Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Mitä sisällönsuunnittelu on? Katso nämä 12 vinkkiä strategiaasi varten

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mitä sisällönsuunnittelu on? Katso nämä 12 vinkkiä strategiaasi varten

Sisällön suunnittelu on prosessi, jossa luodaan sisällöntuotantosuunnitelma siitä, mitä sisältöä luot, miten se luodaan, milloin se luodaan ja missä julkaiset ja jaat sen.

Koko prosessi voidaan jakaa 12 sisällön suunnitteluvinkkiin.

Lataa tämä viesti kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alle

1. Arvioi tavoitteesi

Ensimmäinen askel, joka sinun on otettava, on selvittää, mitä haluat saavuttaa sisällölläsi. Mitä haluat sisällölläsi saavuttavan?

Jokaisen yrityksen tavoitteet ovat erilaiset. Sinulla voi olla yksi tavoite tai useita tavoitteita, joita työskentelet samanaikaisesti.

Yleisiä liiketoimintatavoitteita sisällölle, joita voit harkita, ovat:

 • Lisääntynyt bränditietoisuus
 • Aja liikennettä
 • Paranna tuotemerkin aitoutta
 • Muuntaminen
 • Korkeammat sivusijoitukset

2. Luo ostajapersoona

Ostajapersoonien avulla ymmärrät paremmin lukijoiden kipukohdat ja toiveet. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden tehdä tehokkaampaa työtä vetoamalla näihin erityisiin tarpeisiin sisällölläsi.

Useimmat yritykset luovat yhdestä kolmeen ostajapersoonaa. Ostajapersoonan tulee kattaa ihanteellisen asiakkaasi ikähaarukka, sukupuoli, tottumukset, arvot, työllisyys ja kipukohdat.

Esimerkki ostajapersoonasta on:

Tarvitset jokaiselle ostajapersoonalle vain muutamia ytimekkäitä rivejä, jotka tiivistävät henkilön väestötiedot ja kipukohdat.

3. Valitse brändiäänesi

Kaikkialla, missä lukijat ovat vuorovaikutuksessa yrityksesi kanssa, brändiäänen tulee olla johdonmukaista. Katsovatpa he Instagram-viestiä, Facebook-viestiä tai lukevat jotakin blogitekstiäsi, sen on luettava ikään kuin se olisi peräisin yritykseltäsi.

Brändin ääni on kuin persoonallisuus yrityksellesi. Se sisältää sävyn, näkökulman ja viestin. Esimerkiksi brändiäänesi voi olla muodollinen ja ensimmäisessä persoonassa.

WriterAccessin avulla yritysten on helppoa ohjata brändiääntä, kun teet sisältötilauksen. Sinun tarvitsee vain tarkistaa, minkä brändin äänellä haluat kirjoittajan luovan sisältöä. Kun olet päättänyt brändiäänen ja olet valinnut kaikki sopivat valintaruudut, voit tallentaa tilauksesi mallina.

Tällä tavalla koko tulevaisuutesi WriterAccess tilauksissa kyseiset ruudut merkitään automaattisesti.

🔥 Empfohlen:  Galaxy Z Flip 5 saattaa saada ominaisuuden, jota olen odottanut vuosia

4. Suorita kilpailija-analyysi

Yritykset ovat kaupankäynnin alusta lähtien olleet kiinnostuneita kilpailijoidensa toiminnasta. Ennen digitaaliaikaa yritys saattoi lähettää jonkun kilpailijan kauppaan katsomaan, kuinka he houkuttelevat asiakkaita.

Nyt on olemassa monia online-työkaluja saman saavutuksen saavuttamiseksi. Kilpailija-analyysin avulla voit hypätä eteenpäin, jotta voit nopeasti arvioida, mitä muut tekevät, ja päättää, haluatko tehdä jotain vastaavaa.

5. Luo sisältökalenteri

Luo seuraavaksi sisältökalenteri. Voit tehdä tämän Excelissä tai paperille. Sisältökalenteri on vain luettelo tulevasta sisällöstä, jonka aiot julkaista. Se ei ole kiveen kirjoitettu.

Voit muokata sitä edetessäsi ja saada lisätietoja siitä, minkä tyyppiseen sisältöön lukijasi ovat eniten kiinnostuneita. Sisältökalentereiden avulla pysyt järjestyksessä ja hallitset.

6. Tutkimusavainsanat

Avainsanat tarjoavat oivalluksia lukijoihisi ja tarjoavat tärkeitä tietoja, kuten mitä he haluavat ja miksi he haluavat sitä.

