Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Nikola Motorsin petos selitetty

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Nikola Motorsin petos selitetty

Yhdeksän vuotta sitten, vuonna 2014, perustettu yritys, joka on nimetty Nikola Teslan kunniaksi, Nikola Corporationilmeisesti valmistaa raskaita kaupallisia akkukäyttöisiä sähköajoneuvoja, polttokennoenergiaajoneuvoja ja energiaratkaisuja.

Esiteltyään useita ajoneuvokonsepteja vuosien 2016 ja 2020 välisenä aikana, johtavana maakaasukäyttöisen turbiini-sähköauton kanssa, se listautui pörssiin 4.6.2020. Nikola Corporation meni myös eteenpäin ja toimitti kaksi ensimmäistä akkusähköautoaan joulukuussa 2021, joka tunnetaan nimellä Nikola Tre. Syyskuussa 2021 Securities and Exchange Commission ja Justice Department of Justice olivat kuitenkin jo käynnistäneet tutkinnan syytöksistä sen perustajan ja entisen tietoturvapetoksista. Toimitusjohtaja Trevor Milton. Juuri tähän aikaan alkoi purkaminen.

Alku & Kasvu
Petoksen selvittäminen
Kuinka Nikola nousi eteenpäin
Kuka on Trevor Milton
Johtopäätös

Alku & Kasvu

Trevor Milton perusti Nikola Corporationin Salt Lake Cityssä, Utahissa vuonna 2014 ja ilmoitti, että 5000 Nikola One vetykäyttöinen purjelentokoneita rakennettaisiin vuoteen 2016 mennessä. Fitzgerald Glider Kitsin oli määrä rakentaa ne Tennesseessä. Vuoteen 2019 mennessä Nikola oli hankkinut 389 eekkeriä maata Coolidgessa, Arizonassa yhteensä 23 miljoonalla dollarilla. Yhtiö ilmoitti, että tehdasrakennustyöt alkavat vuoteen 2020 mennessä, kuorma-auton rakentaminen vuotta myöhemmin, vuonna 2021, ja vuoteen 2023 mennessä Nikola valmistaa 35000-50000 kuorma-autoa vuodessa.

Maaliskuussa 2020 Nikola Corporation ja VectoIQ Acquisition Corporation ilmoittivat sulautumisesta, jonka seurauksena yhdistynyt yhtiö, NKLA, listautui NASDAQ-pörssiin. Nikola-osakkeen kauppa alkoi 4.6.2020, päivä sen jälkeen, kun fuusio oli virallisesti saatettu päätökseen. Viikon sisällä Nikolan osakkeet kaksinkertaistuivat sijoittajan kiinnostuksen lisääntyessä, minkä seurauksena vedonlyönti sähköliikenteen kasvavasta potentiaalista jatkui. Tämän jälkeen yritys alkoi ottaa tilausvarauksia kuorma-autolle, vaikka asiakkaat eivät olleet vielä edes nähneet prototyyppiä.

Kasvu jatkui, ja elokuussa 2020 Nikola Corporation saavutti 13 miljardin dollarin arvon. 8. syyskuuta 2020 Nikola Corporation solmi toisen strategisen kumppanuuden GM:n (General Motors) kanssa. Kumppanuus totesi, että GM hankkii 11 % osuuden Nikolasta ja nimittää myös yhden jäsenen Nikolan hallitukseen. Näin ollen GM aloittaisi myös Badgerin tuotannon ja toimittaisi polttokennoja ja akkuja Nikolaille maailmanlaajuisesti. Ei ole yllättävää, että Nikolan osake nousi 50 %, kun ilmoitus otettiin vastaan ​​innostuneesti.

🔥 Empfohlen:  Kuinka selvittää, onko yritys tai yritys petos vai ei?

Petoksen selvittäminen

Kaikki alkoi siitä lyhytmyyjäyritysHindenburg Research julkaisee 10. syyskuuta 2020 raportin, joka syytti suoraan yrityksen perustajaa Trevor Miltonia syyllisyydestämonimutkainen petos‘. Ongelma lisääntyi, kun Financial Times ja Research Enquirer vahvistivat tämän raportin, joka osoitti Nikola One -auton vierivän alas rinnettä käyttämällä luonnollista painovoimaa laivan propulsiovoiman sijaan. Vastauksena näihin väitteisiin Nikolan osake putosi 10 % ja GM-osake 4 %. Muutamassa päivässä, syyskuun 12. päivään mennessä, Nikolan osake laski jyrkästi 36 %.

Niin raivoissaan kuin Nikola olikin näistä väitteistä ja uhkaamisesta oikeustoimilla Hindenburgia vastaan, sen ongelmat eivät olleet vielä ohi. Nämä väitteet olivat kiinnostaneet Yhdysvaltain syyttäjänvirastoa New Yorkin eteläosassa. 14. syyskuuta nähtiin raportteja, joiden mukaan Securities and Exchange Commission oli alkanut tutkia Nikola Corporationia vastaan ​​esitettyjä petossyytöksiä, minkä jälkeen oikeusministeriö aloitti tutkimuksensa päivää myöhemmin.

