Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Nimen merkitseminen tavaramerkillä (vaiheittainen opas)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Nimen merkitseminen tavaramerkillä (vaiheittainen opas)

Brändisi omaisuuden suojaaminen on yksi kriittisimmistä näkökohdista luotaessa yritystä, jolla on potentiaalia laajentua valtakunnallisesti tai maailmanlaajuisesti. Yrityksen nimi, logo, iskulauseet ja immateriaalioikeudet voivat lopulta olla miljardeja arvoisia, jos perustat yrityksen, joka menee maailmanlaajuiseksi. Siksi on tärkeää tietää, miten nimi merkitään tavaramerkillä.

Kävin Yhdysvalloissa oman verkkokauppani tavaramerkkiprosessin tätä blogia kirjoittaessani, ja olen dokumentoinut vaiheet, jotta prosessi on helppo käydä läpi. UpFlip aikoo jakaa tiedot, joita tarvitset nimen tavaramerkiksi.

Esittelemme sinulle immateriaalioikeudet ja palvelut, joita Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkivirasto tarjoaa. Tämän jälkeen annamme sinulle sovelluksen vaiheiden läpikäynnin ja vastaamme joihinkin tavaramerkkejä koskeviin yleisimpiin kysymyksiin.

Lyhyt johdatus immateriaalioikeuksiin

Immateriaalioikeuksia on kolme päätyyppiä:

 1. Tavaramerkit suojaavat nimiä ja malleja, jotka tunnistavat tavaroiden lähteen.
 2. Patentit suojaavat keksintöjä. Kaikki, mikä on uutta tuotetta varten, voi kelpaa.
 3. Tekijänoikeudet suojaavat taideteoksia.

Yhdysvaltain patentti- ja kauppavirasto (USPTO) käyttää esimerkkiä pölynimurista näyttääkseen erot kolmen tyyppisten immateriaalioikeuksien välillä. Käytämme esimerkkinä esimerkkiä iRobot Roomba I3+:sta.

Jos haluat suorittaa käytännön haun, siirry Trademark Electronic Search Systemiin (TESS) ja kirjoita hakutermiksi iRobot Corporation ja valitse hakukenttä Omistajan nimeksi ja osoitteeksi rajoittaaksesi tulokset iRobot Corporationiin.

iRobot Corporationilla on 94 tavaramerkkiä, jotka sisältävät heidän nimensä ja iskulauseensa, tärkeimmät iRobot ja Roomba, jotka ovat yritysten ja tuotteiden nimiä.

Patentit löytyvät käyttämällä USPTO:n patenttikokoteksti- ja kuvatietokantahakua. iRobot Corporationilla on 182 patenttia kaikilla tuotelinjoilla, mukaan lukien tyhjiöharja ja roskatunnistin. Huomaa, että nämä ovat vain fyysisiä esineitä.

Liittyvät tekijänoikeudet löytyvät osoitteesta publicrecords.copyright.gov, ja ne sisältävät tekijänoikeudet loppukäyttäjän lisenssisopimukseen, pika-aloitusoppaaseen ja omistajan käsikirjaan. Nämä ovat vain sanoja ja kuvia, mutta ne olisivat voineet hakea tekijänoikeuksia myös mainoksiin ja muihin mainoksiin.

Näitä suojauksia voidaan soveltaa sekä Yhdysvalloissa että kansainvälisesti. Oletussuoja on Yhdysvaltoihin, mutta lisämaksusta voit hakea suojaa Madridin pöytäkirjan mukaisesti. Vaihtoehtoisesti voit hakea kansainvälisiä tavaramerkkejä Maailman kansainvälisen omaisuusjärjestön (WIPO) verkkosivuilla.

Jatka lukemista saadaksesi lisätietoja USPTO:n palveluista.

Palvelut saatavilla Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkivirastosta

USPTO palvelee viittä päätehtävää:

 • Hae tavaramerkkejä käyttämällä tavaramerkkien sähköistä hakujärjestelmää (TEAS)
 • Hae patentteja
 • Suositukset immateriaalioikeuksia käsitteleville lakimiehille
 • Immateriaalioikeuksia koskeva koulutus
 • Tavaramerkkien ja patenttien etsiminen varmennustarkoituksiin

Nyt keskitymme tämän oppaan loppuosassa siihen, miten yritysnimi ja tuotenimi merkitään tavaramerkillä, mutta on tärkeää olla tietoinen USPTO:n palveluista. Valmistaudutaan hakemaan tavaramerkkiä.

