Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Mitä tapahtuu, kun Google valitsee väärän ensisijaisen URL-osoitteen?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mitä tapahtuu, kun Google valitsee väärän ensisijaisen URL-osoitteen?

Huolimatta pyrkimyksistäsi ottaa käyttöön ensisijaiset tunnisteet, Google ei aina valitse samaa URL-osoitetta näytettäväksi hakutuloksissa. Miten tämä voidaan korjata?

Google-haun asianajaja John Mueller käsittelee tätä aihetta r/TechSEO-foorumin Reddit-ketjussa.

Henkilö kysyy, miksi Google näyttää väärän URL-osoitteen hakutuloksissa, vaikka hän yrittää kaikkensa osoittaakseen, mikä sivu tulisi näyttää.

Ensisijaisten tunnisteiden lisäksi tämä henkilö käyttää hreflang-tageja ja sivustokarttoja, ja hänellä on oikeat asetukset määritettynä Google Search Consolessa.

Google näyttää edelleen eri URL-osoitteen hakutuloksissa.

Mueller selittää ensin, miksi Google ei näytä aiottua URL-osoitetta, ja kuvailee, mitä voidaan tehdä saadakseen Googlen esille toiselle sivulle.

Kanoniset tunnisteet: Miksi Google ei näytä oikeaa URL-osoitetta?

Ensisijainen tunniste lähettää Googlelle signaalin, joka ilmoittaa, mikä URL-osoite on oikea näytettäväksi hakutuloksissa, kun sinulla on samankaltaista sisältöä.

Tässä nimenomaisessa esimerkissä Reddit-käyttäjä huomauttaa, että he ovat tekemisissä brändin verkkosivuston kanssa, jolla on useita maakoodien ylätason verkkotunnuksia (ccTLD).

Sen sijaan, että brand-name.ca näyttäisi esimerkiksi Kanadan hakutuloksissa, Google näyttää brand-name.co.uk sen sijaan.

Syitä tähän on useita.

Päällekkäinen sisältö, joka johtaa vääriin kanonisiin julkaisuihin

Reddit-käyttäjä uskoo, että verkkotunnusten sivut ovat tarpeeksi erilaisia, jotta niitä ei pidetä päällekkäisenä sisältönä. Mueller kuitenkin ilmoittaa hänelle toisin.

Mueller sanoo, että Google näkee sivut kaksoiskappaleina ja indeksoi hakutuloksissa vain yhden version ja pudottaa muut hakemistostaan.

“Tässä tapahtuu, että nämä sivut ovat yleisesti ottaen merkittävästi samankaltaisia, joten Google poistaa niiden kaksoiskappaleet indeksoimalla kanonisen version. Kuitenkin hreflang-merkinnöillä oikea URL-osoite näkyy edelleen hakutuloksissa (ainakin siellä, missä hreflang tunnistetaan jne.).

Mielenkiintoista oppia hreflang on se, mikä auttoi varmistamaan oikean URL-osoitteen näyttämisen tietyissä tapauksissa.

Sivujen otsikot johtavat vääriin julkaisuihin

Mueller huomauttaa, että tapa, jolla Reddit-käyttäjä kirjoittaa sivujen otsikot, voi olla hämmentävää Googlelle.

🔥 Empfohlen:  Kuinka saada rahaa nopeasti: 18 ideaa 9–5:n ulkopuolella!

Kun kyseessä on verkkosivusto, jolla on useita ccTLD:itä, Mueller suosittelee pitämään verkkotunnuksen laajennuksen poissa sivujen otsikoista.

“Yksi hämmentävä osa tässä on, että sivusi otsikoissa käytetään yrityksen nimi.TLD:tä. Tämä tarkoittaa, että näkyvä URL-osoite on .com.au-versio, mutta otsikko sisältää .co.uk. Voit korjata sen muuttamalla sivujen otsikot käyttämään vain Yrityksen nimeä.”

Kuinka korjaat virheellisen kanonisen ongelman?

Tähän ei ole helppoa korjausta. Kyse ei ole vain tunnisteiden lisäämisestä tai sivujen otsikoiden vaihtamisesta.

Jos haluat estää Googlea poistamasta sivujesi kopioita hakutuloksissa, sinun on luotava sisältö merkittävästi eri.

Mueller toteaa Reddit-ketjussa:

“Jos haluat muuttaa indeksointia / kanonisointia täällä, sinun on varmistettava, että sivut ovat merkittävästi erilaisia, eivät vain hieman erilaisia.”

Onko tämä suuri ongelma?

Vaikka voi olla tuskallista nähdä Googlen näyttävän väärää URL-osoitetta hakutuloksissa, Muellerin mukaan tämä ei ole kiireellinen ongelma.

Hakusijoituksissa ei ole haittaa, ja Google Search Console -raportit ovat samat kuin ne olisivat, jos haluamasi URL-osoite valittaisiin.

Huolimatta siitä, mitä Search Console sanoo, näiden URL-osoitteiden sijainti, näyttökerrat ja napsautukset ovat kunnossa. Ne näkyvät samalla tavalla kuin jos todellinen URL-osoite olisi myös valittu ensisijaiseksi. Tällaisten asioiden indeksoinnissa ei ole sijoituksen haittaa – ja sen etuna on, että sivustoillasi on vähemmän URL-osoitteita, jotka on indeksoitava ja päivitettävä (nopean varastopäivitykset jne.).”

Selvyyden vuoksi yllä oleva lausunto koskee omistamiasi verkkotunnuksen ominaisuuksia.

Jos haluat Googlen indeksoivan ja näyttävän valitsemasi ensisijaisen URL-osoitteen, ratkaisu on tehdä sisällöstä erilainen kuin sen sivun, jonka Google näyttää sen sijaan.

Mitä tulee ongelman korjaamiseen, Mueller ehdottaa, että se ei ehkä ole vaivan arvoista.

“Koska hakutulokset olisivat pohjimmiltaan samat, en tiedä, onko se todella hyödyllistä sinulle – ainakaan se ei todennäköisesti olisi kiireellinen ongelma.”

🔥 Empfohlen:  Google: Syyskuun ydinpäivityksen ajoitus HCU:n jälkeen ei ole sattumaa

Lähde: Reddit