Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Noin 76 prosenttia yleisöstä kohtasi puolueellisen algoritmin

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Noin 76 prosenttia yleisöstä kohtasi puolueellisen algoritmin

Tekoälyalgoritmien harha on vain yhteiskunnallisen ennakkoluulon peili, joka on ollut juurtunut jo monta vuotta. Nämä ennakkoluulot säilyvät, ellei niihin ryhdytä tasa-arvoisen ja monimuotoisen maailman saamiseksi paitsi tekniikassa myös muualla. The Math Companyn Delivery Excellence -liiketoiminnan johtaja Anjali Iyer puhui naisista datatieteessä ja tekoälyssä perjantaina Analytics India -lehden järjestämässä The Rising 2022, Women in AI -konferenssissa.

Katso kaikki Rising 2022:n tallennetut istunnot täältä>>

Anjali muistelee kouluaikaansa: ”Kun vanhempani olivat kirjoittamassa minua kouluun, en muista nähneeni hakemuslomaketta, jossa olisi kysytty äitini nimeä tai ammattia. Kyse oli isän nimestä ja ammatista. Tiedän, että ajat ovat muuttumassa, ainakin nyt; kun kirjoitin tyttäreni kouluun, näin, että pystyin kirjoittamaan nimeni ja ammattini, mutta niin ei ollut, kun menin kouluun. Olemme siis ehdottomasti muuttamassa, mutta kuinka monet naiset tulevat teknologia-alalle ja kuinka monet pääsevät johtotehtäviin, on edelleen suuri kuilu.

76 % on kohdannut puolueellisia algoritmeja

Anjali kävi läpi kokemuksia naisten kanssa Data Sciencessä ja tekoälyssä ja kysyi yleisöltä, olivatko he koskaan kohdanneet puolueellista algoritmia. Noin 76 prosenttia konferenssin yleisöstä äänesti “Kyllä”, mikä kertoo paljon olemassa olevasta puolueellisuudesta. “Naisten edustus tekoälyssä ja tekniikassa on paljon merkitystä, ja meidän on muutettava tämä. Mutta kyse ei ole vain edustuksesta, vaan myös siitä, että naiset saavat oikean mahdollisuuden, sillä on valtava ero siinä, miten miehet ja naiset saavat samanlaisia ​​mahdollisuuksia päästäkseen tekniikan pariin. Kymmenen vuotta sitten, vaikka en saanut mahdollisuutta sairastua MS-tautiin, koska avioliitto oli prioriteetti, asiat muuttuvat hitaasti”, hän lisäsi.

Viitaten esimerkkiä amerikkalaisesta monikansallisesta yrityksestä Anjali puhui terveyssovelluksesta, jota kritisoitiin naisten terveysongelmien huomiotta jättämisestä. Sovellus voi seurata kaikkia tietoja paitsi naisten luonnollisia kiertoja. Tämä tapahtui näiden algoritmien sisäänrakennetun harhan takia, ja se tapahtui vain siksi, että monimuotoisuus puuttui.

🔥 Empfohlen:  Kuinka välttää menettämästä 40 prosenttia voitoistasi: Testaa 5 push-ilmoitusverkkoa

Naisten surkea määrä STEMissä

STEM-työpaikkoja tarkasteltaessa naisia ​​on vain noin 28 prosenttia ja vielä hätkähdyttävämpää AI/ML-tutkimuksen alalla, jossa alalla on vain 15 prosenttia naisia. ”Nämä luvut tarkoittavat, että organisaatiot eivät pysty hyödyntämään digitaalisten innovaatioidensa täydellistä kapasiteettia ilman, että naiset otetaan mukaan. Näihin koneoppimistekniikoihin syötetään jatkuvaa puolueellista dataa, joka tuottaa lopulta turhia tuloksia eivätkä anna kokonaisvaltaista kuvaa ja lopulta aiheuttaa vahinkoa. Se on kuin yksi harha, joka johtaa toiseen, ja me pääsemme siihen silmukkaan”, Anjali lisäsi.

Naispuoliset AI-ääniavustajat

Toisessa yleisökyselyssä Anjali kysyi, minkä ääniavustajan he valitsisivat kotiinsa, ja lähes 76 prosenttia konferenssin yleisöstä valitsi naisäänen. Anjali sanoi, että oli syytä huomata, että sekä miehet että naiset ovat ilmaisseet suurempaa kiinnostusta naissukupuolisia synteettisiä ääniä kohtaan. Naiset valitsivat 11,9 prosenttia ja miehet noin 14,3 prosenttia. “Yleensä nämä tekoälybotit ja ääniavustajat vahvistavat sukupuoliharhaa, koska kun kuljemme eteenpäin tässä digitaalisessa maailmassa, me kaikki tiedämme, että maailmassa voi pian olla enemmän ääniassistentteja kuin ihmisiä. Nämä puheavustajat, olipa kyseessä hotellihenkilökunta, IVR-puhelumme tai lastenhoitopalvelu, ovat perinteisesti esittäneet naisääniä, ja näillä teknologioilla projisoidut naisäänet vahvistavat vaikutelmaa, että naiset työskentelevät yleensä avustajan töissä ja heidän tulee olla palvelevia ja tottelevaisia. hän päätteli.