Vaihe 1. Valmistaudu hakemaan

Ennen kuin haet tavaramerkkiä, sinun on tutkittava, onko kauppanimi saatavilla, kerättävä asiakirjat ja luotava ensin tili. Katsotaanpa jokaista seuraavista ymmärtääksemme, mitä ne sisältävät.

Hae yritysten nimiä

Pienyritysten omistajien tulisi tehdä tutkimus itse selvittääkseen, onko toisella yrityksen omistajalla jo sama tai samankaltainen nimi kuin tavaramerkkilain mukaan rekisteröidyllä tavaramerkillä. Jos et tarkista tätä ennen tavaramerkin rekisteröintiä, saatat tuhlata paljon aikaa ja rahaa sellaisten tavaramerkkioikeuksien hakemiseen, joita et saa.

Kuten aiemmin todettiin, voit etsiä tavaroiden tai palvelujen tavaramerkkejä TESS:stä ja suodattaa luokkakoodin mukaan, jos tiedät, mitkä luokit sinun täytyy rekisteröidä tavaramerkki. TESS näyttää sinulle kaikki rekisteröidyt tavaramerkit hakutuloksissa sekä yrityksen tai henkilön, joka omistaa rekisteröidyn tavaramerkin.

Jos tavaramerkin omistaja on jo olemassa, tiedot, joiden avulla voit lähestyä häntä, ovat haussa, ja voit yrittää saada tuotemerkin laillisen omistusoikeuden ostamalla tavaramerkkioikeudet tai maksamalla lisenssimaksun tuotemerkin käyttämisestä. Tarvitset kuitenkin asianajotoimiston oikeudellista neuvontaa onnistuaksesi.

Valmistele dokumentaatio

Tarvitset seuraavat asiakirjat:

 1. Yritysasiakirjat sen organisaation nimelle, joka omistaa tavaramerkin, jos sellainen on
 2. Omistajan henkilötiedot
 3. Hakijan henkilötiedot (jos eri kuin omistaja)
 4. Tuotteet, joita myyt tai tulet myymään
 5. Todiste tavaramerkistä yrityksen kaupallisessa käytössä
 6. Kansainvälisen luokan numero jokaiselle tuote- tai palvelutyypille, jonka rekisteröit tavaramerkin suojaamaan.

Luo USPTO-tili

Sinun on ensin luotava USPTO-tili. Sinun on syötettävä nimesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi, hyväksyttävä sitten käyttöehdot ja suoritettava Recaptcha. Sitten se lähettää sinulle sähköpostin, jossa sinua pyydetään vahvistamaan se ja luomaan 12-merkkinen salasana, joka sisältää isoja ja pieniä kirjaimia, numeroita ja erikoismerkkejä.

🔥 Empfohlen:  Kuinka muokata Shopify-salasanasivua vuonna 2023? (Täydellinen opas)

Kun olet luonut salasanan, voit määrittää 2-faktorisen todennuksen (2FA) ja lisätä yhteystietoja. Määritä se mieltymystesi mukaan, mutta muista, että seuraavat vaiheet edellyttävät 2FA:ta, ja jos et määritä toista, se käyttää sähköpostiasi. Tulet näyttöön, joka näyttää alla olevan kuvan kaltaisesta.

Tavaramerkkihakemuksen jättäminen on vasemmassa yläkulmassa. Haluat mennä sinne. Se pyytää sinua antamaan 2FA-koodin. Nyt kun olet TEASissa, on aika aloittaa tavaramerkin hakuprosessi.

Vaihe 2. Valmistele ja lähetä tavaramerkkihakemuksesi

Seuraava vaihe nimen tavaramerkkiprosessissa on valmistella ja lähettää yrityksesi nimi tavaramerkkisuojaa varten. Ensimmäisellä sivulla on tietoa seuraavista asioista:

