Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Mitä on yrittäjyys? Yrittäjän määritelmä ja merkitys

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mitä on yrittäjyys? Yrittäjän määritelmä ja merkitys

Vaikka yrittäjyyden määritelmä on pysynyt muuttumattomana vuosikymmeniä, yrittäjiksi pyrkivien mahdollisuudet ovat varmasti menneet pitkälle.

Ajattele sitä: mitä vaihtoehtoja yrittäjällä oli 100 vuotta sitten? Jos sinulla ei ollut taitoa tehdä jotain tai pääomaa ostaa tukkutuotteita jälleenmyyntiä varten, sinulla ei ollut onnea.

Vuoteen 2023 nopeasti eteenpäin – maailmassa on 582 miljoonaa yrittäjää. Ja tämän yrittäjyyden kasvun takana on yksinkertainen syy: mahdollisuudet ovat räjähtäneet.

Tänään tarkastelemme tarkemmin, mitä yrittäjänä oleminen tarkoittaa. Saatat myös kuulla nykyajan verkkoyrittäjistä, jotka kertovat, kuinka he ottivat harppauksen ja miten voit seurata esimerkkiä.

Älä jää paitsi Shopifysta Dropshipping 101 kurssi jos haluat perustaa oman yrityksen oikealla jalalla.

Mitä yrittäjyys on?

Yrittäjyys on yrityksen tai yritysten perustamista, samalla kun kantaa kaikki riskit voiton toivossa.

Mutta perusmääritelmänä se on hieman rajoittava. Nykyaikaisemmassa yrittäjyyden määritelmässä on kyse myös maailman muuttamisesta ratkaisemalla suuria ongelmia, kuten yhteiskunnallisen muutoksen aikaansaaminen tai innovatiivisen tuotteen luominen, joka haastaa nykyisen elämäntapamme päivittäin.

→ Aloita verkkoliiketoimintasi Shopifyn avulla napsauttamalla tätä

Yrittäjyys on mitä ihmiset tekevät ottaakseen uransa käsiinsä ja johtaakseen sitä haluamaansa suuntaan.

Kyse on elämän rakentamisesta omilla ehdoillasi. Ei pomoja. Ei rajoittavia aikatauluja. Eikä kukaan pidättele sinua. Yrittäjät voivat ottaa ensimmäisen askeleen tehdäkseen maailmasta paremman paikan kaikille siinä mukana oleville, myös itselleen.

Yrittäjyyden merkitys

Miksi yrittäjyys on niin tärkeää? Katsotaanpa muutamia tärkeimpiä syitä.

 • Yrittäjät luovat työpaikkoja: Ilman yrittäjiä työpaikkoja ei olisi olemassa. Yrittäjät ottavat riskin työllistää itsensä. Heidän pyrkimyksensä kasvattaa liiketoimintaansa johtaa lopulta uusien työpaikkojen luomiseen. Kun heidän liiketoimintansa jatkaa kasvuaan, syntyy entistä enemmän työpaikkoja.
 • Yrittäjät innovoivat: Jotkut tämän päivän yhteiskunnan parhaista teknologioista ovat tulleet yrityksiltä. Teknologinen kehitys tulee tarpeesta ratkaista ongelmia, luoda tehokkuutta tai parantaa maailmaa. Aikana, jolloin teknologia kehittyy enemmän, siitä on yleensä kiitollinen yrittäjä.
 • Yrittäjät luovat muutosta: Yrittäjät haaveilevat suurista – monet pyrkivät parantamaan maailmaa tuotteillaan, ideoillaan tai yrityksillään. Joten luonnollisesti jotkut heidän ideoistaan ​​tekevät maailmanlaajuisen muutoksen. He saattavat luoda uuden tuotteen, joka ratkaisee polttavan ongelman tai ottaa haasteen tutkia jotain, jota ei ole koskaan tutkittu.
 • Yrittäjät antavat yhteiskunnalle: Vaikka jotkut ajattelevat rikkaiden olevan pahoja ja ahneita, he tekevät usein enemmän suuremman hyvän puolesta kuin keskivertoihminen. He tienaavat enemmän rahaa ja maksavat siten enemmän veroja, mikä auttaa rahoittamaan sosiaalipalveluja. Yrittäjät ovat suurimpia lahjoittajia hyväntekeväisyysjärjestöille ja järjestöille eri syistä. Jotkut pyrkivät sijoittamaan rahansa ratkaisujen luomiseen, jotta köyhemmät yhteisöt saavat käyttöönsä asioita, joita pidämme itsestäänselvyytenä, kuten puhdasta juomavettä ja hyvää terveydenhuoltoa.
 • Yrittäjät lisäävät kansantuloa: Yrittäjyys luo uutta vaurautta talouteen. Yrittäjien uudet ideat ja parannetut tuotteet tai palvelut mahdollistavat uusien markkinoiden kasvun ja uuden vaurauden.

