Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Myyntianalyysi 101 [+ How to Run Your Own Sales Data Analysis!]

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Myyntianalyysi 101 [+ How to Run Your Own Sales Data Analysis!]

Jos olet minun kaltaiseni, luultavasti väristät “myyntianalytiikan” mainitsemista. Lajitteletko tonnia numeroita? Ei kiitos, ohitan. Vaikka myyntianalytiikka saattaa tuntua pelottavalta ja monimutkaiselta, olemme täällä hillitäksemme pelkosi ja vahvistamassa, ettei se ole niin pelottavaa kuin miltä se kuulostaa.

Myyntitietojen analysointi on tärkeä osa yrityksen johtamista, koska se tarjoaa arvokkaita näkemyksiä, kuten myynti- ja toimialatrendejä, joiden avulla voit parantaa yrityksesi myyntiä ja lisätä tiimisi tuottavuutta.

Lue eteenpäin oppiaksesi mitä myyntianalytiikka on ja kuinka voit suorittaa oman myyntianalyysisi helposti.

Tiesitkö, että WebFX on Google Premier Partner? Se on totta! Tämä kumppanuus tarkoittaa, että meillä on sisäpiiri parhaista Googlen työkaluista, kuten heidän myynnin analytiikkaohjelmistonsa Looker! Lue lisää siitä, kuinka voit tehdä yhteistyötä WebFX:n kanssa ja hyödyntää Lookeria seuraavaa myyntidatan analysointia varten soittamalla meille numeroon 800-280-1062 tai ota meihin yhteyttä verkossa jo tänään.

Mittaa mittareita, jotka vaikuttavat sinun lopputulos.

Oletko kiinnostunut yksilöllisistä liiketoimintatarpeistasi mukautetuista raportoinnista? MarketingCloudFX:n tarjoama WebFX luo mukautettuja raportteja yrityksellesi tärkeimpien mittareiden perusteella.

 • Johtoja
 • Tapahtumat
 • Puhelut
 • Tulot

Lisätietoja

Mitä on myyntianalytiikka?

Myyntianalytiikka tarkoittaa prosessia, jossa kerätään arvokasta tietoa myyntitiedoista ja muista keskeisistä suoritusindikaattoreista (KPI), joiden avulla voidaan ennustaa tulevaa myyntiä, määrittää, miksi tiettyjä myyntitrendejä esiintyy, ja suositella toimintasuunnitelmia myynnin lisäämiseksi.

Myyntianalytiikan tavoitteena on yksinkertaistaa ja ymmärtää yrityksesi keräämiä lukemattomia myyntidatapisteitä. Näiden tietojen avulla voit saada paremman käsityksen yrityksesi ja tiimisi suorituksista ja tunnistaa mahdollisuuksia parantaa myyntiäsi.

9 erilaista myyntianalyysiä

Myynnin analysointimenetelmiä on yhdeksän päätyyppiä, joista jokainen on suunnattu erilaisten oivallusten paljastamiseen myyntitiedoistasi:

 1. Myyntitrendianalyysi: Tämä myyntianalyysimenetelmä auttaa löytämään malleja myyntitiedoista tietyltä ajanjaksolta.
 2. Myynnin tehokkuusanalyysi: Tällä menetelmällä voit mitata myyntistrategiasi tehokkuutta ja sitä, kuinka hyvin myyntitiimisi pärjää.
 3. Ennakoiva myyntianalyysi: Tämä analyysimenetelmä voi auttaa sinua ennustamaan tulevaa myyntiä nykyisen ja aiemman myyntisi perusteella. Sen avulla voit myös tunnistaa mahdollisia myyntimahdollisuuksia ja riskejä.
 4. Myyntiputkianalyysi: Tämän menetelmän avulla saat paremman käsityksen siitä, miten, miksi ja milloin potentiaaliset asiakkaat tulevat myyntisuppiloosi.
 5. Tuotemyyntianalyysi: Tämä menetelmä sopii täydellisesti myymälä- ja verkkokauppayrityksille, ja se tarkastelee tuotteidesi myynnin tehokkuutta, kuten mitkä tuotteet ovat eniten myytyjä ja mitkä heikompia.
 6. Myynnin tehokkuusanalyysi: Tämä myyntianalytiikkamenetelmä tarkastelee myyntitiimisi suorituskykyä ja auttaa tunnistamaan myyntimahdollisuuksia ja tapoja parantaa tuottavuutta.
 7. Diagnostinen analyysi: Diagnostisen analyysin avulla saat tietoa myyntitoimintojesi eri puolista. Näin voit tunnistaa tiimiäsi haittaavat sisäiset elementit ja löytää tapoja parantaa niitä.
 8. Preskriptiivinen analyysi: Kuten ennakoiva analyysi, tämä menetelmä sisältää nykyisten trendien huomioimisen eri skenaarioiden käsittelyn määrittämiseksi.
 9. Markkinointitutkimus: Yritysten tulee aina varata aikaa markkinatutkimukseen. Asiakkaiden tunteminen ottamalla yhteyttä heihin ja analysoimalla kilpailijoitasi voi auttaa sinua kehittämään tehokkaampia markkinointi- ja myyntistrategioita.
🔥 Empfohlen:  30 uraneuvontaa nuorille ammattilaisille

Kuinka suorittaa oma myyntitietoanalyysisi neljässä helpossa vaiheessa

 1. Piirrä tavoitteesi
 2. Tunnista myyntitiedot, jotka haluat analysoida
 3. Valitse myyntidatan analysointityökalu, jonka avulla voit käyttää ja analysoida tietojasi
 4. Tulkitse havainnot ja tee tarvittavat muutokset

1. Piirrä tavoitteesi

Jokainen analyysi tarvitsee tavoitteen. Ensimmäinen askel myyntidata-analyysin suorittamisessa on hahmotella tavoitteesi tai mitä tietoja haluat poimia analyysistä.

