Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Mitä ovat brändiohjeet? (Ja 3 esimerkkiä brändisi inspiroimiseksi)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mitä ovat brändiohjeet? (Ja 3 esimerkkiä brändisi inspiroimiseksi)

Brändäsi kertoo asiakkaillesi kaiken – arvosi, äänesi ja persoonallisuutesi. Mitä tulee tuloksiin, 43 % ihmisistä käyttää rahansa brändeihin, joille he ovat uskollisia. Johdonmukaiset brändiohjeet kaikille alustoille on ratkaisevan tärkeää vahvan brändin läsnäolon kannalta.

Brändiohjeet ovat tiimisi huijauslehti sisällön luomiseen millä tahansa alustalla. Brändiohjeet luovat johdonmukaisuuden ja auttavat kertomaan tiimisi tarinan.

Haluatko oppia, mitä sinun tulee sisällyttää brändisi ohjeisiin? Tällä sivulla käsitellään seuraavia aiheita:

 • Mitkä ovat brändiohjeet?
 • Miksi brändiohjeilla on merkitystä?
 • Brändiohjeiden luominen (+ mitä sisällyttää)
 • Esimerkkejä tuotemerkkiohjeista

Jatka lukemista saadaksesi lisätietoja ja aloita oman tyylioppaasi aivoriihi!

Älä missaa Marketing Manager Insider -sähköpostiviestejämme!

Liittyä seuraan 200 000 älykkäät markkinoijat ja saat kuukauden kuumimmat markkinointiuutiset ja oivallukset suoraan postilaatikkoosi!

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alle:

Sisäänrakennettu tilauslomake – CTA 72

“*” tarkoittaa pakollisia kenttiä

(Älä huoli, emme koskaan jaa tietojasi!)

Mitkä ovat brändiohjeet?

Brändiohjeet – tunnetaan myös nimellä brändityyliopas – ovat standardeja, joita yritykset käyttävät pysyäkseen yhtenäisinä eri kanavissa. Nämä ohjeet varmistavat, että riippumatta siitä, missä näet brändin, voit tunnistaa sen ja luottaa siihen, että se on peräisin yrityksestä.

Brändiohjeet sisältävät seuraavat:

 • Visuaalit: Logot, värit, kuvat
 • Kieli: Typografia, tavaramerkit, persoonallisuus
 • Arvot: Sinun tehtäväsi ja tavoitteesi

Jos käytät jo monikanavastrategiaa tai haluat aloittaa, brändiohjeet voivat olla osa markkinointisuunnitelmaasi.

Miksi brändiohjeilla on merkitystä?

Johdonmukaisella brändäyksellä on merkitystä useista syistä. Tässä on meidän kolme parasta:

1. Brändäysohjeet kannustavat yhtenäiseen materiaaliin

Suunnittelijat, tekstinkirjoittajat, myyjät – kaikki yrityksesi tiimin jäsenet voivat käyttää brändiohjeita luodakseen tietyn ilmeen ja tuntuman. Sääntöjen vahvistaminen voi upottaa työntekijät yrityskulttuuriisi ja auttaa heitä edustamaan brändiäsi.

2. Brändityyliopas luo yhtenäisen käyttökokemuksen

Brändäysohjeiden avulla on helppoa luoda sisältöä mille tahansa alustalle. Olipa kyseessä sähköposti, sosiaalinen media tai yrityksesi blogi, sinulla on perusta kaikelle tekemällesi sisällölle. Tiimissi voi luoda yksilöllisempää sisältöä ja lisätä tavoittavuuttasi.

3. Brändioppaat vahvistavat identiteettisi

Brändäysohjeet auttavat sinua hahmottamaan brändisi ja luomaan äänen. Toiset ovat samaa mieltä – 77 % markkinointijohtajista sanoo, että brändäys on kasvun kannalta ratkaisevan tärkeää.

Sen sijaan, että ostaisivat äänettömältä brändiltä, ​​asiakkaat voivat muistaa viestisi ja persoonallisuutesi. Kun asiakkaat tietävät mitä odottaa yritykseltäsi, he kääntyvät sinun puoleesi, kun he tarvitsevat palveluitasi.