Mikä on yrittäjä?

mitä on yrittäjyys

Yrittäjä on henkilö, joka perustaa yrityksen voittoa tavoittelemaan.

Tämä yrittäjän määritelmä on hieman epämääräinen, mutta hyvästä syystä. Yrittäjä voi olla henkilö, jolla on kotiliikeidea ja perustaa ensimmäisen verkkokauppansa sivuun tai freelancerin, joka on juuri aloittamassa.

Syy, miksi heitä pidetään yrittäjinä – vaikka jotkut ovatkin eri mieltä – johtuu siitä, että aloituspaikka ei välttämättä ole se, mihin päädyt.

Mutta jos yrittäjähenkinen ajattelutapasi keskittyy kannattavan liiketoiminnan luomiseen, vastaat yrittäjän määritelmään.

Yrittäjät ovat eräitä maailman tehokkaimmista muuntajista. Elon Muskista, joka lähetti ihmisiä Marsiin, Bill Gatesiin ja Steve Jobsiin, jotka tekevät tietokoneista osaksi jokaista kotitaloutta, yrittäjät kuvittelevat maailman eri tavalla.

🔥 Empfohlen:  Mitä sijoittajat etsivät ennen kuin sijoittavat startup-yrityksiin?

Yrittäjät näkevät mahdollisuuksia ja ratkaisuja siellä, missä tavallinen ihminen näkee vain häiriöitä ja ongelmia.

Yrittäjän ymmärtäminen voi auttaa useampia ihmisiä ymmärtämään arvon, jonka he voivat – ja jo – antaa maailmalle.

Yrittäjien yhteisiä piirteitä

Yrittäjillä on tiettyjä ominaisuuksia, jotka erottavat heidät muista yksilöistä. Suurin osa yrittäjyyttä harjoittavista ihmisistä:

 • Ajattele luovasti
 • Nauti vapaudesta ja joustavuudesta
 • Ymmärrä rahoituksen perusperiaatteet
 • Ovat kunnianhimoisia ja tavoitteellisia
 • Tee oma-aloitteinen
 • Ovatko ongelmanratkaisijoita

Miksi ihmisistä tulee yrittäjiä?

mitä on yrittäjyys

Jokaisella yrittäjällä on oma “syynsä”, joka sai heidät olemaan oma pomonsa. Tarvitsevatpa yrittäjät lisää vapautta tai vaikuttaakseen, he kaikki hallitsevat elämäänsä omilla ehdoillaan.

Tässä on muutamia syitä, miksi ihmisistä tulee yrittäjiä:

