Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Mitä on uutisjakko: 5 esimerkkiä, joista se selviää

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mitä on uutisjakko: 5 esimerkkiä, joista se selviää

On arvioitu, että keskimääräinen sosiaalisen median käyttäjä kuluttaa suunnilleen kaksi ja puoli tuntia päivässä sosiaalisessa mediassa.

Joten uutisjakkien kaltaisten taktiikoiden ansiosta käyttäjien mieleentulo ei ole koskaan ollut helpompaa brändeille.

Monissa tapauksissa brändit ovat käyttäneet uutisjakkoja asettaakseen itsensä keskelle keskustelua ja osoittaakseen mediakykyään.

Brändin liittäminen viraaliseen tarinaan ja kuurous tietyissä asioissa voi kuitenkin päätyä suoraan kritiikkimyrskyn keskelle.

Miten brändien pitäisi siis lähestyä viraalisia uutisia, ja kannattaako uutisjakkia?

Menestyneen uutisjakostrategian luominen voi tuottaa merkittäviä etuja mille tahansa brändille. Mutta kaikki riippuu toteutuksesta.

Mitä Newsjacking on?

Newsjacking on yleinen mediastrategia, jossa brändi markkinoi itseään virusuutisten avulla.

Esimerkiksi sosiaalisen median vaikuttajat käyttävät usein uutisjakkeja tarjotakseen omia ainutlaatuisia näkemyksiään ja rakentaakseen yleisöään.

Suuret brändit kuitenkin omaksuvat usein tämän strategian auttaakseen heitä kehittymään ja laajentamaan tuotemerkkiään. Harvinaisissa tapauksissa brändistä voi tulla uutisen keskipiste niin hyvässä kuin pahassa.

Siitä huolimatta, uutisjakamisessa on ensisijaisesti kyse brändisi liittämisestä olemassa olevaan tarinaan, ei tarinan tekemiseen itsestäsi.

Newsjackingin etuna on, että se vaatii hyvin vähän vaivaa ja vain vähän luovuutta saadaksesi brändisi trendikkään hetkessä.

On olemassa useita tapoja saada uutisjakki perinteisillä markkinointistrategioilla, mukaan lukien:

 • Mainonta.
 • Sosiaalisen median kampanjat.
 • Blogiartikkelien kirjoittaminen.
 • Yhteistyötä muiden merkkien kanssa.
 • Sponsorointi.
 • Tapahtumien isännöinti.
 • Varainkeruu.

Mikä tärkeintä, uutisjakki on taktiikka, joka on saatavilla kaikille, joilla on henkilökohtainen tai ammattimainen tuotemerkki, joten kuka tahansa voi kokeilla sitä.

Vaikka uutisjakki tarjoaa suuria etuja hyvin pienellä vaivalla, tällä taktiikalla on hyvät ja huonot puolensa, jotka jokaisen brändin on otettava huomioon.

Newsjackingin plussat ja miinukset

Kuten sananlaskussa todetaan: “Kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta.”

Tämä pätee suurelta osin sosiaalisen median aikakaudella, vaikka brändit kulkevatkin tiukempaa köyttä kuin poliittiset asiantuntijat ja keskiverto Twitter-käyttäjäsi, kun on kyse ärtyisyydestä tai merkityksellisyydestä.

Tästä syystä uutisjakitsemisessa on monia etuja ja haittoja.

Plussat

 • Hyödynnä uutinen pienellä vaivalla.
 • Laajenna brändisi kattavuutta merkittävästi ja vie se valtavirtaan.
 • Kasvata massiivista sitoutumista sosiaaliseen mediaan.
 • Lisää brändiuskollisuutta (jos se tehdään oikein).
 • Havainnollistaa brändisi arvot reaaliajassa.

Haittoja

 • Mahdollisesti vahingoittaa brändisi mainetta.
 • Ajasta tarina väärin äläkä hyödynnä sen etuja.
 • Vetoo väärään yleisöön.
🔥 Empfohlen:  Hakukoneoptimoinnin perusteet: Miksi sisällöllä on väliä

Joten saadaksesi täyden hyödyn uutisjakistamisesta, sinun on tiedettävä, kuinka lähestyä tarinaa ja mikä tarina valita.

Kuinka hyödyntää uutisia

Löydä sinulle tärkeitä trendaavia tarinoita

Ensinnäkin sinun on löydettävä oikea uutisjuttu uutispäähän.

Pienemmät brändit voivat hyötyä trendaavien aiheiden tutkimisesta omalla markkinaraollaan käyttämällä työkaluja, kuten Google Trends, löytääkseen osuvia trendaavia aiheita.

Kuvakaappaus Google Trendsistä, tammikuu 2023

Kuten näette, kiinnostus kryptoa kohtaan on yleisesti laskemassa, mutta trendaavia ala-aiheita on paljon, joista jokainen tuotemerkki voi hyötyä.

