Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Mitkä yritykset ovat perustoimialoilla?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mitkä yritykset ovat perustoimialoilla?

Perusteollisuussektori sisältää laajan kirjon yrityksiä, jotka harjoittavat välttämättömien raaka-aineiden ja hyödykkeiden tuotantoa ja jakelua. Nämä yritykset muodostavat eri toimialojen selkärangan ja tarjoavat taloudellisen toiminnan edellyttämät elementit. Tämä monipuolinen toimiala kattaa sekä suuria monikansallisia yrityksiä että pienempiä yrityksiä, jotka toimivat ympäri maailmaa. Tässä artikkelissa aiomme nähdä, mitä yritykset ovat perustoimialoilla, koska niillä on keskeinen rooli talouskasvun tukemisessa toimittamalla olennaisia ​​panoksia muille toimialoille globaaleissa toimitusketjuissa.

Mitkä yritykset ovat perustoimialoilla?

Perusteollisuudet ovat elpymässä. IT-alan kilpailun kiristyessä yhä useammat työnhakijat hakevat työllistymistä perustoimialoihin. Nämä alat tarjoavat erilaisia ​​työpaikkoja, mikä tarkoittaa, että jokaiselle löytyy jotakin. Opitaan lisää tästä alasta.

Mitä ovat perustoimialat?

Perustoimialat ovat aloja, jotka toimittaa raaka-aineita muille teollisuudenaloille valmistamaan tavaroitaan. Näillä toimialoilla on keskeinen rooli maan taloudessa.

Tähän alaan kuuluvat rauta- ja terästehtaat, metallurgia, kaivosteollisuus, öljy- ja kaasuyhtiöt jne. Tällainen ala on voimakkaasti riippuvainen kaikenlaisista luonnonvaroista. Maatalous, kivihiili, raakaöljy jne. ovat muutamia näiden teollisuudenalojen painopisteitä.

Nämä keskeiset toimialat työllistävät miljoonia ihmisiä, ja niihin on myös investoitu voimakkaasti. Perustoimialojen osuus on yli 300 indeksirahastotosakerahastot ja ETF:t.

Kun perusteollisuus hankkii ja toimittaa raaka-aineet, sivuteollisuuden olisi helpompi valmistaa tuotteitaan.

Mikä on perustoimialojen merkitys?

Perustoimialat ovat ensisijainen avain monille käyttämillemme ja luotettaville valmiille tuotteille. Kuvittele, että auton osissasi on huonolaatuista terästä; se voi olla merkittävä syy helppoon onnettomuuteen.

Perusteollisuudet varmistavat, että valmistavat yritykset saavat laadukkaat raaka-aineet laadukkaaseen tuotantoon. Nämä toimialat ovat myös vastuussa henkilöiden työllistämisestä erilaisiin töihin useissa maissa. Nämä työpaikat vaihtelevat kuljetuksista porausinsinööreihin, ympäristönsuojelijain ja esimiehiinjne.

Nämä ovat muutamia parhaiten palkattuja työpaikkoja perusteollisuuden alalla. Kaikki nämä tehtävät vaativat kovaa työtä ja asianmukaista koulutusta yksilöiltä ennen kentällä aloittamista. Koska perusteollisuudet eivät ole kuin tavalliset työpaikat, työntekijöiden on oltava erittäin keskittyneitä ja sekä fyysisesti että henkisesti terveitä.

Yritystyypit perustoimialoilla

Näiden perustoimialojen yritykset kuuluvat ensisijaisesti yhteen alaluokkaan. Esimerkiksi metsätaloutta ja hakkuuta harjoittava yritys keskittyy kyseiseen kategoriaan. Samoin maatalouden raaka-aineisiin keskittynyt perusteollisuusyritys on maataloudessa toimiva yritys.

Tällaisia ​​yrityksiä on monia perusteollisuussektorilla. He ylläpitävät liiketoimintaa eri aloilla; joten tässä on perustoimialojen yritysten tyypit:

  • Maatalous
  • Kaivostoiminta ja metallin louhinta
  • Öljyn ja kaasun talteenotto
  • Kemian perustuotanto
  • Paperi- ja selluyhtiöt
  • Erikoiskemian yritykset
  • Metsätalous ja hakkuut
  • Terästeollisuus
  • Apuohjelmien valmistus

Mitkä yritykset ovat perustoimialalla?

