Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Naisten markkinoinnin MM-kisat: Tasa-arvo ja menetetyt mahdollisuudet

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Naisten markkinoinnin MM-kisat: Tasa-arvo ja menetetyt mahdollisuudet

Vuoden 2023 naisten MM-kisat päättyvät ensi sunnuntaina 20. elokuuta, ja siihen päättyy myös kaikkien aikojen sponsoroiduin ja lähetetyin naisten urheilutapahtuma.

En henkilökohtaisesti tiedä paljoakaan jalkapallosta (ja tämä artikkeli ei todellakaan koske otteluita ja taitoja). Silti tiedän muutaman asian markkinoinnista, monimuotoisuudesta, tasapuolisuudesta ja osallisuudesta. Joka kerta kun näin uuden otsikon, jossa puhuttiin tämän vuoden naisten MM-kisojen ennennäkemättömistä investoinneista ja sponsorointisaavutuksista, en voinut olla ihmettelemättä: miksi se kesti niin kauan?

Tämän katkeransuloisen ylpeyden tunteen naisjoukkueiden saavutuksista ja epämukavuuden tunnetta siitä, että brändit pitävät niitä edelleen itsestäänselvyytenä, haluan laajentaa keskustelua siitä, kuinka brändit käyttävät jo naisten MM-kisoja hyväkseen ja mistä he vielä puuttuvat. .

Haluan tuoda pöytään muutamia kohtia:

  • Median on melko yksinkertaista tuoda esiin useita merkittäviä saavutuksia, kun edellistä skenaariota leimaa eriarvoisuus, kuten käy keskustelussa sukupuolesta jalkapallossa (ja monissa muissa urheilulajeissa);
  • Meidän pitäisi ehdottomasti tunnustaa kaikki saavutukset, mutta on olemassa riski, että meillä on niin lyhyt muisti ja se kaventaa kaiken saavutuksiin. Tämä voi johtaa siihen, että koko aikaisempi epätasa-arvorakenne jätetään huomiotta;
  • Lopuksi ja mikä tärkeintä, huomasin pohtivani asiaa kuinka tuotemerkit “hukkaavat mahdollisuuksia rangaistusalueella” FIFA:n naisten MM-kisojen aikana. Se on niin lupaava ja innostava ympäristö urheilun naisille. Ja tietysti mietin, kuinka muut brändit alkavat vihdoin vaikuttaa merkittävästi.

Pohditaanko yhdessä?

Naisten MM-kisojen 2023 konteksti

FIFA:n mukaan, elokuun 4. päivään mennessä vuonna 2023 oli myyty 1,7 miljoonaa pelilippua, mikä ylitti alkuperäisen 1,3 miljoonan tavoitteen. Lisäksi 42 137 osallistui Uuden-Seelannin avausotteluun, mikä edustaa maan jalkapallohistorian suurinta yleisöä – sekä miesten että naisten otteluissa.

Kohokohdat nousevat esiin myös television ja online-katsojien osalta ja jopa tiettyjen joukkueiden pelipaitojen myynnissä. Hyvä esimerkki on Matildas, mestaruuden isäntäjoukkue.

🔥 Empfohlen:  6 parasta sisällönkirjoittajatyyppiä, joita tarvitset liiketoimintasi kasvattamiseen

Näiden ennätysten lisäksi huomioni kiinnittää toinen konteksti: tämä merkitsee joidenkin urheilun parhaiden pelaajien viimeistä MM-esiintymistä. Esimerkiksi brasilialainen ikoni Marta, kaikkien aikojen paras maalintekijä MM-kisoissa sekä miesten että naisten joukossa, ja amerikkalainen Megan Rapinoe.

Askeleita kohti tasa-arvoa ja huomiotta jätettyjä mahdollisuuksia

Tätä naisten jalkapallon historiallista skenaariota tarkasteltaessa tuntuu, että olemme edistyneet, mutta jotain vielä puuttuu.

Tämä puuttuva pala voi olla sellaisten pienten ja keskisuurten merkkien osallistuminen, jotka eivät ole vielä tunnistaneet markkinapotentiaalia naisten kategoriassa tai eivät ole aistineet kutsua korotettuun sosiaaliseen vastuuseen.

Turnauksen kumppaneita ja sponsoreita ovat muun muassa Adidas, Coca-Cola, Hyundai ja McDonald’s. Suurin osa naisten jalkapalloa tukeneista merkittävistä markkinatoimijoista tekee todella hyvää työtä. Tämä pyrkimys tuottaa epäilemättä tuloksia jalkapallon pitkään odotetulle ja innokkaalle sukupuolten tasa-arvolle.

Toisaalta pienten ja keskisuurten yritysten läsnäoloa on edelleen lisättävä.

Surina ei vieläkään riitä

Jos olen oppinut vuosien varrella yhden opetuksen markkinoinnin ja monimuotoisuuden edistämisen välisestä korrelaatiosta, se on se, että aito kehitys käyttäytymisessä ja ajattelutavassa tulee ilmeiseksi, kun kaikki brändit tavoittelevat jonkin verran tunnustusta kuuman aiheen puitteissa.

Tuore esimerkki on Barbie-elokuva, joka sai vetovoimaa vaatimattomista yrityksistä suuriin yrityksiin eri markkinarakojen, online- ja offline-median sekä erikokoisten vaikuttajien kautta.

Vuoden 2022 miesten MM-kisojen aikana brändit olivat varovaisia ​​loukkaamasta FIFA:n tekijänoikeuksia, ja asia oli niin huomionarvoinen, että se ansaitsi huomion blogissamme. Nyt painopisteemme on siirtynyt: tavoitteena on herättää jopa pienten ja keskisuurten yritysten kiinnostus keskustella naisten tasa-arvosta jalkapallon kautta. Se on heille välttämätöntä kokevat tämän skenaarion mahdollisuutena edistyä sekä oman pääoman että brändin parantamisen kannalta.

Käärimistä

Joten kysymykseni kuuluu: mitä yrityksesi, toimistosi tai sinä ammattilaisena teet tukeaksesi naisia ​​urheilussa näinä ennennäkemättömien ennätysten ja saavutusten aikana? Jos et tee mitään, se on varmasti hukattu tilaisuus.

🔥 Empfohlen:  Inkrementaalisuustestaus markkinoinnin mittaamiseen ja optimointiin...

Tässä on muutamia vinkkejä siitä, kuinka voit hyödyntää tätä markkinointimahdollisuuksien joukkoa:

  • Omaksu brändin asenne monimuotoisuuden, tasapuolisuuden ja osallisuuden puolesta. Käytä keskeisiä hetkiä, kuten naisten MM-kisoja, osoittaaksesi tämän sitoutumisen käytännössä;
  • Etsi tapoja edistää yhteyksiä yleisöösi turnauksen aikana. Tämä voi sisältää pieniä eleitä, kuten Martan kaltaisten poikkeuksellisten naisten tunnustamista sosiaalisessa mediassa;
  • Aloita prosessi nyt sen sijaan, että odotat neljä vuotta! MM-kisat saattavat päättyä muutamassa päivässä, mutta tasa-arvo on teema, joka vaatii horjumatonta johdonmukaisuutta brändeiltä ja ammattilaisilta.

Jos etsit inspiraatiota siitä, mistä aloittaa, ehdotan, että käytät neljättä sosiaalisen vaikutuksen, monimuotoisuuden, tasa-arvon ja osallisuuden raporttiamme Rock Contentista! Sen sisällä keskustelemme siitä, mitä saimme aikaan vuonna 2022, missä pyrimme parantamaan ja mihin aiomme mennä. Lue se nyt!