 • Muuttaaksesi maailmaa: Monet yrittäjät pyrkivät parantamaan maailmaa. Uskovatpa yrittäjät avaruustutkimukseen, köyhyyden poistamiseen tai käytännöllisen mutta pelin muuttavan tuotteen luomiseen, he viime kädessä rakentavat brändin muiden palveluksessa. Jotkut yrittäjät käyttävät liiketoimintaansa keinona kerätä pääomaa nopeasti jaloille tavoitteilleen.
 • He eivät halua pomoa: Yrittäjät kamppailevat usein pomon kanssa. He saattavat tuntea olonsa tukehtuneeksi ja pidätetyksi. Jotkut yrittäjät saattavat kokea, että heillä on tehokkaampi tapa tehdä asioita. Toiset eivät ehkä pidä luovan vapauden puutteesta. Viime kädessä he houkuttelevat yrittäjyyttä menestyäkseen omilla ehdoillaan. Katso 10 selvää merkkiä, joista sinun pitäisi työskennellä itsellesi.
 • He haluavat joustavia työaikoja: Yrittäjyys on suosittua joustavien työaikojen tarpeiden keskuudessa. Esimerkiksi monet vammaiset nauttivat yrittäjyydestä ja antavat heille mahdollisuuden työskennellä aina kun voivat. Vanhemmat voivat kasvattaa lapsensa kotona tai hakea heidät koulusta tuntematta syyllisyyttä. Opiskelijat saavat joustavuutta kiertää vaativia aikatauluja ja kurssikuormia.
 • He haluavat työskennellä missä tahansa: Työajan joustavuuden ohella yrittäjyys on suosittua niiden keskuudessa, jotka eivät halua olla sidoksissa tiettyyn paikkaan. Yrittäjät eivät ehkä halua työskennellä samasta paikasta joka päivä, koska tämä voi kyllästyä nopeasti.
 • He eivät saa työtä: Monet löytävät tien yrittäjyyteen, kun eivät saa työtä. Sen sijaan, että tilanne kukistuisi, he luovat itselleen uusia mahdollisuuksia. Vasta valmistuneet voivat aloittaa verkkokaupan valmistumisen jälkeisenä kesänä saadakseen käytännön kokemusta. Koronavirustalouden vuoksi irtisanottu vanhempi saattaa perustaa yrityksen varmistaakseen, että he voivat jatkaa perheensä ruokkimista pitäen samalla katon päänsä päällä.
 • Ne eivät sovi yritysympäristöön: Yrittäjät sanovat usein, että tukkoiset yritysympäristöt rajoittavat heidän kasvuaan. Voit havaita yrittäjän yritysympäristössä, kun hän yleensä yrittää saada enemmän hallintaa roolissaan ja ymmärtää paremmin, kuinka kaikki sopii yhteen.
 • He ovat uteliaita: Yrittäjät haluavat löytää vastauksen kysymykseen “Mitä tapahtuu, jos…” He ovat kokeellisia ja rakastavat oppimista. He lukevat säännöllisesti yrityskirjoja edistääkseen tietämystään. Joten luonnollisesti yrittäjyys vetoaa heihin, koska jahtaavat sen avulla he voivat oppia eniten mahdollisimman lyhyessä ajassa. Heidän uteliaisuutensa mahdollistaa heidän jatkuvan kasvunsa.
 • He ovat kunnianhimoisia: Ne, jotka rakastavat vaikeiden tavoitteiden ja virstanpylväiden saavuttamista, on tehty yrittäjiksi. Koska heidän saavutuksellaan ei ole rajoituksia, yrittäjät huomaavat jatkuvasti projektiensa kasvavan suurempia ja parempia kuin he koskaan kuvittelivat. Kun esteitä ilmaantuu, he löytävät kiertotavan tavoitteelleen. He ovat pysäyttämättömiä.

Kuinka voin olla menestyvä yrittäjä?

mitä on yrittäjyys

Katsotaanpa startup-yrittäjien jakamia parhaita vinkkejä ja kuinka voit käyttää näitä vinkkejä menestyäksesi.

Dez Stephens

Dez Stephens Radiant Health Institute osakkeita, “The yksi Vinkki, jonka antaisin yrittäjäksi haluavalle, on aloittaa yrityksesi ilman velkaa ja ilman yleiskustannuksia. Näin perustin yritykseni kuusi vuotta sitten, ja se lisäsi suuresti väistämätöntä menestystäni.

Keval Baxi

Keval Baxi Codal Inc. sanoo: “Yksi neuvoksi yrittäjäksi haluavalle henkilölle on olla luotettava. Jos sanot, että aiot tehdä jotain, tee se.

