Seuraava artikkeli auttaa sinua: Miten sivun nopeus vaikuttaa hakukoneoptimointiin? Ja miksi sinun pitäisi välittää?
Vaikuttaako sivun nopeus hakukoneoptimointiin? Tämä on ensisijainen kysymys, jota aiomme käsitellä tämän päivän viestissä.
Aiomme tarkastella muutamia eri tapoja, joilla SEO-asiantuntijat väittävät, että sivun nopeus vaikuttaa sivuston kykyyn sijoittua.
Käsittelemme myös muita verkkosivuston sivun nopeuteen liittyviä näkökohtia sekä kuinka voit seurata sivustosi suorituskykyä.
Aloitetaan.
Provinkki: Jos sinulla on vaikeuksia parantaa sivujen latausaikoja, voit nopeuttaa sivustoasi lisäämällä välimuistiin, ottamalla käyttöön CDN:n, pakkaamalla kuvia jne. Tämä voidaan tehdä useilla laajennuksilla tai yhden verkkosivuston suorituskykyalustan, kuten NitroPackin, kautta. Lue lisää täältä.
Vaikuttaako sivun nopeus hakukoneoptimointiin? 3 tapaa se (oletettavasti) tekee
Väite on, että sivun nopeus vaikuttaa hakukoneoptimointiin ja tekee sen muutamalla eri tavalla:
- Alemmat hakusijoitukset.
- Korkeampi poistumisprosentti.
- Huono Core Web Vitals -pistemäärä.
Puhutaanpa jokaisesta.
Alemmat hakusijoitukset
Tämä on ylivoimaisesti yksi suurimmista vaikutuksista, jolla sivun nopeus voi olla sivustosi yleiseen suorituskykyyn hakukoneissa.
Väite on, että kun sivusi latausaika on korkea, sivusi näkyy alempana hakukoneiden tulossivuilla (SERP).
Sivun latausaika on aika, joka kuluu siitä, kun vierailija napsauttaa verkkosivustoasi ensimmäisen kerran SERP:stä siihen, kun sivu latautuu kokonaan.
Kun vierailijat törmäävät hitaille verkkosivuille, he eivät todennäköisesti pysy paikalla ja odota sen latautumista. On selvää, että hidas verkkosivu on huono käyttäjäkokemukselle (UX).
Koska Google haluaa tarjota hakijoille parhaat mahdolliset tulokset, he eivät todennäköisesti suosittele sivuja, joilla on huono käyttöliittymä.
Hidas latausaika on osoitus sivusta, jonka käyttöliittymä on huono.
Google ilmoitti ensimmäisenä sivunopeuden sijoitustekijänä mobiilihauille vuonna 2018.
Mutta mitä tiedot sanovat sivun nopeudesta ja hakukoneoptimoinnista?
Backlinkon mukaan ensimmäisen sivun Google-tuloksen keskimääräinen latausaika on 1,65 sekuntia.
Lisäksi Yhdysvaltojen 20 parhaan verkkosivuston keskimääräinen latausaika on 1,08 sekuntia.
Yhdysvaltain kymmenen parhaan verkkokauppasivuston keskimääräinen latausaika on 1,96 sekuntia.
Vaikka nämä tilastot eivät sisällä sijoitustekijöitä, kuten verkkotunnuksen auktoriteettia ja käänteisten linkkien määrää, ne kuvaavat sivun nopeuden vaikutusta hakukoneoptimointiin.
Muuten, ne osoittavat myös, että kuviteltavissa oleva latausnopeus ei ole välttämätöntä korkeampien sijoitusten saavuttamiseksi.
Vaikuttaa siltä, että pärjäät hyvin, jos noudatat alan standardia 2 sekuntia tai vähemmän.
Korkeampi poistumisprosentti
Välitön poistumisprosentti on mittari, joka kuvaa niiden vierailijoiden prosenttiosuutta, jotka vierailevat sivustollasi mutta poistuvat käymättä toisella sivulla.
