Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Mitä tapahtuu, kun pankki kaatuu?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mitä tapahtuu, kun pankki kaatuu?

Tiesitkö, että Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) on a Epäonnistunut pankkiluettelo joka sisältää pankit, jotka ovat romahtaneet vuoden 2000 lopun jälkeen? Kaksi muuta pankkia, Silicon Valley Bank ja Signature Bank, lisättiin juuri tähän luetteloon maaliskuussa 2023.

Kun maailma kiihtyy rahansa turvaamisesta pankeissa, jotka voivat kaatua näennäisesti minä hetkenä hyvänsä, voi olla pelottavaa ajatella, mitä tapahtuu, kun pankki kaatuu. Loppujen lopuksi, jos et pääse käsiksi rahoillesi, kuinka aiot elää?

Hyvä uutinen on, että pankkien kaatuminen ei ole yleistä. Kun pandemian seuraukset valuvat edelleen läpi talouden, ei ole vaikeaa ymmärtää, että monet yritykset kärsivät silloin ja kärsivät edelleen.

Artikkelissamme tarkastellaan tarkemmin, mitä tapahtuu, kun pankki ei auta sinua ymmärtämään tällaisen tapahtuman seurauksia. Keskustelemme myös siitä, kuinka voit välttää draaman, jos pankkisi menee kaatumaan.

Oletko valmis oppimaan lisää siitä, mitä tapahtuu, kun pankki kaatuu? Aloitetaan!

Miksi pankit epäonnistuvat

Tietyn pankin kaatumisen syyn selvittäminen voi näyttää samalta kuin sen ymmärtäminen, miksi joku kuoli. Siihen voi olla ilmeinen vastaus, mutta joskus syy on monien muiden oireiden alla.

Yleisin syy pankin kaatumiseen on pankin varojen arvon aleneminen verrattuna sen velkoihin, joihin se on sitoutunut. Toisin sanoen, jos pankin sijoitukset menettävät tarpeeksi arvoa, se voi joutua sulkemaan ovensa lopullisesti.

Tilanne pahenee, kun tilinomistajat, jotka tunnetaan myös nimellä tallettajat, juoksevat keräämään rahojaan. Joka kerta kun tallettaja nostaa nostoja, pankin on likvidoitava osa varoistaan ​​tämän summan maksamiseksi.

Jos omaisuus, jonka pankki joutuu myymään osana asiakkaiden kysyntää, myydään tappiolla, pankille voi tulla enemmän rahaa kuin se voi selviytyä ongelmista.

Maksukyvyttömän pankin epäonnistuminen velkojensa takaisinmaksussa voi saada liittohallituksen ja pankkivaltuutetut sulkemaan pankin ennen kuin asiat karkaavat liian käsistä. Jos pankki näkee kirjoituksen seinällä, se voi myös etsiä lainaa muilta maksukykyisiltä pankeilta pysyäkseen pinnalla.

Voi olla vaikea ennustaa, saattaako pankki kaatua tai jopa milloin. Kuitenkin Texasin suhde on väitetty kaava, jonka avulla voit laskea pankin kaatumisen todennäköisyyden.

Kaava edellyttää, että järjestämättömät varat jaetaan omalla pääomalla ja luottotappiovarauksella prosenttiosuuden saavuttamiseksi. Mitä suurempi tämä prosenttiosuus on yli 100 %, sitä todennäköisemmin pankki kaatuu.

Aiheeseen liittyvä: Tiedätkö kuinka vanha sinun tulee olla avataksesi pankkitilin? Ota selvää, mitkä ovat parhaat kansalliset pankit ja joitain parhaita pankkisovelluksia, joilla voit hallita rahojasi.

Murtovarantojen uhkapeli

Murtovarannon pankkitoiminta edellyttää, että pankeilla on vain murto-osa talletuksista helposti saatavilla. Jos esimerkiksi kolme henkilöä tallettaa kukin 10 000 dollaria pankkiin, pankilla on oltava vain murto-osa tästä 30 000 dollarista jaettavaksi, jos tallettajat pyytävät varojaan.