”Johtajat ja johtajat, jotka eivät toimi läpi, eivät saavuta tiiminsä kunnioitusta eivätkä rohkaise vastuullisuutta. Varmista, että tiimisi tietää, että olet paikalla, kun sinua tarvitaan.”

🔥 Empfohlen:  Hyper Connect Asia - Muodosta brändejä digitaaliaikakaudella

Chrys Tan

Chrys Tan Mindfuel-yhteisö sanoo: “Ainoa neuvo, jonka antaisin yrittäjälle, olisi hyväksyä epäonnistuminen. Epäonnistuminen on taattu yrittäjänä, oli kyseessä sitten tiettyjen myynnin epäonnistuminen tai jopa yrityksen epäonnistuminen.

”Mutta jos tiedät, että epäonnistumisen kokeminen on taattua yritystä pyörittäessä, et pelkää epäonnistumista, vaan hyväksyisit epäonnistumisen. Kun hyväksyt epäonnistumisen, otat enemmän riskejä ja siirryt myös epäonnistumisten ohi nopeammin.”

Esimerkkejä yrittäjistä

mitä on yrittäjyys

Katsotaanpa joitain esimerkkejä yrittäjistä.

Walt Disney

Walter Elias Disneystä tuli yksi maailman tunnetuimmista nimistä. Tunnet hänet Walt Disney Companysta ja teemapuistoista, kuten Disneyland ja Walt Disney World. Hänen brändinsä alkoi Mikki Hiirestä ja laajeni lopulta kattamaan tuhansia hahmoja ja hassuja fantasiamaailmoja.

Mutta se ei aina ollut sujuvaa. Hän kohtasi haasteita, kuten lukuisia kaupallisia epäonnistumisia, mutta hän jatkoi ponnistelujaan ja pysyi sitoutuneena visioonsa.

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg loi useita tuotteita ennen Facebookin rakentamista. Hän loi pikaviestityökalun, jota hänen isänsä käytti hammaslääkärikäytännössään kommunikoidakseen vastaanottovirkailijansa kanssa.

Zuckerberg loi myös musiikkiohjelmistoja, joita Microsoft ja AOL olivat kiinnostuneita ostamaan, vaikka hän oli vasta teini. Vuoden sisällä Facebookin perustamisesta sillä oli jo miljoona käyttäjää. Nykyään Mark Zuckerbergin nettovarallisuus on 65,7 miljardia dollaria.

Sara Blakely

Sara Blakely perusti Spanx-brändin ensimmäisen kerran vuonna 1998. Hän oli yksi ensimmäisistä naisten leggingsien luojista. Hänen brändinsä on erikoistunut muotovaatteisiin ja sisältää tuotteita, kuten rintaliivit, pikkuhousut ja sukat.

Hän on myös käsivarsihousujen keksijä, joiden avulla naiset voivat käyttää kesävaatteitaan ympäri vuoden. Jossain vaiheessa Blakely oli nuorin itsetehty naismiljardööri.

Ideoita yrittäjyyteen vuodelle 2023

Aloittavana yrittäjänä voit toteuttaa monia ideoita riippuen jo omistamistasi liiketoimintataidoista ja siitä, mitä olet valmis oppimaan. Tässä on kourallinen liikeideoita, joiden avulla pääset alkuun:

