Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Miten Koo ajattelee teknologiasta

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Miten Koo ajattelee teknologiasta

Vuonna 2020 lanseerattu kotimainen mikrobloggausalusta Koo on kasvanut yllättävän nopeasti, kun otetaan huomioon sen kilpailijana kaikkialla esiintyvä Twitter. Sovelluksen takana olevalle tekniselle tiimille kotimainen ei kuitenkaan millään tavalla viittaa arkaaiseen. PTI:lle julkaistussa lausunnossa toinen perustaja ja toimitusjohtaja Aprameya Radhakrishna totesi, että sovelluksen käyttäjäkunta on kasvanut 10-kertaiseksi kuluneen vuoden aikana ja odottaa luvun ylittävän 100 miljoonaa ensi vuonna.

Analytics India -lehti tapasi sovelluksen teknologiajohtajan Phaneesh Gururajin. Gururaj liittyi Kooon hieman yli vuosi sitten seitsemän vuoden työskentelyn jälkeen redBusin datatieteen tuotepäällikkönä. Tässä otteita:

Phaneesh Gururaj, Koon teknologiajohtaja

Tech Stack

Gururajin johdolla alustan tekniikka on kehittynyt nopeasti. ”Koon taustalla on vankka teknologiapino, joka käyttää Kotlinia BE-järjestelmiimme ja Androidiin. iOS:llemme käytämme Swiftiä”, hän sanoi. Sivusto on rakennettu node.js:n päälle, kun taas sen ML-järjestelmät käyttävät Pythonia. Videosuunnittelu on kriittinen Koolle. Gururajin mukaan sovelluksesta suoratoistataan yhtenä päivänä yli 20 Tt videoita. ”CDN:llä on erittäin tärkeä rooli ja hyödynnämme pilvipalvelua täällä. Käytämme myös muuntajia videoiden muuntamiseen muihin muotoihin. Videosuunnittelumme on Elixirin huipulla.”

Gururaj sanoo, että pilvi on auttanut alustaa skaalautumaan nopeasti sekä käyttäjien kasvun että ominaisuuksien suhteen. ”Olemme AWS:ssä ja käytämme myös GCP:tä joissakin käyttötapauksissa. Infrastruktuurimme toimii Kubernetesilla ja koostuu tietovarastoista – PostGreSQL, Open Search, AEROSPIKE, ArangoDB, ML GPU-järjestelmät ja dataputket. Data Lake on paikka, jossa hydratoimme kaikki datapisteemme ja signaalimme; täältä poimimme älykkyyttä ja käytämme muita analyyttisiä putkia. Tämä on rakennettu avoimen lähdekoodin Apache-kehyksiin, kuten Kafka, Hudi, Spark, NiFi ja Flink. Käytämme erilaisia ​​tietokantoja OLTP:stä, OLAP:ista, Graphista ja NoSQL:stä – Aerospike, Arango, Elastic Search, PostgreSql, jotka tehostavat ominaisuuksiamme”, hän lisäsi.

🔥 Empfohlen:  Real-World SEO: Kuinka ihmiset hakevat, ostavat ja ostavat verkossa
Arvioidut Koon kuukausittaiset aktiiviset käyttäjät helmi- ja huhtikuussa 2021, Lähde: Statista

Lokalisoidut ominaisuudet ja edut

Tunnustettuaan luonnollisen vertailun kilpailijoihinsa, Gururaj on vakuuttunut siitä, että alustan paikalliset ominaisuudet ovat vertaansa vailla. Aiemmin tällä viikolla sovellus julkaisi uuden sovelluksen sisäisen ominaisuuden nimeltä “Topics”, joka on saatavilla 10 kielellä, mukaan lukien hindi, bengali, marathi, gudžarati, kannada, tamili, telugu, assami, panjabi ja englanti. Aiheet-ominaisuuden avulla käyttäjät voivat valita omat kiinnostuksen kohteensa kielellä, jota he tuntevat parhaiten. “Koska 90 % Intiasta puhuu äidinkieltä, olemme houkutelleet sisällöntuottajia kaikkialta “Bharatista” – mukaan lukien miljoonia ensikertalaisia ​​käyttäjiä, jotka aiemmin epäröivät olla englanninkielisillä alustoilla. Uskomme, että Koo on matkalla rakentamaan digitaalista kokemusta, joka on oma luokkansa, hän totesi.

Gururajille se, että sovelluksen avulla käyttäjät voivat ilmaista itseään äidinkielellään, on sen suurin palkkio. “Multi-Lingual Kooing (MLK) on uraauurtava ominaisuus, joka mahdollistaa viestin reaaliaikaisen kääntämisen useille kielille, mikä parantaa tavoittavuutta ja kattaa eri kielten puhujien välisen kielellisen kuilun”, hän selittää.

Koo on lisännyt käyttäjiä antamalla heille mahdollisuuden itse vahvistaa profiilinsa ja tulla tunnistetuksi aidoiksi ääniksi. “Olemme ensimmäinen sosiaalisen median alusta, joka on ottanut käyttöön vapaaehtoisen itsevahvistuksen kaikille käyttäjille, ja olemme myös ensimmäisten joukossa, jotka julkaisivat algoritmidemme taustalla olevat toiminnat – askel, joka toistaa sitoutumisemme alustan läpinäkyvyyteen ja käyttäjälähtöiseen lähestymistapaan.

