Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Nämä harvinaiset dollarisetelit ovat rahan arvoisia (tarkista paremmin lompakkosi)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Nämä harvinaiset dollarisetelit ovat rahan arvoisia (tarkista paremmin lompakkosi)

Tiesitkö, että on olemassa harvinaisia ​​dollariseteleitä, joiden arvo on paljon rahaa?

Kun olin lapsi, vanhempani omistivat pienen markkinan, ja silloin tällöin isäni sai todella vanhoja laskuja isoäideiltä ja isoisiltä, ​​jotka tekivät ostoksia kaupassamme.

Muistan, että isäni näytti minulle dollarisetelin, joka oli 1900-luvun alusta ja se näytti suunnilleen tältä:

Sitten muutama vuosi sitten isäni antoi minulle 200 dollarin arvoisia vanhoja seteleitä, joita hän oli pitänyt hallussaan monta vuotta. Suurin osa laskuista oli 1900-luvun alusta. Hän sanoi, että se voisi olla rahan arvoinen, mutta kumpikaan meistä ei tiennyt skannata seteleiden sarjanumeroita.

Tutkimus, jonka tein, kertoi minulle, että laskut eivät olleet paljon arvokkaita. Joten katsomatta sarjanumeroita, talletin ne Chaseen.

Kyllä, tein sen, ja nyt mietin, heitinkö pois omaisuuden!

Saattaakseni itseni paremmaksi oletan, että harvinaisten sarjanumeroiden löytäminen on kuin lottovoitto.

Mukaan Business InsiderPowerball-loton voittotilastot ovat 1:175 miljoonaa, joten on turvallista sanoa, että nuo setelit eivät olleet minkään arvoisia sen nimellisarvon lisäksi.

Tarkista dollariseteleiden sarjanumerot

Älä tee samaa virhettä, jonka tein. Jos sinulla on vanhoja dollariseteleitä, tarkista sarjanumerot. Myös laskun kunto on tärkeä.

Näitä erityisiä sarjanumeroita kutsutaan “fancy sarjanumeroiksi” ja Hienot sarjanumerot on selitys niiden sisällä olevien numeroiden jakautumisesta. Heillä on myös luettelo siitä, mitkä laskut ovat kysytyimpiä.

Tässä on joitain hienoja sarjanumeroita, joita sinun on varottava 1 dollarin seteleissäsi.

Nimet ovat hyvin ainutlaatuisia:

 • Seitsemän toistuvaa numeroa peräkkäin (eli 09999999, 77777776)
 • Seitsemän laatua (eli 00010000, 99999099)
 • Supertoistimet (eli 67676767)
 • Tuplaneloset (eli 00009999)

Mitä sarjanumerot tarkoittavat?

Sarjassa on kahdeksan numeroa.

Laskun etupuolella olevat kirjaimet tarkoittavat, että se tuli tietystä Yhdysvaltain keskuspankista. Toinen viittaa siihen, kuinka monta kertaa kyseistä sarjanumeroa on käytetty.

Yhdysvalloissa on 12 Federal Reserve -pankkia

Sarjan vuosi ei välttämättä tarkoita sitä, että lasku on painettu silloin. Se itse asiassa tarkoittaa, että se oli viimeinen kerta, kun laskun suunnitteluun tehtiin jonkinlainen muutos tai kun valtiovarainministeri nimitettiin.

 • Boston A 1
 • New York B 2
 • Philadelphia C 3
 • Cleveland D 4
 • Richmond E 5
 • Atlanta F 6
 • Chicago G 7
 • St. Louis H 8
 • Minneapolis I 9
 • Kansas City J 10
 • Dallas K 11
 • San Francisco L 12
🔥 Empfohlen:  Turhamaisuusmittarit: mitä ne ovat ja miten niihin puututaan

Varo laskuissasi painatusvirheitä

Laskun virheet tarkoittavat, että laskua tulostettaessa tapahtui jonkinlainen virhe. Nämä virheet itse asiassa tekevät niistä arvokkaampia. Dollarinseteleissä olevat painovirheet on merkitty sarjanumeron vieressä olevalla tähdellä.

Kun laskut on painettu väärin, “virheilmoitukset” korvataan tähtimerkinnöillä, koska hallitus ei salli kahden samaan sarjaan kuuluvan laskun tekemistä täsmälleen samalla sarjanumerolla.

Kuitenkin mukaan Quorasinulla voi olla sama sarjanumero eri arvoille.

