Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Mitkä ovat luottokorttityypit ja miten ne toimivat Intiassa?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mitkä ovat luottokorttityypit ja miten ne toimivat Intiassa?

Markkinoilla on useita luottokortteja, joita tarjoavat useat liikkeeseenlaskijat. Nyt ensimmäinen askel ensimmäisen luottokorttisi valinnassa on selvittää tarvitsemasi luottokorttityyppi kulutustottumustesi ja -kulujesi perusteella.

Luottokortit: tyypit ja miten ne toimivat Intiassa

Mikä on luottokortti?

Ohut muovikortti, jossa on ennakkohyväksytty luottoraja ja joka toimii maksujen suorittamisessa aivan kuten pankkikortti. Luottokorttisi rajan päättää kortin myöntänyt rahoituslaitos tai pankki, tekijät, jotka he huomioivat rajaasi päättäessään ovat luottopisteesi tai CIBIL pisteet ja lainan takaisinmaksuhistoriasi. Mitä parempi historia ja korkeampi pistemäärä, sitä yläraja. Laskujen maksutavat ovat nykyään siirtymässä käteismaksusta kortti- tai sähköisen median maksutapaan. Lähes kaikki yritykset antavat asiakkaille vapauden käyttää mitä tahansa näistä. Luottokortit hyväksytään kuitenkin kaikkialla poikkeuksia lukuun ottamatta. Laskujen maksaminen luottokorteilla on yksi suosituimmista ja käytetyimmistä maksutavoista minkä tahansa palvelun tai kulutustavaroiden ostamisessa.

Luottokorteilla on myös ehto, että se asettaa kortinhaltijalle joitain ehtoja, että lainattu raha on maksettava takaisin tietyn ajan kuluessa korkoineen tai korttipalveluista mahdollisesti sovituin maksuineen. Määräajan päätyttyä kortinhaltija joutuu myös maksamaan ylimääräisiä myöhästymiskuluja. Toisin sanoen voidaan sanoa, että luottokortit toimivat paikallisten lainanantajien rahan lainausperiaatteen mukaisesti, mutta ero on siinä, että maksettava korko on ennalta päätetty jostain RBI:n asetuksesta, eikä mikään laitos voi veloittaa sinulta korkoa enempää. yli tietyn rajan, mikä ei ole paikallisten lainanantajien tapauksessa selvä. Käyttämällä luottokorttiasi saat vapauden maksaa missä tahansa maan kolkassa. Sinun ei tarvitse pyytää keneltäkään rahaa, ja voit nostaa rahaa tai maksaa laskusi milloin haluat.

Yleensä a luottoraja (LOC) on kortin myöntäneen laitoksen kortinhaltijoille myöntämä apuraha, jonka avulla he voivat nostaa rahaa käteisenä luottokortilla ja käteisen nostosta perittävä korko on aina korkeampi kuin laskun maksun korko. Luottokortin käteisnostoraja voi poiketa kortin todellisesta rajasta, ja siitäkin päättää etukäteen lainaava rahoituslaitos kortinhaltijan luottoluokituksen huomioon ottaen (sekin vaihtelee asiakkaalla).

Luottokorttien käyttö on erittäin helppoa; voit vain pyyhkäistä korttia samalla tavalla kuin pankkikortteja maksaaksesi ostoksesi, laskut tai verkkotapahtumat. Luottokorttisi eroaa pankkikortistasi vain siinä mielessä, että kun pyyhkäiset debit-korttia laskun maksamista varten, summa veloitetaan suoraan kyseiselle kortille rekisteröidyltä pankkitililtäsi, mutta luottokortin tapauksessa summa vähennetään raja, jonka korttisi myöntänyt rahoituslaitos päättää. Jos olet luottokortin haltija, sinun on oltava varuillaan sakkojen välttämiseksi, on lainatun summan takaisinmaksuajan päättyminen. Ja jos aiot hakea luottokorttia, sinun on ensin oltava tietoinen Intian markkinoilla saatavilla olevista luottokorttityypeistä.

