Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mitä ovat Core Web Vitals? Kuinka parantaa niitä
Toukokuussa 2020 Google esitteli uuden Web Vitals -ohjelman, joka on aloite, joka ohjaa laatusignaaleja. Google uskoo, että nämä mittarit ovat välttämättömiä erinomaisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi verkossa.
Google on toimittanut meille useita työkaluja vuosien varrella (Google Analytics, Search Console ja PageSpeed Insights ovat muutamia suosittuja työkaluja), ja ne voivat usein olla haasteita pysyä mukana niiden kehittyessä.
Sinun ei kuitenkaan tarvitse olla suorituskyvyn ohjaaja ymmärtääksesi verkkosivustosi tarjoaman käyttökokemuksen laadun. Web Vitals pyrkii yksinkertaistamaan tätä ja auttamaan meitä keskittymään tärkeimpiin mittareihin – Core Web Vitalsiin.
Mitä ovat Core Web Vitals?
Core Web Vitals on Web Vitals -arvojen alajoukko, joka koskee kaikkia verkkosivuja. Jokainen Core Web Vitals heijastaa todellista kokemusta ja edustaa käyttäjäkokemuksen erillistä puolta. Google suosittelee, että kaikki sivuston omistajat mittaavat nämä tiedot.
Core Web Vitalsin muodostavat mittarit kehittyvät ajan myötä, mutta tätä kirjoitettaessa mittarit keskittyvät kolmeen käyttökokemuksen päänäkökohtaan:
- Ladataan
- Interaktiivisuus
- Visuaalinen vakaus
Mikä on suurin sisällöllinen maali (LCP)?
Suurin Contentful Paint eli LCP mittaa lataussuorituskykyä, joka on käyttökokemuksen ensimmäinen osa. Se merkitsee latausaikajanalla kohtaa, jolloin sivusi pääsisältö on todennäköisesti latautunut. Mitä nopeampi Largest Contentful Paint -maali, sitä vakuuttavampaa Googlelle, että käyttäjät pitävät sivua hyödyllisenä.
Jotta verkkosivusi tarjoaisi hyvän käyttökokemuksen, LCP:n tulisi tapahtua 2,5 sekunnin kuluessa sivun ensimmäisen latauksen alkamisesta.
Korostaakseen Largest Contentful Paint -ohjeiden noudattamisen tärkeyttä käyttäjät viettävät enemmän aikaa verkkosivustolla, kun sivut latautuvat nopeammin. Itse asiassa käyttäjät käyvät 8,9 sivulla, kun latausaika on kaksi sekuntia (joka täyttää LCP:n 2,5 sekunnin suosituksen), kun taas vain 3,3 sivulla, kun latausaika on kahdeksan sekuntia.
Mikä on ensimmäinen syöttöviive (FID)?
First Input Delay eli FID mittaa interaktiivisuutta, käyttökokemuksen toista osa-aluetta. Se ilmaisee kokemuksen, jonka käyttäjät kokevat yrittäessään olla vuorovaikutuksessa reagoimattomien sivujen kanssa.
FID mittaa aikaa siitä, kun käyttäjä on ensimmäisen kerran vuorovaikutuksessa sivusi kanssa (kuten klikkaa linkkiä tai napauttaa painiketta) siihen hetkeen, jolloin selain alkaa käsitellä tapahtumakäsittelijöitä vastauksena käyttäjän toimintaan.
Hyvän käyttökokemuksen takaamiseksi sivujesi ensimmäisen syöttöviiveen tulee olla 100 millisekuntia tai vähemmän. Matala FID auttaa varmistamaan, että sivusi on käyttökelpoinen.
Mikä on kumulatiivinen asettelumuutos (CLS)?
Kumulatiivinen asettelumuutos eli CLS mittaa visuaalista vakautta, joka on käyttökokemuksen kolmas osa. Se auttaa määrittämään, kuinka usein käyttäjä kokee odottamattoman asettelun muutoksen. Alhainen CLS auttaa varmistamaan, että sivu ei ole kömpelö.
Hyvän käyttökokemuksen takaamiseksi sivujen kumulatiivinen ulkoasun muutos on 0,1 tai vähemmän. Se on pikemminkin pistemäärä kuin ajan mittaus, kuten LCP ja FID.
LCS-pisteet lasketaan antamalla selaimen tarkastella näkymän kokoa ja epävakaiden elementtien liikettä näkymässä kahden renderoidun kehyksen välillä.
Webin perusarvojen parantaminen
Laadukkaan käyttökokemuksen optimointi on avain verkkosivustosi menestykseen, ja Google uskoo, että Core Web Vitals -arvot ovat tärkeitä kaikille verkkokokemuksille. Siksi on tärkeää tunnistaa mahdollisuudet parantaa käyttökokemusta mahdollisimman monella sivulla.
Varmistaaksesi, että saavutat verkkosivustosi käyttäjille suositellun tavoitteen, hyvä kynnys LCP-, FID- ja CLS-mittareiden mittaamiseen on sivujen latausten 75. prosenttipiste. Jos haluat katsoa verkkosivustosi Core Web Vitalsin mukaiseksi, harkitse sivun läpäisemistä, jos se täyttää näiden mittareiden suositellut tavoitteet 75. prosenttipisteessä.