 • Kokonaisprosessi
 • Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkiviraston yhteystiedot
 • Ilmoitus 30 minuutin käyttämättömyydestä kirjaa sinut ulos järjestelmästä
 • Kuvakaappauksen alla luetellut kysymykset:
 1. Valitse jokin alla olevista arkistointivaihtoehdoista.
  1. TEAS Plus – Jätän TEAS Plus -hakemuksen alennuksella 250 dollaria per luokka tavaroista tai palveluista. Valitse tämä vaihtoehto vain, jos olet 100 % varma, että täytät tavaramerkkisuojahakemuksen täysin oikein. He korottavat ilmoitusmaksujasi, jos niissä on yksi virhe.
  2. TEAS-standardi – Jätän TEAS-standardin hakemuksen, jonka maksu on 350 dollaria per luokka tavaroista tai palveluista. He auttavat sinua, jos teet virheen hakuprosessissa. Suosittelen vain hyväksymään, että aiot todennäköisesti käyttää tätä maksua tavaramerkin rekisteröintiin, ellei sinulla ole kapea valikoima myymiäsi tuotteita tai palveluita.
 2. Jättääkö asianajaja tämän hakemuksen?
  1. Joo
  2. Ei. Odotan, että useimmat lukijat sisällytetään tähän vastaukseen hankkiessaan tavaramerkin yrityksen nimelleen. Tarkista tavaramerkkien perusteet -sivu, jos et ole vielä tehnyt niin.
 3. [OPTIONAL] Jos haluat ladata aiemmin tallennetun lomaketiedoston, tutustu ensin USPTO:n TEAS-ohjeisiin aiemmin tallennettujen tietojen saamiseksi ja käytä sitten alla olevaa “Selaa…” -painiketta päästäksesi tietokoneellesi tallennettuun lomaketiedostoon.

Seuraavalla sivulla (kuvassa alla) kysytään tietoja merkin omistajasta. Se vaatii seuraavat tiedot:

 • Omistajan nimi – Jos käytät henkilön nimeä, käytä muotoa: “Sukunimi, etunimi, toinen nimi”
 • Yrityksen nimi – Onko yritys DBA (joka tekee liiketoimintaa nimellä), AKA (tunnetaan myös nimellä), TA (kauppanimi) tai Formerly. Tämä on valinnainen, mutta jos sinulla on DBA, laita se tähän. Jos olet mukana sijoituskaupankäynnissä, voit käyttää TA:ta, ja Formerly on tarkoitettu nimenmuutoksille, joita tapahtuu, kuten Facebookin muuttuminen Metaksi.
 • Entiteettityyppi TEAS – Esittää erilaisia ​​kysymyksiä valitun kokonaisuustyypin ja sen mukaan, oletko ulkomainen vai kotimainen yritys
 • Postitusosoite – Sisäinen osoite on huoneiston tai huoneiston numero
 • Kotiosoite – Yrityksen fyysinen osoite. Voit käyttää samaa kuin postiosoite.
 • Puhelinnumero
 • Faksi
 • Sähköposti
 • Verkkosivusto

Syötä kaikki nämä tiedot ja siirry sitten seuraavaan yritysnimen tavaramerkkivaiheeseen, joka on tavaramerkin lähettäminen. Alla olevalla sivulla on kolme vaihtoehtoa arkistointiin:

 1. Vakiohahmot – Ei tyyli- tai sisustuselementtejä sallittu. Sinun on haettava uudelleen, kun sinulla on malli, jos käytät tätä vaihtoehtoa.
 1. Erityinen lomake – Jos haluat mallin mukaan, se pyytää sinua lataamaan jpeg-tiedoston ja kuvailemaan sitä ulkonäön, tekstin ja värin perusteella. Sen avulla voit myös lisätä erilaisia ​​lisälauseita, jos niitä on. Kysy lakimieheltä, tarvitsetko lisälausuntoja, kun merkitset yrityksen nimeä tavaramerkillä.
 1. Kuvaukseni oli:
  1. Ylhäällä keskellä on sarjakuvamies, jolla on ruskea vuohenpaita, silmälappu ja räjähtävä pää.
  2. “Brandon’s Insanitorium” on suoraan sarjakuvamiehen alapuolella.
  3. “Crazy Designs for a Crazy World” on keskellä suoraan sanojen “Brandon’s Insanitorium” alapuolella.

3. Äänimerkki – Jos yrityksesi nimi tai iskulause sanotaan suullisesti, voit halutessasi merkitä äänimerkin tavaramerkiksi.

Kun olet syöttänyt kuvauksen, sinun on valittava tuotetyypit, joita tavaramerkki suojaa. Jokaisen tavaraluokan osalta sinun on annettava kansainvälinen luokkanumero, määritetty arkistointiperuste ja todisteet, kuvaus todisteista, verkkosivustolinkki (jos mahdollista) ja kaupallisen käytön päivämäärä. Alla oleva kuva on yritysnimen tavaramerkkihakemusta varten.