Luottokorttia koskevien petosten välttämiseksi sinun on pidettävä luottokorttitietosi turvassa itsellesi. Vältä aina yksityiskohtien jakamista kenenkään kanssa. Kortin myöntävä viranomainen pitää korttisi tiedot erittäin turvassa, eikä koskaan keskustele tai kerro näistä arkaluonteisista tiedoista kanssasi puhelun tai tekstiviestin yhteydessä. Ole siis erityisen varovainen, kun kerrot kaikista luottokorttisi yksityiskohdista, tai saatat jäädä jonkun huijarin ansaan.

Millaisia ​​luottokorttityyppejä on?

Nykyään rahoituslaitokset ja pankit tarjoavat lukuisia luottokorttityyppejä, joilla on erilaiset tarpeet ja jotka ovat erilaisia ​​luonteeltaan ja ominaisuuksiltaan, voit saada ne tarpeidesi mukaan. Ne eroavat toisistaan ​​luottorajan, kortinhaltijoiden palveluiden ja etujen osalta. Heillä on tapana hankkia käteispalautus- tai palkintopisteitä tapahtumasi perusteella. Jotkin näistä korteista antavat sinulle etuja, kuten eksklusiivisen pääsyn lentokentän loungeen, eksklusiivisia alennuksia joistakin ostoksista tai mahdollisuuden valita haluamasi ruokailutilat kaupungissa.

Rahoituslaitokset tarjoavat erilaisia ​​luottokortteja, mutta suosittelemme, että hankit joitakin näistä korteista, koska ne tarjoavat valtavia etuja. Ennen kuin valitset sinulle oikean kortin, mieti tarpeitasi ja tutustu kaikkiin markkinoilla oleviin luottokorttityyppeihin. Valitse luottokortti vertailtuasi tarpeitasi, saatavilla olevien korttien tyyppiä ja etuja, joita ne tarjoavat haltijoille.

Markkinoilla saatavilla olevat luottokorttityypit ovat:

Tässä on tarjolla tarjolla olevat luottokorttityypit

1. Naisten luottokortti

Nämä kortit on suunniteltu erityisesti naisille ja heidän päivittäisille tarpeilleen. Lähes kaikki maassa saatavilla olevat rahoituslaitokset tarjoavat naisille yhden tai kaksi räätälöityä luottokorttia. Se tarjoaa etuja erikoisalennustarjouksina joissakin elintarvikeketjuissa, tavarataloissa, ostoskeskuksissa ja supermarketeissa. Auttaa sinua saamaan palkintoja matkakuluista, kuten lentolipun hinnasta, majoituksesta ja viihdekuluista, kuten elokuvaliput. Voit käyttää erilaisia ​​tarjouksia ruokailusta tai muista elämäntapatuotteista kaupungissasi.

🔥 Empfohlen:  Google aikoo sisällyttää Chatbot-ominaisuudet hakukoneeseensa tänä vuonna

Nämä kortit ovat saatavilla vain naisille, ja heillä on vapaus valita mikä tahansa käytettävissä oleva luottokorttivaihtoehto.

2. Opiskelijaluottokortit

Nämä ovat luottokortteja, jotka myönnetään yli 18-vuotiaille opiskelijoille. Näillä korteilla on erittäin alhainen korko ja ne ovat voimassa viisi vuotta myöntämispäivästä. Näiden korttien luottoraja on myös erittäin alhainen verrattuna kaikkiin muihin markkinoilla oleviin luottokortteihin. Nämä kortit on tarkoitettu vain opiskelijoille ja varmistamaan, etteivät he joudu ylikulutuksen velkaansa. Nämä kortit varmistavat, että saat hyötyä opiskelijana. Opiskelijaluottokortin saamiseksi ei tarvitse esittää tulotodistusta. Monet rahoituslaitokset tarjoavat näitä kortteja opiskelijan vanhemman luottokorttien lisäyksenä. Näillä korteilla voit palkita ostoksia, matkoja ja ruokakuluja koskevia tarjouksia.