🔥 Empfohlen:  Kuinka luoda loistava tuotesivu

Tämä strategia sijoittaa, lainata tai muuten ansaita rahaa tilinhaltijan talletuksista täysimääräisesti tekee monista pankeista paljon rahaa. Pankit, jotka pelaavat nopeasti ja löysästi käytettävissään olevilla varoilla, voivat kuitenkin helposti joutua epäonnistumaan, jos jokainen tilinomistaja nostaa varansa nopeasti peräkkäin.

Tästä syystä pankkien juoksut ovat niin tuhoisia. Jos pankilla ei ole aikaa tehdä sijoitustaan ​​voittoa ja palauttaa talletettuja varoja, se ei voi täyttää kaikkia lupauksiaan.

Mitä tapahtuu, kun pankki kaatuu

Kun pankki kaatuu, kysymys siitä, kuinka velka maksetaan, jää. Hyvä tai huono, velan jälkeen on elämää, ainakin pankin työntekijöille ja tilinhaltijoille.

FDIC:n takavarikko

FDIC:llä on valtuudet ottaa kaatunut pankki hallintaansa. Otettuaan hallintaansa FDIC päättää, myykö se pankin terveemmälle kilpailijalle vai likvidoi pankin varat ja purkaa pankin kokonaan.

Sen lisäksi, että FDIC voi ottaa haltuunsa kaatuneen pankin, se sitoutuu myös löytämään halvimman ratkaisun epäonnistumiseen. Kustannukset määräävät suurelta osin, kuinka epäonnistuneen pankin kanssa käsitellään.

Yksi ensimmäisistä vaiheista kummassakin skenaariossa on siltapankin perustaminen. Tämä väliaikainen pankki on vuokrattu tarjoamaan ratkaisua tilinhaltijoille, kunnes pysyvämpi päätös on tehty.

Useimmilla siltapankeilla on yhteinen nimi epäonnistuneen pankin kanssa. Kun epäonnistunut pankki on hoidettu, siltapankki hajoaa.

Asiakkaiden ilmoittaminen ja ratkaisun tunnistaminen

Siihen mennessä, kun maailma on tajunnut pankin kaatuvan, FDIC on usein jo löytänyt ratkaisun. Ei enää muuta kuin ilmoittamaan tilinhaltijoille ja suorittamaan tarvittavat toimenpiteet.

Ihanteelliset skenaariot toteutuvat, kun terveempi pankki voi ostaa kaatuneen pankin omaisuuden ja siirtää asiakkaat ilman ongelmia. Tämä tunnetaan osto- ja oletustapahtumana, joka suoritetaan tilinhaltijoiden parhaan edun mukaisesti.

Talletusmaksu on vaihtoehto, ja se tapahtuu FDIC:n kirjoittamisena sekkeinä tilinhaltijoille heidän jäljellä olevasta saldosta. FDIC ei kata henkivakuutuksia, sijoitusrahastoja, annuiteetteja tai osakkeita.

Mitä sinun tulee tehdä, jos pankkisi epäonnistuu

Se voi usein olla stressaavaa, jos pankkisi kaatuu etkä tiedä mitä tehdä. Vaikka asiakaspalvelu voi auttaa sinua tietyissä kysymyksissä, sinun tulee pyrkiä ennakoimaan tulevia sitoumuksia, joita sinulla saattaa olla.

Jos sinulla on esimerkiksi automaattinen laskujen maksu, sinun kannattaa ilmoittaa vastaaville yrityksille, mitä vaikutuksia pankkisi sulkemisella voi olla maksuihisi. Usein voi olla parasta perustaa toinen pankkitili käytettäväksi tai jopa maksaa manuaalisesti muutaman kerran siirtymisen helpottamiseksi.

Jos et ilmoita taloudellisista sitoumuksistasi tilanteestasi, saatat joutua maksamaan myöhästymismaksuja ja jopa palvelun menetystä.