Yleensä käytetään hakukoneoptimointiin (SEO) tai yleiseen markkinointiin. Oikeiden avainsanojen sisällyttäminen sisältöösi voi vaikuttaa merkittävästi yrityksesi suorituskykyyn.

Sisältösi avainsanat kertovat hakukoneille sisällöstäsi, mikä vaikuttaa siihen, miten sisältösi näkyy hakutuloksissa.

Kolme erittäin hyvää avainsanatutkimustyökalua ovat:

7. Kokoa työkalut

Sisällön suunnittelu voi olla monimutkainen prosessi. Tämä opas auttaa sinua jokaisessa vaiheessa, mutta haluat myös koota joitain työkaluja asioiden helpottamiseksi. Yksi niistä käsittelee kysymystä siitä, mistä aiot hankkia sisällön. Jos haluat laadukkaan kirjoitetun sisällön, voit harkita WriterAccessia.

Tällä alustalla voit tilata niin paljon sisältöä kuin tarvitset itse suunnittelemillasi sisältöhousuilla. Muita tarvitsemiasi työkaluja ovat:

 • arkistovalokuvia
 • kuvankäsittelyohjelma
 • verkkosivuston SEO työkalut

8. Järjestä työnkulkuja

Työnkulku on kuin käyttöopas. Siinä määritellään mitä tapahtuu, milloin se tapahtuu ja missä järjestyksessä se tapahtuu.

Työnkulkujen järjestämiseen kannattaa käyttää aikaa, jotta sitä ei tarvitse miettiä joka kerta.

Tässä on esimerkki yksinkertaisesta työnkulusta:

 • Tilaa sisältöä WriterAccessista
 • Tarkista ja hyväksy sisältö
 • Julkaise sisältöä blogissa
 • Tarkkaile sisällön suorituskykyä
🔥 Empfohlen:  7 vinkkiä, joita sinun on noudatettava optimoidessasi etätiimien välistä viestintää

9. Luo sisällön jakelusuunnitelma

Kun olet julkaissut mahtavan sisältösi, haluat varmistaa, että se saa ansaitsemansa huomion. Tässä tulee esiin sisällön jakelusuunnitelmasi.

Ideoita sisällön levittämiseen ovat sen julkaiseminen LinkedInissä, sen jakaminen Pinterestissä ja Instagramissa, videoiden tekeminen siitä TikTokissa ja YouTubessa sekä mainitseminen foorumeilla.

10. Mittaa tulokset

Kun olet julkaissut ja jakanut sisältösi, haluat mitata tuloksia nähdäksesi, kuinka paljon se saa verkossa.

Helppo tapa tehdä tämä on Google Analytics, ilmainen työkalu. Tämän avulla näet monien muiden hyödyllisten ominaisuuksien ohella, mikä on sisältösivun poistumisprosentti, missä vierailijat sijaitsevat ja miten he käyttäytyivät sivustossasi.

11. Ole joustava

Sen perusteella, mitä opit sisältösi tehokkuudesta Google Analyticsissa, sinun tulee olla joustava sisältösi suhteen tulevaisuudessa. Mahdollisia muutoksia voivat olla pidemmän sisällön julkaiseminen, eri näkökulmasta kirjoitettu sisältö tai eri avainsanoja käyttävä sisältö.

Kun yleisö muuttuu, sinun on muututtava heidän mukanaan. Sisältösuunnitelmaa ei ole koskaan hakattu kiveen. Sen pitäisi kasvaa ja muuttua muuttuvien tarpeiden mukaan.

12. Ole johdonmukainen

Lopuksi, ole johdonmukainen sisältösi kanssa julkaisuaikataulusi suhteen. Jos sinulla on esimerkiksi uutiskirje, jonka lähetät tilaajillesi, lähetä se säännöllisesti. Vältä satunnaista julkaisemista. Sekä lukijasi että hakukoneesi etsivät johdonmukaisuutta uuden sisällön kanssa.

Mitä enemmän teet sisällön suunnittelua, sitä helpommaksi se tulee.

Loppujen lopuksi näissä sisällön suunnitteluvinkkeissä on kyse sisällön luomisen muuttamisesta toimivaksi prosessiksi.

Jotta asiat olisivat vieläkin helpompia, hanki itsellesi a ilmainen kokeiluversio WriterAccessissajossa voit luoda omia yrityssisältömalleja kirjoittajillesi.

Table of Contents