3. Klassiset luottokortit

Niitä pidetään lähtötason luottokorteina, jotka sopivat erittäin hyvin aloittelijoille, joilla ei ole liian korkea luottoraja ja vähäiset tai alhaiset vuosimaksut. Lähes kaikki rahoituslaitokset tarjoavat tämäntyyppisiä luottokortteja. Klassisella luottokortilla oleva henkilö voi säilyttää luottotietonsa maksamalla lainansa ajallaan. Se hyväksytään maailmanlaajuisesti; voit pyyhkäistä sitä maksaaksesi ostoksesi missä tahansa maailman kolkassa, joka hyväksyy maksun luottokorteilla. Saat monia palkintoja ja käteispalautuksia ostoksistasi, vapautuksen polttoainemaksuista, matkavakuutuksia ja monia muita etuja.

4. Hopeaiset luottokortit

Nämä kortit on tavallisesti suunniteltu niille, jotka ovat palkallisia ja hakevat premium-palkintoja. Ihmiset, joilla on kunnollinen luottohistoria, ovat myös oikeutettuja saamaan nämä kortit. Näiden korttien haltijoiden maksama vuosimaksu on lähes mitätön tai erittäin alhainen. Näillä korteilla voit nauttia lainoistasi noin 25-50 päivää korotonta aikaa. Näitä pidetään myös lähtötason premium-luottokorteina. Klassisilla luottokorteilla pakattuna hopeisten luottokorttien edut ovat enemmän.

5. Kultaiset luottokortit

Näitä pidetään premium-luottokorteina ja ne on suunniteltu henkilöille, joilla on korkeat tulot ja komeat luottopisteet. Näillä korteilla saamasi raja on suhteellisen korkeampi kuin hopealla, ja niistä on hyötyä, kun nostat niin paljon rahaa kuin kortin todellinen raja. Ne antavat sinulle etuja enemmän kuin hopeaa kaikista ostoksista, eksklusiivisen pääsyn tarjouksiin ja lentokenttäloungen. Saat mahdollisuuden valita lisäkortteja perheellesi samalta tililtä. Olet oletuksena oikeutettu matkavakuutukseen ja moniin muihin cashback-tarjouksiin. Jotkin kultaiset luottokortit saavat myös vakuutuksen varkauksien ja muiden vahinkojen varalta.

6. Titanium-luottokortit

Nämä ovat korkealuokkaisia ​​luottokortteja, jotka tarjoavat kultaisten luottokorttien kaltaisia ​​etuja, eroavat vain siinä mielessä, että titaanikortit auttavat sinua valitsemaan luottolimiitin, joka on uusiutuva, mikä tarkoittaa, että kun maksat velkasi pois, luottotietosi päivitetään ja sinusta tulee oikeutettu titaanipalkkiopistejärjestelmä. Se antaa sinulle vapauden nostaa käteistä niin paljon kuin rajasi on. Saat etuja vakuutusturvasta, joka kattaa myös tapaturmat. Jotkut titaaniluottokortit ovat myös yhteydessä useisiin kauppoihin ja brändeihin, minkä ansiosta saat näissä kaupoissa mojovia alennuksia ostoksistasi.

6. Yritys-/yritysluottokortit

Nämä luottokortit on suunniteltu yrityksille ja yrityksille, valtion ylläpitämille yrityksille ja kumppanuuksille, osakeyhtiöille ja pankeille. On hyödyllistä pitää kirjaa kaikista yrityksen kustannuksista, joko pienistä tai suurista. Jos olet yrityksen toimiston tai pienen aloittavan yrityksen omistaja, sinulla on oikeus saada yritysluottokortti. Yleensä yrityksen päällikkö piti korttia, mutta voit myös valita työntekijän luottokortit ja asettaa sen päälle rajan rajoittaaksesi työntekijäsi kuluja. Lainatun rahan takaisinmaksu useilta yritysluottokorteilta voidaan suorittaa yhdellä kertaa. Näillä korteilla saat myös etuja matkakuluista, majoituksesta ja edustuskuluista.