Web-sivun tavoitteena tulee aina olla saada kävijä olemaan vuorovaikutuksessa sivustosi kanssa jollakin tavalla, olipa kyseessä sitten se, että hän saa hänet katsomaan toista artikkelia tai saa hänet napsauttamaan tuotesivulle.
Jos vierailijasi ei aktivoidu ja sulkee verkkosivustosi käymättä toisella sivulla, se lasketaan poistumiseksi.
Korkea välitön poistumisprosentti on osoitus sivustosta, joka toimii huonosti tai ei ole houkutteleva (tai molemmat).
Mitä tulee hakukoneoptimointiin, Google on toistuvasti kiistänyt poistumisprosentin olevan sijoitustekijä, vaikka tutkimukset osoittavat että sivut, joiden poistumisprosentti on alhaisempi, sijoittuvat korkeammalle SERP-tuloksissa.
Siitä huolimatta poistumisprosentti on markkinoijien huolenaihe, koska se on suuri osoitus siitä, että jokin verkkosivustossa ei vain toimi.
Yksi niistä on sivun nopeus.
Pingdomin sivun nopeutta koskevassa tutkimuksessa havaittiin, että yhdessä sekunnissa latautuvien sivustojen keskimääräinen poistumisprosentti on 7 %, kun taas viidessä sekunnissa latautuvien sivustojen keskimääräinen välitön poistumisprosentti on 38 %.
Tämä tarkoittaa, että voit odottaa, että 70 vierailijasta 1 000:sta poistuu, jos sivustosi latautuminen kestää sekunnin, ja 380 vierailijasta 1 000:sta, jos sivusi latautuu hitaasti ja latautuu viidessä sekunnissa.
Yhteenvetona voidaan todeta, että jos välitön poistumisprosentti vaikuttaa hieman hakusijoituksiin ja sivun nopeudella kohtalainen vaikutus poistumisprosenttiin, voimme päätellä, että välitön poistumisprosentti on vielä yksi tapa, jolla sivun nopeus vaikuttaa hakukoneoptimointiin, vaikka vain vähän.
Huomautus: Vaikka korkea poistumisprosentti voi olla merkki ongelmasta, on tilanteita, joissa käyttäjän on järkevää pomppia pois. Jos esimerkiksi sähköpostin tilaaja lukee säännöllisesti uutiskirjettäsi, hänen ei todennäköisesti tarvitse lukea muita artikkeleita. Ja yleensä käyttäjät voivat “pomppia”, kun he ovat löytäneet vastauksen kyselyynsä. Tärkeää on seurata poistumisprosenttia ja tutkia, kun näet vaihteluita.
Core Web Vitals -pisteet
Core Web Vitals ja muut sivukokemuksen signaalit ovat virallisia Googlen sijoitustekijöitä. Jokaisen hakukoneoptimoinnin, markkinoijan ja sivuston omistajan pitäisi tietää tämä tähän mennessä.
Haluamme tietää, ja mistä pitäisi olla enemmän huolissaan, kuinka paljon sivun nopeus vaikuttaa sivustosi Core Web Vitals -pisteisiin ja kuinka paljon tämä pistemäärä vaikuttaa hakukoneoptimointiin.
Core Web Vitals -arvot ovat joukko tekijöitä, joita Google käyttää määrittääkseen, kuinka hyvin sivusto toimii sivukokemuksen suhteen.
Voit tarkastella Core Web Vitals -pisteitäsi Googlen avulla PageSpeed Insights -työkalu. Työkalu sisältää seuraavat tiedot:
- Suurin sisältöä sisältävä maali (LCP) – Kuinka kauan sivun latautuminen kestää, erityisesti käyttäjän näkökulmasta testipalvelimen sijaan.
- First Input Delay (FID) – Kuinka kauan käyttäjällä kestää olla vuorovaikutuksessa verkkosivujen kanssa.
- Kumulatiivinen ulkoasun muutos (CLS) – Kuinka paljon verkkoelementtejä liikkuu sivulla sen latautuessa.
Koska sivun nopeus vaikuttaa kaikkiin näistä mittareista, se vaikuttaa suuresti Core Web Vitals -pisteeseesi kokonaisuutena.
