Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Naiset hakukoneoptimoinnissa jakavat vinkkejä palkkaeron kaventamiseksi

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Naiset hakukoneoptimoinnissa jakavat vinkkejä palkkaeron kaventamiseksi

Palaamme tänä naistenpäivänä lisäämällä SEO-alan naisilta lisää vinkkejä ja neuvoja oman arvosi tuntemiseen – ja sen hallitsemiseen.

Tämä teos julkaistiin alun perin vuonna 2021. Nyt kun on jälleen vuosi globaalissa pandemiassa ja maailmanlaajuisesti jatkuvien sosioekonomisten levottomuuksien keskellä, asiantuntijoillamme on enemmän jaettavaa.

Eikä heidän näkemyksensä ole koskaan olleet tärkeämpiä.

COVID on pahentanut maailmanlaajuista eriarvoisuutta kautta linjan ja Amerikassa tämä on johtanut palkkaeron syvenemiseen. varsinkin mustalleintiaani- ja latinalaisnaiset.

SEO kehittyy jatkuvasti tietojen, kuluttajien käyttäytymisen ja algoritmien trendien mukaan.

Mutta kun on kyse naisten kohtelusta tasa-arvoisina, ala on paljon vähemmän kehittynyt.

SEO on edelleen miesten hallitsema ala, jossa miehiä on enemmän kuin naisia ​​2-1, mukaan vuonna 2020 tehty tutkimus.

Kyselyssä selvisi, että:

 • Naiset ovat paljon harvemmin teknisiä SEO-ammattilaisia.
 • Naiset ovat kaksi kertaa todennäköisemmin freelance-työntekijöitä (katso: epävakaa työsuhde) kuin miespuoliset kollegansa.
 • Miehet veloittaa todennäköisemmin kuukausittain; naiset saavat todennäköisemmin tunti- tai projektikohtaista palkkaa.
 • Miesten kiinnikkeet ovat 28,6 % korkeammat kuin naisten.
 • Miesten projektiprosentit olivat keskimäärin 66,7 % korkeammat kuin naisten.
 • Miesten mediaanituntipalkat olivat 16,8 % korkeammat kuin naisten.

Ja vaikka tämän tutkimuksen eri näkökohtien otoskoot olivat pieniä, on myös syytä huomata, että tutkimuksessa ei otettu huomioon yhdistettyjen sukupuolten ja rodullisten ennakkoluulojen vaikutusta mustiin, alkuperäiskansoihin ja muihin värikkäisiin naisiin hakukoneoptimoijassa (mitä tutkimus). koordinaattori tunnustaa ja pahoittelee).

Jos tämä olisi otettu huomioon, näkisimme todennäköisesti vieläkin äärimmäisempiä eroja näiden naisten palkassa ja mahdollisuuksissa.

Tästä huolimatta monet naiset houkuttelevat edelleen uraa ja yrittäjyyttä SEO- ja digitaalimarkkinoinnin parissa.

Maailmamme on hauska, haastava ja jatkuvasti muuttuva.

Ja kun yhä useammat naiset osallistuvat alaan ja kasvavat alalla, yhä useammat ihmiset ymmärtävät näiden naisten kohtaaman ylämäkeen.

Voi olla pelottavaa kysyä alan vertailuarvoissa näkemiämme hintoja ja osoittaa arvomme meitä työllistäville yrityksille tai virastoille.

Tässä kolumnissa mukana kirjoittaja Stephanie GiffordAdigma.io SEO-markkinointipäällikkö, olemme pyytäneet naisia ​​jakamaan parhaat neuvonsa ikätovereilleen ja asioita, joita he toivovat tietävän aiemmin urallaan.

Katso nämä vinkit, joiden avulla tiedät arvosi digitaalisen markkinoinnin ja hakukoneoptimoinnin ammattilaisina, saat oikeudenmukaisen palkan ja puolustat ansaitsemaasi titteliä.

Arvosi tunteminen SEO-ammattilaisena

Miracle Inameti-ArchibongOrganic Performance Lead Moneysupermaket Groupissa:

”Yksi syy siihen, miksi naiset eivät vaadi arvoaan, on tunne, etteivät he ole tarpeeksi hyviä. Työskentele tuon huijarin oireyhtymän parissa.