 • Verkkokaupan omistaja
 • Freelancer (kirjoittaa blogia, kirjanpitäjä, suunnittelija)
 • Opetus (verkkokurssit, kirjoittaja)
 • Sovelluksen luoja (chatbotit, sosiaalisen median sovellukset)
 • Palvelupohjainen liiketoiminta (ruoan toimitus, siivous, koiran ulkoiluttaminen)
 • Konsulttipohjainen liiketoiminta (hääsuunnittelija, elämänvalmentaja)
 • Asuntojen vuokraus (Airbnb)
 • Markkinointiyritykset (vaikuttajamarkkinointi, SEO-brändit, PR-yritykset)
 • Affiliate-markkinointi (Amazon Affiliate, Clickbank jne.)
 • Blogger (tuotearvostelut, erikoisblogi, aikakauslehti)
 • Vlogger (aloita YouTube-kanava, Twitch)
 • Flipper (verkkotunnus, verkkosivusto, talo)
 • Kääntäjä
 • Keikkatalous (kuljettaja, Fiverr)
 • Kiinteistönvälittäjä (asunnot, talot, liike)
 • Valokuvaaja (tuotekuvaus, kuvien myynti)
 • Osakevälittäjä (osakkeiden osto ja myynti)
 • Tutor
 • Verkkosivuston flipper
 • Jälleenmyyjäliiketoiminta

Miten oikea yrittäjä määrittelee yrittäjyyden

mitä on yrittäjyys

Katsotaanpa, mitä todellisilla yrittäjillä on sanottavaa yrittäjyyden merkityksestä ja mitä se merkitsee heille henkilökohtaisella tasolla.

Christopher Molaron yrittäjyyden määritelmä

Yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja NeuroFlow Christopher Molaro sanoo: “Yrittäjyys tarkoittaa sitä, että on se, joka on valmis ottamaan harppauksen ja työskentelemään tarpeeksi lujasti uhratakseen kaiken muun ympärillään, kaikki ongelmien ratkaisemisen nimissä, koska kukaan muu ei kykene tai hänellä ei ole halua.”

Jolijt Tamanaha yrittäjän merkitys

Yrittäjyyden merkitys on hieman erilainen Jolijt Tamanaha, Fresh Printsin kasvusta vastaava johtaja, joka jakaa: “Yrittäjät pääsevät alas loputtomassa listassa ongelmista, jotka liittyvät karkeuteen, intohimoon ja energiaan. Vaikka yrittäjänä oleminen on intensiivistä, se tarkoittaa, että saat elää elämää oppien uskomattoman paljon ja maksimoida vaikutuksesi maailmaan, koska sinun on kohdattava vaikeimmat ongelmat.

Nicole Faith

Näin Nicole Faith, perustaja 10 karaatin luomuksia, hajottaa sen: ”Yrittäjänä oleminen tarkoittaa sitä, että sinulla on suunnitelma ja visio, mutta silti onnistut tai yrität menestyä, kun suunnitelma hajoaa ja jää vain visiosi. Se tarkoittaa myös sen tietämistä, milloin luovuttaa, varsinkin jos ideasi ei toimi ulkoisten voimien takia.”

James Sandoval

James Sandovalin, perustajan ja toimitusjohtajan mukaan Mittaa ottelu: “Yrittäjänä oleminen tarkoittaa sukeltamista päätä myöten a [likely very risky] itse tekemäsi hanke, työskentelemällä kovasti, pitkiä päiviä, usein yksin, löytääksesi tien menestykseen ja koskaan, koskaan luovuttamatta.”

🔥 Empfohlen:  Kuinka nostaa Amazon-sijoitustasi: 5 pientä muutosta Amazon-tuotteiden sijoituksen parantamiseksi

Sitaatit yrittäjyydestä inspiraatioksi

Tarvitsetko inspiraatiota? Tässä on joitain suosittuja yrittäjälainauksia, jotka pitävät sinut valaistuna ja valmiina lähtemään.

mitä on yrittäjyys

“Yrittäjä etsii aina muutosta, vastaa siihen ja hyödyntää sitä mahdollisuutena.” – Peter Drucker

“Yrittäjät ovat yksinkertaisesti niitä, jotka ymmärtävät, että esteen ja mahdollisuuden välillä ei ole juurikaan eroa ja pystyvät kääntämään molemmat edukseen.” -Niccolo Machiavelli

mitä on yrittäjyys

“Ensimmäisestä yrittäjäpäivästä lähtien olen tuntenut, että ainoa liiketoiminnassa kannattava tehtävä on parantaa ihmisten elämää.” – Richard Branson

mitä on yrittäjyys

”Ihminen, joka näkee ongelman, on ihminen; henkilö, joka löytää ratkaisun, on visionääri; ja henkilö, joka menee ulos ja tekee asialle jotain, on yrittäjä.” -Naveen Jain

mitä on yrittäjyys

“Yrittäjä on joku, joka hyppää alas kalliolta ja rakentaa lentokoneen matkalla alas.” -Reid Hoffman