Brändiohjeiden luominen (+ mitä sisällyttää)

Nyt kun olet nähnyt joitain esimerkkejä, on aika alkaa valmistaa omaa. Seuraava luettelo kattaa, mitä tuotemerkkiohjeisiin sisällytetään:

 • Missio ja arvot
 • Ääni
 • Ostajan persoonat
 • värit
 • Brändätyt termit
 • Kuvaasetukset
🔥 Empfohlen:  Mitä ovat vesiputouskaaviot ja kuinka voit käyttää niitä?

a.Missio ja arvot

Tehtäväsi on se, mitä yrityksesi edustaa. Monilla yrityksillä on myös nämä tiedot “tietoa”-osiossa, mutta sinun on liitettävä brändäys tehtävään. Miksi brändisi toimii? Miten se saavuttaa sen?

Vahva missio auttaa ihmisiä yhdistämään brändiisi yhtenäisenä konseptina. He todennäköisesti tietävät tuotteesi ja palvelusi, joita teet. Tehtäväsi kertoo heille, miksi teet sen.

Jos sinulla ei ole toiminta-ajatusta, voit luetella arvot, joita haluat yrityksesi edistävän.

b. Ääni

Äänesi on se, mitä sanot. Äänesi on se, miten sen sanot. Kielityylisi hahmottaminen voi auttaa ihmisiä ymmärtämään brändisi persoonallisuutta ja viestejä.

Viestitykselläsi on merkitystä toimialallesi. Terveydenhuollon klinikalla ei ehkä käytetä paljon kukkaista, koomista kielenkäyttöä auttaessaan vakavasti sairaita potilaita. Samoin päiväkoti ei halua tulla ylivoimaiseksi.

Päätä, miltä haluat brändisi kuulostavan ja pysy siinä.

c.Ostajapersoonat

Ostajapersoonat ovat profiileja, jotka luot edustamaan kohdeyleisöäsi. Sen sijaan, että rajoittaisit yleisösi seuraaviin:

 • 85% naisia
 • Ikä 25-35
 • Keskiluokka

Luo hahmo, joka edustaa henkilöä, joka todennäköisesti ostaisi palvelusi. Ostajapersoona voisi olla esimerkiksi Sara, 27-vuotias vastaanottovirkailija, jolla ei ole lapsia. Voisit jopa olla harkitsevampi persoonallisuuden piirteiden suhteen, kuten joku, joka nauttii ulkoilusta tai lomasta usein.

Kun ajattelet yleisöäsi, voit ymmärtää, millaiset ihmiset ovat vuorovaikutuksessa brändisi kanssa, ja pidät työntekijäsi mukana heidän kanssaan, jota palvelet.

d. Värit

Brändisi värit antavat käyttäjille signaalin etsiä. Värit voivat parantaa tuotemerkin tunnettuutta 80 %, joten värien esittely on tärkeää.

Piirrä värien HTML- ja HEX-koodit ja varmista, että pidät ne yhtenäisinä eri alustoilla. Tarvittaessa voit myös tavaramerkitä tuotevärejäsi.

Näillä sivustoilla on esimerkkejä värien käytöstä web-suunnittelussa.

e. Tuotemerkkitermit

Varmista, että luettelet kaikki brändätyt tai tavaramerkityt kielet, mukaan lukien:

 • Sloganeja
 • Tuotteiden nimet
 • Tuotteen ominaisuudet
 • Yrityksen nimi

Tämä vaihe luo johdonmukaisuutta eri alustoilla ja tunnustaa kaikki tavaramerkkejä koskevat lailliset rajoitukset.

f. Kuva-asetukset

Jos sinulla on kuvakokosäännöksiä tai tiettyjä kuvia, lisää se! Tämä osio voi sisältää logosi, suunnittelusi, grafiikkasi ja paljon muuta.

Jos sinulla ei ole talon sisäisiä resursseja kuviin – tai mihinkään edellä mainittuun sisältöön – harkitse kumppanuutta digitaalisen markkinointitoimiston kanssa saadaksesi lisäapua.

