Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Nofollow-linkit SEO:ssa (täydellinen opas)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Nofollow-linkit SEO:ssa (täydellinen opas)

Tämä opas selittää nofollow-linkit.

Alta saat täydellisen yleiskatsauksen nofollow-käänteislinkeistä, mukaan lukien mitä ne ovat, miten ne toimivat, nofollow-linkkien tärkeydestä ja tavoista saada ne sivuston ulkopuoliseen hakukoneoptimointiin (SEO).

Tämän perimmäisenä tavoitteena on auttaa sinua ymmärtämään nofollow-käänteisten linkkien kaikkia näkökohtia ja niiden soveltamista verkkosivustoihin ja hakukoneoptimoinnin alaan digitaalisessa markkinoinnissa.

Mikä Nofollow-linkki on?

Nofollow-linkki on hyperlinkki, jossa on rel=”nofollow”-attribuutti, jota käytetään HTML-ankkuriin. Nofollow-linkit kertovat hakukoneiden roboteille, etteivät he indeksoi käänteisiä linkkejä tai siirrä lähtösivuston PageRank-valtuuksia kohdesivustolle.

Nofollow-linkkien tarkoitus SEO:ssa

Nofollow-linkkien ensisijainen tarkoitus on estää hakukoneiden indeksointirobotteja seuraamasta verkkosivun hyperlinkkejä, jotta he eivät siirrä linkkipääomaa lähdesivustolta kohdesivulle.

Nofollow-käänteisten linkkien toissijainen tarkoitus on suojata käänteisen linkin luovaa sivustoa liittämästä kohdesivustoon. Nofollow-linkit ovat turvallinen tapa linkittää muille Internet-sivuille takaamatta sisällön laatua, asiantuntemusta tai arvovaltaa.

Nofollow-linkkien merkitys

Nofollow-linkit ovat tärkeitä hakukoneoptimoinnissa, koska nofollow-linkit tuottavat lisäliikennettä verkkosivustolle ja parantavat käänteisen linkin profiilia sivuston ulkopuoliseen hakukoneoptimointiin. Jotkut nofollow-linkit välittävät myös PageRank-arvon SEO:lle, joka on tärkeä verkkosivuston sijoittumisen kannalta hakukoneiden tulossivuilla (SERP).

1. maaliskuuta 2020 Google alkoi käsitellä nofollow-linkkitageja vihjeenä sisällön indeksoimiseksi hakukoneessa, ei ohjeena. Tästä syystä nofollow-linkit voivat välittää PageRank-arvon, jos algoritmi katsoo sen olevan hyödyllinen sijoitus- ja indeksointitarkoituksiin.

Yhteenveto nofollow-linkkien tärkeimmistä eduista:

 • Kyky siirtää PageRank-arvo SEO:lle.
 • Luo luonnollisen linkkiprofiilin; nofollow-linkit ovat luonnollinen osa verkkoa.
 • Ohjaa lisää liikennettä verkkosivustolle muista sivustoista, jotka sisältävät nofollow-käänteisiä linkkejä.
 • Rakentaa bränditietoisuutta, mikä on tärkeää liidien, asiakkaiden ja myynnin luomiselle.
 • Voi luoda dofollow-linkkejä muilta verkkosivustojen omistajilta, jotka löytävät nofollow-käänteisen linkin muilta sivustoilta ja päättävät linkittää siihen myös verkkotunnuksestaan.

Saat lisätietoja näistä eduista tutustumalla tähän liittyvään oppaaseen: Miksi Nofollow-linkit ovat tärkeitä SEO:lle?

🔥 Empfohlen:  Kaikkien aikojen kalleimmat verkkotunnukset

Kuinka Nofollow-linkit toimivat SEO:ssa

Nofollow-linkit toimivat hakukoneoptimoinnissa käskemällä Googlea olemaan indeksoimatta tai siirtämättä PageRankia kohde-URL-osoitteeseen. Nofollow-linkkiprosessin avulla verkkosivustot voivat luoda lähteviä linkkejä, jotka eivät ole toimituksellisia ääniä kohdesivustolle, joten se ei lisää hakukonesijoituksia.

Nofollow-linkkien prosessi koostuu rel=”nofollow”-attribuutin lisäämisestä –tai jokin muu linkkiattribuutti tiettyjen linkkien luonteen tunnistamiseksi, kuten tämän oppaan seuraavassa osassa selitetään-linkin HTML-ankkuritunnisteeseen. Tämä kehottaa hakukoneita olemaan seuraamatta kyseistä linkkiä, mikä tarjoaa rajoitettua SEO-etua linkitetylle sivulle.

Nofollow-linkkityypit ja -esimerkit

On olemassa neljän tyyppisiä nofollow-linkkejä, joiden avulla voit merkitä käänteiset linkit siten, että hakukoneiden robotit eivät seuraa linkkiä:

Rel=Nofollow-linkit

Tämä on oletusarvoinen HTML-attribuutti, jota tulee käyttää nofollow-linkeissä, kun muut arvot eivät kelpaa.

Esimerkki:

Rel=Sponsoroidut linkit

Tämä HTML-attribuutti ilmoittaa Googlelle ja muille hakukoneille, että hyperlinkki on luotu osana mainos-, sponsorointi- tai muuta korvaussopimusta (eli maksettuja käänteisiä linkkejä), eikä sitä tule ottaa huomioon sivun sijoitusta laskettaessa.