7. Palkinnot Luottokortit

Nämä luottokortit on tehty pitämällä mielessä shopaholic yksilön tarve. Sinulla on oltava kunnolliset luottotiedot saadaksesi tämäntyyppisen luottokortin. Jokaisesta palkkion luottokortilla tehdystä ostoksestasi saat palkintoja, ja nämä palkinnot ovat periaatteessa pisteitä, jotka antavat sinulle alennuksia tulevista ostoksistasi ennen kuukauden loppua. Voit käyttää näitä pisteitä myös korteissa lueteltujen tavaroiden ja palveluiden ostamiseen. Jotkut kortit tarjoavat myös taloudellisia etuja näillä luottokorteilla tehdyistä ostoksista, joita voit käyttää velkojen takaisinmaksuun. Lähes kaikissa rahoituslaitosten palkkio-luottokorteissa on joitain sidoksia ostoskeskuksiin, supermarketteihin ja tunnettujen merkkien vähittäismyyntipisteisiin. Näillä korteilla on hieman korkeampi korko verrattuna muihin luottokortteihin.

🔥 Empfohlen:  Tietotieteen tila Intiassa 2023

8. Cashback-luottokortit

Voit aistia näistä luottokorteista vain sen nimen. Ne on suunniteltu yksinomaan käteispalautukseen kaikista näillä korteilla tehdyistä ostoksista. Ne antavat sinulle cashbackia 5-25 % jokaisesta ostoksesta. Cashback-prosentit vaihtelevat korteittain. Yleensä ne tarjoavat käteispalautuksen polttoainemaksuista ja heikompia polttoainelisämaksuista. Näiden korttien vuosimaksuja voidaan muokata oston yhteydessä ansaitsemaasi cashbackiin. Näissä korteissa on luettelo paikoista, joissa saat ruokailuetuja. Ne tuovat myös käteispalautuksen laskujen maksuista, päivittäistavaroiden ostamisesta tai elokuvalippuista.

Suositus: Intian parhaat Cashback-luottokortit: tarkastelu ja yksityiskohtainen vertailu

9. Viihde Luottokortit

Näiden korttien nimi itsessään antaa sinulle käsityksen siitä, mistä näissä korteissa on kyse. Sen avulla voit saada palkintoja ja alennuksia viihdepalvelujen ja -tavaroiden ostamisesta. Nämä kortit hyödyttävät sinua, kun ostat elokuvalippuja, konserttilippuja tai tapahtumalippuja ympärilläsi. Niissä on myös tavanomaisten ostosten edut. Voit saada palkintoja elämäntapatuotteiden ostamisesta, klubijäsenyydestä, matkakuluista. Näillä korteilla ansaittuja palkintoja tai pisteitä voi käyttää elokuvalipun tai matkavarauksen ostamiseen (vain viihdepalvelut tai -tuotteet).

10. Lifestyle Luottokortit

Näitä luottokortteja pidetään premium-luottokorttien joukossa, mikä tuo sinulle kaikki elämäntapasegmenttien edut. Nämä kortit sopivat niille, joiden elämäntapa ja tulot muuttuvat ajoittain. Ne kattavat edut sellaisista segmenteistä kuin urheiluseurajäsenyydet, ylelliset ruokailuedut ja matkakulut. Nämä voivat antaa sinulle pääsyn ylellisiin elämäntapoihin ja moniin eksklusiivisina pidettyihin ylellisyyksiin ympäri maailmaa. Heillä on korkeammat palkkiot ostoksista ja matkakuluista.

