Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

.Net vs .Com – kumpi on paras – Vertailuopas 2023

Seuraava artikkeli auttaa sinua: .Net vs .Com – kumpi on paras – Vertailuopas 2023

Verkkosivustollesi valitsemasi ylätason verkkotunnus on yhtä tärkeä kuin itse verkkotunnus. Lyhyesti myös TLD:iksi kutsuttu ylätason verkkotunnus on korkeimmalla tasolla hierarkkisessa järjestelmässä, jota Internet-palvelut käyttävät sivustojen luokitteluun ja vierailijoiden ohjaamiseen. Nämä verkkotunnuksen laajennukset seuraavat verkkosivustosi nimeä ja ovat olennainen osa yleistä verkko-osoitettasi.

Vuodesta 2020 lähtien on saatavilla yli 1 500 TLD:tä. Viimeisen vuosikymmenen aikana on ilmestynyt uusia yleisiä huipputason verkkotunnuksia houkutellakseen entistä enemmän ihmisiä verkkoon, perustamaan blogin, verkkoyrityksen tai henkilökohtaisen sivuston. Kaksi verkkotunnuksen laajennusta on kuitenkin edelleen voimassa.

.net- ja .com-laajennukset ovat eräitä Internetin tunnistetuimmista. Ne ovat olleet saatavilla World Wide Webin alusta lähtien, ja niitä käytetään edelleen voimakkaasti sekä suurten kaupallisten yritysten että pienten blogien keskuudessa. Nämä verkkotunnukset ovat monien isännöintipalvelujen tarjoajien ja verkkotunnusten rekisterinpitäjien suosiossa, ja ne ovat erittäin kysyttyjä, ja ne nappaavat usein ensimmäisenä suosituille avainsanapohjaisille verkkotunnuksille!

Joten mikä niistä sopii sinulle?

.com-verkkotunnuksen laajennuksella ja .net-verkkotunnuksen laajennuksella on molemmilla paljon tarjottavaa verkkovastaaville ja sivustojen omistajille. Ne tunnistetaan välittömästi ja niillä on paljon arvoa Internetin käyttäjien keskuudessa. Pienet erot yleisön käsityksissä voivat kuitenkin vaikuttaa verkkotunnuksen tehokkuuteen sivustossasi. Ymmärtääksesi, mikä laajennus on paras valinta, sinun on ymmärrettävä niiden yhtäläisyydet ja erot.

Mitä ovat verkkotunnuslaajennukset?

Kuten aiemmin mainittiin, verkkotunnuksen laajennukset ovat osa Internetin Domain Name Systemin hierarkiajärjestelmää. Kun tarkastelet verkkosivustosi osoitetta, huomaat, että se on jaettu useisiin erillisiin osiin.

Otetaan vaikka esim. www.google.com.

Tässä tapauksessa .com olisi verkkotunnuksen laajennus ja ylätason verkkotunnus. “google”-osio on tietty verkkotunnuksen nimi. Yleensä se on henkilökohtaisen verkkosivustosi, blogisi tai yrityksesi nimi.

Jokaisella verkko-osoitteella on yksi. Ilman sitä vierailijasi eivät voisi löytää omistamaasi verkkotilaa! Selain käyttää sitä rajaamaan hakua ja ohjaamaan liikennettä oikeaan isännöityyn tilaan.

Ajattele sitä omana sukunimenäsi. Miljoonilla ihmisillä voi olla sama verkkotunnus. Mutta tämä pieni laajennus lopussa luo ainutlaatuisen osoitteen, joka voi olla vain sivustollasi.

Saatavilla on monia laajennuksia. Jotkut on varattu tietyntyyppisille verkkosivustoille. Esimerkiksi valtion tahot voivat käyttää vain .gov. Joillakin lainkäyttöalueilla on myös maakoodit. Mutta suurimmaksi osaksi .com ja .net ovat avoimia kaikille, jotka haluavat ostaa sen.

Miksi verkkotunnuksen laajennus on tärkeä?

Usko tai älä, valitsemasi laajennus voi lopulta vaikuttaa sivustosi tehokkuuteen. Mutta se ei vaikuta niin moneen mittariin kuin jotkut uskovat.