Esimerkkejä painovirheistä, jotka vaikuttavat laskun ulkonäköön, mukaan lukien:

 • Sarjanumerot ylösalaisin
 • Dollarin seteli, jossa on keltainen, punainen tai sininen sinetti
 • Leikkaukset ja suunnat, jotka ovat epätasaisia

OldCurrencyValues.com sanoo, että mitä ilmeisempi virhe, sitä arvokkaampi se on.

Vuosi ei ole tärkeä painovirheille

Toisin kuin antiikkiesineissä tai jopa vanhoissa kolikoissa, setelin ikä ei ole ratkaiseva painovirheissä.

Joten 1960-luvun lasku olisi saman arvoinen kuin vuoden 2006 väärin painettu lasku.

Jos sinulla on väärin painettu lasku, ota heti selvää, kuinka voit myydä sen. Painovirheitä tapahtuu jatkuvasti, joten sen pitäminen mahdollisimman pitkään ei lisää sen arvoa.

Voitko rikastua vanhoista laskuista?

Lyhyesti sanottuna luultavasti ei.

Ihmiset, jotka keräävät tavaroita, tekevät sen todennäköisesti tavaroiden rakkaudesta, eivätkä siksi, että he luulevat sen auttavan heitä jäämään eläkkeelle.

Tietysti on niitä, jotka keräävät rakentaakseen vaurautta ja näkevät kokoelmansa sijoituksena. Arvelen, että nämä ovat ihmisiä, jotka toivovat saavansa suuren voiton kokoelmastaan.

Meiltä muilta sen tekeminen vaatisi kuitenkin paljon aikaa ja energiaa.

Pikahaku eBaysta löysi paljon vanhoja seteleitä, mutta ne eivät ole niin arvokkaita kuin luulin niiden olevan. Esimerkiksi dollarin seteli vuodelta 1934 myi 11 dollarilla.

Vinkki: Jos haluat ansaita ylimääräistä rahaa sivuilla, tutustu suosittuun artikkeliimme, joka kertoo parhaista tavoista ansaita sivuhälinää.

Olemme kulttuuri, joka rakastaa keräämistä

Nosta kätesi, jos pidät TV-ohjelmista, kuten “Pawn Stars”, “Storage Wars”, “Antiques Roadshow” tai “American Pickers”. (Käteni on ylhäällä.) On hauskaa seurata toiveikkaita aarteenmetsästäjiä, jotka etsivät harvinaista keräilyesinettä tai haluavat myydä sellaisen.

Jos olen oppinut näistä keräilyesineistä yhden asian, on se, että rahaa on todella vaikea ansaita. Mitä tahansa keräilijä luulee tekevänsä verrattuna siihen, mihin hän itse asiassa päätyy, ei melkein koskaan sovi yhteen.

Mikä tekee tietyistä keräilyesineistä arvokkaampia kuin toiset?

Muistatko Beanie Baby -hulluuden? Entä ensimmäisen painoksen kirjat tai alkuperäiset Star Wars -hahmot, jotka ovat edelleen laatikossa? Entä upea viinikokoelma?

🔥 Empfohlen:  ChatGPT:n kasvu: 8 voimakasta löytöä sen meteorisen nousun perusteella

Ehkä sinä tai joku tuntemasi tuntee tarpeeksi intohimoa johonkin kerätäkseen sen.

Mutta onko se todella sen arvoista? Pitäisikö sinun avata ne viinipullot ja nauttia niistä? Onko Luke Skywalker -hahmosi kanssa parempi leikkiminen sen sijaan, että se kerää pölyä hyllylle?

Keräilyesineissä kyse on kysynnästä ja tarjonnasta. Jos esine on harvinainen, sillä on paremmat mahdollisuudet olla jonkin arvoinen kuin jos se olisi massatuotettu.

Suuri syy siihen, miksi monet keräilyesineet eivät toimi hyvin, on se, että niitä ei alun perin luotu tällä tarkoituksella.

10 parasta keräilyesinettä, jotka voivat olla sen arvoisia

eBay käsittelee noin 3 miljardia dollaria vuodessa keräilytuotteiden myynnistä, ja heidän sivustonsa mukaan nämä ovat 10 eniten keräilykohdetta. (Federal Reserve -seteleitä ei löytynyt mistään tästä luettelosta, vaikka kolikot sijoittuivat kolmanneksi.)

 • Klassiset autot
 • Vintage elektroniikka
 • Kolikot
 • Kirjat
 • Baseball-kortit
 • Nuket ja toimintahahmot
 • Antiikki
 • Merkki
 • Taide
 • Postimerkit

Oletko kiinnostunut sijoittamaan tällaisiin keräilyesineisiin? Katso Rally Rd. Sovellus, jossa voit ostaa murto-osuuksia harvinaisista keräilyesineistä.