Haluat varmistaa, että valitset tavoitteen, joka on selkeästi määritelty ja mitattavissa. Oletetaan esimerkiksi, että olet verkkokauppa. Ehkä tavoitteenasi on selvittää, mikä tuotteistasi oli suosituin jouluostoskauden aikana.

2. Tunnista analysoitavat myyntitiedot

Ennen kuin voit aloittaa analyysin, sinun on valittava, mitä tietoja aiot analysoida. Edellisessä vaiheessa määrittämäsi tavoitteet määräävät käyttämäsi tiedot.

Palataksesi verkkokauppaesimerkkiimme, jos haluat tietää, mitkä tuotteistasi olivat suosituimpia lomien aikana, voit hakea tuotteidesi myyntitiedot marras- ja joulukuulta. Jatkossa voit myös hakea asiakkaiden käyttäytymistietoja verkkosivustoltasi nähdäksesi, mitä tuotteita asiakkaat katselivat eniten.

3. Valitse myyntitietojen analysointityökalu, jota haluat käyttää ja analysoida tietosi

Nyt tulee hauskin osa – tietojen analysointi. Myyntianalytiikkaohjelmistoja on paljon, mutta suosikkimme on Googlen Looker Sales Analytics.

Googlen Looker tarjoaa käyttökelpoisia tietoja, joiden avulla voit priorisoida myyntimahdollisuudet ja saada luotettavat myyntiennusteet reaaliaikaisten tietojen perusteella. Se integroituu myös mahdollisesti jo käyttämiesi työkalujen kanssa, kuten Salesforce.

4. Tulkitse havainnot ja tee tarvittavat muutokset

Mitä myyntidata-analyysisi paljasti sinulle?

Käy läpi havaintosi ja tulkitse havaitsemasi trendit tai poikkeavuudet. Puhaltiko jokin tuotteistasi kaikki muut vedestä? Jos näin on, sinun kannattaa harkita varastosi muokkaamista seuraavaa lomakautta varten kysynnän tasalla.

Käytä data-analyysisi tuloksia yrityksesi päätösten tekemiseen ja lisää tuloja yrityksellesi.

Miksi myyntianalyysillä on merkitystä?

Myyntitietojen yksinkertaistaminen ja järjestäminen myyntianalytiikan avulla antaa sinulle mahdollisuuden ymmärtää paremmin liiketoimintaasi ja sen suorituskykyä sekä ulkoisesti että sisäisesti. Alla on kolme tärkeintä syytä, miksi myyntianalytiikalla on merkitystä.

🔥 Empfohlen:  Haastattelu: Data Science Behind Brandwatch's New Sentiment Analysis

Analytics parantaa myyntisi suorituskykyä

Mitä järkeä on analysoida myyntitietojasi, jos et aio toimia havaintosi perusteella?

Myyntianalytiikan avulla voit parantaa yleistä myyntisuorituskykyäsi osoittamalla aikaa ja resursseja ponnisteluihin, joiden on todistettu tuottavan tuloksia. Tietojen avulla voit myös tunnistaa myyntikanavasi heikkoja kohtia ja parantaa niitä.

Analytics parantaa myyntitiimisi suorituskykyä

Myyntitiimilläsi on paljon pöydällä – myyntianalytiikan avulla saat käsityksen siitä, mikä toimii ja mikä toimii yrityksellesi, ja he voivat priorisoida tärkeimmät liidit.

Yksinkertaistettu data tarkoittaa myös sitä, että voit asettaa selkeämpiä myyntitavoitteita, jotka tuntuvat paremmin saavutettavissa olevilta. Niin merkityksettömältä kuin tämä ajatus kuulostaakin, selkeät tavoitteet voivat lisätä myyntitiimisi tuottavuutta.

Analytics auttaa luomaan tehokkaita markkinointikampanjoita

Myyntianalyyttisten menetelmien, kuten tuotemyynnin ja markkinatutkimuksen, avulla voit kehittää tehokkaita markkinointikampanjoita, jotka hyödyntävät tiimisi tutkimuksen aikana havaitsemia mahdollisuuksia.

Myyntianalyysien tekeminen varmistaa, että räätälöit mainontasi tuotteisiin ja palveluihin, joilla on kysyntää, ja mainostat niitä kanavissa, jotka houkuttelevat kohdeyleisösi eniten.

Seuraa myyntianalytiikkaasi kuin ammattilainen WebFX:n avulla

WebFX on ylpeä Google Premier Partner. Kun teet yhteistyötä WebFX:n kanssa, pääset käyttämään Googlen markkinointityökaluja, kuten Looker Sales Analyticsia, ja markkinointiosaamiseemme. Yhdessä voimme auttaa sinua kehittämään markkinointikampanjan, joka saa lisää liidejä ja ansaitsee enemmän myyntiä yrityksellesi.

Tiedätkö mikä on vielä parempaa kuin yhteistyö WebFX:n kanssa? Yhteistyö WebFX Nutshellin kanssa. Pähkinänkuoren all-in-one-asiakashallintaohjelmisto (CRM) voi auttaa sinua järjestämään asiakas- ja myyntitietojasi, joten myyntianalyysi on helppoa.

Oletko valmis aloittamaan? Soita WebFX:lle 800-280-1062 tai ota meihin yhteyttä verkossa jo tänään ja siirry Pähkinänkuoreen, jossa voit aloittaa ilmaisen intuitiivisen CRM-kokeilun jo tänään!

Table of Contents