Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Mitä rojaltisekit ovat ja miten ne toimivat?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mitä rojaltisekit ovat ja miten ne toimivat?

Oletko utelias kuinka rojaltisekit toimivat? Kun olin lukiossa, yksi luokkatovereistani oli entinen näyttelijä, josta tuli toimittaja. Hän puhui työstään opiskelujaksojen aikana, kertoen luokkatovereilleni ja minulle tarinoita ajastaan ​​Broadwaylla ja kerran hän oli CSI: New York -ohjelmassa.

Itse asiassa hän ansaitsi edelleen rahaa siitä yhdestä jaksosta, koska hän sai rojalteja joka kerta, kun televisiossa oli uusinta. Rojaltisekit ovat yksi tavoista, joilla ystäväni kaltaiset taiteilijat ja näyttelijät ansaitsevat rahaa työstään.

Nämä sekit liittyvät usein luoviin aloihin, mutta voit saada rojaltisekin myös muilta toimialoilta. Lue lisää rojaltien saamisesta, rojaltien alkuperästä ja rojaltisekkien saamisen eduista ja haitoista.

Mitä rojaltisekit ovat?

Ennen kuin keskustelemme rojaltien saamisesta, tutkitaan, mitä ne ovat. Rojaltisekit ovat rahaa, jonka tekijät tai omistajat saavat tuotteen myynnin perusteella. Esimerkiksi aina kun ostat kirjan, kirjoittaja saa rojalteja. Sama koskee muusikoita.

Nämä rojaltisekit voivat tuoda rahaa niin paljon, että pääomasijoitusjätti Blackstone teki sopimuksen Beyoncén rojaltiyhtiön neuvonantajan kanssa. ostaa miljardin dollarin arvosta musiikkioikeuksia.

Vaikka taiteelliset rojaltit ovat tunnetuimpia, on olemassa kahta muuta rojaltityyppiä – öljyn tai mineraalien louhinnasta saadut mineraalirojaltit ja patentit. Keskustelemme näistä tarkemmin alla!

Miten määrität rojalteja?

Se, saatko rojalteja luovasta työstäsi, riippuu siitä, millaista sopimusta sinulla on. Rojaltisekin saaminen edellyttää, että se mainitaan sopimuksessa.

Jotkut julkaisijat esimerkiksi maksavat kiinteän maksun rojaltien sijaan. Tarkat ehdot löytyvät lisenssisopimus kolmannen osapuolen ja omistajan välillä.

Rojaltisekit voivat olla myös ikuisia, mikä tarkoittaa, että shekkejä tulee niin kauan kuin myynti jatkuu. Mutta jotkut sopimukset rajoittavat, kuinka kauan voit saada rojalteja.

Sinun ei välttämättä tarvitse olla sisällöntuottaja saadaksesi rojaltisekin. Esimerkiksi oikeudet Beatles-musiikki on jaettu Paul McCartneyn ja Sony Music Publishingin välillä.

🔥 Empfohlen:  Uudet Googlen tietosuojaominaisuudet taistelevat tietojenkalastelua vastaan, hankaa hakutuloksia

Esimerkkejä erilaisista rojalteista

Kuten aiemmin mainitsimme, rojalteja on kolme eri tyyppiä. Mutta miten kukin toimii?

Taiteelliset rojaltit

Taiteelliset rojaltit ovat vain taiteilijoille, kirjailijoille ja muusikoille. Hinta vaihtelee tekijän mukaan. Kuuluisa taiteilija saa enemmän kuin kirjailija, joka julkaisee ensimmäisen kirjansa.

Yleensä julkaisijat tarjoavat kaikkialla 5–20 % painetuista kirjoista tai 25 % e-kirjoista. Omakustanteinen kirjoittaja voi ansaita yli 70 % rojaltisekeistä. Musiikin suoratoistopalvelut, kuten Spotify maksaa 0,0031–0,00437 dollaria striimiä kohden.

Näyttelijät ansaitsevat rahaa myös uusinnoilla, mutta määrä vaihtelee suuresti esityksen mukaan. tähdet Ystävätesimerkiksi, tienaa noin 20 miljoonaa dollaria vuodessa rojaltisekeissä.

Patenttirojaltit

Patenttirojaltit ovat erityisesti keksijöille, jotka luovat uusia laitteita. Voit lisensoida konseptin valmistajalle ja saada rojalteja myynnistä. Se, kuinka paljon saat, riippuu laitteesta ja toimialasta, sillä jotkut teollisuudenalat, kuten lääkkeet, maksavat enemmän rojalteja kuin esimerkiksi valaisin.