500 dollarin, 5 000 dollarin ja 10 000 dollarin Federal Reserve -setelit

Koska keräilyesineissä on kyse kysynnästä ja tarjonnasta, 500 dollarin, 1 000 dollarin ja harvinaiset 10 000 dollarin setelit ovat melkoisen pennin arvoisia.

Jos pidät 10 000 dollarin seteliä, sinulla on hallussasi todellinen keräilyesine. Wikipedia väittää, että liikkeessä on alle 336, mikä tarkoittaa, että niitä voi olla vielä vähemmän tänään.

Keräilijät ovat valmiita maksamaan tästä laskusta yli 140 000 dollaria, koska se on hyvässä kunnossa. Huonokuntoinen 10 000 dollaria voi silti olla 30 000 dollarin arvoinen.

500 dollarin ja 1 000 dollarin setelit ovat yleisempiä, ja vuodesta 2009 lähtien jäljellä on 342 5 000 dollarin seteliä, joista noin 165 000 on jäljellä 1 000 dollarin seteleitä.

Suurarvoiset setelit lopetettiin vuonna 1969 useista syistä (tekniikka oli yksi niistä). Niitä käytettiin enimmäkseen suuriin pankkien ja liittovaltion rahoitustapahtumiin. Kun sähköinen raha (digitaalinen, fyysisen sijaan) otettiin käyttöön, niin suurien seteleiden tarve katosi.

Marketplace.org ilmoitti, että ei ollut kustannustehokasta tuottaa niin suuria nimityksiä, vaikka niin vähän syntyisi joka tapauksessa.

🔥 Empfohlen:  Onko StubHub laillinen? Mitä sinun tulee tietää ennen lippujen ostamista

Tuovatko he koskaan takaisin 500 dollarin, 5 000 dollarin ja 10 000 dollarin seteleitä? Ikävä sanoa, mutta näin ei tapahdu, koska hallituksella ei ole suunnitelmia tuoda näitä seteleitä takaisin kiertoon.

Minkä arvoisia suurarvoiset setelit ovat

Nämä ovat joitain arvioita Heritage-huutokaupat koskien näiden suurten seteleiden arvoa ja niiden arvoa, jos ne ovat hallussasi. (Huomaa: arvo riippuu myös laskun tilasta.)

 • 500 dollaria – 1934-sarjan seteleiden arvo on 500–800 dollaria (jos se on vuoden 1928 sarjasta, saatat saada 10–20 prosenttia enemmän)
 • 1 000 dollaria – 1934-sarjan seteleiden arvo on 1 000–1 400 dollaria
 • Uncirculated $ 500 ja $ 1000 ovat erittäin kysyttyjä ja voivat saada sinulle kaksinkertaisen arvon

Todellinen tapa sijoittaa (vinkki: se ei johdu harvinaisista laskuista)

5 000 dollarin ja 10 000 dollarin seteleiden ROI (sijoitetun pääoman tuotto) on erittäin huono verrattuna muuntyyppisiin sijoituksiin, kuten kuukausittaiseen säästämiseen.

Lisäksi todennäköisyys, että sinulla on harvinainen seteli hallussasi, ei ole todennäköistä.

Rahan säästäminen korkokorkojen avulla auttaa sinua keräämään varallisuutta paremmin kuin mikään harvinainen seteli voi.

Oletetaan, että päätit sijoittaa 5 000 dollaria keskikorolla 6 prosenttia. Yli 30 vuodessa tuo raha voi kasvaa yli 76 000 dollariin. (Käytä korkolaskuria alkaen Investor.gov tehdä omasi.)

Tämä on tietysti yksinkertaistettu laskelma, eikä siinä oteta huomioon inflaatiota. Pointti on, että tuotto olisi paljon parempi, jos korkokorko on puolellasi.

Jos haluat sijoittaa vaihtoehtoisiin omaisuuseriin, varmista, että sinulla on eläkesijoituksesi rahoitettu ennen kuin teet sen. Vaikka tuotot voivat olla suuria, ne voivat myös olla suuri riski sijoittaessaan tällaisiin vaihtoehtoihin.

Yhteenveto

On olemassa useita harvinaisia ​​dollarin seteleitä, jotka ovat vakavan rahan arvoisia. Tarkista kassakaappisi tai säästöpossu nähdäksesi, onko sinulla jotain näistä dollariseteleistä heti.