Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Miten Chrome-selain käynnistettiin? – Google Chromen historia

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Miten Chrome-selain käynnistettiin? – Google Chromen historia

Google Chrome on yksi laajalti käytetyistä hakukoneista, jolla on suurin markkinaosuus selainsegmentissä. Selain on saatavilla lähes kaikille alustoille, mukaan lukien Windows, Linux, macOS, iOS ja Android. Google Chromella on 66 %:n markkinaosuus maaliskuussa 2021. Katsotaanpa Chromen rakentamisen taustaa.

Google Chromen historia
Google Chrome -selaimen julkaisu
Google Chromen ominaisuudet
Google Chromen kasvu
FAQ

Google Chromen historia

Google Chrome julkaistiin alun perin vuonna 2008, jolloin Google halusi luoda jotain parempaa nykymaailmaan. Tuona aikana markkinoilla oli saatavilla vain kaksi suurta selainta, joilla oli suurin markkinaosuus, eli Internet Explorer ja Firefox.

Kuinka Chrome “keksittiin” @ericschmidt hauska BTS. pic.twitter.com/N2fCylQ38f

— Vijay Shekhar Sharma (@vijayshekhar) 23. toukokuuta 2021

Oli toinen selain Safari, mutta se oli saatavana yksinomaan vain Apple-laitteille. Internet Explorerilla oli 60 prosentin markkinaosuus selainsegmentissä, ja se otettiin laajalti käyttöön, mutta samaan aikaan sitä kritisoitiin voimakkaasti. Firefox oli sanonut tarjonneensa parempaa palvelua, mutta sen markkinaosuus oli vain 30 %.Google Chrome -selaimen julkaisu

Ennen Chromen julkaisua vuonna 2008 Google oli julkaissut blogikirjoituksen, jonka otsikko oli “Uusi näkemys selaimesta”. Blogissa oli selitys, joka kertoi, että he aikovat lanseerata uuden selaimen, joka toisi lisäarvoa käyttäjille ja toisi samalla lisää innovaatioita verkkoon.

Chrome julkaistiin ensin beta-versiona Microsoft Windowsissa ja vakaa versio Microsoft Windowsissa 3 kuukauden kuluttua. macOS ja Linux olivat saaneet vakaan version Google Chromesta vuoden 2010 aikana.

Google Chromen ominaisuudet

Google Chrome oli tarjonnut selaimessaan suuria etuja kilpailijoihin verrattuna. Googlella oli enemmän resursseja ja rahaa kilpailijoihinsa verrattuna. Google Chromen tavoitteena oli innovoida verkkoa ja selain rakennettiin olemassa olevien teknologioiden varaan.

🔥 Empfohlen:  Aloittelijan opas siitä, mikä Flickr on ja miten se toimii

Google chrome kehitettiin ajatellen rakentaa jotain muutakin kuin selain, joten se kehitettiin monia verkkosovelluksia ajatellen. Tärkein Google Chromeen lisätty ominaisuus oli sen hiekkalaatikko. Näin varmistettiin, että selain ei kaatuisi ja välilehdellä avattu sovellus olisi täysin erilainen kuin toisella välilehdellä avattu sovellus.

Esimerkki: Jos pelaat peliä Chromella välilehdellä ja toisella välilehdellä, avaat Gmailin, jolloin molemmat välilehdet olisivat erillään toisistaan ​​ja sivun latausnopeus olisi sama. Välilehtiä ei yhdistetä toisiinsa.Google Chromen kasvu

Google Chrome oli hitaasti kehittänyt jotain suurempaa ja parempaa vuosien varrella. Vuoteen 2010 mennessä kromi oli julkaissut vakaan versionsa macOS:lle ja Linuxille, ja se oli täysin saatavilla työpöydälle ja vuoteen 2012 mennessä se siirrettiin Androidille ja iOS:lle.

Yksi Google Chromen parhaista ominaisuuksista oli se oli avoimen lähdekoodin aloite. Yleisöllä oli pääsy selaimen lähdekoodiin avoimen lähdekoodin vastineen, joka oli kromi-selain, kautta. Google otti myös tiettyjä komponentteja Firefoxista ja Applen WebKitistä kehittääkseen sitä.

Tämä johti siihen, että suuret yritykset rakensivat selaimet käyttämällä kromin lähdekoodia tai kromiversiota. Selaimet kuten Opera, Brave ja Vivaldi rakennettiin kromiversiolle, jopa Microsoftin reuna rakennettiin siihen.

Kun niin monet selaimet käyttivät Google Chromen perustekniikkaa, verkkostandardit olivat kasvaneet yhä enemmän pitäen mielessä kromiselaimen. Tämä hallitsevan aseman kierre ja verkon standardit ovat yksi tärkeimmistä syistä Google Chromen kasvulle saavuttaakseen enemmistön markkinaosuuden muihin selaimiin verrattuna.

Googlella oli enemmän insinöörejä ja rahaa kehittääkseen täysin varustetun selaimen, ja Chrome on ylläpitänyt verkkostandardeja vuosien ajan. Google alkoi jatkuvasti kasvattaa markkinaosuuttaan, mikä auttoi selaimen kehittämisessä ja tehostamisessa.

Google oli lopulta kehittänyt koko käyttöjärjestelmän ympärilleen, koska se oli tullut niin kykeneväksi. Käyttöjärjestelmä tunnetaan nimellä ChromeOS.Johtopäätös

Ensimmäisestä julkaisusta lähtien kromi on otettu laajalti käyttöön, ja tämä johtui siitä, että he pystyivät julkaisemaan oikean selaimen, oikeaan aikaan vaatimusten mukaisesti. Kehitystiimin päätavoitteena oli pitää selaimen tunne mahdollisimman pienenä ja sovellusten valta-asema, mikä on auttanut pitkällä aikavälillä.

🔥 Empfohlen:  Yritysviestintä, PR, markkinointi – mikä ero on ja miten ne menevät päällekkäin?

FAQ

Google Chromesta tuli suosittu vuonna 2013, kun se ohitti Internet Explorerin ja Firefoxin.

Milloin Google Chrome julkaistiin?

Google Chrome julkaistiin 2. syyskuuta 2008 Windows XP:lle.

Kuka on Google Chromen toimitusjohtaja?

Sundar Pichai on Googlen nykyinen toimitusjohtaja.