Esimerkkejä tuotemerkkiohjeista

Kaikki brändiohjeet näyttävät erilaisilta riippuen yrityksen persoonasta, koosta ja toimialasta. Monet eivät jaa täydellistä brändäyslehteään verkossa, mutta voit viitata heidän suunnittelijoidensa oppaisiin.

Spotify, Apple ja Starbucks ovat suosittuja esimerkkejä, joita voit käyttää lähtökohtana.

Spotify

Spotify, musiikin suoratoistoalusta, keskittää brändäyksensä käyttäjän ympärille. Ne luovat personoitua sisältöä ja käyttäjäystävällistä dataa, jotta ihmiset voivat hallita paremmin musiikkikirjastoaan.

🔥 Empfohlen:  Mitä IG tarkoittaa?

Spotifylla on erilliset säännöt kehittäjille, jotka yhdistävät ohjelmistonsa Spotifyyn. Käydään läpi muutamia heidän brändäyselementtejään:

Logo

Tässä brändi hahmottelee yksityiskohtaisesti logonsa ja kuvakkeensa mieltymykset, mukaan lukien logon ja kuvakkeen. Näiden esimerkkien avulla Spotify voi luoda yhden selkeän logon, joka estää vaihtelut.

Logolatausten ja esimerkkien lisäksi ne sisältävät myös mitä ei saa tehdä logollaan. Mahdollisimman selkeä ja kaikkien mahdollisuuksien hahmottaminen varmistaa, että kehittäjät ja suunnittelijat saavat samat tiedot ja käyttävät niitä oikein.

värit

Spotifyn värikäs käyttöliittymä tulee albumien kuvista tai soittolistan kansista, mutta vihreä ja musta ovat merkkivärejä, joita kannattaa tarkkailla. Löydät heidän värinsä heidän brändäysohjeistaan, mukaan lukien niiden kerrostavat muiden brändäysten kanssa.

Ohjeet sisältävät useita muotoja (HTML ja RBG), jotta ne olisivat mahdollisimman selkeitä ja täsmällisiä.

Ne sisältävät myös eron vihreän sävyjen välillä ja sen, miten kukin niistä näkyy sovelluksessa ja sen ulkopuolella.

Muotoilu

Muut sivustot ja palvelut voivat upottaa Spotify-soittimen alustalleen, mikä edellyttää yhtenäistä muotoa. Spotify esittelee heidän mieltymyksensä, mukaan lukien albumin kuvituksen, esittäjän, kappaleen nimen ja paljon muuta.

Näiden ohjeiden avulla on helppo luoda saumaton käyttökokemus ja upottaa käyttäjä brändiin.

Visuaalisella on merkitystä käyttökokemukselle, ja Spotify tietää sen. Näiden ohjeiden avulla on helppo luoda mukaansatempaava suoratoistoistunto.

Omena

Applen tuotemerkki on tyylikäs ja yksinkertainen. He haluavat käyttäjien ottavan huomioon tuotteen ainutlaatuiset edut kuormittamatta heitä liikaa ominaisuuksilla. Tämä siisti tuotemerkki on läsnä kaikissa Applen markkinointistrategioissa ja yksityiskohdissa web-suunnittelusta typografiaan.

Tuotteiden nimet

Spotifyn tavoin Applella on kehittäjäsivusto, jossa he hahmottelevat tuotemerkkinsä suuntaviivat. Applen kehittäjäsivustolla näet heidän tuotenimien tekniset tiedot ja kuinka muiden tulisi käyttää niitä kopioina.

Tämä johdonmukaisuus auttaa luomaan mieleenpainuvia tuotteiden nimiä ja oikeinkirjoituksia Internetissä. Käyttäjät kohtaavat tuttuja nimiä, vaikka ne eivät olisikaan Applen sivustolla. Tämä organisaatio vahvistaa entisestään Applen tuotemerkin tunnettuutta.

Tavaramerkit

Apple sisällyttää brändiohjeisiin myös lakisääteisiä vaatimuksia tavaramerkkisymboleille.