Koon käyttöliittymä, Lähde: Bootcamp.uxdesign.cc

Maltillinen käytäntö

Kun Gururajilta kysytään kiistanalaisesta kohtuullisuudesta, joka on vaivannut sosiaalisen median alustoja, kuten Facebookia ja Twitteriä, Gururaj selittää, että sääntelyn ja vapauden välillä tarvitaan tasapainoa. ”Olemme sosiaalisen median välittäjä sanan varsinaisessa merkityksessä, emmekä toimituksellista, leimaa tai luonnehdi sisältöä (paitsi lain edellyttämissä tapauksissa). Vivahteikas äidinkielten ymmärryksemme, maan lakien noudattaminen ja vahvat yhteisön ohjeet muodostavat sisällönvalvontakäytäntömme perustan. Rakennamme parhaillaan sanojen ja lauseiden sanakirjoja eri kielillä yhteistyössä Intian kielten keskusinstituutin (CIIL) kanssa edistääksemme oikeudenmukaista kielenkäyttöä ja vastuullista verkkokäyttäytymistä”, Gururaj sanoi.

🔥 Empfohlen:  Mikä on resizable BAR ja miten se otetaan käyttöön

Palkkaaminen

Gururajin kokemus rakentaessaan Koon AI/ML-tiimiä alusta alkaen sisälsi Intian niemimaan rekrytointihaasteiden käsittelemisen. ”Koon kaltaiset monimutkaiset projektit vaativat yhdistelmän eri erikoisalojen ammattilaisia. Vaikka Intiassa on paljon kykyjä, emme ole vielä kyenneet vastaamaan erityisten datataitojen kysyntään”, hän totesi. Koo on silti onnistunut hyppäämään jyrkät oppimiskäyrät palkkaamalla varhaisen uran ammattilaisia ​​ja tarjoamalla heille vahvaa mentorointitukea vanhemmilta teknisiltä johtajilta.

Tulevaisuuden visio AI/ML-tiimille

Gururaj huomauttaa, että vaikka tiimi työskentelee parhaillaan suositusmoottorien, sisällön luokittimien ja sisällönvalvontajärjestelmien parissa, Koo jatkaa investointejaan ydinalueidensa, kuten äidinkielisten teknologioiden, tutkimukseen ja kehitykseen. ”Haluamme kehittää suuria kielimalleja ja kouluttaa räätälöityjä hermoverkkoja äidinkielen ymmärtämiseen ja käännöksiin. Nämä investoinnit ovat välttämättömiä sen varmistamiseksi, että vastaamme alustallemme miljoonien ensikertalaisten äidinkieliä käyttävien sisällöntuottajien luoman sisällön kasvavaan monimutkaisuuteen”, Gururaj sanoi.

Suositusjärjestelmä

Kuinka Koon suositusjärjestelmä kestää verrattuna TikTokin veitsenteräviin suositusmoottoreihin? “Suosituksissamme hyödynnämme Koon sosiaalista kaaviota. Graafiteoria väittää, että solmun lisääminen kuvaajaan lisää koko graafin arvoa, ei lineaarisesti, vaan eksponentiaalisesti. Tämä eksponentiaalinen arvon nousu vaatii ponnisteluja varmistaaksemme, että jatkamme arvon tuottamista käyttäjillemme.”

AI/ML-tiimi on investoinut graafialgoritmien, kuten laajamittaisten graafien upotusten, kehittämiseen, mikä on sovelluksen aktiivisen tutkimuksen alue. Ydintiimit työskentelevät myös kovasti rakentaakseen omia graafiteknologioitamme, joiden avulla he voivat kouluttaa huippuluokan graafialgoritmeja linkkien ennustamiseen ja pienten yhteisöjen havaitsemiseen. Nämä sovellukset tuovat suoraan ylivoimaisia ​​suosituksia Koolle.

Kyberturvallisuus

Gururaj selittää, kuinka Koon kyberturvallisuutta kehitetään jatkuvasti. “Meillä on bug bounty -ohjelma ja teemme yhteistyötä tunnettujen eettisten hakkerien kanssa ympäri maailmaa parantaaksemme jatkuvasti Koon turvallisuusasentoa. Olemme myös investoineet ja ottaneet käyttöön useita tietoturvatyökaluja estääksemme DDOS- ja lunnasohjelmahyökkäyksiä.

Lisäksi olemme perustaneet sisäisen turvatiimin ja rakentaneet automaation valvomaan jatkuvasti poikkeavaa liikennettä”, hän sanoi.

Gururajin luja usko Koon massa vetoomukseen tekee siitä ilmiön, joka poikkeaa muista vastaavista. Hän näkee Koon erottuvana innovaattorina englanninkielisessä sosiaalisen median maisemanrakennustekniikassa, jota voi käyttää isompi maailma – sellainen, joka puhuu äidinkieltä.

🔥 Empfohlen:  Miksi myyntivakuuden pitäisi olla osa jokaista B2B-markkinointistrategiaa – ja miten se hankitaan

“Annamme käyttäjille mahdollisuuden ylittää kielimuurit sisältöä luodessaan tai kuluttaessaan. Tuomme merkittäviä persoonallisuuksia kaikilta elämänaloilta Kooon puhumaan ja tulla kuulluiksi. Suuri joukko hallituksen ja yhteiskunnallisia organisaatioita käyttää Kooa pysyäkseen yhteydessä ja tiedottaakseen massoille erilaisista aloitteista. Olemme hyperlokaalisia ja samanaikaisesti globaaleja”, hän allekirjoitti.

Table of Contents