Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Mitä SEO-mittareita on tärkeää seurata? (10 keskeistä mittaria)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mitä SEO-mittareita on tärkeää seurata? (10 keskeistä mittaria)

Hakukoneoptimointi (SEO) on prosessi, jolla parannetaan verkkosivuston näkyvyyttä ja osuvuutta orgaanisissa hakutuloksissa. SEO voi auttaa verkkosivustoa houkuttelemaan lisää liikennettä, viittauksia, asiakkaita ja tuloja.

Mutta mistä tiedät, toimivatko hakukoneoptimointiyrityksesi? Miten mittaat hakukoneoptimoinnin tehokkuutta ja raportoit siitä?

Vastaus on käyttää SEO-mittareita. Mutta kaikki SEO-mittarit eivät ole yhtä tärkeitä.

Joten todellinen kysymys on, mitä hakukoneoptimointitietoja on tärkeää seurata?

Tässä artikkelissa käymme läpi joitakin tärkeimmistä hakukoneoptimoinnin mittareista, joita sinun tulee seurata ja raportoida. Selitämme myös, mitä ne tarkoittavat, kuinka niitä seurataan ja miten niitä voidaan parantaa hakukoneoptimoinnin parantamiseksi.

Mitä SEO-mittareita on tärkeää seurata?

1. Orgaaninen liikenne

Orgaaninen liikenne on niiden vierailijoiden määrä, jotka saapuvat verkkosivustollesi hakukoneista napsauttamatta mainoksia. Orgaaninen liikenne on yksi tärkeimmistä hakukoneoptimoinnin mittareista, koska se näyttää kuinka näkyvä verkkosivustosi on osuvilla avainsanoilla ja kuinka paljon potentiaalisia asiakkaita houkuttelet.

Orgaanisen liikenteen seuraamiseen voit käyttää työkaluja, kuten Google Analytics tai Google Search Console. Google Analytics näyttää sinulle verkkosivustosi kokonaisliikenteen orgaanisen liikenteen prosenttiosuutena kokonaisliikenteestä. Google Search Console näyttää sinulle tiettyjen sivujen ja kyselyiden orgaanisen liikenteen.

Orgaanisen liikenteen parantamiseksi sinun on optimoitava verkkosivustosi avainsanoilla, jotka vastaavat kohdeyleisösi hakutarkoitusta. Sinun on myös luotava laadukasta sisältöä, joka tarjoaa arvoa ja tyydyttää käyttäjien tarpeet. Lisäksi sinun on varmistettava, että verkkosivustosi on nopea, mobiiliystävällinen, turvallinen ja helppokäyttöinen.

2. Avainsanojen sijoitukset

Avainsanojen sijoitukset viittaavat verkkosivujesi sijoittumiseen tiettyjen avainsanojen hakutuloksissa. Avainsanojen sijoitukset ovat toinen tärkeä SEO-mittari, koska ne osoittavat, kuinka kilpailukykyinen verkkosivustosi on yrityksesi kannalta tärkeiden avainsanojen suhteen ja kuinka todennäköisesti saat napsautuksia hakijoilta.

Voit seurata avainsanojen sijoituksia käyttämällä työkaluja, kuten Ahrefs’ Rank Tracker, SE Ranking, SERPWatcher tai Serprobot. Näiden työkalujen avulla voit luoda projektin verkkosivustollesi, liittää joukon avainsanoja, joita haluat seurata, ja saada säännöllisiä päivityksiä sijoituksen edistymisestä.

Avainsanojen sijoituksen parantamiseksi sinun on tehtävä avainsanatutkimus löytääksesi parhaat avainsanat verkkosivustollesi. Sinun on myös optimoitava verkkosivusi näille avainsanoille käyttämällä niitä strategisissa paikoissa, kuten otsikoissa, otsikoissa, metakuvauksissa, URL-osoitteissa ja sisällössä. Lisäksi sinun on lisättävä auktoriteettia ja luottamusta hankkimalla käänteisiä linkkejä muilta asiaankuuluvilta ja hyvämaineisilta verkkosivustoilta.