Tämä osio on ratkaiseva Applen immateriaalioikeuksien säilyttämisen kannalta. Se auttaa myös kehittäjiä ja muita organisaation ulkopuolisia noudattamaan laillisia vaatimuksia. Vaikka tämä osio ei välttämättä vaikuta asiakaskokemukseen, se luo yhtenäisen brändin läsnäolon.

Starbucks

Tämä rakas kahviketju ei olisi sama ilman sen tunnistettavaa väriä ja ääntä. Starbucksin brändäysohjeet hahmottelevat visuaalisia ja kirjallisia elementtejä, jotka auttavat kehittäjiä vetoamaan muihin aisteihin kuin makuun.

Ääni

Starbucks hahmottelee kaksi kopiotyyppiä, jotka palvelevat eri tarkoituksia – toiminnallisia ja ilmeikkäitä.

🔥 Empfohlen:  6-vaiheinen yleinen prosessi verkkosivuston luomiseen

Nämä kaksi osiota korostavat erilaisia ​​tapoja, joilla Starbucks vetoaa käyttäjiinsä. Toisaalta sinulla on selkeä kopio, joka antaa suunnan tai selittää tuotteen, kuten tämä matcha-merkki:

Voit myös käyttää hauskempaa, ilmeikkäämpää kopiota, joka herättää tunnereaktion. Heidän esimerkkinsä on Starbucksin palkinto-ohjelma:

Nämä kaksi eri ääntä puhuvat siitä, kuka Starbucks on – avulias kahviyhtiö, joka tarjoaa herkullisia makuja kaikille vieraille. Kirjoittajat voivat kohdistaa kopionsa tuotemerkin ääneen, koska Starbucks jakaa sen kahteen perusluokkaan.

Valokuvaus

Starbucks käyttää valokuvausta äänen ja näkemyksen vahvistamiseen. Vaikka valokuvaajat voivat olla luovia, heidän on noudatettava seuraavia standardeja, jotta katsojat tietävät valokuvan olevan Starbucksista.

Starbucks-valokuvien tärkeimmät osat ovat rehellisyys ja aitous:

Starbucks käyttää kuvia mainostaakseen juomiaan ja vetoaakseen muihin aisteihin kuin makuun. Heidän valokuvansa korostavat heidän tuotteitaan samalla kun ne kertovat tarinansa. Tuotekuvissa on seuraavat ohjeet:

Näet eron alkuperäisten ja tällä työkalulla muokattujen kuvien välillä heidän tyylioppaassaan:

Toimituksellisia kuvia varten Starbucks haluaa luoda suhteellisia, liikkuvia kuvia, joihin katsojat voivat samaistua:

Näiden ohjeiden avulla valokuvaajat voivat ottaa kuvia, joissa Starbucks on keskipisteessä. Koska he arvostavat rehellisyyttä, heidän kuviensa pitäisi tuntua tavalliselta elämältä, vain paremmalta, koska Starbucks on siinä.

Kaikki nämä valokuvaussäännöt takaavat tarkoituksenmukaisen visuaalisen kokemuksen, joka saa sinut haluamaan kupin kahvia. Kuten muutkin yllä olevat brändiesimerkit, Starbucks on esimerkki siitä, kuinka vakaat brändäysohjeet voivat auttaa yritystä luomaan mukaansatempaavan brändikokemuksen.

Tutustu WebFX:ään:

Maailmanluokan tekninen markkinointitoimistosi yli 1,6 miljoonaa tuntia yhdistettyä asiantuntemusta.

Hallitse brändäystäsi WebFX:n avulla

Kun olet luonut brändi-identiteettisi, on aika ottaa se käyttöön. WebFX tarjoaa joukon palveluita, jotka auttavat sinua luomaan yhtenäisen online-näkyvyyden, joka heijastaa yrityksesi ääntä.

Ammattimaisesta sisältömarkkinoinnista web-suunnitteluun voimme auttaa sinua vahvistamaan brändiäsi ja noudattamaan sääntöjäsi. Henkilöstömme koostuu 500 digitaalisen markkinoinnin asiantuntijasta, jotka tuovat tuloja asiakkaille datataustaisilla, yksilöllisillä ratkaisuilla.

Haluatko oppia lisää? Ota yhteyttä jo tänään keskustellaksesi strategin kanssa!