Arkistointiperusteet voidaan jakaa neljään perusvaihtoehtoon:

 1. Käytetään kaupallisesti (Tavaramerkkilain pykälän 1(a) mukaisesti) – Logo ja yrityksen nimi ovat tällä hetkellä käytössä
 2. Käyttötarkoitus perusta (kohta 1(b)) – Logo ja toiminimi on tarkoitettu kaupalliseen käyttöön lähitulevaisuudessa.
 3. Ulkomainen rekisteröinti perusta (osion 44(e) alla) – Logosi ja yrityksesi nimesi ovat jo ulkomaisen rekisteröinnin alla toisessa maassa, ja haluat niiden sovellettavan Yhdysvaltoihin
 4. Ulkomainen sovellus perusta (osion 44(d) alla) – Logosi ja yrityksesi nimesi ovat jo ulkomaisen rekisteröinnin alaisia, jotka tapahtuivat viimeisten kuuden kuukauden aikana toisessa maassa, ja haluat niiden soveltavan Yhdysvaltoihin. Se nopeuttaa prosessia.
🔥 Empfohlen:  Vaateyrityksen perustaminen: Lopullinen opas menestykseen

Seuraavalla sivulla voit luoda mukautetun 12-merkkisen viitenumeron ja lisätä varasähköpostiosoitteen.

Viimeisellä sivulla pyydetään vahvistamaan summa, minun tapauksessani 1 400 dollaria. Sinun on myös vahvistettava, että tiedot ovat parhaan tietosi mukaan totta ja jompikumpi:

 • Allekirjoita sähköisesti
 • Tulosta ja allekirjoita (Henkilökohtaisesti käytän Adobe Fill & Sign -kirjausta asiakirjojen allekirjoittamiseen puhelimellani.)
 • Sähköposti toiselle osapuolelle allekirjoittamista varten
 • Lähetä ilman allekirjoitusta

Sitten siirryt sivulle, joka kehottaa sinua tarkistamaan asiakirjoissa virheitä, tallentamaan asiakirjan ja siirtymään maksusivulle.

Kun olet maksanut käsittelymaksun, nimen tavaramerkin lisääminen etenee tarkistusprosessiin, jota tarkastelemme nyt.

Vaihe 3. Työskentele määrätyn USPTO:n tutkijalakimiehen kanssa

On vielä tehtävää, ennen kuin sinulla on yksinoikeus tarjota tavaroita ja palveluita tavaramerkkinimellä. Saatat odottaa kuukausia, ennen kuin tavaramerkki saa alustavan tarkastelun, ja vuosia koko prosessia yrityksen nimen merkitsemiseksi. Tämä rekisteröintiprosessin vaihe vaatii USPTO:n tavaramerkkiasiamiehen tarkistamaan, onko:

 • On olemassa identtinen tai samankaltainen merkki, jota tavaramerkkisi loukkaa
 • Täytit hakemuksen oikein
 • Toimittamasi tavaroita tai palveluita koskevat asiakirjat osoittavat, että olet oikeutettu tavaramerkkiin jokaiselle tuotteelle tai palvelulle
 • Tavaramerkkihakemuksen tilan tulee olla hyväksytty, hylätty tai se odottaa todistetta tavaramerkin käytöstä (vain jos ilmoitat käyttötarkoituksen)

Ensimmäisen tarkistuksen yhteydessä USPTO lähettää sinulle kirjeen, jos ongelmia ilmenee. He kutsuvat tätä toimistotoimeksi, ja sinulla on kuusi kuukautta aikaa vastata, joten mitä tarkkaavaisempi olet, sitä nopeammin saat tavaramerkin nimen.

Kun olet vastannut toimiston toimintoon, he tarkistavat sen uudelleen ja joko hylkäävät tai hyväksyvät hakemuksen. Kun tämä tapahtuu, polku vaihtelee tuloksen mukaan. Katsotaanpa näitä molempia nähdäksesi seuraavan vaiheen tavaramerkin hankkimisessa.

Vaihe 4. Vastaanota hakemuksesi alustava hyväksyntä tai hylkääminen

Seuraava vaihe yrityksesi nimen tavaramerkin lisäämiseksi on hyväksyntä tai epääminen. Mitä sieltä tapahtuu, riippuu tuloksista. Katsotaanpa jokaista skenaariota.

Kuinka merkitä yrityksesi nimi hyväksynnän jälkeen

Olettaen, että suoritit haun hyvin ja toimit yhteistyössä asianajajan kanssa, tavaramerkki tai yrityksen nimi julkaistaan ​​viikoittain virallisessa lehdessä. Jos kukaan ei kiistä sitä 30-90 päivän kuluessa julkaisupäivästä, saat rekisteröidyn tavaramerkin onnistuneesti.