Viikon sisällä, syyskuun 21. päivään mennessä, Trevor Milton erosi nimityksestään pääjohtajaksi ja perustajaksi, kun Nikolain osakekurssi jatkoi laskuaan syytösten uutisten ympäröimänä. Tätä seurasi nopeasti kumppanuuksien purkaminen ja osakekurssien lasku.

BP (British Petroleum Company PLC) peruutti mahdollisen kumppanuuden, joka olisi kehittänyt vetyn tankkausasemat Nikolan sähköautoille. Marraskuussa 2020 GM perääntyi ehdotetusta kaupasta Nikola Corporationin osakeosuuden ostamisesta sekä Badger-sähkölava-auton tuotannon lopettamisesta. Kuukautta myöhemmin toinen ilmoitti kumppanuudesta Tasavallan palvelut lopetettiin. Tämän kumppanuuden tarkoituksena oli kehittää yhdessä päästöttömiä jäteautoja.

Kuinka Nikola nousi eteenpäin

Helmikuussa 2021 Nikola kerääntyi hieman ja peruutti julkisesti Powersports-yksikön ja sen suunnitelmat tuottaa niitä. He ilmoittivat kuitenkin, että vuoden viimeiseen neljännekseen mennessä heidän aikomuksensa oli tuottaa 50–100 Nikola Tre -ajoneuvoa. Saman vuoden kesäkuussa Nikola Corporation investoi 50 miljoonaa dollaria uuteen vetytehtaan tuottamaan polttoainetta puolikuorma-autojen polttoaineasemille. Wabash Valley Resources -yrityksen oli määrä johtaa yrityksiä. Kuukautta myöhemmin, heinäkuuhun mennessä, ilmoitettiin viiden uuden luokan 8 kuorma-autojen jälleenmyyjän lisäämisestä Arizonaan, Texasiin, Coloradoon, Kaliforniaan, New Mexicoon, Delawareen, Floridaan, Marylandiin ja Virginiaan.

🔥 Empfohlen:  Amfoterisiini B selitetty: miten se toimii, kuka tarvitsee sitä ja mitä on näköpiirissä

Kuka on Trevor Milton

Trevor Milton syntyi Utahissa ja on yksi viidestä sisaruksesta. Hän jatkoi uraa myynnin ja markkinoinnin parissa keskeyttämisen jälkeen Utah Valleyn yliopisto. Miltonin uraan sisältyi useita yrityksiä, jotka alkoivat hänen ensimmäisestä yrityksestään, St. George Security and Alarm -nimisestä hälytysmyyntiyhtiöstä. Hän erosi yrityksestä 300 000 dollarilla. Hän avasi välittömästi online-luokiteltujen ilmoitusten verkkosivuston, joka myi käytettyjä autoja. Yritys kuitenkin epäonnistui ja lopulta suljettiin. Hän perusti dHybrid Inc:n, jonka tehtävänä oli kaupallisten kuorma-autojen jälkiasentaminen maakaasulla toimivilla moottoreilla. Se joutui vaikeuksiin sijoittajan kanssa, mikä johti yrityksen sulkemiseen. Sitten hän lanseerasi dHybrid Systemsin, jonka hänen väitteensä mukaan Worthington Industries osti. Tämän jälkeen Milton perusti Nikolan.

Häntä koskevien syytösten ja tutkimusten jälkeen Milton antautui ja kiisti olevansa syyllinen kaikkiin häntä vastaan ​​esitettyihin syytteisiin. Kuitenkin kesäkuussa 2022 Miltonia syytettiin ylimääräisestä pankkipetoksesta, ja lokakuuhun 2022 mennessä hänet todettiin syylliseksi yhteen arvopaperipetokseen ja kahteen pankkipetokseen.

Johtopäätös

Hieman yli vuotta myöhemmin, elokuuhun 2022 mennessä, Nikola ilmoitti akkuyhtiön Romeo Powerin ostamisesta. Prosessi saatiin päätökseen lokakuuhun 2022 mennessä. Nähtäväksi jää, miten yritys toteuttaa tulevat mahdollisuudet.

UKK

Mikä on Nikola Motorsin petosskandaali?

Nikola Motorsin petosskandaali sisältää syytökset siitä, että sähköautojen valmistaja Nikola Corporation on johtanut sijoittajia ja yleisöä harhaan teknisten kykyjensä ja saavutustensa suhteen. Nikola kiisti syytökset ja aloitti oman tutkinnan.

Mikä oli perustajan Trevor Miltonin rooli petosskandaalissa?

Perustaja Trevor Miltonia syytettiin väärien lausuntojen antamisesta sijoittajille Nikola Motorsin petosskandaalissa. Hän erosi syytösten jälkeen.

Mihin toimiin Nikola Motors ryhtyi puuttuakseen petossyytöksiin?

Petossyytösten esittämisen jälkeen yhtiö kiisti syytökset ja käynnisti asiasta oman tutkinnan. Yhtiön hallitus muodosti tutkintaa valvomaan erityisen valiokunnan.

Mikä on petossyytösten vaikutus Nikola Motorsin osakekursseihin?

Petossyytökset laskivat Nikola Motorsin osakekurssia merkittävästi. Vaikka osakekurssi on sittemmin elpynyt jonkin verran, se on edelleen alle vuoden 2020 huipputasonsa.