Mineraalirojaltit

Lopuksi, mineraalien rojaltit ovat maanomistajakohtaisia päästäkseen käsiksi maalla olevaan hyödykkeeseen. Jos esimerkiksi öljy-yhtiö uskoo, että maallasi on öljyä, se saattaa tarjota oikeuksien vuokraamista sinulta. Kun poraus alkaa, voit saada rojaltimaksuja hankkimastasi öljystä, kaasusta tai muista mineraaleista.

Miten saat rojaltisekit?

Kuten mainittiin, ansaitset rojalteja, jos joku ostaa kopion luovasta työstäsi. Jos kuitenkin haluat saada rojaltisekkejä, voit joko tehdä luovan työn tai projektin. Esimerkiksi kirjoittamasi kirja, kirjoittamasi tai äänittämäsi musiikki, televisiotyö jne.

Jos olet työskennellyt musiikkiprojektissa tai ollut TV-ohjelmassa, saatat olla velkaa rojalteja. Itse asiassa, SoundExchange on sivusto, joka on perustettu auttamaan etsimään taiteilijoita, joilla on lunastamattomia rojalteja.

Osuuden ostaminen muiden artistien kappaleiden oikeuksista kirjoittajan huutokaupassa on toinen tapa saada rojalteja. Joskus artistin kuollessa heidän perheensä laittaa kappaleen myyntiin kerätäkseen rahaa. On olemassa muutamia sivustoja, kuten SongVest jonka avulla sijoittajat voivat ostaa kappaleiden murto-osia.

🔥 Empfohlen:  Unohda iPad, Pixel Tabletin ennakkotilaukset ovat nyt käynnissä

Yksi asia on kuitenkin pidettävä mielessä luovassa työssä, kuinka monta vuotta tekijänoikeuksia on jäljellä. Kerran tekijänoikeus loppuu, et enää saa rojalteja, joten varmista, että sinulla on muutama vuosi jäljellä ennen kuin sijoitat kappaleen murto-osuuksiin.

Voitko neuvotella rojalteja?

Voit yleensä neuvotella rojalteja, jos olet luoja tai kirjoittaja. Ei esimerkiksi ole harvinaista, että kirjoittajat pyytävät kustantajia maksamaan ennakon rojaltimaksuistaan.

Muista myös, että rojaltisekeistäsi voidaan vähentää joitakin maksuja. Jos neuvottelet rojaltisopimuksesta, varmista, että maksu on suoritettu perustuu bruttotuloon eikä nettotuloon. Mutta jos ostat rojaltisekkiosuuden, kaupan ehdot ovat todennäköisesti jo kiveen hakatut.

Rojaltimaksujen edut ja haitat

Jokainen haluaa saada rahaa jostakin, jonka he ovat luoneet. Mutta onko aina järkevää saada rojaltisekki maksun sijaan?

Rojaltisekkien edut

Rojaltisekkien saamisen etuna on, että voit saada ylimääräistä rahaa säännöllisesti. Tämä johdonmukaisuus helpottaa ennustamista ja on turvallisempi sijoitus kuin osakkeisiin sijoittaminen. Mineraalirojaltien tapauksessa saat etuja maksujen saamisesta ilman, että sinun tarvitsee käsitellä toimintoja.

Rojaltisekkien tärkeimmät haitat

Rojaltitarkastusten suurimpia haittoja ovat tarve maksaa tuloveroa sekä liittovaltion että osavaltion tasolla, mikä pienentää kokonaismaksujasi.

Lisäksi kaikki rojaltimaksut eivät ole ikuisia. Jotkut rojaltit voivat loppua sopimuksesta riippuen. Ja jos olet keksijä ja lisensoi patenttisi valmistajalle, sinulla on vähemmän valtaa lopputuotteestasi.

Voit ansaita rahaa rojaltisekeillä!

Nyt tiedät eri tapoja saada rojalteja. Royalty shekit palkitsevat luovia ja keksijöitä heidän työstään. On myös mahdollista ostaa rojaltiosuuksia taiteilijoilta, jotka ovat siirtyneet eteenpäin tai saada rojaltia omistamasta maata, jossa on öljyä tai muuta mineraalia.

Vaikka et aina voi neuvotella rojalteista, ne voivat tarjota sinulle lisätuloa ja olla hieman ennakoitavampaa kuin osakkeisiin sijoittaminen. Rojaltisekkien ansaitseminen on loistava tapa kasvattaa tulojasi, jotta voit säästää enemmän rahaa!

Table of Contents

🔥 Empfohlen:  Kuinka taidehuutokaupat todella toimivat? (Selitetty)