“Yksi syy siihen, miksi ihmiset epäonnistuvat elämässä, on se, että he kuuntelevat ystäviään, perhettään ja naapureitaan.” – Napoleon Hill

mitä on yrittäjyys

“Kyse ei ole ideoista. Kyse on ideoiden toteuttamisesta.” – Scott Belsky

mitä on yrittäjyys

”Yrityksen perustamiseen on monia huonoja syitä. Mutta on vain yksi hyvä, oikeutettu syy, ja luulen, että tiedät, mikä se on: se on muuttaa maailmaa. – Phil Libin

mitä on yrittäjyys

”Yrittäjänä oleminen on ajattelutapa. Asiat pitää nähdä mahdollisuuksina koko ajan. Tykkään tehdä haastatteluja. Tykkään painostaa ihmisiä tietyistä aiheista. Tykkään kaivaa tarinoita, joihin ei välttämättä ole oikeaa tai väärää vastausta. -Soledad O’Brien

Jos haluat lisää lainauksia yrittäjyydestä, katso viestimme parhaista motivoivista lainauksista yrittäjille.

Oletko valmis yrittäjäksi?

Ei ole yhtä oikeaa tapaa olla yrittäjä. Näitä ihmisiä on kaikenmuotoisia ja -kokoisia ja he voivat vaikuttaa lähes kaikkiin tuntemamme elämän osa-alueisiin.

Monimuotoisella alalla on muutamia yhteisiä asioita kaikille yrittäjille: he ovat täynnä intohimoa ja kunnianhimoa, ja he käyttävät niitä liikkeellepanevana voimana rakentaakseen imperiumia, jotka ratkaisevat joitain maailman vaikeimmista ongelmista.

Jos haluat tehdä jälkesi maailmaan tai edistää yhteiskuntaa – tai jopa päästä eroon uuvuttavasta ja joustamattomasta 9-5-työstä, saatat olla vauhdikas yrittäjä.

Luota vaistoasi, seuraa vaistoasi ja pidä mielesi aina avoimena oppimiselle ja uusien mahdollisuuksien tutkimiselle.

Mikä on yrittäjyyden FAQ

Mitä yrittäjyydellä tarkoitetaan?

Yrittäjyys tarkoittaa yrittäjää, joka ryhtyy toimiin muuttaakseen maailmaa. Ratkaisivatpa startup-yrittäjät ongelman, jonka kanssa monet kamppailevat päivittäin, tuovat ihmiset yhteen tavalla, jota kukaan ei ole ennen tehnyt, tai rakentavat jotain vallankumouksellista, joka edistää yhteiskuntaa, heitä kaikkia yhdistää yksi asia: toiminta.

Se ei ole jokin ajatus, joka on juuttunut päähän. Yrittäjät ottavat idean ja toteuttavat sen. Yrittäjyys on ideoiden toteuttamista.

Millaisia ​​yrittäjyyden eri tyyppejä on?

 • Pienyritysyrittäjyys
 • Hustler yrittäjyys
 • Iso yritys yrittäjyys
 • Tutkijan yrittäjyys
 • Innovatiivinen yrittäjyys
 • Sisäinen yrittäjyys
 • Skaalautuva startup-yrittäjyys
 • Yhteisöllinen yrittäjyys

Mikä on yrittäjähenkinen ajattelutapa?

Yrittäjämielisyys on ihmisen asenne itsenäisen yrityksen rakentamiseen. Se tarkoittaa avointa mieltä ja kaiken kyseenalaistamista toivoen luoda jotain ainutlaatuista ja innovatiivista.

Haluatko oppia lisää?

Table of Contents