotteen voidakseen tehdä heidän hyväkseen ennen kuin he ostavat sen. Varmista, että tunnet yleisösi yhtä hyvin.

Ymmärrä asiakkaasi matka

Itse kuluttajana tiedät jo, että polku tuotteen alkuperäisestä löydöstä lopulliseen ostoon on harvoin suoraviivainen, eikä se tapahdu hetkessä. Verkkokaupan markkinoijien on ratkaisevan tärkeää ymmärtää yleisönsä ostajan matka, kartoittaa se tarkasti ja hyödyntää löytämiään ponnistelujen räätälöintiä.

Jatka oppimista ja kasvamista

Verkkokaupan markkinointi on taito. Ja kuten mikä tahansa muu taito, se on sellainen asia, jossa paranet ajan ja kokemuksen myötä. Joten mittaa ponnistelujasi, arvioi tietosi ja opi jatkuvista ponnisteluistasi. Tartu kaikkiin tilaisuuksiin jatkaaksesi taitosi kehittämistä, yhteistyötä muiden asiantuntijoiden kanssa ja paljon muuta.

Paketoida

Oletko valmis ottamaan seuraavan askeleen kohti unelmiesi verkkokaupan markkinointikampanjaa? Vierailla WriterAccess by Rock Content, rekisteröidy ilmaiseen kokeilujaksoon ja aloita yhteydenpito maailman parhaiden sisällöntuottajien kanssa jo tänään! Tulet rakastamaan sitä, mitä oikea tiimi nurkassasi voi tehdä yrityksellesi.