Seuraava artikkeli auttaa sinua: Monk Skin Tone Scale tekee internetistä kattavamman
Google on ottanut käyttöön Monk Skin Tone (MST) -asteikon käytettäväksi kaikissa ohjelmistoissaan ja tuotteissaan varmistaakseen, että kaikenlaiset ihonsävyt esitetään ja esitetään tarkasti Internetissä. MST-asteikko on Harvardin professorin ja sosiologin tohtori Ellis Monkin työ, ja se on 10 pisteen asteikko, joka auttaa koneita ymmärtämään paremmin ja siten monipuolisempia ihonvärejä. Se on huomattava askel eteenpäin nykyään verkossa yleisesti käytetystä kuuden pisteen asteikosta.
Monk Skin Tone Scale | Googlen vastuullisen tekoälyn ja ihmiskeskeisen teknologian tutkimuskeskus
10 pisteen asteikko on validoitu Google Researchin käynnistämässä yhdysvaltalaisessa tutkimuksessa, jossa kysyttiin ihmisiltä useista eri yhteisöistä, kokivatko he heidän ihonsävynsä näkyvän siinä. Miksi vain 10 pistettä eikä 100 tai 1000? Tohtori Ellis selittää:
“Valitset vain niin monta sävyä käytettäväksi asteikolla kognitiivisten latenssiongelmien vuoksi. Jos sinulla on liian monta pistettä sisältävä asteikko, se on epäkäytännöllistä ihmisille ja tekoälyn näkökulmasta, lisäksi siitä tulee ongelma, kun asteikko on liian suuri.”
MST-asteikko 10 pisteellä on tarpeeksi vaihtelevaa, jotta se heijastaa enemmän ihmisiä kuin nykyinen malli, mutta se ei kuitenkaan lisää monimutkaisuutta, mikä mahdollistaa tietokoneiden ja ohjelmistojen mukautuvan siihen nopeasti. Tämä ei kuitenkaan ole sen täysin lopullinen tila. Google sanoo, että mittakaava ja sitä tukeva tekoäly ovat työn alla, ja sitä pidetään ensimmäisenä askeleena oikeaan suuntaan. MST Scale on avoimen lähdekoodin, ja alan kumppanuuksien kautta sitä käytetään kuvien ja sisällön parantamiseen verkossa osana pyrkimystä tehdä Internetistä kattavampi.
Missä näemme MST Scalen toiminnassa? Google mainitsee erityisesti Google-kuvahaun, johon lisätään mahdollisuus tarkentaa tuloksia sisällyttämällä ihon sävy. MST-asteikko auttaa sitten tarjoamaan sinulle paremmin sopivia tuloksia. MST Scale tulee myös Google Kuviin useiden siihen lisättyjen uusien Real Tone -suodattimien kautta, jotka on suunniteltu asteikkoa käyttämällä ottamaan paremmin ihon sävyjä. Nämä tulevat iOS:n ja Androidin Google Photos -sovellukseen lähiviikkoina.
MST Scale jatkaa Googlen vuonna 2021 aloittamaa työtä nimellä Real Tone, jossa Pixel 6:n ja Pixel 6 Pron kamerat käyttivät tekoälyä ja muita työkaluja eri ihosävyjen parantamiseen. Real Tone -työkalu sisältyi myös Google Kuvien Auto Enhance -ominaisuuteen.
Katso täältä 10-pisteinen MST Scale, jossa Google on jopa tehnyt asteikon saataville HEX-koodeilla, ja sävyt on helppo kopioida ja liittää omaan käyttöön. MST Scalen käyttö on osa yrityksen Google I/O 2022 -ilmoituksia.