Pidä kirjaa saavutuksistasi sekä suurista että pienistä koko vuoden. Älä odota, kunnes on aika arvioida.

Älä unohda arvostaa pehmeitä taitojasi yhtä paljon kuin kovia taitojasi, se kaikki vaikuttaa tekemääsi työhön ja se on niin ainutlaatuista sinulle, että ansaitset siitä palkan.


Sara TaherSEO-päällikkö PDFTron Systems Inc:ssä:

”Hijabia käyttävä nainen johti siihen, että minut aliarvioitiin niin monissa tilanteissa.

Mutta sitten tajusin, että minun täytyy luottaa ensin sisäisesti, jotta voin säteillä sitä ulkopuolelta…

Itseluottamus ei ole sama asia kuin pätevyys; Tiedän, että olen hyvä työssäni… ja minun tarvitsee vain nostaa itseluottamustani yhtä korkealle kuin kokemukseni SEO-ammattilaisena…

Olen työskennellyt sen parissa viime vuodesta lähtien, se ei ole helppo matka, mutta pääsen sinne toivottavasti pian!”


Robyn JohnsonMarketplace Blueprintin toimitusjohtaja:

”Jos tiedän, että olen hyvä siinä, mitä teen, ja uskon tarjoavani tuotteen, jolla on merkitystä asiakkaalle, teen hänelle karhunpalveluksen, jos en tee sitä vakuuttavasti.

Huomasin aiemmin, että en halunnut “paineistaa” ihmisiä, ja sitten samat asiakkaat menivät ostamaan jonkun kanssa, jolla oli liukas markkinointi tai aggressiivisempi myyntiprosessi, vaikka heillä olisi vähemmän kokemusta ja asiantuntemusta.

Mieti, kenen kanssa asiakkaasi voivat mennä, jos et kerro tarjouksestasi ja tuomastasi arvosta pöytään.

Et tuulista omaa sarveasi ihaillaksesi tai ollaksesi ylpeä; sinun on korostettava taitojasi ja arvoasi tarkasti, jotta asiakkaasi tai potentiaaliset työnantajasi voivat päättää, saako tarjouksesi todella heidän tarvitsemansa tulokset.”


Julia McCoyThe Content Hackerin valmentaja ja strategi:

“Anna itsellesi vuosittainen tehtävä arvioida hinnat uudelleen.

Tarkasta joka vuosi ilman virheitä, mitä veloitat ja lisää tarvittaessa. Sinun pitäisi veloittaa enemmän kokemuksesi, taitosi ja uskottavuutesi / toimikautesi kasvaessa.

Älä anna huijarin oireyhtymän estää sinua vaatimasta oikeutettua paikkaasi markkinoilla. Tue sitä puhumalla rohkeasti tekemästäsi työstä ja tavoitteista, jotka olet rikkonut asiakkaille!”

🔥 Empfohlen:  Vinkkejä oikeiden B2B-markkinointitoimistojen palkkaamiseen

Chelsea Alvesvanhempi sisältömarkkinoinnin asiantuntija Rio SEO:ssa:

”Naisena ammatillisen arvon tunteminen ei vain lisää luottamusta, vaan ulottuu myös tuottamasi työhön. Tämä puolestaan ​​johtaa laadukkaampaan työntekoon, lisääntyneeseen tyytyväisyyteen työhösi ja todennäköisyyteen ylennys.

Stagnaatio voi olla uramurhaaja. Sen sijaan meidän on pyrittävä ylittämään mukavuusalueemme.

Tätä varten rohkaisen naisia ​​jatkamaan taitosi parantamista, laajentamaan verkostojasi ja pyytämään tarvittaessa mentorointia, jotta voimme todella jättää jälkesi SEO-maailmaan.


Navah HopkinsNavah Hopkins LLC:n toimitusjohtaja:

“Yleinen arvo: Käytä tietoja! Ennen kuin asetat hintoja tai aloitat palkkaneuvottelut, katso, mitä muut veloittavat/maksetaan.

Älä pelkää käyttää erilaisia ​​hintoja eri projekteille ja varmista aina, että otat huomioon yleiskustannukset (verot, apuohjelmat, ohjelmistot jne.).

Tässä kaikille uskomattomille naisille, jotka tietävät arvonsa ja heille maksetaan asianmukaisesti loistostamme!


