Seuraava artikkeli auttaa sinua: Napsautussuhde (CTR): Onko se Googlen sijoitustekijä?
Onko napsautussuhde Googlen sijoitustekijä? Kysytään Googlelta.
Tämän esitellyn katkelman mukaan “Google todellakin käyttää orgaanista napsautussuhdetta sijoitustekijänä.”
Faktojen tarkistaminen ei tietenkään ole niin yksinkertaista kuin sen käyttäminen Google-haussa ensin esiin tulleiden tietojen vahvistamiseen – älä itse asiassa koskaan tee niin.
Selvittääksemme, onko napsautussuhde sijoitustekijä, meidän on tehtävä hieman kaivamista.
Väite: napsautussuhde (CTR) sijoitustekijänä
Tämä on ollut kiistanalainen aihe melkein niin kauan kuin olemme harjoittaneet hakukoneoptimointia.
Vuoden 2002 lehdessään Hakukoneiden optimointi napsautussuhdetietojen avulla, Thorsten Joachims of Cornell väitti, että “hyvän tiedonhakujärjestelmän pitäisi tuoda asiaankuuluvat asiakirjat korkealle sijoitukseen.” Hän sanoi, että luokituksessa tulisi käyttää hakukoneen kyselylokin napsautustietoja yhdistettynä käyttäjien napsauttamien linkkien lokiin.
Viimeisen viiden vuoden aikana Larry Kim on tehnyt puolusti napsautussuhdetta sijoitustekijänä ja Eric Enge sitä vastaan. AJ Kohn selitti miksi hän uskoo sen olevan ranking-signaali; Dan Taylor sukelsi syvään miksi hän uskoo, ettei ole.
Joten kuka on oikeassa?
Katsotaanpa todisteita.
Todisteet napsautussuhteesta (CTR) sijoitustekijänä
Vuonna 2016 Larry Kim suoritti kokeen vertaamalla 1 000 avainsanatermin napsautussuhdetta samaan markkinarakoon sekä maksullisessa että maksuttomassa haussa. “Jotain epätavallista tapahtuu”, hän sanoi ja lisäsi, että “erona (mielemme) on se, että RankBrain parantaa niiden sivujen hakusijoituksia, joilla on korkeammat orgaaniset napsautussuhteet.”
Kim päätteli tuolloin, että napsautussuhde ja sijoitus olivat riippuvaisia muuttujista; että siellä on suhde, mutta sen tarkka luonne on epäselvä.
Emme saa sekoittaa korrelaatiota syy-yhteyteen. Ja se on asia – tämä keskustelu siitä, onko napsautussuhde sijoitustekijä, herättää kysymyksen: onko se suora vai epäsuora?
Tässä yhteydessä tarkastelemme tarkasti, käyttääkö Google kutakin tekijää sijoitusalgoritmeissaan. On mahdollisesti tuhansia tekijöitä, jotka tukevat epäsuorasti suoria sijoitustekijöitä, ja meidän on varottava sekoittamasta näitä kahta keskenään.
Tämä oli ongelma Rand Fishkinin vuoden 2014 napsautussuhdekokeilussa, jossa hän julkaisi blogin ja pyysi ihmisiä hakemaan tiettyä termiä ja napsauttamalla sitten linkkiä SERP:ssä:
Blogiviesti sai 228 käyntiä ja nousi Googlen ykköspaikalle sinä iltana.
Kuten Fishkin sanoi: “Ollaanpa selvä – tämä ei ole tarpeeksi näyttöä varmaksi väittämään, että Google käyttää ehdottomasti kyselyjen ja napsautusten määrää verkkosivujen sijoittumiseen. Työssä voi olla muitakin tekijöitä.”
Siitä huolimatta hän nimitti pala “Kyselyt ja napsautukset voivat vaikuttaa Googlen tuloksiin suoremmin kuin aiemmin epäiltiin.” Ja legenda syntyi.
Kuten Enge selittiFishkinin kokeilu näytti osoittavan, että Google käytti tuoreusalgoritmissaan napsautussuhdetta tuodakseen esiin trendikkäitä aiheita – ei sillä, että napsautussuhde olisi vaikuttanut Googlen tuloksiin enempää kuin aiemmin epäiltiin.
Todisteet napsautussuhteen (CTR) suhteen sijoitustekijänä
Kuten Roger Montti totesi CTR-tutkimuspapereiden arvioinnissaan vuonna 2018, CTR:ssä oli suuria ongelmia mahdollisena sijoitustekijänä jopa Joachimin edellä mainitussa vuoden 2002 tutkimuksessa. Jo tuolloin asiantuntijat ymmärsivät, että napsautussuhteen käyttäminen sijoitustekijänä oli alttiina manipuloinnille.
Voit ostaa kaikkea Facebook-tykkäyksistä ja Instagram-seuraajista linkkeihin, kommentteihin ja kehrättyihin artikkeleihin.
Miksi ihmiset eivät ostaisi myös napsautuksia?
He tekisivät ehdottomasti, jos tämä todella olisi sijoitustekijä.
Nyt Google on vahvistanut, että napsautussuhdetta käytetään muiden sitoutumismittareiden rinnalla kontrolloiduissa haun laatutesteissä (esim dokumentoi Engejoka perustuu Googlen työntekijän vuoden 2016 SMX West -pakettiin, joka on sittemmin muutettu yksityiseksi).
Mutta se ei ole sijoitustekijä.
Ei vakuuttunut? Googlen Gary Illyes vahvisti Napsautussuhde ei ole Googlen sijoitustekijä Pubcon Las Vegas 2016:ssa.
“Jos ajattelee sitä, napsautukset ovat yleensä uskomattoman meluisia”, Illyes sanoi. “Ihmiset tekevät outoja asioita hakutulossivuilla. He napsauttavat ympäriinsä kuin hulluja, ja yleisesti ottaen on todella, todella vaikeaa puhdistaa näitä tietoja.”
Napsautussuhdetta käytetään myös personointiin, Illyes sanoi, että yksilön tyypillisesti valitsemat tulokset voivat “opettaa” Googlen algoritmille, minkä tyyppisiä tuloksia henkilö pitää parempana.
Mutta voiko napsautussuhde vaikuttaa verkkosivustosi tehokkuuteen laajassa mittakaavassa suorana sijoitustekijänä?
Ei.
Napsautussuhde sijoitustekijänä: meidän tuomiomme
Bottom line: Ei ole vakuuttavia todisteita sen ajatuksen tueksi, että Google käyttää napsautussuhdetta suorana haun sijoitussignaalina.
Tämä tarkoittaa, että ei ole mitään järkeä yrittää pelata tätä – Google oli kiinni siitä vuosikymmeniä sitten.
Pitäisikö sinun seurata orgaanista napsautussuhdettasi ja yrittää parantaa sitä? Kyllä – koska se on yksi mittari, jonka avulla voit ymmärtää, onko sisältösi onnistunut.
Se ei auta sinua sijoittumaan paremmin Googlessa. Mutta liikenteen lisääminen verkkosivustollesi on aina hyvä asia.
Napsautussuhde on liian meluisa, sotkuinen ja helppo pelata, jotta se voidaan ottaa vakavasti sijoitustekijänä.
On paljon tuottavampia paikkoja SEO-ponnistelujen keskittämiseen!