Kuvakaappaus Google Trendsistä, tammikuu 2023

Alustat kuten Semrush ja SE-sijoitus tarjoavat myös työkaluja, joiden avulla voimme tutkia trendikkäitä ala-aiheita missä tahansa markkinarakossa. Esimerkiksi SE-ranking tarjoaa ajatuskartan ja klusterit kullekin trendaavalle aiheelle.

Kuvakaappaus Semrushista, tammikuu 2023

Pienemmille toimialoille suosittelen jopa kirjoittamista tarinoista, jotka tulevat trendikkäiksi tulevaisuudessa ja joita voit mennä eteenpäin.

Esimerkiksi uudet tekniikat, kuten ChatGPT ja tekoäly, tarjoavat SEO-brändeille mahdollisuuksia nousta korkealle avainsanahauissa, kun ne lopulta nousevat ajan myötä.

Lisäksi voit löytää trendaavia aiheita etsimällä trendaavia hashtageja Twitterissä, Kuumia viestejä Reddit-yhteisöissä ja seuraamalla, mitä ihmiset julkaisevat Facebookissa ja Instagramissa.

Tarjoa ainutlaatuinen tuotemerkkipyöräytys

Seuraavaksi sinun on tarjottava ainutlaatuinen näkökulma, joka auttaa erottamaan brändisi kilpailijoista.

Esimerkiksi monet brändit pandemian aikana, kuten Uber ja Busch, loivat onnistuneesti brändättyjä mainoskampanjoita, jotka olivat ainutlaatuisia ja tyylikkäitä ja vahvistivat asiakkaidensa uskollisuutta.

Tee kampanjoistasi osuvia brändillesi ja sen asiakkaille.

Jos olet esimerkiksi autoyritys, mainoskampanjoiden luominen sähköautojen lisäämisen tarpeesta tai jopa Elon Muskin pilkkaaminen voi olla olennaista.

Kuitenkin muiden uutisten, jotka eivät liity autoihin tai kuljetuksiin, kommentoiminen vaikuttaa epäaidelliselta.

Vetoo yleisöäsi

Meidän on myös pohdittava, millaiselle yleisölle haluamme brändimme markkinoivan. Nousevien avainsanojen hyödyntäminen voi auttaa sinua luomaan mainoksia, jotka vastaavat yleisösi tarpeita.

Lisäksi viestisi kehittäminen yleisöllesi saa sinut näyttämään aidommalta.

Lopuksi markkinointi yleisöllesi auttaa kampanjaasi oikeiden kanavien kautta.

Esimerkiksi akateemisen tilan ammattibrändit hyötyvät trendaavista tarinoista kirjoittamisesta sellaisilla alustoilla kuin LinkedIn ja Twitter, toisin kuin Facebook tai Instagram.

Mestari ajoitus

Toinen uutisjakkien keskeinen näkökohta on ajoitus. Jos brändisi ei pysty luomaan jotain nopeasti, sinusta voi tulla merkityksetön.

Tietysti suosittelen, että tutkit uutisjutun kunnolla ennen kuin yrität tehdä siitä markkinointikampanjan varmuuden vuoksi.

🔥 Empfohlen:  POPxon liiketoimintamalli | POPxon eri tulosegmentit

Monissa tapauksissa uutisen nopea ja tehokas käsitteleminen vaatii paljon resursseja, mikä ei välttämättä ole realistista monille brändeille.

Rakenna pitoa edistämällä

Kun olet mallintanut mainoskampanjasi, sinun on mainostettava brändiäsi, jotta se tavoittaa mahdollisimman monta silmämunaa.

Hashtagejen lisääminen virustarinoihin auttaa brändiäsi tavoittamaan laajemman yleisön.

Lisäksi mainosten jakaminen kaikilla sosiaalisen median alustoilla ja sähköpostilla uutiskirjeluetteloihin auttaa sinua tavoittamaan enemmän asiakkaita.

Jälleen on tärkeää olla nopea, varsinkin jos haluat mainostaa mainoksia tavallisten tai digitaalisten kanavien kautta.

Käytä säästeliäästi

Lopuksi mielestäni on tärkeää muistaa, että uutisjakki ei ole jokapäiväinen strategia, eikä sitä tulisi käyttää useammin kuin muutaman kerran vuodessa.

Brändit voivat ottaa vakavan riskin osallistumalla uutisjakkiin, ja he voivat pettää minkä tahansa aitouden, jota he yrittävät valmistaa, harjoittamalla tätä taktiikkaa liikaa.

Tästä syystä suosittelen, että seuraat tarkasti toimialaasi trendikkäiden tarinoiden varalta ja valitset vain sellaisen, joka sopii brändillesi.

Tarinoiden etsiminen voi olla pitkällä aikavälillä kalliimpaa ja tuottaa vain vähän hyötyä.

5 esimerkkiä onnistuneesta uutissyötöstä

Tarkastellaanpa joitain esimerkkejä onnistuneista ja epäonnistuneista uutisjakkeista, jotta voit strategoida paremmin.