Jenise Uehara Henrikson, Alpha Brand Median toimitusjohtaja, Search Engine Journalin kotisivu:

“Jos olet epävarma… mene siihen. Hae tähän työhön, pyydä korotusta, pyydä ehdotuksessasi lisää $$$.

Työpaikalla naisilla on yleensä taipumus olla ja pyytää vähemmän. Tuore LinkedIn-tutkimus osoitti, että naiset hakevat 20 prosenttia vähemmän töitä kuin miehet.

Toisessa kuuluisassa tutkimuksessa todettiin, että naiset kokevat, että heidän on täytettävä 100 % työn kriteerit ennen kuin he hakevat… kun taas miehet hakevat yleensä täytettyään ~60 %.

Naiset ovat kaksi kertaa todennäköisemmin kuin miehet ilmoittaneet täydellisestä mukavuuden puutteesta pyydessään korotusta. Meidän on pyydettävä lisää. Ja kun emme saa sitä? Luovuttamisen sijaan opettele ottamaan erilainen lähestymistapa, pyyhi itsesi pois ja yritä uudelleen.

Kesti kauan kehittää reaktioni hylkäämiseen: se ei ole tuomio minulle ja arvolleni, ja minun pitäisi vain lopettaa. Pikemminkin opin epäonnistumisesta, jotta voin yrittää uudelleen, epäonnistua paremmin ja lopulta… onnistua.


Ivy BoyterSEO ja sisältöpäällikkö GYBO Digital Marketingissa:

”Koska henkilö, jolla on vuosien takaista HR-kokemusta, arvonimelläsi ei ole yhtä paljon merkitystä kuin ansioluetteloosi sisällyttämisellä… tiedoilla ja tuloksilla, joilla on merkitystä sille, kuka haluaa palkata jonkun.

Näytä mitä tuot pöytään sisällyttämällä kuvauksiin arvokkaita mittoja päivittäisten toimintojen sijaan.

Yleisesti ottaen nimikkeet voivat kuitenkin auttaa sinua tutkimaan, mitä palkkaluokkia saatat odottaa.

On paljon verkkosivustoja, jotka auttavat sinua löytämään palkkaluokitukset aseman, vuosien kokemuksen, asuinpaikkasi jne. perusteella. Ja olen samaa mieltä PP:n kanssa… neuvottele korkealla (lue “Älä koskaan jaa eroa”, jos haluat oppia vakavia neuvottelutaitoja) ).

Lopuksi, jos et saa $$, edut, kuten loma/PTO, ovat joskus neuvoteltavissa oikean ehdokkaan kanssa.


Korkojen ja korotusten neuvotteleminen: käytännöllisiä vinkkejä hakukoneoptimoijan naisilta

Rue Walker, Walker Web Consultationin omistaja:

”Työskentelen pienyritysten kanssa, joilla on usein tiukat budjetit.

Haluan aina kunnioittaa investointeja palveluihini, joten teen kuukausittaisia ​​raportteja, joissa kerrotaan tarkalleen, mitä olen tarjonnut ja jotka osoittavat selkeät tulokset.

Sitten, kun pyydän korotusta, minulla on ennätys menestyksestä.

Tarjoan myös kolmen kuukauden työskentelyä pienemmällä palkalla ja mahdollisuutta neuvotella korotuksen haluamaani palkkataulukkoon, kun olen osoittanut tuloksia.”


Motoko metsästysjohtaja – AJPR LLC:n hakumarkkinointikonsultti:

“Näytä arvosi liiketoimintatiedoissa, ei vain siksi, että olet ollut siellä X vuotta tai olet käyttänyt X tuntia, vaan koska työsi kasvatti (edisti kasvua) liiketoimintaa X % tai lisäsi tuloja X dollarilla .

Säilytä myös aina paperi/digitaalinen kirjaa viestinnästä, projekteista jne.; mikä vain todistaa sen, mitä teit/sanoit.”


Shelly Faginjohtaja, kasvumarkkinointi Credit Karmassa:

”Älä koskaan pelkää neuvotella, jos tarjous ei sovi sinulle. Uskon, että naiset neuvottelevat vähemmän, koska he pelkäävät tulla nähdyksi aggressiivisina tai vaativina.

Toisaalta, jos joku ei ole valmis antamaan sinulle sitä, mitä ansaitset, älä pelkää kävellä pois.