Siellä on yleinen väärinkäsitys, jonka mukaan TLD vaikuttaa negatiivisesti tai myönteisesti hakukoneoptimointitoimiin. Googlen kaltaisten hakukoneiden tarkat sijoitusparametrit ovat edelleen mysteeri. Mutta monet uskovat, että Googlen algoritmissa on yli 200 sijoitustekijää. TLD on vain yksi niistä. Tämän seurauksena sillä on vähän tai ei ollenkaan vaikutusta.

Verkkotunnus itsessään on tärkeämpi, koska voit hyödyntää asiaankuuluvia avainsanoja.

Suurin vaikutelma, jonka verkkotunnuksesi laajennus tekee, on yleisön käsitys. Yhä useammat ihmiset ovat taipuvaisia ​​napsauttamaan sivustoja, joilla on heidän tunnistamansa verkkotunnus. Internet on täynnä “roskapostilinkkejä” ja huonolaatuisempia verkkosivustoja. Jos hakukoneen käyttäjälle esitetään luettelo vierailevista verkkosivustoista, hän klikkaa todennäköisemmin niitä, joiden laajennukset ovat tuttuja.

🔥 Empfohlen:  Tehokas SEO ja digitaalisen markkinoinnin sovellusliittymä cognitiveSEO:n käynnistämä

Tässä mielessä verkkotunnuksesi laajennus voi aiheuttaa tai katkaista SEO-pyrkimyksesi. Google ja muut suositut hakukoneet suosivat runsaasti kävijöitä ja poikkeuksellisen laadukkaita sivustoja. Älykkäin vaihtoehto saada sivustosi näkymään olisi hankkia verkkotunnus, jonka ihmiset tunnistavat. Tällä tavalla hakukoneet näkevät sivustosi suotuisammin, mikä voi ohjata liikennettäsi entistä enemmän.

Tietoja .net-verkkotunnuslaajennuksesta

.net-verkkotunnus luotiin virallisesti vuonna 1985. Jotta voisimme laittaa asiat perspektiiviin, World Wide Web, jonka tunnemme nykyään, oli olemassa vasta vuonna 1989! .net oli yksi Internetin varhaisimmista verkkotunnuksen laajennuksista.

Se on alkuperäinen ylätason verkkotunnus, joka kehitettiin ensin .com-verkkotunnuksen vaihtoehdoksi. Tuolloin se oli tarkoitettu verkkopalveluita käsitteleville organisaatioille. Se oli esimerkiksi suosittu Internet-palveluntarjoajien, sähköpostipalvelujen ja muiden Internet-infrastruktuurien keskuudessa.

Se kuuluu ryhmään muita palvelukeskeisiä verkkotunnuksia. .org luotiin samaan aikaan, ja sen piti olla voittoa tavoittelemattomille yhteisöille. Sama koskee .biz- ja .edu-tiedostoja. Ensimmäinen on tarkoitettu yrityksille, kun taas jälkimmäinen keskittyy oppilaitoksiin.

Alkuperäistä luokitteluideaa ei koskaan toteutettu, joten .netistä tuli erittäin suosittu vaihtoehto suosituimmille verkkotunnuksille dot-com-kuplan aikana.

Nykyään .net on edelleen melko suosittu. Domain Name Industry Reportin mukaan yli 13,4 miljoonaa rekisteröityä verkkotunnusta käyttää laajennusta!

NET-verkkotunnuksen laajennuksen hinta

Sekä .net- että .com-verkkotunnukset ovat erittäin edullisia. Useimmat ihmiset odottavat verkkotunnusten olevan kalliita. Itse asiassa voit hankkia halvan verkkotunnuksen vain 1 dollarilla (riippuen verkkotunnuksen laajennuksesta)

Voit hankkia .net-verkkotunnuksen osoitteesta Domain.com hintaan 12,99 dollaria

Tai hanki verkkotunnus ilmaiseksi, kun ostat hosting-palvelun Bluehostilta (2,95 dollaria pm)

Tietoja .com-verkkotunnuksen laajennuksesta

.com-laajennus on ylivoimaisesti tunnistetuin. Se on myös yksi alkuperäisistä ylätason verkkotunnuksista. Tammikuussa 1985 luotu ensimmäinen .com-verkkotunnus sai omistukseensa jo lakkautettu viestintäyritys saman vuoden maaliskuussa.