Esimerkki:

Rel=UGC-linkit

Tätä nofollow-linkkiattribuuttia tulisi käyttää ankkuritunnisteissa, jotka ovat osa käyttäjien luomaa sisältöä, kuten blogikommentteja ja keskustelupalstoja, jotta hakukoneille voidaan kertoa, että verkkosivuston omistaja ei ole luonut käänteisiä linkkejä.

Esimerkki:

Useita rel-arvolinkkejä:

Voit yhdistää mitä tahansa yllä kuvatuista nofollow-linkkityypeistä tunnistaaksesi tarkemmin sisällön ja linkitettävän kolmannen osapuolen sivuston välisen suhteen. On täysin pätevää, että hyperlinkissä on useita nofollow-käänteisen linkin attribuutteja, jotka selventävät sivustojen välistä suhdetta.

Esimerkkejä:

Työkalut Nofollow-linkkien tarkistamiseen

Verkkosivustollesi ja kilpailijoiden sivustoille osoittavien nofollow-linkkien määrän ja laadun tarkistaminen on hyvä tapa parantaa yleistä hakukoneoptimointistrategiaasi. Tarkastelemalla sellaisia ​​tekijöitä kuin nofollow- ja dofollow-linkkien suhteet, uudet vs. kadonneet käänteiset linkit, linkin nopeus ja saapuvien linkkien verkkotunnuksen auktoriteetit ja sivun auktoriteettipisteet, voit selvittää, kuinka mittareitasi verrataan muihin sivustoihin.

🔥 Empfohlen:  Opas kuvan valaistuksen muokkaamiseen OpenCV:llä

Käänteisten linkkien analysointityökalujen käyttäminen nofollow-linkkien mittaamiseen ja vertailuun käänteisen linkin profiilissa voi antaa sinulle arvokasta tietoa siitä, mitkä sivun ulkopuoliset SEO-strategiat toimivat parhaiten verkkosivustollesi ja kilpailijoista SERP:n korkeimmalle sijalle.

Alla olevat käänteisen linkin tarkistustyökalut ovat joitain parhaita vaihtoehtoja, joita voit käyttää nofollow- ja dofollow-linkkien analysointiin SEO:lle:

 • SEO SpyGlass
 • SE-sijoitus
 • Mangools LinkMiner
 • MonitorBacklinks
 • Ubersuggest
 • LinkGraph
 • Sitechecker
 • Ahrefs
 • Semrush
 • Moz

Saat lisätietoja siitä, miten kukin näistä käänteislinkkien tarkistajista toimii, käymällä perusteellisella katsaussivulla täällä: Parhaat Dofollow-linkkien tarkistustyökalut SEO:lle.

Ero Nofollow- ja Dofollow-linkkien välillä

Nofollow- ja dofollow-linkit sekoitetaan usein keskenään hakukoneoptimoinnissa, joten on hyvä ymmärtää ero.

Suurin ero nofollow- ja dofollow-linkkien välillä on, että nofollow-linkit eivät aina siirrä valtuuksia kohdesivustolle, kun taas dofollow-linkit siirtävät PageRank-arvon SEO:lle. Nofollow-linkit ovat vihje, eivät ohje hakukoneiden indeksointiroboteille.

Alla oleva vertailutaulukko laajentaa näitä keskeisiä eroja, jotta tiedät, miten kukin elementti koskee hakukoneoptimointia ja käyttökokemusta.

CriteriaDofollowNofollow
Tarkoitus PageRank läpäiseminen Ei läpäistä PageRank
SEO arvo Korkea Matala
Indeksoitu Aina ryöminyt Voidaan indeksoida tai ei
Indeksointi Käytetään aina indeksointiin Ei aina käytetä indeksointiin
Ankkuritunnisteen attribuutti Ei vaadita rel=”nofollow”

Huomautus: Yksityiskohtainen vertailu dofollow- ja nofollow-linkeistä löytyy täältä: Dofollow vs Nofollow -linkit SEO:ssa.

Nofollow-linkit SEO-yhteenvedossa

Toivottavasti pidit tästä oppaasta nofollow-linkeistä SEO:ssa.

Kuten huomasit, nofollow-käänteiset linkit ovat hyperlinkkejä, joissa on rel=”nofollow”-attribuutti, jota käytetään HTML-ankkuriin. Ja nofollow-linkit kertovat hakukoneiden roboteille, etteivät he indeksoi käänteisiä linkkejä tai siirrä lähtösivuston PageRank-valtuuksia kohdesivustolle.

Kun tiedät, miten nofollow-linkit toimivat ja miksi ne ovat edelleen tärkeitä hakukoneoptimoinnin kannalta (kuten tällä sivulla selitetään), voit parantaa verkkosivustosi pitkän aikavälin näkyvyyttä, sijoitusta ja liikennettä hakukoneissa, kuten Googlessa, Yahoossa ja Bingissä.

Stephen Hockman on yrittäjä ja SEO Chatterin perustaja. Hän on erikoistunut hakukoneoptimointiin ja digitaaliseen markkinointiin ja on kiehtonut hakukoneoptimointia vuodesta 2005 lähtien. Hänen tavoitteenaan on jakaa parhaat vinkit ja uutiset hakukonemarkkinoinnista, jotta saat lisää liikennettä verkkosivustolle.