3. Haun näkyvyys

Haun näkyvyys on prosenttiosuus kaikista seurattujen avainsanojesi klikkauksista, jotka saapuvat verkkosivustollesi. Haun näkyvyys on pohjimmiltaan SEO-versio Share of Voicesta (SOV), joka mittaa brändisi näkyvyyttä markkinoilla.

🔥 Empfohlen:  Avainsanatäyte Googlen sijoitustekijänä: mitä sinun tulee tietää

Haun näkyvyys on tärkeä hakukoneoptimointimittari, koska se osoittaa, kuinka hyvin verkkosivustosi vangitsee etsijien huomion ja kuinka suuri ääniosuus sinulla on omalla markkinaraollasi.

Haun näkyvyyden seuraamiseen voit käyttää työkaluja, kuten Ahrefs’ Rank Tracker, SE Ranking tai SISTRIX. Nämä työkalut laskevat haun näkyvyyden avainsanojesi sijoituksen ja niiden arvioitujen napsautussuhteiden (CTR) perusteella.

Haun näkyvyyden parantamiseksi sinun on parannettava sekä avainsanojesi sijoitusta että napsautussuhdettasi. Voit tehdä tämän noudattamalla edellä mainittuja orgaanisen liikenteen ja avainsanojen sijoituksia koskevia vinkkejä. Voit myös parantaa napsautussuhteitasi kirjoittamalla houkuttelevia otsikoita ja metakuvauksia, jotka houkuttelevat käyttäjät napsauttamaan yritystietojasi.

4. Liikennearvo

Liikenteen arvo on orgaanisen liikenteen arvioitu arvo, joka perustuu sijoittumiesi avainsanojen napsautuskohtaiseen hintaan (CPC). Liikenteen arvo on tärkeä hakukoneoptimointimittari, koska se osoittaa, kuinka paljon rahaa sinun pitäisi käyttää mainoksiin saadaksesi saman määrän liikennettä kuin orgaanisesti.

Liikenteen arvon seuraamiseen voit käyttää työkaluja, kuten Ahrefsin Site Explorer tai Semrushin Domain Overview. Nämä työkalut arvioivat liikennearvosi sijoitusavainsanojesi napsautuskohtaisten hintojen ja niiden arvioidun kuukausittaisen hakumäärän perusteella.

Liikenteen arvon parantamiseksi sinun on kohdistettava avainsanoihin, joilla on korkea napsautuskohtainen hinta ja suuri hakumäärä. Sinun on myös optimoitava verkkosivusi konversioita varten käyttämällä selkeitä toimintakehotuksia (CTA), aloitussivuja, lomakkeita ja tarjouksia.

5. Orgaanisen liikenteen tulokset

Orgaanisen liikenteen konversiot ovat niiden vierailijoiden määrä, jotka suorittavat halutun toiminnon verkkosivustollasi hakukoneista saapuessaan. Orgaanisen liikenteen konversiot ovat tärkeä hakukoneoptimointimittari, koska ne osoittavat, kuinka tehokkaasti verkkosivustosi tekee orgaanisista vierailijoista liidejä, asiakkaita, tilaajia tai mitä tahansa tavoitteesi on.

Orgaanisen liikenteen konversioiden seuraamiseen voit käyttää työkaluja, kuten Google Analytics tai HubSpot. Näiden työkalujen avulla voit asettaa tavoitteita tai tapahtumia verkkosivustollesi ja mitata, kuinka moni orgaaninen kävijä saavuttaa ne.

Orgaanisen liikenteen konversioiden parantamiseksi sinun on mukautettava sisältösi yleisösi vaiheeseen ostajan matkalla. Sinun on myös käytettävä vakuuttavia kopioita, suunnittelua ja psykologiaa vakuuttaaksesi vierailijasi toimiin. Lisäksi sinun on testattava ja optimoitava tuloselementtejäsi parantaaksesi niiden suorituskykyä.