Jos toinen yritys väittää omistavansa oikeudet liikemerkkiin tai kiistää halutun nimen rekisteröinnin, Trademark Trial and Appeal Boardissa (TTAB) käydään oikeudenkäynti. Valituslautakunta toimii samojen lakien mukaisesti kuin liittovaltion tuomioistuin. Nämä johtuvat yleensä siitä, että toinen brändi-identiteetti uskoo, että merkki aiheuttaa heille haittaa, koska se on liian samanlainen kuin heidän oma merkkinsä.

Vastustaminen on harvinaista, sillä vain 2,8 % rekisteröintihakemuksista menee väitemenettelyn läpi ja 55,2 % niistä, joista on tehty, tulee rekisteröidyksi tavaramerkiksi vielä menettelyn jälkeen. Sinun ei tarvitse huolehtia siitä liikaa, kun mietit kuinka saada nimi tavaramerkiksi.

Katso alla oleva USPTO-video saadaksesi lisätietoja TTAB:n oikeudenkäynnistä.

Katsotaanpa, mitä tehdä, jos sinut hylätään tiellä saada osakeyhtiöllesi liikemerkki.

Yritysmerkkihakemuksesi hylättiin. Mitä nyt?

Jos asianajaja hylkää tavaramerkkisi rekisteröinnin hakemusprosessin jälkeen, sinulla on mahdollisuus korjata se ja saada se hyväksytyksi. Jos he hylkäävät sinut kahdesti, sinulla on oikeus valittaa saadaksesi yritysmerkin hyväksynnän.

Tämä menee läpi saman valituslautakunnan, mutta niillä on paljon pienemmät mahdollisuudet menestyä kuin yritysmerkin vastustamisesta, koska ne käsittelevät usein sellaisia ​​asioita kuin yleiset sanat tai joku muu yritys jo omistaa yritysmerkin.

Toivottavasti yrityksesi tavaramerkin luominen sujuu sujuvammin kuin hylkääminen. Jos joudut valittamaan hylkäämisestä, saatat viettää vuosia tuomioistuimessa taistellakseen hyväksynnän puolesta. Nyt kun tiedät epätodennäköisen hylkäämisen tulokset, katsotaanpa, kuinka yrityksesi nimi merkitään tavaramerkillä ja pidetään rekisteröitynä.

Vaihe 5. Säilytä rekisteröinti

Kun tavaramerkkisi on hyväksytty, sinun on toimitettava asiakirjat tavaramerkin yrityksen nimen säilyttämiseksi. Eri kohdissa sinun on lähetettävä seuraavat lomakkeet. Seuraavat linkit edellyttävät USPTO-tiliä, ja maksut voivat muuttua vuosittain:

 • Ilmoitus merkin käytöstä ja/tai anteeksiantamaton käyttämättä jättäminen kohdan 8 mukaisesti – Ensimmäisen viiden vuoden jälkeen, mutta ennen kuudetta kaupallisen käytön vuotta, 9. ja 10. vuoden välillä ja joka 10. vuosi Käyttöilmoitus on jätettävä. Kirjoitushetkellä on 225 $/luokkamaksu ja 100 $/luokka kuuden kuukauden jatkovaihtoehto.
 • Ilmoitus merkin kiistattomuudesta kohdan 15 mukaisesti – Tämä asiakirja on jätettävä viiden ensimmäisen vuoden jälkeen, ja se tekee siitä, jos muut yritykset eivät voi kyseenalaistaa vaatimustasi tavaramerkin toiminimestä. Kirjoitushetkellä se on kertaluonteinen hakemus, jonka arvo on 225 dollaria/luokka, ja se voidaan yhdistää käyttöilmoitukseen ja/tai merkin anteeksiantamattomaan käyttämättä jättämiseen viidennen vuoden aikana.
 • Yhdistetty käyttöilmoitus ja/tai anteeksiantava käyttämättä jättäminen/uudistushakemus kohtien 8 ja 9 mukaisesti – Tämä asiakirja on täytettävä 9. ja 10. vuoden välillä ja 10 vuoden välein sen jälkeen, tai menetät tavaramerkkisi. Maksu on 525 dollaria/luokka kirjoitushetkellä, mutta USPTO pidättää oikeuden muuttaa maksuja.
🔥 Empfohlen:  Luo "Pyöreät fragmentit" Vektorimuoto Illustratorissa

Lisätietoja yrityksen nimen tavaramerkistä ja sen pitämisestä voimassa USPTO:ssa pitääksesi rekisteröintisi hengissä.