Kolmikirjaiminen jatke on johdettu sanasta kaupallinen. Kuten voit luultavasti arvata, tämä verkkotunnus oli alun perin tarkoitettu voittoa tavoitteleville yrityksille. Se oli voittoa tavoittelemattomille järjestöille tehdyn .org:n vastakohta.

Tietenkin .com-verkkotunnuslaajennusten käyttöönotto levisi nopeasti. Kun yritykset ja sijoittajat näkivät mahdollisuudet rahan ansaitsemiseen verkossa, laajennus kukoisti! Sen lisäksi, että verkkoyritykset nappasivat sen, jokainen verkkosivuston omistaja Yhdysvalloissa ja muualla halusi palan piirakasta!

Se on suurelta osin vastuussa dot-com-buumista ja on epäilemättä muokannut Internetiä sellaiseksi kuin me sen tunnemme!

Arviot tätä laajennusta käyttävien verkkosivustojen määrästä vaihtelevat raporteista toiseen. Jotkut arvioivat, että yli puolet kaikista verkkosivustoista käyttää sitä. Domain Name Industry Brief -julkaisun mukaan yli 145,4 miljoonaa verkkosivustoa käytti sitä maaliskuussa 2020!

Yksi asia, josta voimme olla varmoja, on se, että .com-laajennus on tunnetuin kaikista huipputason verkkotunnuksista.

COM-verkkotunnuksen laajennuksen hinta

Voit hankkia .com-verkkotunnuksen osoitteesta Domain.com hintaan 12,99 dollaria

Tai hanki verkkotunnus ilmaiseksi, kun ostat hosting-palvelun Bluehostilta (2,95 dollaria pm)

Milloin käyttää .net-laajennusta

Vaikka .net-laajennus ei ole yhtä suosittu kuin ennen, se on edelleen suuri online-näkyvyys. Verkkotunnuksen käytölle ei ole rajoituksia, mutta siitä voi silti olla hyötyä monissa tapauksissa.

Se on järkevintä Internet-pohjaisille palveluille ja verkkosivustoille. Se on suosittu valinta web-hosting-yrityksistä sähköpostipalveluntarjoajiin.

🔥 Empfohlen:  Kun luova konflikti on hyvä asia

Laajennuksella on edelleen vahva yhteys sanaan “verkko”, joten voit hyödyntää tätä yhteyttä saadaksesi verkkosivustosi erottumaan.

Viimeisen vuosikymmenen aikana on syntynyt useita sosiaalisen verkostoitumisen alustoja. Vielä nykyäänkin uudemmat verkostoitumissivustot nousevat edelleen esiin ja asettavat panoksen laajaan sosiaaliseen ympäristöön. .net-verkkotunnus on täysin järkevä tämän tyyppisille verkkosivustoille.

Kaikenlaisissa verkoissa on kyse yhteyksistä. Riippumatta siitä, onko sinulla verkosto ihmisiä, jotka haluavat kommunikoida, tai sinulla on oma verkkosivusto, joka on suunniteltu auttamaan taiteilijoita verkostoitumaan muiden taiteilijoiden kanssa, verkkotunnus sopii.

Sinun ei tietenkään tarvitse rajoittua verkkotunnuslaajennuksiin. Käyttörajoitusten puuttumisen ansiosta .net on kuuluisa myös bloggaamisesta ja kaupallisista tarkoituksista.

Yksi yleinen taktiikka on napata verkkotunnus, kun .com-versiota ei ole saatavilla. Sen sijaan, että maksaisit rahaa ostaaksesi .com-sivuston olemassa olevalta omistajalta tai joltakulta, joka on sen pysäköinyt, voit valita sen sijaan .net-version.

Sillä on edelleen runsaasti uskottavuutta ja tunnustusta pitkäaikaisille Internetin käyttäjille. Voit hyödyntää laajennuksen tuttua, vaikka se ei olekaan yhtä tunnettu kuin vaihtoehto.