Mutta jälleen kerran kysymme: vaikuttavatko Core Web Vitals SEO:lle?
Ei paljon, Googlen huippuanalyytikkojen mukaan.
Pienyrityksille, erityisesti paikallisille yrityksille, John Mueller Googlesta sanoo, että Core Web Vitals on etusijalla “Ei pitäisi olla listan kärjessä.”
Okei hyvä. Mutta entä jos olet blogi tai yritys, joka yrittää aktiivisesti kasvattaa liikennettä?
Googlen huippuanalyytikot sanovat, että sinun ei myöskään pitäisi huolehtia, sillä Core Web Vitals ei ole yhtä suuri sijoitustekijä kuin hakukoneoptimoijat yrittävät tehdä siitä.
Kuten John sanoi Reddit:
Lyhyesti sanottuna, jos sivusi nopeus on suuri tai konversiosi ovat alhaiset, haluat parantaa Core Web Vitals -pisteitäsi.
Jos hakusijoitukset ovat alhaiset, jotain muuta tapahtuu.
Kuinka sivun nopeus vaikuttaa verkkosivustoosi
Yhteenvetona voidaan todeta, että sivun nopeus vaikuttaa hakukoneoptimointiin, mutta se ei vaikuta sijoituksiisi merkittävästi.
Sinun tulisi sen sijaan käyttää sivun nopeutta tapana mitata sivustosi käyttökokemuksen tehokkuutta.
Itse asiassa sivun nopeudella on suurempi vaikutus konversioihin ja käänteisten linkkien hankintaan kuin se vaikuttaa hakukoneoptimointiin kokonaisuudessaan.
Miten sivun nopeus vaikuttaa tulosprosentteihin
Portentin paljastamien tietojen mukaan, jotka löydettiin analysoimalla yli 100 miljoonaa sivun katselua 20 verkkokauppasivustolta, sekunnissa latautuvien verkkokauppasivustojen keskimääräinen tulosprosentti on 3,05 %.
Sivustot, joiden latautuminen kestää viisi sekuntia, konvertoivat vain keskimäärin 1,08 %:lla.
Käännetään nämä luvut myynnin perusteella.
Jos verkkosivustosi nopeus on noin yksi sekunti, voit odottaa tekeväsi 30,5 myyntiä 1 000 vierailijaa kohden.
Jos sivustosi latautuu viidessä sekunnissa tai kauemmin, ansaitset vain 10,8 myyntiä jokaista 1 000 vierailijaa kohden.
Portentin tutkimus paljasti myös tietoja liidien tuottamisesta.
He havaitsivat, että sivustot, joiden sivun latausnopeus on yksi sekunti, konvertoituvat keskimäärin 39 %:lla.
Sivustot, joiden latautuminen kestää kuusi sekuntia, konvertoivat vain 18 prosentin keskimääräisellä tulosprosentilla.
Käännetään taas nämä luvut. Käytämme tällä kertaa sähköpostitilaajia.
Jokaista 1 000 aloitussivulla saamaasi vierailijaa kohden voit odottaa 390 tilaajaa sähköpostilistallesi, jos sivusi latautuu sekunnissa.
Jos sivusi latautuu kuusi sekuntia, vain 180 1 000 vierailijasta tilaa.
Tietysti muutkin tekijät vaikuttavat muuntoprosentteihin, mutta sivun nopeus on ehdottomasti yksi suurimmista. Loppujen lopuksi kävijät eivät voi konvertoida, jos he eivät voi ladata sivua aluksi.
Kuinka sivun nopeus vaikuttaa kykyysi hankkia käänteisiä linkkejä
Käänteiset linkit ovat signaaleja, jotka sivustosi saa, kun sivustot linkittävät sivuston sivuille. Ne ovat yksi Googlen merkittävimmistä sijoitustekijöistä.
Tyypillisesti sivut, joilla on enemmän korkealaatuisia käänteisiä linkkejä (linkit sivustoilta, joilla on korkeat toimialueviranomaiset), sijoittuvat korkeammalle kuin sivut, jotka kohdistavat samaan avainsanaan, mutta joissa on vähemmän käänteisiä linkkejä.