11. Prepaid-luottokortit

Näitä kortteja voidaan pitää luotto- ja pankkikortin yhdistelmänä, koska ne toimivat kuten pankkikortti ja antavat sinulle luottokortin etuja. Voit tallettaa tietyn summan tilillesi prepaid-luottokortilla. Voit maksaa ostoksesi pyyhkäisemällä korttiasi, jolloin talletettu summa on luottorajasi. Laskusi maksetaan tallettamasi summalla. Se käyttäytyy kuin prepaid-matkapuhelimen lataus; sinun on talletettava rahaa tilillesi aina, kun luottorajasi laskee, jotta voit suorittaa maksuja. Nämä kortit tuovat palkintoja jokaisesta ostoksestasi. Nämä kortit sopivat parhaiten niille, joilla on alhainen luottoluokitus. Sen avulla tällaiset henkilöt voivat hyötyä kaikista luottokortin eduista.

12. Matkaluottokortit

Luottokortti, joka on suunniteltu erityisesti niille, jotka ovat intohimoisia matkustamiseen ja uskovat viettämään päivän aamun, iltapäivän ja illan eri paikoissa. Nämä kortit ovat yleensä matkatoimistojen ja lentoyhtiöiden yhteydessä. Se tuo etuja, kuten pääsyn lentokentän loungeen, palkintopisteitä, lentomaileja jne. Voit matkustaa ympäri maailmaa matkaluottokorteilla. Saat myös etuja hotellimajoituksesta, ruokailuetuista ja lomapaketeista.

Suositus: parhaat Forex-kortit Intiassa

13. Saldon siirto Luottokortit

Nämä luottokortit antavat sinulle vapauden siirtää luottojasi, mikä tarkoittaa, että jos sinulla on luottoa SBI-luottokortissa, voit siirtää sen uudelle luottokortille PNB-pankissa. Lähes kaikki pankit tarjoavat asiakkailleen mahdollisuuden siirtää jäljellä oleva luottokortti toiselle. Nämä luottokortit sopivat parhaiten niille, joilla on alhainen luottoluokitus. Se vähentää lainanottajan velkataakkaa ja auttaa myös parantamaan luottoluokitusta. Voit siirtää luoton toiselle kortille ja muuntaa saldon ajoitetuiksi helpoksi EMI:ksi suhteellisen alhaisella korolla.

14. Suojatut luottokortit

Nämä luottokortit myönnetään kortinhaltijalle sen jälkeen, kun hän tallettaa jonkin vakuuden tai minkä tahansa vakuuden. Nämä kortit sopivat niille, joilla on alhainen luottoluokitus. Sinun on avattava kiinteä talletus (FD), jonka jälkeen sinulle myönnetään luottokortti. FD katsotaan pankin vakuudeksi siltä varalta, että maksat korttisi laiminlyönnin. Näiden korttien luottoraja määräytyy prosenttiosuutena FD-summastasi. Näitä luottokortteja voidaan myös käsitellä saldonsiirtoluottokorteina, jotta luoton takaisinmaksu voidaan muuntaa helpoksi EMI-eräksi. Näiden korttien korkotaso on pienempi.

🔥 Empfohlen:  Parhaat treffisovellukset ystävänpäivän löytämiseen

15. Subprime-luottokortit

Nämä luottokortit on suunniteltu niille, jotka eivät täytä luottokorttien vaatimuksia markkinakoron mukaan. Tällaisten henkilöiden luottohistoria on erittäin huono. Sitä kutsutaan yleensä toisena mahdollisuutena sellaisille henkilöille. Tämä aloitettiin Yhdysvalloissa 90-luvulla kaikille, joilla on huono luottoluokitus, lainojen laiminlyönti tai konkurssi. Näiden luottojen korko on paljon korkeampi kuin muiden, ja myös luottoraja on suhteellisen alhainen. Kaikki Intian rahoituslaitokset eivät tarjoa subprime-luottokortteja.

Miksi luottokorttien käyttö kannattaa aloittaa?

Ne ovat turvallisin tapa maksaa laskusi, koska koko prosessikanava on validoitu. Kaikkien luottokorttimaksuja hyväksyvien on saatava luottokorttiyhtiön hyväksyntä ja heidän on talletettava tietty summa.