Usein kysytyt kysymykset tavaramerkkien rekisteröinnistä

Kuinka paljon nimen tavaramerkin tekeminen maksaa?

Arvosanan saaminen maksaa 250–350 dollaria per luokka. Lisämaksuja veloitetaan, jos pyydät jatkopyyntöä, vaadit oikeudellisia toimia tai haluat rajasuojan Yhdysvaltojen ulkopuolella sijaitsevalta maantieteelliseltä alueelta

Kuinka teen nimen tavaramerkiksi?

Teet seuraavan prosessin tehdäksesi tavaramerkin nimen:

 1. Siirry osoitteeseen UPSTO.gov
 2. Suorita tavaramerkkihaku
 3. Luo USPTO-tili
 4. Hae tavaramerkkiä
 5. Odota Office Action -kirjettä
 6. Vastaa kaikkiin pyyntöihin
 7. Alustava hyväksyntä/hylkääminen
  1. Alustava hyväksyntä julkaistaan ​​virallisessa lehdessä, jotta ihmiset voivat kilpailla
  2. Kieltäytyminen voi valittaa
 8. Lopullinen päätös

Onko nimen tavaramerkki ilmaista?

Ei, mutta jos olet käyttänyt nimeä vuosia ja joku myöhemmin rekisteröi saman nimen, saatat pystyä voittamaan oppositioasian käyttämällä common law -oikeuksia. Älä oleta, että tuomioistuimet suojelevat sinua, jos joku jättää sinulle samanlaisen tavaramerkin. Hae tavaramerkkisi rekisteröintiä mahdollisimman pian.

Kuinka tuotenimi merkitään tavaramerkiksi?

Se on samalla tavalla kuin yrityksen nimi, mutta sinun on mainittava tietty tuote todisteessa.

 1. Siirry osoitteeseen UPSTO.gov
 2. Suorita tavaramerkkihaku
 3. Luo USPTO-tili
 4. Hae tavaramerkkiä
 5. Odota Office Action -kirjettä
 6. Vastaa kaikkiin pyyntöihin
 7. Alustava hyväksyntä/hylkääminen
  1. Alustava hyväksyntä julkaistaan ​​virallisessa lehdessä, jotta ihmiset voivat kilpailla
  2. Kieltäytyminen voi valittaa
 8. Lopullinen päätös

Pitääkö minun merkitä yritykseni nimi tavaramerkiksi?

Sinun pitäisi, mutta monet yrittäjistämme sanovat, ettei se ole sen arvoista, kun rahat ovat tiukalla, koska sinulla ei ole todellakaan varaa taistella oikeudellisia taisteluita vastaan, jotka johtuvat huonoista toimijoista, jotka varastavat ideasi. He ehdottavat, että keskitytään kilpailijoita parempaan palveluun ja hanki se sitten, kun ansaitset mukavasti elantosi.

Katso tämä Fast Capin Paulin haastattelu.

Mikä on halvin tapa merkitä nimi tavaramerkillä?

Yrityksen nimen tavaramerkin lisääminen tulee aina olemaan kallista, mutta halvin tapa saada tavaramerkki on hankkia Printfulin kaltainen print-on-demand -yritys, käyttää logogeneraattoria, heittää se t-paidan päälle ja myydä se verkkokauppa, kuten Shopify.

Tee sitten tavaramerkki itse 250 dollarilla USPTO-sovelluksen “jo kaupallisessa käytössä -vaihtoehdossa”. Odota, että se käy läpi koko prosessin. Aloita muiden tuotteiden myynti ja hae sitten muille luokille. Ja näin saat tavaramerkin halvemmalla.

Johtopäätös

Tämä viimeistelee tuotemerkinnän esittelymme. Olemme esitelleet sinulle tavaramerkit ja muut immateriaalioikeudet, tarjonneet resursseja, joiden avulla voit oppia niistä lisää, ja opastaneet sinua hakuprosessin läpi.

Jos sinulla on kysyttävää, tutustu alla oleviin usein kysyttyihin kysymyksiin tai jätä ne kommentteihin. Mistä tavaramerkkien ja immateriaalioikeuksien näkökohdista haluaisit tietää lisää?

Jakaminen on välittämistä!