Sivustot hankkia käänteisiä linkkejä useilla eri tavoilla, joista yksi on täysin orgaanista.
Kun muut blogit tarvitsevat linkin toiseen lähteeseen saadakseen tietoja, jotka ne ovat esittäneet julkaisussaan, ne linkittävät usein sivuille, jotka liittyvät niiden avainsanaan (mutta eivät suoraan kilpailijaan).
Yleensä he menevät Googleen löytääkseen parhaan tietolähteen.
Kun he saapuvat sivullesi, mutta eivät pysty lataamaan sitä, he palaavat SERP:hen ja löytävät seuraavan mahdollisen haastajan käänteislinkkilleen.
Olet juuri menettänyt uuden käänteisen linkin, kaikki sivun nopeuden vuoksi. Sillä ei ollut väliä, kuinka arvokasta verkkosivustosi sisältö oli.
Sivun nopeus vaikuttaa myös kykyysi hankkia käänteisiä linkkejä pyytämällä sivustoja linkittämään sivustoon.
Jos he eivät pysty lataamaan sivua, jolle pyydät linkkiä, he jättävät pyyntösi huomiotta ja jatkavat omaa päiväänsä.
5 sivuston nopeustyökalua suorituskyvyn seurantaan
- Nousevat trendit
- Pingdom
- GTmetrix
- PageSpeed Insights
- WebPageTest
Näiden työkalujen avulla voit testata verkkotunnustasi kokonaisuutena sekä yksittäisiä verkkosivuja. Käydään lyhyesti läpi jokainen.
1. Nousutrendit
nousutrendit’ Verkkosivuston nopeustestityökalu on monipuolinen testaustyökalu, jonka avulla voit mukauttaa testausympäristöäsi laitetyypin, laitemallin, näytön koon, kaistanleveyden, selaimen ja sijainnin mukaan.
Sen raportti sisältää seuraavat tiedot:
- Google PageSpeed Score
- Latausaika
- Koko
- Pyynnöt
- Suorituskyvyn parantamisehdotuksia
- Core Web Vitals -pisteet
- Pyydä aloitusta
- Aika ensimmäiseen tavuun
- ja enemmän!
2. Pingdom
Pingdomin Verkkosivuston nopeustestityökalu voit valita, mistä palvelinsijainnista testataan.
Sen raportti sisältää seuraavat tiedot verkkosivustostasi:
- Suorituskykyarvosana (100:sta)
- Sivun koko
- Latausaika
- Pyynnöt
- Suorituskyvyn parantamisehdotuksia
- Vastauskoodit
- ja enemmän!
3. GTmetrix
GTmetrixin perustestiympäristö käyttää Vancouver-palvelinta ja Chromea. Voit luoda ilmaisen tilin muuttaaksesi testauspaikkoja, selainta, kaistanleveyden nopeuksia ja paljon muuta.
Raportit sisältävät seuraavat tiedot:
- Suorituskykyarvosana (100:sta)
- Rakenteen arvosana (100:sta)
- Core Web Vitals -pisteet
- Aika ensimmäiseen tavuun
- Aika vuorovaikutukseen
- Latausaika
- Täysin ladattu aika
- Suorituskyvyn parantamisehdotuksia
- Sivun koko
- Pyynnöt
- Palvelimen vasteaika
- ja enemmän!
4. PageSpeed Insights
PageSpeed Insights ei anna sinun mukauttaa testiympäristöäsi, eikä se kerro, millaista testiympäristöä se käyttää.
Sen avulla voit kuitenkin vaihtaa pöytätietokoneen ja mobiilisivun nopeuspisteiden välillä.
Tässä ovat sen raportteihin sisältyvät tiedot:
- Core Web Vitals -pisteet
- Suorituskykyarvosana (100:sta)
- Esteettömyysaste (100:sta)
- Parhaiden käytäntöjen arvosana (100:sta)
- SEO-arvosana (100:sta)
- Aika vuorovaikutukseen
- Nopeusindeksi
- Suorituskyvyn parantamisehdotuksia
- ja enemmän!