Milloin käyttää .com-laajennusta

Ei ole epäilystäkään siitä, että .com-sivusto houkuttelee lisää kävijöitä. Se on vanhin ja suurin verkkotunnuksen laajennus. Verkkotunnus ei takaa menestystä, mutta jos sinulla on hyvin tehty sivusto, joka on optimoitu hakukoneille, laajennus houkuttelee todennäköisesti lisää liikennettä.

Tämä johtuu siitä, että sillä on sisäänrakennettu uskottavuus. Internetin 100 vierailluimmasta sivustosta suurin osa on merkitty .com-laajennuksella! Web-sivustojen osoitteet, joissa on ylätason verkkotunnus, on yleensä helpompi muistaa. Lisäksi se sopii hyvin mobiilikatseluun.

Monissa älypuhelimien näppäimistöissä on nykyään erillinen .com-näppäin selaimia varten, jolloin kävijät voivat viimeistellä osoitteen yhdellä napautuksella.

.com-verkkotunnus tarkoittaa, että sinulla on voittoa tavoitteleva yrityssivusto. Se on suosikki verkkokaupan alustojen ja kaupallisten verkkosivustojen joukossa. Pienilläkin yrityksillä ja startup-yrityksillä on paljon hyödyllistä synnynnäisestä tutumisesta.

Kuten .net, tällä laajennuksella ei ole rajoituksia. Voit siis käyttää sitä vapaasti käyttämäsi sivuston tyypistä riippumatta. On kuitenkin yksi ongelma, johon monet sivuston omistajat törmäävät: Saatavuus!

Tee yksi nopea haku suositussa rekisteröintipalvelussa, kuten Bluehost, ja huomaat nopeasti, että se on harvoin saatavilla suosituille avainsanoille. Ellei sinulla ole ainutlaatuista yrityksen nimeä tai kapealla verkkotunnuksella, on vaikea saada käsiisi .com-verkkosivustoa. Jos se on saatavilla, se saattaa maksaa sinulle huomattavasti enemmän kuin muut yleiset ylätason verkkotunnukset.

Voit myös käyttää tätä kätevää pientä työkalua nähdäksesi, onko verkkotunnusideasi ostettavissa.

KÄYTÖSSÄ BLUEHOST.COM

Tämä on se kompromissi, jota sinun on harkittava – korkea-arvoinen verkkotunnus .com-tunnisteella voi olla kannattava investointi. Useimmat ihmiset kerääntyvät siihen hakukoneen tulossivulla, mikä voi viime kädessä tehdä verkkosivustostasi menestyvämmän.

Yleensä suosittelemme käyttämään .com-laajennusta, kun se on saatavilla. Sen edut ovat kiistattomat!

.net- tai .com-verkkotunnuksen ostaminen

Riippumatta siitä, minkä verkkotunnuksen laajennuksen valitset, ensimmäinen askel on nähdä, mitä on saatavilla. Useimmille tämä on lopullinen ratkaiseva tekijä!

Verkkotunnukset ovat saatavilla omistetuilta rekisterinpitäjiltä ja web-hosting-yrityksiltä. Usein web-isännöintipalveluntarjoajat toimivat verkkotunnuksen rekisteröijänä ostaessaan verkkotunnuksen puolestasi ja suorittaessaan asianmukaiset rekisteröintivaiheet. Jotkut tarjoavat jopa ilmaisen verkkotunnuksen, jotta pääset alkuun! Sillä ei kuitenkaan välttämättä aina ole .com- tai .net-päätettä.

🔥 Empfohlen:  Pabbly Connect vs Zapier 2023: Kumpi tarjoaa paremman vastineen?

Vieraile isännöintipalvelussa tai verkkotunnusten rekisteröijässä, kuten Bluehost. Suorita sitten yksinkertainen verkkotunnuksen haku nähdäksesi, mitä on saatavilla.

Voit ostaa .net- tai .com-verkkotunnuksesi kahdella erinomaisella tavalla.