Mietitkö vielä, mitä yritykset ovat perustoimialoilla? Alakategoriatyypistä riippuen alalla on yleensä tunnettuja yrityksiä eri maissa. Tässä on muutamia perustoimialoilla toimivia yrityksiä luokittain:

🔥 Empfohlen:  Sisäisen linkityksen parhaat käytännöt (SEO-rakenne ja strategiat)

1. Maatalous

Maailman väestön kasvaessa joka tunti, myös elintarvikkeiden ja maataloustarvikkeiden tarve kasvaa. Maatalousyritykset työskentelevät täyttääkseen nämä vaatimukset päivittäin laajentamalla ja kasvattamalla toimitusketjuaan.

Yksi tällainen yritys tällä alalla on Cargill. Vuonna 1915 perustettu yritys on nykyään suurin rehuaineiden ja pakastettujen elintarvikkeiden toimittaja.

Kehittyneen teknologian käyttö apuna älykästä viljelyä, yritys on nyt yksi tunnetuimmista nimistä maatalouden perustoimialoilla. Tehokkuuden ja älykkään viljelyn lisääntyessä Cargill on yksi niistä yrityksistä, jotka keskittyvät auttamaan maailmaa menestymään tänään.

2. Kaivostoiminta ja metallin louhinta

Kaivosala on luultavasti yksi suurimmista perusteollisuudesta puhuttaessa. Jos puhut 40 suurimmasta kaivosyhtiöstä, tarkoitat noin 1000 miljardin dollarin tuloja.

Globaalisti jokaisella maalla on omat tarpeensa mineraaleille, kuten raudalle ja kuparille. Kaivosyhtiöt ottavat kunnian tämän tarpeen täyttämisestä ja toimittavat laadukkaita raaka-aineita, jotka päätyvät koteihin ja autoihin.

Newmont Mining Corporation on yksi Amerikan suurimmista kaivosyhtiöistä. He tutkivat ja tuottavat mineraaleja muille teollisuudenaloille. Tämä yritys aloitti toimintansa vuonna 1967, kun viisi entistä kaivosyritystä sulautuivat.

Tällä hetkellä on olemassa erilaisia ​​louhintamenetelmiä eri mineraalien merenpohjan louhintaan, pintalouhintaan, kaivon toimintaan jne.; yhtiöllä on 21 kaivosta kehitteillä eri asemilla Amerikassa.

3. Öljyn ja kaasun talteenotto

Polttoaineen tarve kasvaa maailmanlaajuisesti joka vuosi. Vaikka resurssien odotetaan ehtyvän, tarve kasvaa edelleen. Ja niin globaalit öljy-yhtiöt uutta öljyä edistyksellisillä tekniikoilla ja ovat myös mukana raakaöljyn tuotannossa ja hiilivetynesteiden talteenotossa.

Chevron Corporation on yksi USA:n suurimmista ja tunnetuimmista nimistä öljyntuotannon alalla. Yhtiön ensisijaisena tavoitteena on vastata nykyisen sukupolven liikenteeseen liittyviin polttoainetarpeisiin. He yrittävät myös hyödyntää uusiutuvia energialähteitä.

Maailmanlaajuinen riippuvuus luonnonpolttoaineista tekee öljyn ja kaasun perusteollisuudesta yhden johtavista teollisuudenaloista. Samaan aikaan tämän kaltaiset yritykset työllistävät tuhansia ja miljoonia ihmisiä eri puolilla maailmaa, mikä tekee siitä välttämättömän osan globaalia taloutta.

4. Kemian perustuotanto

Kemianteollisuus on nopeasti kasvava ala nykymaailmassa. Mikä tekee peruskemianteollisuudesta eron kemikaaleja tuottavista yrityksistä?

Nämä yritykset erottavat ja kehittävät peruskemikaaleja, joita muut yritykset voivat käyttää kehittyneiden tuotteiden valmistukseen. Nämä yritykset kehittävät ja uuttaa epäorgaanisia ja orgaanisia raakakemiallisia yhdisteitä.