1. Busch Beer Sponsors Dog Adoptions

Yksi varhaisen pandemian sydäntä lämmittävistä tarinoista oli yritys Anheuser-Busch kannustaa useampia ihmisiä adoptoimaan koiria.

Yritys tarjosi ilmaisen kolmen kuukauden oluen jokaiselle, joka adoptoi koiran Midwest Animal Rescue & Servicesin (MARS) sponsoroimasta tarhasta.

Tarina auttoi valaisemaan aliraportoitua ilmiötä ja auttoi yritystä saamaan laajaa suosiota sosiaalisessa mediassa ja sen asiakaskunnassa.

2. Uberin mainoskampanja: “Kiitos, että et ratsastanut”

Kaikista pandemiasta eniten kärsineistä toimialoista kyytien jakamisen täytyi olla yksi vaikeimmista.

Uber ei kuitenkaan pystynyt pelkästään pelastamaan brändiään, vaan myös hyödyntämään pandemiaa “Kiitos, ettet ratsasta” -kampanjallaan, jossa se rohkaisi kuljettajia pysymään kotona.

Vaikka yritys varmasti menetti paljon rahaa maailmanlaajuisen tapahtuman vuoksi, tämä mainoskampanja auttoi luomaan suurempaa luottamusta ja uskollisuutta asiakkaisiinsa, mikä on palkittu vieläkin enemmän pitkällä aikavälillä.

3. Oreon kuuluisa pimennysmainos

Ehkä surullisen kuuluisin esimerkki uutisryöstöstä tapahtui lähes kymmenen vuotta sitten Super Bowl XLVII:ssa New Orleansissa. Kun viallinen rele aiheutti muutaman minuutin sähkökatkon, Oreo vastasi reaaliaikaisella Twitter-viestillä, joka sytytti internetin tuleen.

Kuvakaappaus Twitteristä, tammikuu 2023

🔥 Empfohlen:  5 parasta tekoälykuvageneraattoria hämmästyttävän taiteen luomiseen [2023 List]

Tämä hyvin yksinkertainen mutta asiantuntevasti ajoitettu twiitti on edelleen yksi parhaista esimerkeistä hetken sekunnin murto-osassa oikein tehdystä uutisjakista.

4. Budweiser pelastaa MM-kisansa

Vuoden 2022 MM-kisojen aikana Budweiser – yksi MM-kisojen pääsponsoreista yli kolmen vuosikymmenen ajan – sai töykeän heräämisen, kun se sai tietää, että Doha oli kieltänyt kaiken alkoholin urheilutapahtumissaan.

Vaikka yritys poisti twiitin, jossa todettiin “No, tämä on kiusallista”, se vastasi loistavasti myöntämällä kupista luvatun oluen voittajamaalle.

Kuvakaappaus Twitteristä, tammikuu 2023

Tämä tarina on loistava esimerkki siitä, kuinka brändit voivat kääntää ja manipuloida uutisjuttuja omaksi hyödykseen.

Samalla tavalla kuin Oreo manipuloi Super Bowlin sähkökatkoksia omaksi edukseen, niin myös Budweiser teki uutisjakelun ja hyödynsi sitä pitkällä aikavälillä, vaikka se menettikin kymmenien tuhansien dollarien myynnin.

5. Googlen hakuvuosi

Lopuksi Googlen Hakujen vuosi on toinen luova esimerkki brändistä, joka pystyy hyödyntämään trendikkäitä uutisia kertoakseen oman ainutlaatuisen bränditarinansa.

Asettamalla brändinsä näiden uutisten keskipisteeseen Google auttaa luomaan vahvemman yhteyden asiakkaisiinsa ja vahvistamaan brändinsä etusijaa tekniikan alalla.

Uutisjako tehty väärin

Tietysti jokaisessa uutisjakkien menestystarinassa on yksi yhtä tyytymätön.

Ehkä surullisen kuuluisin epäonnistuminen uutisjappauksessa tuli Pepsiltä sen surullisen Kendall Jenner -mainoksen kanssa.

Samalla kun poliittinen levottomuus ja sosiaaliset ongelmat lisääntyivät, Pepsin mainoksessa ei ollut lainkaan pointtia ja se hämmensi sen mainetta.

Olkoon tämä oppitunti siitä, että poliittiset viestit voivat toimia voimakkaina teemoina, mutta niitä on käsiteltävä ystävällisesti ja kohdistettava erityisesti yleisöllesi.

Kaiken kaikkiaan uutisjakki on erittäin tehokas strategia brändisi tavoittavuuden lisäämiseen ja julkisuuden hankkimiseen.

Newsjacking vaatii kuitenkin tahdikkuutta ja keskittymistä oikeaan toteutukseen sekä hyvää ajoitusta.

Seuraa näitä yllä olevia esimerkkejä saadaksesi uutisjakelun onnistuneesti ja autat brändiäsi tavoittamaan uusia silmäkulmia.

Lisää resursseja: