Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Mitä virtalähdettä tarvitset AMD Radeon RX 7900 XTX:lle?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mitä virtalähdettä tarvitset AMD Radeon RX 7900 XTX:lle?

Näytönohjaimen päivittäminen voi joskus tarkoittaa myös virtalähteen päivittämistä, varsinkin jos kyseessä on uusimman sukupolven lippulaivakortti, kuten AMD Radeon RX 7900 XTX. Jos haluat varmistaa, että kaikki on sujuvaa ja vakaata, on parasta tarkistaa, kestääkö nykyinen virtalähde AMD:n uuden GPU-sarjan, RDNA 3 tai Radeon RX 7000, tarjoamia päivityksiä.

Toistaiseksi uudessa GPU-sarjassa on vain kaksi korttia: RX 7900 XTX ja 7900 XT. Näistä kahdesta RX 7900 XTX kuluttaa eniten virtaa. Silloinkin se on edelleen melko konservatiivinen verrattuna Nvidian lippulaivaan, RTX 4090:een. Nvidian tapauksessa Founders Editionin levyn kokonaisteho (TBP) on 450 wattia ja vaatii 850 watin virtalähteen. Jotkut Nvidian hallituskumppaneista, jotka tekivät mukautettuja versioita GPU:sta, vaativat kuitenkin paljon tehokkaamman virtalähteen, joka on jopa 1 200 wattia.

AMD:n RX 7900 XTX:n tapauksessa se ei tule olemaan aivan yhtä huono. AMD keskittyy vahvasti suorituskykyyn wattia kohden, mikä tarkoittaa, että RDNA 3:ssa on paljon tehoa suhteellisen pienellä teholla. Silloinkin tarvitset vakaan virtalähteen varmistaaksesi, että kaikki toimii sujuvasti.

Jos aiot käyttää yhtä AMD:n parhaista näytönohjaimista, yhdistät sen todennäköisesti loistavaan prosessoriin, ja nämä asiat tulevat yleensä yhteen. Alla puhumme joistakin parhaista vaihtoehdoista virtalähteelle, joka vastaa uutta AMD:n lippulaiva-GPU:ta, joten sukella heti ja valitse omasi.

Mitä virtalähdettä tarvitset AMD Radeon RX 7900 XTX:lle?

AMD:n Radeon RX 7900 XTX, vaikka se on itsessään tehokas GPU, ei ole liian vaativa virrankulutuksen suhteen. Kortin TBP on asetettu 355 wattiin, mikä on lähes 100 W vähemmän kuin Nvidian RTX 4090.

Tämä ei ole odottamatonta – AMD:n lippulaiva ei todellakaan ole samaa kaliiperia kuin Nvidian RTX 4090. Sen sijaan se kilpailee Nvidia 4080:n kanssa, joka itse asiassa kuluttaa vähemmän virtaa 320 W TBP:llä. Toiseksi toiseksi paras AMD-grafiikkasuoritin on viime aikoina kokenut virrankulutuksen. Tämän seurauksena RX 7900 XT:ssä on nyt 315 W TBP.

🔥 Empfohlen:  Kuinka paljon Nvidian RTX 4080 12GB:n julkaisu maksaa kumppaneille?
RX 7900 XTX RX 7900 XT
Laske yksiköt 96 84
AI-kiihdyttimet 192 168
Säteenseurantakiihdyttimet 96 84
Muisti 24GB GDDR6 20GB GDDR6
Muistin nopeus 20 Gbps 20 Gbps
Muistiväylän koko 384-bittinen 320-bittinen
Pelin kellonopeus 2,3 GHz 2GHz
Yhteyden tuki DisplayPort 2.1 DisplayPort 2.1
Levyn kokonaisteho 355 wattia 315W
Listahinta 1 000 dollaria 900 dollaria

Vaikka AMD itse ei ole vielä julkaissut virallista suositusta RX 7900 XTX:n virtalähteestä, on olemassa joitain turvallisia vetoja, jotka voit valita heti sen sijaan, että odotat AMD:n sanaa asiasta. Ennen kuin käsittelemme niitä, on tärkeää huomata, että AMD:n korttikumppani Asus suosittelee kaikkia 850–1200 W tehoja, ja suosituksemme kuuluvat tälle alueelle.

RX 7900 XTX:n ehdoton vähimmäisvaatimus on 750 W PSU. 850 W:n teho antaa sinulle hieman enemmän tilaa hengittää ja on luultavasti turvallisempi valinta. Muista, että AMD:n kumppanit saattavat vaatia vielä enemmänkin, joten jos olet rakentamassa huippua, 900–1 000 watin virtalähde on luultavasti hyvä idea.

Corsair

Aloitetaan nyt ylhäältä. Corsair RM750x on hyvä vaihtoehto, jos haluat erinomaisen 750 W:n virtalähteen budjettisuuntautuneempaan rakentamiseen. Tämä on 750 W Gold virtalähde. Corsairilla on hyvä maine jäähdytys- ja tehoratkaisuissaan, joten teet hyvän päätöksen täällä, ja se maksaa vain noin 120 dollaria kirjoittamishetkellä.

EVGA

EVGA on ehkä vetäytynyt GPU:iden valmistamisesta, mutta se on edelleen olemassa ja valmistaa joitain kiinteitä virtalähteitä muiden komponenttien ohella. Yksi esimerkki näistä hienoista komponenteista on EVGA Supernova 850 G7. Tämä 850 W Gold Plus -virtalähde on tehokas, pystyy tukemaan RX 7900 XTX:tä ja hyvää prosessoria, ja se on melko edullinen, vain noin 70 dollaria enemmän kuin 750 W Corsair.

Jos et ole EVGA-fani, muita hyviä vaihtoehtoja 850 W:n virtalähteelle ovat tai budjettiystävällinen .

🔥 Empfohlen:  Tarvitsetko VPN:n Kodille vuonna 2023?
kausiluonteinen

Olettaen, että olet aina mieluummin varovainen, voit valita todella tehokkaan virtalähteen, joka jättää paljon tilaa ja auttaa sinua varmistamaan laitteesi tulevaisuuden. Se ei ole ollenkaan välttämätön perus-RX 7900 XTX:lle, mutta jotkut AMD:n kumppanit voivat pyytää, että käytät virtalähdettä, jolla on samanlainen teho. Joka tapauksessa se on todennäköisimmin ylivoimainen, mutta se saattaa olla hyödyllinen huippuluokan PC-versioille.

Jos olet valmis maksamaan noin 320 dollaria, Seasonic Prime TX-1000 on fantastinen 80+ Titanium -vaihtoehto. Se on hiljainen, luotettava ja se on valmis käynnistämään innostuneita pelijärjestelmiä. Se on myös kallista.

Joitakin halvempia mutta vankkoja vaihtoehtoja 1000 W PSU:lle ovat mm

Asus

Olemme nyt suurissa liigoissa parin 1 200 watin virtalähteen kanssa. Aivan kuten 1 000 W:n vaihtoehdot, nämä ovat ylivoimaisia ​​useimmissa RX 7900 XTX:n ympärillä olevissa järjestelmissä. Koska jotkin AMD:n kumppanit todella vaativat tällaista wattia, voit kuitenkin tehdä kaiken ja hankkia 1200 W:n virtalähteen varmistaaksesi rakennuksesi tulevaisuuden muutaman seuraavan vuoden ajan.

Niin kauan kuin 400 dollarin hintalappu ei tyrkytä sinua, yksi tämän telineen parhaista virtalähteistä on Asus ROG Thor 1200W. Tämä virtalähde on 80+ Platinum-sertifioitu, hiljainen ja luotettava silloin, kun järjestelmäsi todella tarvitsee kaiken lisävirran. Tällä virtalähteellä voit helposti poimia yhden markkinoiden parhaista prosessoreista (jopa enemmän virtaa kuluttavat Intel-mallit), lisätä kaiken RGB-valaistuksen, josta voit unelmoida, ja silti sinulla on runsaasti virtaa jäljellä.

Joitakin muita vaihtoehtoja, joihin voit täysin luottaa, ovat ja .

AMD vältti mahdollisen fiaskon

Jacob Roach / Digital Trends

AMD käyttää tavallista 8-nastaista liitintä uusimmassa näytönohjaimessaan – tarkemmin sanottuna kahta. Joissakin malleissa, erityisesti AMD:n levykumppaneiden valmistamissa malleissa, voidaan käyttää kolmea liitintä. Siitä huolimatta, se on hyvä uutinen sinulle, PC:n rakentajalle, koska sinun ei tarvitse harrastaa uutta teknologiaa niinkin tärkeässä asiassa kuin vakaan sähkövirran saavuttaminen.

🔥 Empfohlen:  Kuusi vuotta vanha AMD GPU polttaa Nvidian uutta GTX 1630:tä yli kaksinkertaisesti

Nvidian uusin lippulaiva, RTX 4090 sekä RTX 4080, perustuvat molemmat 16-nastaiseen liittimeen. Koska useimpien virtalähteiden mukana ei toimiteta yhtä niistä, Nvidia niputti GPU:nsa 12VHPWR-sovittimeen, joka on tarkoitettu toimittamaan jopa 600 wattia tehoa yhden kaapelin avulla. Valitettavasti se ei ennakoinut sitä tosiasiaa, että kaapelin taivuttaminen voisi aiheuttaa vakavia lämpöongelmia.

Tämän seurauksena jotkut käyttäjät ovat kokeneet jotain aivan pelottavaa – heidän virtalähteensä ja liittimiensä ovat syttyneet tuleen ja sulaneet kokonaan. Näyttää siltä, ​​että AMD on saattanut tehdä oikean valinnan välttämällä 12HVPWR-sovitinta, jota Nvidia edelleen tutkii.

Parempi katsoa kuin katua

Virtalähdettä valittaessa on aina parasta jättää hieman liikkumatilaa. Et koskaan tiedä, mitä päivityksiä saatat hankkia tulevaisuudessa. Saatat myös päätyä ylikellotukseen – oli kyseessä sitten GPU, prosessori tai jopa molemmat – ja se lisää ylimääräistä rasitusta virtalähteeseen.

Virtalähdettä on helppo käsitellä jälkikäteen ja yrittää etsiä jotain halpaa, mutta luota meihin, se ei ole sen arvoista. Tietokone ilman vakaata sähköä ei palvele sinua ollenkaan. On parempi kuluttaa vähän enemmän kulta- tai platinavirtalähteeseen kuin katua sitä myöhemmin, jos jokin menee etelään.

Ei kuitenkaan tarvitse mennä johonkin, joka olisi täysin ylivoimaista. Paras vaihtoehto on laskea yhteen komponenttien mahdollinen virrankulutus ja jättää sitten hieman ylimääräistä tilaa sen päälle. Verkossa on PSU-laskimia, jotka voivat auttaa sinua tekemään sen, kuten tämä Neweggin luoma.

Jos käytät AMD Radeon RX 7900 XTX:tä seuraavassa versiossasi, mikä tahansa yllä mainituista virtalähteistä tekee hyvää työtä – mutta jos haluat tutustua joihinkin muihin vaihtoehtoihin, muista katsoa valikoimaamme. markkinoiden parhaista virtalähteistä.