5. WebPageTest
WebPageTest voit valita tietyistä esikonfiguroiduista testausympäristöistä, kuten Chromen testaamisesta mobiililaitteella Yhdysvalloissa 4G-kaistanleveyden nopeudella tai Firefoxin testaamisen työpöydällä Saksassa, jossa on kaapeli-internetyhteys.
Tässä on sen tuloksiin sisältyvät tiedot:
- Ensimmäinen tavu
- Aloita renderöinti
- Nopeusindeksi
- Core Web Vitals -pisteet
- ja enemmän!
5 tekijää, jotka vaikuttavat sivun nopeuteen
- Sivujen ylläpito
- WordPress teema
- Välimuisti
- Sisällön toimitus
- Kuvat ja muu media
1. Web hosting
Verkkopalvelintekniikka vaikuttaa suuresti sivustosi kykyyn ladata sivuja tehokkaasti.
Jos käytät halpaa isäntäkonetta, etenkin halpaa jaettua isäntäkonetta, sivustosi toimii todennäköisesti huonosti varustetuilla laitteistoilla ja muiden verkkosivustojen kanssa jakamalla isännöintiympäristöllä.
Tämä vaikuttaa suuresti sivun latausnopeuteen sekä sivustosi kykyyn pysyä verkossa liikennehuippujen aikana.
Suosittelemme Cloudwaysia WordPress-käyttäjille suorituskyvyn vuoksi ja DreamHostia yksinkertaisuuden vuoksi.
2. WordPress-teema
WordPress-teemat voidaan koodata niin, että se vaikuttaa suorituskykyyn melkoisesti negatiivisesti.
Valitse korkealaatuinen, hyvin koodattu teema välttääksesi sivun nopeus- ja käyttökokemusongelmia.
Kun olet kiinnostunut aiheesta, katso verkosta sen arvosteluja. He todennäköisesti varoittavat sen aiheuttamista suorituskykyongelmista.
Teemat, kuten Kadence ja GeneratePress, ovat loistavia vaihtoehtoja suorituskykyyn.
3. Välimuisti
Sivujen välimuisti on web-isännöintitekniikka, joka voi merkittävästi parantaa sivun nopeutta ja sivustosi yleistä käyttökokemusta.
Välimuisti luo staattisia kopioita sivuistasi “kulissien takana”, joten sivustosi ei tarvitse ladata sivujasi kokonaan joka kerta, kun saat uuden vierailijan.
Isäntäsi voi jo tehdä tämän puolestasi.
Jos ei, voit joko integroida WordPressin välimuistilaajennukseen, kuten WP Rocket, tai suorituskyvyn optimointialustaan, kuten NitroPack, joka hoitaa kaikenlaiset muut optimoinnit puolestasi.
4. Sisällön toimitus
Sisällön toimitus on toinen web-hosting-tekniikka, joka parantaa sivun nopeuteen valtavia parannuksia.
Se tekee tämän sisällönjakeluverkon (CDN) avulla.
Kun yhdistät sivustosi CDN-verkkoon, se voi jakaa sisältöä ja resursseja palvelimille ympäri maailmaa, jotta vierailijasi voivat ladata sivustosi palvelimelta, joka on lähimpänä .
Sen avulla voit myös jakaa liikennettä useille palvelimille alkuperäisen palvelimen sijaan, jolle se on asennettu.
Sisällön, erityisesti kuvien ja CSS-resurssien, lataaminen näiltä palvelimilta on käyttäjien kannalta paljon nopeampaa, joten sivusi latautuvat nopeammin.
Isäntäsi voi käyttää omaa CDN-ratkaisuaan tai sillä voi olla lisäosa Cloudflarea varten.
Jos ei, suosittelemme NitroPackia uudelleen, koska sen mukana tulee Amazon CloudFrontin tarjoama CDN.
Cloudflare on toinen vaihtoehto, mutta tarvitset maksetun suunnitelman saadaksesi parhaat nopeudet.
5. Kuvat ja muu media
Sivun nopeuteen vaikuttavat monet tekijät, mutta viimeinen viesti on media.