Yksi maailman johtavista kemianteollisuuden yrityksistä on Dow Chemical Company. Tämä yritys valmistaa peruspolymeerejä, monomeerejä, tiivisteitä, liimoja ja plastomeereja. Dow Chemicalsilla on kattavuus lähes 160 maassa ja laaja globaali työvoima, ja se on yksi nopeimmin kasvavista perusteollisuudesta tällä alalla. Nyt kun tiedät, mitkä yritykset ovat perustoimialoilla, anna meidän ymmärtää joitain muita tämän alan näkökohtia.

🔥 Empfohlen:  Avainsanan täytteen määritelmä & Merkitys

Lue myös: 21 parhaiten palkattua työpaikkaa perustoimialoilla

Maksavatko perusteollisuudet hyvin?

Perustoimialan työhön saaminen voi olla sekä haastavaa että tyydyttävää. Nämä yritykset pitävät sinut varpaillasi ja kouluttavat sinua tiukasti asioihin, joita saatat joutua kohtaamaan työssäsi.

Usein työpaikka perusteollisuudessa tarkoittaa, että saatat olla lähetetty syrjäiseen paikkaan tai kaukana kotoa. Yritykset varmistavat, että palkka ja kannustimet ovat tuottoisia tarpeeksi työntekijöilleen. Perustoimialoilla on lukuisia parhaiten palkattuja työpaikkoja, voit valita minkä tahansa osaamisesi ja taitosi mukaan.

Joten vastaus on ehdoton kyllä. Perusteollisuudet maksavat työntekijöilleen poikkeuksellisen hyvin. Alla on muutamia parhaiten palkattuja töitä näillä perustoimialoilla.

Parhaat palkalliset työpaikat perustoimialoilla

Palkka voi vaihdella hieman useiden yritysten jokaisella perustoimialoilla. Se riippuu myös maista, joissa nämä yritykset toimivat. Yleensä nämä ovat perustoimialojen parhaiten palkattuja työpaikkoja:

1. Öljygeologi

Öljygeologit ovat keskeisiä öljyn ja kaasun perusteollisuuden toiminnassa. Nämä työntekijät ovat työnsä vuoksi tällä alalla parhaiten palkattuja.

Nämä ihmiset ovat vastuussa maan pinnan tutkimisesta ja havaitsemisesta sekä öljyesiintymien paikan määrittämisestä. He käyttävät teknisiä laitteita, joita kutsutaan indikaattoreiksi näiden paikkojen määrittämiseen.

Yritys voi aloittaa louhinnan vasta, kun nämä geologit ovat varmoja paikoista, joissa kairaus on tehtävä. Keskimäärin öljygeologi voi ansaita noin 100 000 dollaria vuosittain.

2. Porausinsinööri

Porausinsinöörejä pidetään lähes yhtä tärkeinä kuin öljygeologeja. He ovat myös perusteollisuussektorin parhaiten palkattua työtä.

Öljygeologit paikantavat öljynottopaikat, kun taas porausinsinöörit suunnittelevat, valvovat ja toteuttavat koko prosessin. Se on erittäin haastava ja pitkä tehtävä, joka kestää kuukausia. Porausinsinöörin vuositulot 102 000 dollaria Yhdysvalloissa.

3. Metallurgi

Mitä on kaivosteollisuus ilman metallurgeja? Nämä ihmiset ovat myös kaivosteollisuuden tärkeimpiä henkilöitä. Metallinsa tuntevan henkilön kanssa kaivosteollisuus voi toimia sujuvasti.

Metallurgien on säännöllisesti vierailtava jalostuskohteissa ja tutkittava louhittavia mineraaleja ja malmeja. Tämä työ vaatii asiantuntijatason osaamista ja on alalla erittäin arvostettu. Vuosittain metallurgi tekee ympäriinsä 85 000 dollaria. Kun ihmiset kysyvät, mitkä yritykset ovat perustoimialoilla, tämä on yksi niistä.

4. Synteettinen kemisti

Kemikaaleja tarvitaan lähes jokaisella valmistusteollisuudella. Jotkut yhdisteet ovat samanlaisia ​​ja välttämättömiä monissa tuotteissa maatalousalalta terveydenhuoltoon ja kotitaloustuotteisiin.

