Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Näin hoidat talouttasi tilikaudella 2023-24

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Näin hoidat talouttasi tilikaudella 2023-24

Taloussuunnittelu tilikauden alussa on ratkaiseva askel, joka voi viedä sinut pitkälle taloutesi hallinnassa koko tilikauden ajan. Sinulla voi olla selkeä käsitys taloudellisesta tilanteestasi ja sen perusteella pystyt priorisoimaan ja saavuttamaan tavoitteesi sekä ylläpitämään vakautta vaikeinakin aikoina. Selvitetään tärkeimmät tekijät, jotka voivat auttaa sinua hallitsemaan talouttasi paremmin tilikaudella 2023-24.

  • Tunne luottokelpoisuutesi ja säilytä hyvä luottotietosi

On myös suositeltavaa tarkistaa luottotietosi ja luottotietosi säännöllisesti ja yrittää ylläpitää tervettä luottotietoa. Useimmat luottotoimistot veloittavat sinulta maksun, jos aiot saada luottopisteet säännöllisesti. Voit tarkistaa luottopisteesi kuukausittain rahoituksen keräämisalustoilla, kuten Paisabazaarissa, ja pysyä ajan tasalla luottopisteidesi poikkeamista.

Luottokorttilaskujen ja EMI-laskujen maksaminen on yksi tärkeimmistä asioista, joka voi auttaa sinua saamaan hyvän luottokelpoisuuden, vähentämään yleistä velkataakkaasi ja saamaan lisää luottoa helposti tarvittaessa. Myös luottotietosi säännöllisin väliajoin tarkistaminen voi auttaa sinua löytämään erot maksuissa tai raportoinnissa ja ryhtymään korjaaviin toimenpiteisiin ajoissa.

  • Valvo kuluja ja hanki budjetti

Jotta voit käyttää varojasi tehokkaasti, yritä analysoida, missä olet tulojen ja menojen suhteen. Tunne välttämättömät ja ei-välttämättömät kulut, yritä eliminoida ei-välttämättömät kulut ja laatia budjetti. Yritä myös maksaa ensin velkasi, erityisesti korkeakorkoiset velat, vähentääksesi kokonaisvelkataakkaasi. Tämä voi puolestaan ​​auttaa sinua säästämään enemmän ja sijoittamaan saman varallisuutta kasvattaviin sijoitusmahdollisuuksiin. Kun laadit budjettia, muista ottaa inflaatio huomioon ja varata varoja satunnaisia ​​ja hätätilanteita varten.

  • Suunnittele investoinnit ja aloita varhaisessa iässä

Kun olet päättänyt budjetista, suunnittele sijoituksesi riskinhaluasi ja investointikykysi mukaan. Lisäksi aloita sijoittaminen varhaisessa iässä saadaksesi maksimaaliset hyödyt yhdistämisestä. Kokeile ja sisällytä sekä henki- että sairausvakuutus rahoitussuunnitelmaasi, koska se johtaa varallisuuden luomiseen ja tarjoaa suojaa. Se auttaa myös välttämään säästöjesi kolhua odottamattomien tapahtumien varalta.

🔥 Empfohlen:  Näin voin parantaa sijoitustani käyttämällä Nofollow-linkkejä

Muista tarkistaa ja seurata sijoituksiasi säännöllisesti ja vähentää tai lisätä investointeja niiden suorituskyvyn mukaan. Varmista, että otat huomioon inflaation sijoituksia tehdessäsi ja valitse ne, jotka auttavat rahastojesi kasvamaan inflaatiota nopeammin, jotta voit saavuttaa taloudelliset tavoitteesi. Kokeile ja investoi instrumentteihin, jotka auttavat myös rakentamaan korpuksen eläkkeelle siirtymistä varten ja luomaan taloudellisesti turvallisen tulevaisuuden.

Verojen fiksu suunnittelu varhain tilikauden aikana auttaa välttämään hätiköityjä päätöksiä ja tarpeettomia verovähennyksiä. Esimerkiksi tilikaudelta 2023-24 henkilöt, joiden tulot eivät ylitä Rs. 7 lakhin ei tarvitse maksaa tuloveroa, jos he valitsevat uuden verojärjestelmän. Mikäli tulot kuitenkin ylittävät verotettavan rajan, on suositeltavaa suunnitella ja tehdä sijoituksia ottaen huomioon eri sijoitusinstrumenttien alennukset ja vapautukset.

Jos sinulla on esimerkiksi alle 11-vuotias tytär, voit avata hänelle SukanyaSamriddhiYojana-tilin, joka ei ainoastaan ​​auta sinua säästämään veroja, vaan tarjoaa myös suuremman tuoton kuin useimmat muut pienet säästöohjelmat tai ehkä sijoittaa NPS:ään, joka tarjoaa lisä vähennys Rs. 50 000 pykälän 80CCD (1B) mukaisesti Rs:n yli. 1,5 lakhin vähennys saatavilla pykälän 80C mukaisesti.

Lisäksi voit hajauttaa nämä sijoitukset, koska sinulla on kokonainen vuosi aikaa sijoittaa summa. Sinun tulee myös muistaa pitää mielessä nykyinen taloudellinen tilanne, pitkän ja lyhyen tähtäimen elämäntavoitteesi, luottosalkkusi ja vallitsevat makrotalouden olosuhteet, kun aloitat tilikauden verosuunnittelun.

Vaikka yllä mainitut kohdat saattavat näyttää henkilökohtaisen talouden perusteilta, mutta jos noudatamme näitä ohjeita, voimme paitsi hoitaa luottomme kunnolla, myös saada merkittäviä säästöjä vuoden 2023-24 loppuun mennessä.