Joitakin tärkeitä vakuuksia, joita saat näillä korteilla, ovat:

  • Antaa ostajan suojan (voit soittaa luottokorttiyhtiöön milloin tahansa ja pyytää riita-asian nostamista).
  • Hanki suoja varkauksilta (korttisi joutuu toiseen käteen; sinun tarvitsee vain ilmoittaa yritykselle, niin olet suojattu).
  • Muut tarjoukset ja palkintopisteet ovat tervetulleita.
  • Se pitää kirjaa kaikista kuluistasi.

Ehdot, jotka sinun on tiedettävä ennen luottokortin hankkimista:

  • Laskutusjakso: Ajanjakso lauseen ja toisen välillä. Saat kaikki luotto- ja veloitussummat kirjoitettuna tiliotteeseen tietyltä ajanjaksolta, joka tunnistetaan laskutusjaksoksi.
  • Koroton aika: Pidetään ilmaisena luottojaksona, jolloin lainanottajan ei tarvitse maksaa korkoa.
  • Luoton käyttöaste: Se on kortillasi käyttämäsi summan suhde käytettävissä olevaan luottorajaan. Ihannetapauksessa tämä pitäisi pitää alle 30 prosentissa.
  • Rahoituskulut: Jos maksat kaikki luottokorttisi laskut ajoissa, sinun ei tarvitse maksaa korkoa koskaan. Jos laskuja ei makseta ajoissa, se voi osoittautua sinulle kalleimmaksi lainaksi, joten sinun on parempi käyttää sitä viisaasti
  • Vähimmäismaksu: Jos et voi jostain syystä maksaa erääntyvää kokonaissummaa, pankki antaa sinulle mahdollisuuden maksaa vähimmäissumma ja jatkaa korttisi käyttöä. Summa koostuu prosenttiosuudesta uudesta ostosta, lisäkuluista ja kauden EMI:stä.

Miten nämä kortit toimivat Intiassa?

Jos sinulla on luottokortti, sinun on oltava tietoinen luottokorttisi laskutuspäivistä ja siitä, miten nämä kortit toimivat. Sinun tulisi tietää, kuinka laskusi syntyy, kun maksat nämä laskut, mitä tapahtuu, kun maksat laskut, mutta et maksa niitä, miten korot lasketaan jne. Sinun tulisi myös tietää, mitä nämä kortit merkitsevät pankeille ja kauppiaille ja mitä hyötyä niistä on.

Kaikki pankit ja luottokorttia myöntävät rahoituslaitokset asettavat kortin käyttäjälle luottorajan, josta tulee korkein raja, johon he voivat kuluttaa tai lainata. Myös laskutuspäivämäärä on määritetty käyttäjälle, joka pysyy samana joka kuukausi, jolloin saat tiliotteen, jossa on kaikki tiedot kuluistasi. Käyttäjän tulee maksaa kaikki laskut liikkeeseenlaskijasi antamassa määräajassa, joka on yleensä 15-20 päivää seuraavasta laskutuskaudesta.

Mistä tahansa syystä käyttäjä ei pysty maksamaan laskua kokonaan, hän voi valita, maksaako laskun vähimmäissumma, joka on mainittu tiliotteessa. Tämän vähimmäissumman ajallaan maksamisen jälkeen käyttäjä voi jatkaa luottokorttinsa käyttöä, eikä sinulta peritä ylimääräisiä kuluja tai viivästysmaksua. Muista kuitenkin, että jäljellä oleva summa houkuttelee rahoituskuluja, joita kutsutaan myös korkoiksi. Ja tulevaisuudessa se voi aiheuttaa ongelmallisemman tilanteen tai maksaa sinulle kalliita, joten kannattaa aina maksaa kaikki luottokorttilaskusi ajoissa.

Nyt voit valita mieltymystesi ja kulujesi perusteella yhden kaikista tässä artikkelissa mainituista luottokorttityypeistä.

Table of Contents