Jos yritys tai asiakas todella ymmärtää arvosi, he työskentelevät kanssasi. Jos he eivät, väistit luultavasti luodilta.”


Anna CroweSEO-strategi Hello Anna Brandingissa:

“Lopeta numerosi luovuttaminen.

Olen työskennellyt sekä talon sisällä että freelance-elämässä.

Viimeisten neljän vuoden aikana, kun olin puhunut ystävilleni heidän palkoistaan ​​ja koroistaan, tajusin, kuinka alipalkattu olin. Itse pääsisin neuvotteluihin ja lowballiin.

Noudatin mottoa “Hustle hard” ja “Slay your day”. Mutta todellisuudessa Instagram-lainauksen neuvojen noudattaminen ei maksa laskujasi.

Tajusin, että kyse on siitä, kuinka hienostit numerot.

Ensin keksin linjani hiekkaan siitä, mitä minun piti tehdä selviytyäkseni. Lisää sitten hieman ylimääräistä (10 000–15 000 dollaria vuodessa).

🔥 Empfohlen:  Kuinka rakentaa ensimmäinen linkkisi

Kun sinulta kysytään numeroa “Mikä on budjettisi?” tai “Mikä on palkkavaatimuksenne?” Käännä käsikirjoitus. Kysy asiakkaaltasi tai potentiaaliselta pomoltasi, mikä on heidän budjettinsa tai palkkansa.

Saatat yllättyä takaisin saamastasi numerosta.

Kun tein tämän ensimmäisen kerran, aioin lainata 3 000 dollaria kuukaudessa.

Keskustelun loppuun mennessä olin yli kolminkertaistanut rahani. Se on kuin pokeri, älä näytä korttejasi. Olin alittanut yritykseni, itsetuntoni ja aikani. Olin vain iloinen voittaessani asiakkaan.

Nyt ymmärrän pointtini. Ja olen mukava sanoa ei, olipa kyse asiakkaille tai projektista.


Robyn JohnsonMarketplace Blueprintin toimitusjohtaja:

“Älä perusta hintojasi sen mukaan, minkä arvoinen olet. Tiedän, että se kuulostaa ristiriitaiselta, mutta entä jos sinulla on itsetuntoongelmia? Tämä sai minut alihinnoittelemaan palveluni.

Sen sijaan, että keskittyisit “Mitä arvoinen olen?” Kysyn nyt itseltäni: “Kuinka paljon arvoa tuon tälle asiakkaalle?”

Keskittyminen arvoon, jonka tuon asiakkaalle, antaa minulle mahdollisuuden erottaa palvelumaksuni siitä, miltä itsestäni jonakin päivänä tuntuu.”


Bibi Raven, Bibibuzzin perustaja:

”Uskon, että monilla naisilla on käsitys, että neuvottelujen on oltava vastakkaisia, joten he yrittävät välttää menemistä siihen täysillä.

He eivät myöskään halua asettaa itsensä valokeilaan ja kokevat, että saavutuksistaan ​​puhuminen on huono asia.

Se mitä olen oppinut toimii parhaiten, on tämä:

Arvioi oma arvosi ja tuplaa se sitten (koska tavoitteesi on luultavasti liian matala, ja neuvottelutulos saattaa jäädä alhaisemmaksi).

Määritä BATNA: paras vaihtoehto neuvoteltaville sopimuksille. Tämä on yksi Harvardin menetelmän pilareista. Se tarkoittaa, että ennen neuvottelua päätät, milloin kävelet pois pöydästä.

Se on loistava suoja siitä, että hyväksyt jotain, josta et ole tyytyväinen.

Älä ota sitä henkilökohtaisesti. Erota se, mitä teet työn ja liiketoiminnan vuoksi henkilökohtaisesta arvostasi. Neuvottelun hylkääminen ei kerro mitään siitä, kuka olet.

Tietenkin toinen osapuoli voi tarkoittaa sitä henkilökohtaisesti, mutta sinun ei tarvitse leikkiä mukana. Vesi pois ankan selästä.

Ole mahdollisimman rento. Outoa on, että kun toinen osapuoli huomaa sinun olevan rento, he usein ovat samaa mieltä kanssasi. Jos et tiedä mitä tarkoitan, katso elokuva “Office Space”.