Synteettinen kemisti kehittää arvokkaita yhdisteitä, joita voidaan käyttää useilla aloilla. Synteettisenä kemistinä sinulla on mahdollisuus ansaita 80 000 dollaria vuosittain.

5. Terveys- ja turvallisuusvastaava

Eri toimialoilla on riskejä loukkaantua tai altistua jollekin haitalliselle työskentelyn aikana. Varsinkin perusteollisuudessa kaivostoiminnan, louhinnan ja siihen liittyvän fyysisen rasituksen riskit voivat olla ylivoimaisia.

🔥 Empfohlen:  Miksi ajankohtaiset auktoriteetit ovat tärkeitä SEO:ssa? (6 parasta etua)

Sellaisenaan työterveys- ja turvallisuuspäälliköt ovat itsestäänselvyys kaikilla toimialoilla. Nämä virkailijat ovat paikalla arvioimaan, tarkistamaan, parantamaan ja hoitamaan työntekijöitä työssä. Vaikka se voi yleensä olla rento ilmapiiri, hätätilanteissa näiden upseerien on hallittava ja hoidettava ihmisiä kaaoksessa.

Perustoimialojen työsuojelupäällikkö ansaitsee keskimäärin noin 77 000 dollaria vuosittain.

6. Kuljetustyöntekijä

Jokaisen toimialan on täytettävä kuljetustarpeensa. Perusteollisuudessa raaka-aineet on kuljetettava jatkokäsittelyä tai puhdistusta varten.

Kuljetustyöntekijät huolehtivat tästä. Tähän työhön osallistuvat kuorma-autonkuljettajat sekä kunnossapitoa ja tavaraa valvovat henkilöt.

Liikenne on yksi minkä tahansa teollisuuden kriittisimmistä osista; kuljetustyöntekijät ovat melko lähellä välttämättömiä työntekijöitä ja heille maksetaan hyvin. Yhdysvalloissa perusteollisuuden kuljetustyöntekijä pärjää keskimäärin noin 65 000 dollaria vuosittain.

Lue myös: Onko perusteollisuus hyvä urapolku? Vastattu

7. Agronomi

Agronomeja tarvitaan maatalouden perustoimialan yrityksissä. Koska agronomeilla on alalla, joka vaatii tekemisiä eri elämänaloilla olevien ihmisten kanssa, he tarvitsevat myös perusjohtamistaidot työssään.

Heidän työprofiiliinsa kuuluu pääasiassa yhteistyötä viljelijöiden kanssa tiettyjen viljelykasvien ja kasvien laajamittaista tuotantoa varten. Agronomi tekee noin 60 000 dollaria vuosittain tällä alalla.

Nämä olivat perustoimialojen parhaiten palkattuja työpaikkoja, ja toivottavasti ymmärrät nyt mitkä yritykset ovat perustoimialoilla. Vaikka monet teollisuudenalat valmistavat ja toimittavat valmiita tuotteita sinulle, ala, joka tuo raaka-aineita samaan, jää huomaamatta.

Perusteollisuudet ovat kaikkien muiden valmistavan teollisuuden ja maailmantalouden selkäranka. Näiden teollisuudenalojen on tuotava laadukkaita raaka-aineita louhimalla, louhimalla ja puhdistamalla, jotta valmistusteollisuuden tuotteet pääsevät meille. Öljyn ja kaasun etsintäsektori on yksi tärkeimmistä perustoimialoista.

Yritykset, kuten DuPont, Chevron, BHP, Dow Chemicals jne., ovat muutamia tärkeimpiä perusteollisuuden yrityksiä. Nämä perusteollisuudet työllistävät keskimäärin lähes miljoonia ihmisiä ympäri maailmaa. Jokaisessa maassa perusteollisuus työllistää parhaat kaikissa tehtävissä, erityisesti korkeammissa viroissa, kuten porausinsinöörit ja geologit.

Yhteenvetona voidaan todeta, että perusteollisuusala kattaa laajan kirjon yrityksiä eri sektoreilta, jotka edistävät globaalin talouden perustaa. Näillä yrityksillä on keskeinen rooli tärkeiden raaka-aineiden toimittamisessa, tavaroiden valmistuksessa ja infrastruktuurin tukemisessa, ja ne toimivat siten useiden teollisuudenalojen selkärankana maailmanlaajuisesti.

Table of Contents