Jos siirtyminen pankkisi ja uuden pankin välillä on saumaton, voi olla hyvä idea ottaa selvää siitä, mitä uudet tilit voivat tarjota (etenkin mitä kattavuus ne tarjoavat tileille). Kuinka uusi pankkisi voi auttaa sinua saavuttamaan taloudelliset tavoitteesi?

🔥 Empfohlen:  Kuinka Mogi I/O pyrkii häiritsemään videon suoratoistotilaa hyödyntämällä tekoälyä

Aiheeseen liittyvä: Opi parhaista laskujen neuvottelupalveluista, jos sinulla on vaikeuksia tulla toimeen joka kuukausi.

Historialliset pankkihäiriöt

FDIC perustettiin vuonna 1933, jotta vältettäisiin suuren laman tuhoisat vaikutukset ja ihmiset eivät voi saada varojaan takaisin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että se estäisi täysin pankkeja kaatumasta, varsinkin kun talousmaailma muuttuu.

Viimeaikaiset pankkirikkomukset osoittavat tämän mahdollisuuden. Federal Reserve on saanut tehtäväkseen auttaa sekä Silicon Valley Bankia että Signature Bank -tilinomistajia heidän vakuutettujen varojensa hakemisessa.

Kuitenkin, yli 90 % Piilaakson asiakastileistä oli vakuuttamattomia. Tämä mutkistaa asioita, koska sen sijaan, että se nostaisi talletussuojarahastosta, johon jokainen pankki maksaa, FDIC:n on myytävä molemmat pankit ja niiden varat korvatakseen eron.

Pandemian valossa päätettiin, että suuren laman vahingollisten vaikutusten toinen seuraus keskeytetään. Nimittäin vaatimuksena oli, että pankit syrjäyttävät noin 10 % käteisvaroistaan ​​vähentääkseen epäonnistumisriskiä.

Monet kuluttajat kokevat takaiskuja vuoden 2008 talouskriisistä, kun Washington Mutual lopetti toimintansa. Vaikka JP Morgan lopulta osti pankin, se johtui talletusten ja asuntomarkkinoiden vaikeuksista, jotka lopulta aiheuttivat yhden historian suurimmista pankeista kaatumisen.

Pankkiehtoinen rahoitusohjelma

Tämän pahimman skenaarion mielessä Federal Reserve on ilmoittanut hätälainaohjelmasta, jota pankit voivat hyödyntää, jos heidän asiakkaidensa rahat alkavat karsia. Kun pankki toisensa jälkeen sulkeutuu ja taloudellinen epävarmuus uhkaa, on vain ajan kysymys, milloin kaikki juoksevat lähimpään konttoriinsa vaatimaan rahojaan.

Tämä rahoitusohjelma antaisi pankeille pääsyn varoihin, joita ne tarvitsevat, jotta he eivät joutuisi myymään omaisuuttaan tappiolla. Niin kauan kuin pankeilla on vakuudet haetun lainasumman varmuuskopioimiseksi, pankin lainamäärälle ei ole rajaa Pankkitermirahoitusohjelman avulla.

Avain tähän koko ohjelmaan on kuitenkin se, että Federal Reserve lainaa rahaa sen perusteella, onko pankilla rahastoja tai valtion takaamia joukkovelkakirjoja vai ei. Nämä joukkovelkakirjat lainataan myös nimellisarvoon markkina-arvon sijaan.

Nähtäväksi jää, tuleeko näistä pysäyttämisponnisteluista pysyvä ratkaisu. Epävarmuus siitä, mitä tapahtuu, jos useat pankit kaatuvat, on asia, jota useimmat ihmiset eivät halua ajatella.

Kuinka välttää rahan menettäminen pankin epäonnistuessa

On olemassa toimia, joilla voit suojautua menettämästä kaikkea, jos pankkisi kaatuu. Yksi parhaista tavoista suojata varojasi on löytää luottoliitto tai pankki, joka tarjoaa 250 000 dollaria tai enemmän vakuutuksia joko National Credit Union Associationilta (NCUA) tai FDIC:ltä.