Kuvat, videot ja GIF-kuvat ovat vaikeimpia web-suunnitteluelementtejä verkkosivulle ladattavissa.
Sen lisäksi, että ne toimitetaan CDN:stä, voit parantaa suorituskykyä tallentamalla ne sivuston ulkopuolelle, ottamalla pienempiä kuvia, jotka sopivat sivustosi sisältöalueeseen, ja pakkaamalla sivustossasi näkyvät kuvat.
Voit optimoida kuvia ulkopuolisella kuvanpakkaustyökalulla, kuten TinyPNG pienentää tiedostokokoaan suorituskyvyn menettämättä. Tämä työkalu on nopea, helppokäyttöinen ja ilmainen.
Entä olemassa olevat kuvat? Voit optimoida ne käyttämällä kuvanpakkauslaajennusta, kuten Imagify. Vaihtoehtoisesti NitroPack voi muuntaa ne kaikki WebP-muotoon automaattisesti.
Upota videoita varten videopalveluista, kuten YouTubesta ja Vimeosta. lataa videoita verkkosivustollesi.
5 SEO:lle tärkeämpää tekijää kuin sivun nopeus
- Käänteisiä linkkejä
- Sisältö
- Linkit
- Käyttäjäkokemus
- Julkaisupäivämäärä
1. Käänteiset linkit – Hanki lisää käänteisiä linkkejä luomalla linkin arvoista sisältöä, tavoittamalla arvovaltaisia sivustoja whitehat-tekniikoilla ja lähettämällä vieraita tehokkaasti.
2. Sisältö – Sisältö on kuningas. Se on aina ollut ja tulee aina olemaan. Julkaise korkealaatuista sisältöä johdonmukaisesti ja yhdistä se muiden tässä luettelossa olevien hakukoneoptimointistrategioiden kanssa parantaaksesi sijoitustasi. Varmista, että markkinoit myös sisältöäsi.
3. Linkit – Sisällytä asiaankuuluvat sisäiset ulkoiset linkit jokaiseen blogikirjoitukseen, jotta Google ymmärtää paremmin blogitekstin sisällön ja kohdistamasi avainsanan.
4. Käyttäjäkokemus – Suorita säännöllisiä suorituskyvyn seurantatestejä varmistaaksesi, että sivustosi on saavutettavissa ja helppokäyttöinen sekä pöytäkoneilla että mobiililaitteilla sekä verkon suosituimmilla selaimilla. Jos käytät WordPressiä, valitse reagoiva, hyvin koodattu ja erittäin suositeltava teema.
5. Julkaisu/viimeinen päivityspäivä – Google haluaa suositella tarkinta ja ajantasaisinta saatavilla olevaa sisältöä. Päivitä viestisi säännöllisesti (sekä vanhentuneen sisällön kanssa), jotta uusi päivämäärä näkyy SERP:issä. Jos WordPress-teema tukee sitä, näytä viimeisin päivityspäivämäärä, jotta Google havaitsee sen.
Lopulliset ajatukset
Sivun nopeus ei ole se merkittävä tekijä, jonka useimmat ihmiset ajattelevat sen olevan. Se on tärkeää, mutta on monia muita tekijöitä, jotka ovat paljon tärkeämpiä hakukoneoptimoinnin kannalta.
Sivun nopeus on kuitenkin tärkein UX:n näkökulmasta. Huono käyttökokemus ajaa käyttäjät takaisin SERP:ihin. Tämä tarkoittaa, että he päätyvät selaamaan kilpailevia verkkosivustoja ja mahdollisesti ostamaan niiltä sen sijaan.
Tietysti sinun ei pitäisi menettää unta sivujen latausaikojen marginaalisen kasvun vuoksi. Mutta jos sivustosi on niin hidas, että siitä tulee haitallista UX:lle, on aika ryhtyä töihin ja parantaa sivusi latausaikoja.
Älä myöskään huolehdi, jos olet lukittunut paisuneeseen teemaan tai sivunrakennustyökaluun. Suorituskykyratkaisut, kuten NitroPack, voivat parantaa latausaikoja parantamalla verkkosivuston suorituskykyä kaikkialla.