Tässä on muutamia tapoja parantaa web Vitals -tietojasi ja varmistaa, että verkkosivustosi tarjoaa erinomaisen käyttökokemuksen.
Paranna sivun latausnopeutta
Tässä vaiheessa on sanomattakin selvää, että kun verkkosivu latautuu nopeasti, se parantaa käyttökokemusta. Kahden ja kolmen sekunnin välillä on käännekohta, jossa poistumisprosentit nousevat pilviin. 40 prosenttia kuluttajista odottaa enintään kolme sekuntia ennen kuin he päättävät poistua sivustostasi.
Käytä PageSpeed Insightsia saadaksesi pisteet jokaiselle syöttämällesi verkkosivulle ja hyödynnät työkalun ehdotuksia sivujesi latautumisen nopeuttamiseksi. On mahdollista, että latausajat eivät täytä Core Web Vitals -ohjeita, ja tässä tapauksessa sinun on ehkä katsottava videoita, kuvia tai muita ongelmia, jotka voivat aiheuttaa hidasta latautumista.
Optimoi suurin sisällöllinen maali
Koska suurimmalla sisältömaalauksella (LCP) on merkittävä painoarvo Core Web Vitalsin kokonaispisteissä, on viisasta optimoida tämän mittarin mukaan. Koska resurssien latausajat ovat yleisiä huonojen LCP-pisteiden rikkojia, Google suosittelee tässä muutamia asioita:
- Optimoi ja pakkaa kuvat
- Esilataa tärkeät resurssit
- Pakkaa tekstitiedostoja
- Käytä mukautuvaa tarjoilua
- Tallenna resurssit välimuistiin palvelutyöntekijän avulla
Alenna poistumisprosenttiasi
Poistumisprosentit kuvaavat prosenttiosuutta, jolla käyttäjät hylkäävät verkkosivustosi, ja haluat tämän prosenttiosuuden olevan mahdollisimman alhainen.
Esimerkiksi Google Analytics näyttää minkä tahansa vieraillun verkkosivustosi sivun poistumisprosentin. Tämä voi auttaa sinua tunnistamaan ongelmat, kuten jos sivu ei reagoi tai lataudu oikein mobiililaitteilla.
Korkea välitön poistumisprosentti voi myös olla merkki siitä, että käyttäjät eivät löydä tarvitsemaansa, mikä voi olla merkki Googlelle, että sivu ei ole osuva sen kyselyn kannalta, jolla se näkyy hakutuloksissa. Korkeat poistumisprosentit voivat myös viitata huonoon käyttökokemukseen välimainosten, ponnahdusikkunoiden ja muiden häiritsevien elementtien takia.
Poista odottamattomat asettelun muutokset
Kun teksti tai painike yhtäkkiä siirtyy toiseen paikkaan sivulla (usein latausongelmien vuoksi), tätä kutsutaan odottamattomaksi asettelun muutokseksi. Se voi olla turhauttavaa käyttäjille, jolloin he menevät sekaisin tai napsauttavat väärää asiaa.
Voit välttää tai poistaa odottamattomat asettelun muutokset seuraavasti:
- Vältä sisällön lisäämistä olemassa olevan sisällön yläpuolelle
- Varmista, että siirtymät on animoitu kontekstin ja jatkuvuuden vuoksi
- Sisällytä kuviin ja videoihin kokomääritteitä
Haluatko hallita digitaalisen markkinoinnin keskeiset tieteenalat? Tutustu digitaalisen markkinoinnin asiantuntijakurssiin nyt.
Haluatko hyödyntää SEO:n ja Core Web Vitalsin edut?
Hakukoneoptimointi ja Googlen Core Web Vitals ovat olennaisia kaiken digitaalisen markkinointistrategian kannalta. Hakukoneoptimoinnin (SEO) -koulutuskurssimme tekee sinusta täydellisen SEO-ammattilaisen, joka ajaa jatkuvaa kasvua verkkosivustosi kriittisimmässä markkinointikanavassa. Kurssilla hallitset hakukoneoptimoinnin monet osa-alueet, kuten avainsanatutkimuksen, teknisen SEO:n, linkkien rakentamisen, analytiikan ja paljon muuta.
Jos olet kiinnostunut ryhtymään täysimittaiseksi digitaaliseksi markkinoijaksi, jolla on SEO:n lisäksi taitoja, tutustu digitaalisen markkinoinnin jatko-opiskeluohjelmaamme. Tässä kattavassa ohjelmassa, joka on toteutettu yhteistyössä Purduen yliopiston kanssa ja luotu yhteistyössä Facebookin kanssa, opit kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää menestyäksesi digitaalisen markkinoinnin ammattilaiseksi käytännön projektien, live-online-opetuksen, Purduen tiedekunnan ja asiantuntijoiden mestarikurssien kautta. Facebookissa, Harvard Business Publishingin tapaustutkimuksia ja paljon muuta!