Löydät pankkeja, jotka tarjoavat FDIC-vakuutuksia BankFind Suite ja luotto-osuudet, jotka tarjoavat NCUA-suojan tämän kautta Credit Union Locator. Tässä on muutamia muita tapoja, joilla voit suojautua menettämästä kaikkea, mitä sinulla on, jos pankkisi kaatuu:

  • Lue hieno teksti: Kaikki FDIC-vakuutetun pankin tilit eivät ole oikeutettuja vakuutusturvaan. Varmista, että avaamasi tili on listalla ennen kuin talletat yhden pennin.
  • Huomaa ero tilien luokittelussa: Monet pankit tarjoavat FDIC-vakuutuksen yhdelle tai useammalle tilille sarjana. Esimerkiksi shekki- ja säästötili voi olla yksi tili 250 000 dollarin kattavuudella.
  • Rajoita varojasi: Vaikka parhaat pankkitilit tarjoavat etuja suuremmille saldoille, sinun tulee harkita kahdesti ennen kuin asetat kaikki varat yhdelle tilille, varsinkin jos niitä ei ole vakuutettu.
  • Pidä useita erillisiä tilejä: Jos olet vakavasti huolissasi pankin kaatumisesta etkä halua kaikkia taloudellisia pesämunia samaan koriin, harkitse erillisen pankkitilin avaamista lisävarojen tallettamista varten.
  • Seuraa talousuutisia: Saat todennäköisemmin tietää pankin epäonnistumisesta Internetistä kuin etanapostikirjeestä.
🔥 Empfohlen:  Kuinka keskittyä SEO:ssa oleviin asioihin, kun tekoäly nopeuttaa nopeaa muutosta

Aiheeseen liittyvä: Sijoittaminen voi auttaa sinua kohdentamaan varoja pois kaatuneilta pankeilta. Opi aloittamaan sijoittaminen aloittelijoille tai kuinka sijoittaa 100 000 dollaria perusteellisilla oppaillamme.

UKK

Mitä pankit tarjoavat asiakkaille, jos he epäonnistuvat?

Pankit tarjoavat asiakkaille FDIC-vakuutuksen pankin kaatuessa. Nämä vakuutukset kattavat kuitenkin yleensä vain 250 000 dollaria, joskus enemmänkin, jos vakuutus sen sallii.

Jos pankkini sulkeutuu, menetänkö kaikki rahani?

Ei, et menetä kaikkia rahojasi, jos pankkisi sulkeutuu. Kuitenkin kaikkiin vakuuttamattomiin talletuksiin sovelletaan korvausmenettelyä, jonka ratkaiseminen voi kestää hetken.

Kuinka voin suojautua pankkini kaatumiselta?

Totuus on, että useimmat tilinomistajat eivät voi estää pankkia kaatumasta. He voivat kuitenkin suojautua tarpeettomilta stressiltä asioimalla FDIC-vakuutuksen tarjoavan laitoksen kanssa.

Vältä paniikkia, jos pankkisi epäonnistuu

Kirjeen saaminen postitse tai valtakunnallisten uutisten kautta saada selville pankkisi sulkemisesta voi olla uskomattoman stressaavaa. Jos kamppailet suljetun pankin kanssa, joka säilyttää rahasi, et todennäköisesti ole yksin.

Toivomme, että tämä artikkeli on auttanut sinua löytämään vastaukset siihen, mitä tapahtuu pankin kaatuessa. Vaikka pankkien kaatuminen ei ole uusi tapahtuma, sen selvittäminen ja käsitteleminen voi silti olla ärsyttävää.

Hyvä uutinen on, että valittavana on monia muita pankkeja, joten voit jatkaa päivittäistä rutiiniasi keskeytyksettä. Lisäksi monet heistä voivat tarjota parempia etuja kuin sinulla oli aiemmin.

Mikä on toimintasuunnitelmasi, jos pankkisi kaatuu?