6. Viittaavat verkkotunnukset

Viittaavat verkkotunnukset ovat yksilöityjen verkkosivustojen lukumäärä, jotka linkittävät verkkosivustollesi. Viittaavat verkkotunnukset ovat tärkeä SEO-mittari, koska ne osoittavat, kuinka arvovaltainen ja luotettava verkkosivustosi on muiden verkkosivustojen ja hakukoneiden silmissä.

🔥 Empfohlen:  Neokred - B2B-startup esittelee "Bank in a Box" -konseptin

Viittaavien verkkotunnusten seuraamiseen voit käyttää työkaluja, kuten Ahrefsin Site Explorer tai Mozin Link Explorer. Nämä työkalut näyttävät sinulle verkkosivustollesi ja yksittäisille sivuille viittaavien verkkotunnusten määrän ja laadun.

Viittaavien verkkotunnusten parantamiseksi sinun on suoritettava linkinrakennuskampanjoita saadaksesi enemmän käänteisiä linkkejä muilta verkkosivustoilta. Voit tehdä tämän luomalla linkin arvoista sisältöä, ottamalla yhteyttä asiaankuuluviin verkkosivustoihin, lähettämällä vieraita, hyödyntämällä sosiaalista mediaa ja käyttämällä erilaisia ​​linkkien rakentamisstrategioita.

7. Indeksoidut sivut

Indeksoidut sivut ovat hakukoneen hakemistoon sisältyvien verkkosivustosi verkkosivujen lukumäärä. Indeksoidut sivut ovat tärkeä hakukoneoptimointimittari, koska ne osoittavat, kuinka hyvin hakukoneet indeksoivat verkkosivustosi ja kuinka paljon sisältöä sinulla on eri avainsanoilla.

Voit seurata indeksoituja sivuja käyttämällä työkaluja, kuten Google Search Console tai Bing Webmaster Tools. Nämä työkalut näyttävät verkkosivustosi indeksoitujen sivujen määrän ja mahdolliset ongelmat, jotka saattavat estää niiden indeksoinnin.

Indeksoitujen sivujen parantamiseksi sinun on varmistettava, että hakukoneet voivat indeksoida verkkosivustosi. Voit tehdä tämän käyttämällä sivustokarttaa, robots.txt-tiedostoa, ensisijaisia ​​tageja ja asianmukaista navigointia. Sinun on myös vältettävä päällekkäistä sisältöä, ohutta sisältöä ja heikkolaatuista sisältöä, jotka voivat vahingoittaa indeksointiasi.

8. Indeksin kattavuuden virheet

Hakemiston kattavuusvirheet ovat verkkosivustosi sellaisten verkkosivujen lukumäärää, joissa on ongelmia, jotka estävät hakukoneita indeksoimasta tai asettamasta niitä oikein. Hakemiston kattavuusvirheet ovat tärkeä hakukoneoptimointimittari, koska ne osoittavat, kuinka terve ja optimoitu verkkosivustosi on hakukoneoptimointia varten ja kuinka paljon parantamisen varaa sinulla on.

Voit seurata hakemiston kattavuusvirheitä käyttämällä työkaluja, kuten Google Search Console tai Bing Webmaster Tools. Nämä työkalut näyttävät sinulle verkkosivustosi hakemiston kattavuusvirheiden tyypit ja lähteet sekä niiden korjaamisen.

Parantaaksesi indeksin kattavuusvirheitä sinun on noudatettava työkalujen antamia suosituksia ja ratkaistava ongelmat mahdollisimman pian. Joitakin yleisiä indeksin kattavuusvirheitä ovat palvelinvirheet, uudelleenohjausvirheet, estyneet resurssit, noindex-tagit ja pehmeät 404-tunnisteet.