Käytä “okei, ja…”, kun toinen osapuoli tarjoaa jotain, jota et halua, mutta se ei ole aivan BATNA-tasolla, luo aukko itsellesi.

Älä sano ei heti, vaan luo aukko vastustamalla vaatimusta, joka tekee heidän vaatimuksistaan ​​hyväksyttävän.

Esimerkiksi kun he sanovat: haluamme sinun aloittavan kokopäivätyön, niin sanot: Hei hienoa, mutta haluaisin sen kanssa kolme kuukautta palkallista lomaa.

Jos sinulla on mielessäsi ajatus, että et yksinkertaisesti ole sellainen henkilö, joka pyytää asioita, teeskentele olevasi joku muu, jota ihailet, ja kanavoi niitä.


Miksi otsikoilla on edelleen merkitystä hakukoneoptimoinnissa?

Angie Nikoleychuk, Search Engine Journalin sisältömarkkinointipäällikkö:

”Tititteissä on kyse yhtä paljon palkastasi ja vastuistasi kuin signaalina muille.

Esimerkiksi urani alkuaikoina opin nopeasti, että palveluideni markkinointi “freelancerina” näytti heikentävän tulevien työpaikkojen laatua ja työstä maksettavaa palkkaa.

Se parani huomattavasti, kun olin listannut itseni copywriteriksi ja sisällöntuottajaksi.

Ja vaikka nimike voi kertoa kokemuksesi ja asiantuntemuksesi tasosta muille, se häviää nopeasti, kun aloitat työn.

Arvonimi ei aina vastaa sitä luottamusta, tukea ja rahaa, jota tarvitset työsi tekemiseen.

Riippumatta siitä, mitä titteliä omistat, et voi saavuttaa suuria asioita ilman tiimiä, joka tukee ponnistelujasi ja luottaa kykyihisi.

Se riippuu myös kyvystäsi puhua ja osoittaa arvosi. Älä pelkää ylpeillä hyvällä maulla ja varmista, että lunastat työsi.

Naisia ​​on perinteisesti opetettu välttämään konflikteja ja olemaan luomatta aaltoja, mutta on vaikeaa erottua joukosta, jos viettää kaiken aikaa sulautumiseen. Oikeissa hetkissä kannattaa olla rohkea.

Loppujen lopuksi, jos et ole tyytyväinen työhösi etkä tunnista sen arvoa, kukaan muu ei sitä tee. Otsikko tai ei.”


Libby StonehawkStonehawk Digitalin osaomistaja:

”Alimyin itseni alussa vakavasti kutsumalla itseäni “junioriksi” ammattinimikkeessäni ja veloitin liian vähän, työskentelin itseni pulleaksi ja suoritin ylitoimituksia.

Tajusin pian, että monet niin sanotut asiantuntijat (yleensä miespuoliset) tiesivät suunnilleen yhtä paljon kuin minä, mutta mystifioivat asiakkaat SEO-salakielellä, jotta he eivät kysyisi mitään!

Kun mieheni aloitti freelance-työskentelyn kanssani nimellä Stonehawk Digital, asiakaspuheenvuoroissa monet teknisemmät kysymykset kohdistuivat miehelleni, vaikka minulla oli muodollinen koulutus.

Jos voisin palata takaisin, jättäisin “junior”-nimityksen pois, veloitan enemmän ja ottaisin yhteyttä muihin teknologia-alan naisiin aikaisemmin saadakseni neuvoja ja tukea.”

🔥 Empfohlen:  Lainausten käytön vaarat NLG-sisällön todentamiseen

Navah HopkinsNavah Hopkins LLC:n toimitusjohtaja:

”Älä koskaan anna itseäsi kutsua millään tavalla ‘kumppaniksi’ tai ‘junioriksi’. Olet strategi, konsultti tai aloitustason asiantuntija.

Jos olet rockstar-yksityinen avustaja etkä halua hallita ihmisiä, hanki “vanhempi” tai “tiimin johtaja” mihin tahansa suorittamaasi toimintoon.

“Director” ja sitä korkeammat on yleensä nopeampi suojata pienemmissä yrityksissä, ja tyypillisesti se edellyttää, että sinulla on takanasi yhtä paljon liiketoimintastrategiaa kuin digitaalinen markkinointi.