#1 – Bluehost.com – Saat verkkotunnuksen ilmaiseksi ostaessasi isännöintisuunnitelman. Hinnat alkaen 2,95 dollaria/kk

#2 – Domain.com – Käytä kuponkikoodia SITEHUB ja saat 25 % alennuksen verkkotunnuksestasi.

Voit kirjoittaa haluamasi avainsanat tai verkkosivuston nimen. Useimmissa tapauksissa rekisterinpitäjä esittää käytettävissä olevat laajennukset. Jos .net- ja .com-laajennukset ovat suosittuja, ne ovat yleensä luettelon kärjessä!

Rekisteröijien hieno asia on, että näet vaihtoehtoja, vaikka laajennuksia ei olisi saatavilla. Voit tehdä muutoksia verkkotunnukseesi tai valita jonkin avoimista vaihtoehdoista. Muutaman yksinkertaisen rekisteröintivaiheen ja maksun jälkeen verkkotunnus on kokonaan sinun! Yhdistä se isännöityyn verkkosivustoosi, niin vierailijasi voivat alkaa nähdä sivustosi!

Verkkotunnukset on uusittava vuosittain. Ellet osta monivuotisia suunnitelmia etukäteen, älä unohda uusia rekisteröintiäsi! Muuten menetät verkkotunnuksen. .net- ja .com-laajennusten suosion vuoksi rekisteröintipäivien noudattaminen on erittäin tärkeää!

.net vs .com: Kumpi on parempi?

Yritä aina saada a .com

Niin yksinkertaista. Se on halutuin verkkotunnuksen laajennus.

.com-laajennus toimii mihin tahansa tarkoitukseen, erityisesti voittoa tuottaviin verkkosivustoihin, verkkokauppaalustoihin parhaiten.

Molemmilla laajennusverkkotunnuksilla on hyvät ja huonot puolensa. Kaikki riippuu verkkosivustosi tyypistä. Yleensä .net-laajennukset ovat hyviä Internet-pohjaisille palveluille ja verkkoympäristöille.

Jos etsit näkyvyyttä ja uskottavuutta, .com-laajennukset pärjäävät paremmin. Koska se on laajimmin käytetty verkkotunnus, se on mobiiliystävällisempi. Ei vain sitä, vaan sitä pidetään luotettavampana useimpien Internetin käyttäjien silmissä.

Kuten aina, verkkotunnuslaajennus on vain yhtä hyvä kuin verkkosivusto, johon se on liitetty! SEO-asioissa digitaalisen tilasi sisällöllä on merkittävämpi vaikutus kuin millään verkkotunnuksen laajennuksella. Verkkotunnuksen laajennus on vain pieni osa verkko-osoitteestasi. Vaikka on olennaista valita sellainen, joka palvelee sivustoasi hyvin, älä anna näkyvyyteen liittyvien seikkojen estää sinua luomasta huippuluokan sivustoa, josta kävijät pitävät! Tutki vähän omaa markkinarakoasi ja katso, mitä on saatavilla. Verkkotunnuksen rekisteröintimahdollisuudet ovat rajattomat!

Lisää verkkotunnuksiin liittyvää sisältöä

Jos haluat lukea lisää kaikista verkkotunnuksista, tutustu seuraaviin oppaisiin:

  1. Kuinka myydä verkkotunnus
  2. Kuinka monta verkkotunnusta on olemassa?
  3. Kuinka saada todellinen arvo verkkotunnuksellesi
  4. Mistä ostaa halvimmat verkkotunnukset
  5. .com vs. org
  6. .co vs .com
  7. .com vs. us

Seuraavat kaksi välilehteä muuttavat sisältöä alla.

Nimeni on Jamie Spencer ja olen viettänyt viimeiset 10 vuotta rakentaen rahaa tienaavia blogeja. Väsyttyäni 9-5-päiviin, työmatkaan enkä koskaan nähnyt perhettäni, päätin, että haluan tehdä joitain muutoksia, ja julkaisin ensimmäisen blogini. Sen jälkeen olen julkaissut monia menestyneitä niche-blogeja ja myytyäni selviytymisblogini päätin opettaa muita ihmisiä tekemään samoin.