9. Core Web Vitals

Core Web Vitals on joukko mittareita, jotka mittaavat verkkosivujesi latausnopeutta, interaktiivisuutta ja visuaalista vakautta. Core Web Vitals -arvot ovat tärkeä hakukoneoptimointimittari, koska ne osoittavat, kuinka käyttäjäystävällinen ja houkutteleva verkkosivustosi on ja kuinka ne vaikuttavat sijoituspotentiaaliisi.

Core Web Vitalsin seuraamiseen voit käyttää työkaluja, kuten Google PageSpeed ​​Insights tai Lighthouse. Nämä työkalut mittaavat verkkosivujesi tehokkuutta neljän Core Web Vitalsin perusteella:

  • Suurin sisältöä sisältävä maali (LCP)
  • First Input Delay (FID)
  • Vuorovaikutus seuraavaan maaliin (INP)
  • Kumulatiivinen ulkoasun muutos (CLS)
🔥 Empfohlen:  Miksi käyttäjälähtöinen lähestymistapa hakukoneoptimointiin on tärkeää?

Core Web Vitalsin parantamiseksi sinun on optimoitava verkkosivusi nopeuden ja suorituskyvyn mukaan. Voit tehdä tämän käyttämällä nopeaa isännöintipalvelua, pakkaamalla kuvia ja tiedostoja, vähentämällä koodia, tallentamalla resursseja välimuistiin, käyttämällä sisällönjakeluverkkoa (CDN) ja poistamalla renderöinnin estäviä resursseja.

10. Verkkosivuston terveys

Verkkosivuston kunto on pistemäärä, joka heijastaa verkkosivustosi yleistä laatua ja suorituskykyä eri SEO-tekijöiden perusteella. Verkkosivuston kunto on tärkeä hakukoneoptimointimittari, koska se osoittaa, kuinka hyvin verkkosivustosi noudattaa hakukoneoptimoinnin parhaita käytäntöjä ja standardeja ja miten sitä verrataan muihin oman markkinaraon verkkosivustoihin.

Verkkosivuston kunnon seuraamiseen voit käyttää työkaluja, kuten Ahrefs’ Site Audit tai SE Ranking’s Website Audit. Nämä työkalut skannaavat verkkosivustosi erilaisten SEO-ongelmien varalta ja antavat pisteet niiden vakavuuden ja vaikutuksen perusteella.

Sivuston kunnon parantamiseksi sinun on korjattava työkalujen havaitsemat SEO-ongelmat mahdollisimman pian. Joitakin yleisiä SEO-ongelmia ovat rikkinäiset linkit, puuttuvat tagit, hidas latausnopeus, alhainen sanamäärä, päällekkäinen sisältö ja huono mobiiliystävällisyys.

Yhteenveto siitä, mitkä SEO-mittaukset ovat tärkeitä seurata

Hakukoneoptimointimittarit ovat välttämättömiä hakukoneoptimoinnin tehokkuuden mittaamisessa ja raportoinnissa. Seuraamalla näitä mittareita säännöllisesti voit arvioida hakukoneoptimoinnin edistymistä, tunnistaa vahvuudet ja heikkoudet ja optimoida verkkosivustosi sen mukaisesti.

Muista kuitenkin, että hakukoneoptimoinnin tiedot eivät ole lopullinen tavoite. Ne ovat vain keinoja saavuttaa päämäärä. SEO:n perimmäinen tavoite on tarjota lisäarvoa yleisöllesi ja saavuttaa liiketoimintatavoitteesi. Älä siis jää pakkomielle numeroihin. Keskity laatuun määrään ja käyttäjien tyytyväisyyteen sijoituksen sijaan.

SEO Chatterin toimitushenkilökunta on hakukoneoptimoinnin ja digitaalisen markkinoinnin asiantuntijoiden tiimi, jota johtaa Stephen Hockman, jolla on yli 15 vuoden kokemus hakukonemarkkinoinnista. Julkaisemme hakukoneoptimoinnin perusteita koskevia oppaita aloitteleville markkinoijille.