Toimiston omistajille: olet toimitusjohtaja, ellet ole luovuttanut hallintaa jollekin muulle. Meillä kaikilla on tapana ajatella toimitusjohtajia pomoina. Presidenttikin voi työskennellä!”


Rachel LibbyBuy Box Expertsin markkinointijohtaja:

”Opin varhain, että jos halusin edetä ja kasvaa urallani nopeasti, minun oli janottava mahdollisuuksia ja etsittävä ennakoivasti polkuja, jotka veivät minut sinne, missä halusin olla.

Nuo kokemukset eivät pudonneet syliini yksinkertaisesti maksamalla jäsenmaksuni ja pitäen kiinni rutiineista. Minun piti jahdata jokainen tilaisuus, ottaa riskejä ja pyrkiä asioihin, jotka lopulta antoivat minulle toivomani kasvun.

Minulla on ollut onni kohdata polut kollegoiden kanssa, jotka näkivät lahjakkuudeni, ja auttaneet minua lopulta toteuttamaan täyden potentiaalini ja sen, mitä pystyin saavuttamaan. Tämä rohkaisu on aina auttanut minua, kun tie on väistämättä vaikea.

Viime kädessä neuvoni on todella miettiä, missä haluaisit olla 10 vuoden kuluttua.

Luo sitten suunnitelma, joka vie sinut perille pikkuhiljaa pienillä, toteutettavissa olevilla päivittäisillä tavoitteilla. Ole joustava unelmiesi kanssa ja kärsivällinen itsesi ja matkasi suhteen.

Lopuksi, ympäröi itsesi tukevalla verkostolla, joka uskoo sinuun ja näkee potentiaalisi. Tämä rohkaisu auttaa sinua selviytymään kasvukipuista, joita aina väistämättä tulee.”


Top takeaways naisille SEO

Tunne arvosi:

 • Pidä kirjaa menestyksestäsi mitattavissa olevien tietojen avulla.
 • Luota itseensä ja työskentele huijarisyndroomaa vastaan.
 • Kommunikoi ja korosta taitojasi tarkasti.
 • Tarkista ja arvioi uudelleen ammattilaisten hinnat ja hinnat vuosittain.
 • Jatka taitojen hiomista ja yhteyksien luomista.

Kuinka neuvotella menestyksekkäämmin:

 • Näytä taitojen kasvusi datan avulla.
 • Pidä kirjaa onnistuneiden projektien tuloksista ja tuloksista.
 • Älä pelkää työntää takaisin ja neuvotella lisää oikeasta hinnasta tai kävellä pois, jos se ei sovi sinulle.
 • Tiedä tavoitteesi ja kysy oikeat kysymykset.
 • Keskity arvoon, jonka tuot asiakkaille.

Miksi otsikoilla on edelleen merkitystä hakukoneoptimoinnissa:

 • Älä aliarvioi itseäsi hyväksymällä nimikkeitä, joissa on “associate” tai “junior”, sillä nimikkeitä voidaan aina muokata, jotta ei tunnu siltä, ​​että se myy itseäsi lyhyeksi.
 • Aloitustasolla keskity “strategiin”, “asiantuntijaan” tai “konsulttiin”.
 • “Johtaja” tai sitä korkeampi on helpompi saavuttaa pienemmissä yrityksissä, mutta vaatii yhtä paljon teknistä asiantuntemusta sekä liiketoiminta- ja markkinointistrategiaa.
 • Kuvittele ihanteellinen urapolkusi ja ota askel askeleelta päästäksesi sinne.

Loppujen lopuksi olemme kaikki tässä yhdessä.

Meidän on muistettava, että arvo, jonka tuomme yrityksille ja asiakkaille, joiden kanssa työskentelemme, on erilaista kuin arvomme yksilöinä.

Menestystemme ja tulosten seuraaminen työntää meidät kaikki eteenpäin parempaan edistymiseen ja tulevaisuuteen osoittaaksemme arvon, jonka tuomme pöytään.

Muiden alan naisten löytäminen ja yhteydenpito voi olla haastavaa, joten haluamme tarjota lisäresursseja yhteydenpitoon useampaan SEO-alan naisiin.

Nämä ovat vahvoja ja tukevia yhteisöjä, joita käytämme yhteydenpitoon naisten kanssa hakukoneoptimoijassa:

Lisää resursseja: