Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Naisten historia tietojenkäsittelyssä

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Naisten historia tietojenkäsittelyssä

Naiset ovat olleet tietojenkäsittelyn kehityksen edelläkävijöitä ohjelmointikielistä robotiikkaan ja vuorovaikutussuunnitteluun. Mutta yllättävää on, että vain harvat naiset aloittavat tietotekniikan uran nykyään. Ennen 1980-lukua monet naiset suorittivat tietojenkäsittelytieteen tutkinnon, mutta kotitietokoneen tultua käyttöön (1980-luvun alussa) tämä määrä laski tasaisesti. 1990-luvun puoliväliin mennessä vain 28 % naisista opiskeli tietojenkäsittelytiedettä toisen asteen jälkeisellä tasolla.

Huolimatta tietojenkäsittelytieteen, verkkokehityksen ja muiden teknologiaan liittyvien ammattien aliedustuksesta, naiset ovat edelleen tärkeässä asemassa näillä aloilla.

Tämä viesti kuvaa joitain naisia, jotka mahdollistivat nykypäivän teknologian.


Ada Lovelacen muotokuva

Augusta Ada King, Lovelacen kreivitär (1815-1852), oli lahjakas matemaatikko ja tietojenkäsittelyn edelläkävijä. Hänet muistetaan pääasiassa hänen työstään ehdotetun mekaanisen yleiskäyttöisen tietokoneen, Analytical Enginen, parissa, jonka on kehittänyt Charles Babbage. Hän käänsi Babbagen analyyttisen koneen, jonka italialainen insinööri Luigi Federico Menabrea oli kirjoittanut sveitsiläiseen päiväkirjaan.

Hän ei vain kääntänyt tekstiä, vaan lisäsi oman kuvauksensa koneesta. Yli sata vuotta Ada Lovelacen kuoleman jälkeen, vuonna 1953, hänen kuvauksensa Babbage’s Analytical Enginestä julkaistiin uudelleen. 10. joulukuuta 1980 Yhdysvaltain puolustusministeriö (DoD) hyväksyi uusimman tietokoneohjelmointikielensä “Ada” -oppaan.


Jean Jennings Bartik

Jean Bartik (joulukuu 1924 – maaliskuu 2011) oli ensimmäisten ohjelmoijien joukossa, joka kehitti ohjelmistona tunnetun tekniikan. Hän opiskeli matematiikassa Northwest Missouri State Teachers Collegessa. Opintojensa päätyttyä hän työskenteli Pennsylvanian yliopistossa työskentelemään Aberdeen Proving Groundissa, armeijan laitoksessa Yhdysvalloissa. Hänelle annettiin tehtäväksi laskea manuaalisesti ballistiset lentoradat laitoksessa armeijan varusteille.

Ollessaan laitoksessa hänet valittiin ensimmäisten naisten ohjelmoijien ryhmään Electronic Numerical Integrator and Computerille. Muita ENIAC-ryhmän jäseniä olivat Frances Spence, Kathleen Antonelli, Marlyn Meltzer, Ruth Teitelbaum ja Betty Holberton. ENIAC keksittiin laskemaan tykistön ammusten ampumaradat. Se valmistui vuonna 1946, liian myöhään käytettäväksi toisessa maailmansodassa, mutta se oli läpimurto nykyaikaisen tietojenkäsittelyn kehityksessä. Eniac on jopa tunnustettu ensimmäiseksi täysin elektroniseksi digitaaliseksi tietokoneeksi.


Evelyn Granville Ph.D

Evelyn Boyd Granville (1. toukokuuta 1924) oli afroamerikkalainen kouluttaja ja matemaatikko, josta tuli ainoa toinen musta nainen, jolla on tohtorin tutkinto. matematiikassa (tohtoriksi vuonna 1943 valmistuneen Euphemia Lofton Haynesin jälkeen). Granville valmistui Smith Collegesta vuonna 1945 matematiikasta ja saavutti tohtorin tutkinnon. matematiikkaa Yalen yliopistosta vuonna 1949.

Granville liittyi IBM:n palvelukseen vuonna 1956 ja vastasi tietokoneohjelmistojen kehittämisestä, joka tutki satelliittien Mercuryn avaruusohjelmia. Tiedemiesten ja matemaatikoiden suuren kysynnän vuoksi 60-luvun alussa Granville muutti Los Angelesiin vuonna 1960 suorittaakseen tutkimusta kiertoradan laskemisesta avaruusteknologian laskenta- ja tiedonvähennyskeskukselle. Myöhemmin hän työskenteli Apollo-projektissa North American Aviationissa, jossa hän loi tietokoneohjelmia lentoratojen analysointiin.

🔥 Empfohlen:  Naisten epätavalliset edut pankkialalla

Grace Murray Hopper (1906-1992) oli tietojenkäsittelytieteilijä ja merivoimien upseeri. Hän oli ensimmäisten Harvard Mark I -tietokoneen ohjelmoijien joukossa ja teki tunnetuksi ajatuksen kolmannen sukupolven ohjelmointikielestä (3GL), joka tasoitti tietä COBOLin keksimiselle. USS Hopper ja Cray XE6 -supertietokone nimettiin hänen mukaansa hänen saavutuksistaan ​​merivoimien upseerina ja tietotekniikan tutkijana.


Jean E. Sammet, syntynyt 23. maaliskuuta 1928 New Yorkissa, on eläkkeellä oleva ohjelmoija ja tietojenkäsittelytieteilijä. Hänet tunnetaan parhaiten työstään FORMACissa, joka on ensimmäinen suosittu järjestelmä ei-numeeristen algebrallisten lausekkeiden käsittelyyn. Hän johti yrityksen ensimmäistä tieteellistä ohjelmointiryhmää, Sperry Gyroscopea (1955-1958). Vuosina 1958-1961 Sammet työskenteli Sylvania Electric Productsilla eri tehtävissä. Hän toimi myös COBOLin kehittäneen komitean avainjäsenenä.

Vuonna 1961 hän liittyi IBM:n palvelukseen ja aloitti FORMAC:n (FORmulaMANipulation Compiler) kehittämisen. 1970-luvulla hän muutti liittovaltion järjestelmäosastoon, jossa hän toimi eri tehtävissä ohjelmointikieliasioissa, mukaan lukien Ada.


Sisar Mary Kenneth Keller, syntynyt vuonna 1914, oli tietojenkäsittelytieteen kouluttaja ja pioneeri. Hän on yksi ensimmäisistä naisista ja luultavasti ensimmäinen nainen, joka on ansainnut tohtorin tutkinnon. Tietojenkäsittelytieteen tutkinto maassa. Hänestä tuli osa Sisters of Charity -järjestöä (katolinen uskonnollinen järjestö) vuonna 1932 ja hänet vihittiin vuonna 1940. Sisar Mary sai Ph.D. Tietojenkäsittelytieteen tutkinto Wisconsinin yliopistosta vuonna 1965.

Hänet tunnetaan tietokonekielen BASIC (Beginner’s All-purpose Symbolic Instruction Code) kehittämisestä. Kielen ansiosta kuka tahansa kielen hallitseva pystyi kirjoittamaan mukautettuja ohjelmistoja.


Joan Margaret Winters (20. syyskuuta 1924 – 13. tammikuuta 2015) aloitti työskentelyn tietokonepalveluissa Cornellin yliopistossa vuonna 1970. Lisäksi hän suunnitteli ja toteutti SPINDEX II -sovelluksen yliopiston arkistoon ja käsikirjoitusten laitokseen. Myöhemmin hän liittyi Stanford Linear Accelerator Centeriin, jossa hän työskenteli tieteellisenä ohjelmoijana SLAC Computing Services -palvelussa.


Erna Schneider (syntynyt 19.6.1926) on huomattava matemaatikko, joka on suosittu tietokoneistetun puhelimen kytkentämenetelmän kehittäjänä. Hänen keksintönsä korvasi silloisen kiinteän, mekaanisen kytkentälaitteen, ja sen katsotaan mullistaneen nykyaikaisen viestinnän.

🔥 Empfohlen:  EdelGive Social Innovation Honors myönnettiin viidelle kansalaisjärjestölle innovatiivisesta työstä naisten vaikutusvallan lisäämiseksi

23. marraskuuta 1971 Erna Schneiderille myönnettiin patentti nro 3 623 007, joka on yksi ensimmäisistä koskaan myönnetyistä ohjelmistopatenteista. Hän työskenteli Bell Laboratoriesissa yli 36 vuotta ja hänet tunnustettiin tietotekniikan alan merkittävän kehityksen eturintamassa.


Frances E. Allen, syntynyt 4. elokuuta 1932, Peru, New York, Yhdysvallat, on amerikkalainen tietojenkäsittelytieteilijä. Hänet tunnetaan useimpien kääntäjien optimointia koskevien kehitysten johtajuudesta. Hänet tunnustetaan saavutuksistaan ​​kääntäjien, rinnakkaisuuden ja koodin optimoinnin parissa. Allenilla oli myös rooli ohjelmointikielten tiedustelutyössä sekä National Security Agencyn (NSA) turvakoodeissa.

Vuonna 2006 Allenista tuli ensimmäinen nainen, joka sai ACM:n Turing-palkinnon. Seuraavana vuonna (2007) IBM Ph.D. Fellowship Award perustettiin hänen kunniakseen.


Barbara Liskov (syntynyt 7.11.1939) on arvostettu tietojenkäsittelytieteilijä, joka on tällä hetkellä professori Massachusetts Institute of Technologyssa. Barbara on yksi niistä onnekkaista naisista, joille on myönnetty tohtorin tutkinto. Tietojenkäsittelytieteen tutkinto Yhdysvalloissa Hän on Turing-palkinnon voittaja, joka saa kunnian Liskov-korvausperiaatteen keksimisestä.

Vuonna 2014 hän voitti John von Neumann -mitalin elementaarisesta panoksestaan ​​ohjelmointimetodologiaan, ohjelmointikieliin ja hajautettuun järjestelmään.

Vuonna 1976 Winters liittyi SHAREn Human Factors Projectin jäseneksi. Ryhmän tarkoituksena oli valistaa IBM:n työntekijöitä ja SHARE:n (IBM-tietokoneiden käyttäjäryhmä) jäseniä tekijöiden tärkeydestä ohjelmistojen ja laitteistojen suunnittelussa ja ohjelmistojen arviointityökalujen tutkimuksessa. Hänestä tuli projektin apulaisjohtaja vuonna 1978 ja hän toimi projektipäällikkönä vuosina 1983–1987.


Leah H. Jamieson (27. elokuuta 1949) on insinööriopettaja, joka toimii tällä hetkellä Purduen yliopiston tekniikan korkeakoulun John A. Edwardsonin dekaanina. Jamieson opiskeli Massachusetts Institute of Technologyssa, josta hän sai matematiikan BS-tutkinnon vuonna 1972. Vuonna 1974 hän sai MA- ja MSE-tutkinnon sekä tohtorin tutkinnon. vuonna 1977 Princetonin yliopistosta.

Jamieson aloitti työskentelyn tekniikan professorina Purduen yliopistossa vuonna 1976. Tohtori Jamiesonin tutkimusalueita ovat rinnakkaiskäsittelyalgoritmien suunnittelu ja analysointi, puheen analysointi ja tunnistus sekä rinnakkaiskäsittelyn soveltaminen kuvan, digitaalisen puheen ja signaalinkäsittelyyn. Hän on myös tunnettu EPICS- eli Engineering Projects in Community Service -ohjelman kehittämisestä vuonna 1995.


Rosalind Wright Picard (17. toukokuuta 1962) on Affective Computing Research Groupin johtaja ja perustaja MIT Media Labissa. Ryhmä pyrkii kaventamaan laskennallisen teknologian ja ihmisen tunteiden välistä kuilua. Hän on myös tieteiden ja mediataiteen professori MIT:ssä. Rosalind Picard opiskeli Georgia Institute of Technologyssa, josta hän valmistui sähkötekniikan kandidaatin tutkinnolla korkeimmalla kunnialla. Hänellä on myös maisterin ja tohtorin tutkinnot sekä tietojenkäsittelytieteestä että sähkötekniikasta MIT:stä.

🔥 Empfohlen:  Adani Ports and Special Economic Zone Ltd:n (APSEZ) perusanalyysi: liiketoiminnan kasvu, historia ja tulevaisuuden suunnitelmat

Rosalind Picard on aktiivinen keksijä, jolla on lukuisia patentteja, kuten algoritmeja sekä kontaktittomia ja puettavia antureita. Picardin keksinnöillä on sovelluksia terveyskäyttäytymisen muutoksissa, ihmisen ja tietokoneen vuorovaikutuksessa, autonomisen hermoston häiriöissä, dementiassa ja masennuksessa.


Mary Lou Jepsen (s. 1965) on Openwater-teknologiayrityksen perustaja, jonka tavoitteena on luoda laite, jonka avulla voimme nähdä, mitä aivoissa tai kehossa tapahtuu korkearesoluutioisen 3D-kameran tai MRI-laitteen yksityiskohdilla. Jepsen on tunnettu työstään näyttötekniikan keksijänä, kun hän toimi näyttöosaston johtajana Google X:ssä ja myöhemmin Oculus VR:ssä.

Mary Jepsen on diplomi-insinööri. laskennallisessa holografiassa MIT Media Labista sekä sähkötekniikan Sc.B ja Ph.D. Optisessa fysiikassa molemmat Brownin yliopistosta.


Melanie Rieback (26. lokakuuta 1978) on tietojenkäsittelytieteilijä ja Radically Open Securityn, ensimmäisen voittoa tavoittelemattoman tietoturvakonsulttiyrityksen, perustaja ja toimitusjohtaja. Hän on kuuluisa työstään radiotaajuustunnistusteknologian (RFID) turvallisuuden alalla.

Ennen yrityksensä perustamista Rieback työskenteli tietojenkäsittelytieteen apulaisprofessorina Vrijen yliopistossa Hollannissa, jossa hän teki RFID-tietoturvatutkimusta. Hänen tutkimuksensa, johon kuuluivat RFID Guardian ja RFID Virus, sai maailmanlaajuista huomiota lehdistössä ja voitti hänelle useita tunnustuksia, kuten ISOC-palkinnon ja USENIX Lisa Best Paper -palkinnon. Vuonna 2010 Rieback valittiin WomeninIT:n vuoden ICT-ammattiasiantuntijaksi, ja hän oli viidenkymmenen inspiroivimman teknologian naisen joukossa vuonna 2016.


Tämä viesti luettelee vain muutamia niistä monista naisista, joilla on ollut keskeinen rooli modernissa teknologiassa.

Muita mainitsemisen arvoisia ovat Ginni Rometty, joka on IBM:n ensimmäinen naispuolinen presidentti ja toimitusjohtaja, Kimberley Bolton, ensimmäinen nainen, joka on voittanut Microsoftin Vuoden oppipoika -palkinnon, Yahoon toimitusjohtaja Marissa Mayer ja Radia Perlman, joka on kuuluisa. tunnetaan “Internetin äitinä”.

Seuraavat kaksi välilehteä muuttavat sisältöä alla.

Nimeni on Jamie Spencer ja olen viettänyt viimeiset 10 vuotta rakentaen rahaa tienaavia blogeja. Väsyttyäni 9-5-päiviin, työmatkaan enkä koskaan nähnyt perhettäni, päätin, että haluan tehdä joitain muutoksia, ja julkaisin ensimmäisen blogini. Sen jälkeen olen julkaissut monia menestyneitä niche-blogeja ja myytyäni selviytymisblogini päätin opettaa muita ihmisiä tekemään samoin.