Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Oikean vieraselämysalustan valitseminen hotellillesi ja miksi sillä on merkitystä

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Oikean vieraselämysalustan valitseminen hotellillesi ja miksi sillä on merkitystä

Jokainen ravintola-alan ammattilainen on samaa mieltä siitä, että tehokkaan vieraskokemuksen tarjoamiseen keskitytään enemmän kuin koskaan. Vieraiden oleskelun tekeminen mahdollisimman sujuvaksi ja positiiviseksi on varma tapa varmistaa toistuva liiketoiminta.

Vaikka johdon ja henkilökunnan tulisi keskittyä useisiin ohjeisiin, tekniikan edistymisestä on myös tullut olennainen osa minkä tahansa hotellin kykyä tarjota täydellinen vieraskokemus. Digitaalisen alustan sisällyttäminen hotelliliiketoimintaasi vaikuttaa täydelliseen vierailijakokemukseen ennen kuin he astuvat rakennukseen. Se vaikuttaa myös asiakkaiden sinulle jättämiin online-arvosteluihin sekä siihen, kuinka potentiaaliset vieraat näkevät brändisi.

Täydellisen vieraskokemuksen tärkeyden ymmärtäminen on yksi asia. Yhtä tärkeää on oppia oikeasta digitaalisesta alustasta yritykseesi sisällytettäväksi. Tätä silmällä pitäen tässä artikkelissa korostetaan parhaita tapoja valita oikea vieraskokemusalusta, joka antaa hotellillesi kilpailuedun, jota tarvitaan sen brändin vahvistamiseen.

Valitse alusta, joka mahdollistaa online-varauksen ja sisäänkirjautumisen
Valitse aina avaimeton sisäänkäynti
Helpota suoraa viestintää vahvistettujen vieraiden kanssa
Pääsy verkkopohjaiseen vierassovellukseen
Tarjoa vieraille helppo pääsy räätälöityihin lisämyyntiin
Mukautettavat sisään- tai myöhäisen uloskirjautumisen vaihtoehdot

Valitse alusta, joka mahdollistaa online-varauksen ja sisäänkirjautumisen

Ei ole mikään salaisuus, että hotellimajoituksen varaamisesta mobiililaitteella tai tietokoneella on tullut potentiaalisten vieraiden suosituin vaihtoehto. Siksi online-varausominaisuus on pakollinen!

Lisäksi tämä askel eteenpäin online- tai itsesisäänkirjautumisen mahdollistamiseksi on toinen tapa estää vieraiden joutumasta odottamaan vastaanotossa huoneen avainten vastaanottamista. Oikean alustan käyttäminen vähentää vastaanottojonoasi yli puoleen.

Valitse aina avaimeton sisäänkäynti

Toinen nopea ja helppo tapa lisätä välittömästi pisteitä vieraskokemukseesi on avaimettomien sisäänkäyntijärjestelmien tarjoaminen. Nykyaikaisten hotellien ei pitäisi käyttää vanhentuneita avaimia, jos he haluavat parantaa peliään. Sen lisäksi, että digitaaliset avaimet ovat helppokäyttöisempiä, ne eivät myöskään katoa koskaan ja ovat turvallisempia kaikille osapuolille.

🔥 Empfohlen:  Edge-selain parantaa tekoälyä kaikkia verkkokuvia

Kun valitset huippuluokan alustan, vieraasi voivat avata huoneensa ovet mobiililaitteillaan. Avaimen käyttämisen suoraan vierassovelluksen kautta pitäisi olla yhtä yksinkertaista kuin integroinnin valitseminen.

Helpota suoraa viestintää vahvistettujen vieraiden kanssa

Sinun ei tarvitse odottaa vieraiden saapumista hotellillesi, jotta voit alkaa kommunikoida heidän kanssaan. Innovatiivisen alustan avulla voit luoda viestintäkanavia vieraidesi kanssa ennen heidän varsinaista saapumistaan.

Näin sinun on helppo antaa tarvittavat tiedot paikallisista kuljetusvaihtoehdoista, mahdollisista lisämyynnistä sekä online-sisäänkirjautumisprosessistasi. Tämä tieto voi osoittautua varsin arvokkaaksi turisteille tai vieraille, jotka vierailevat alueella ensimmäistä kertaa.

Kun etsit alustaa viestinnän optimoimiseksi ja hotellisi tärkeiden tehtävien virtaviivaistamiseksi, on tärkeää varmistaa, että se tarjoaa kaikki tarvittavat integraatiot yrityksesi tarpeisiin.

Tarjolla on laaja valikoima integraatioita, joten Duve on alusta, joka voi tarjota sinulle täydellisen ratkaisun, jota etsit. Vieraile osoitteessa https://duve.com/integrations/ nähdäksesi, mitä integraatioita tämä alusta tarjoaa hotellinpitäjälle.

Pääsy verkkopohjaiseen vierassovellukseen

Yhtä tärkeä ominaisuus, jota etsit valitsemastasi alustasta, on se, että sillä tulisi olla verkkopohjainen sovellus. Näin vieraasi voivat käyttää sovellustasi lataamatta sitä.

Oikea alusta varmistaa, että vierassovelluksesi on räätälöity kaikilla vivahteilla, jotka tekevät brändistäsi ainutlaatuisen. Tämä tarkoittaa, että vieraasi näkevät käyttöliittymän, joka on tehty samoilla fonteilla, väreillä ja brändikielellä.

Tarjoa vieraille helppo pääsy räätälöityihin lisämyyntiin

Vieraiden helpon pääsyn lisämyyntiin tarkoittaa, että he voivat mukauttaa haluamiaan päivityksiä ja palveluita. Viime kädessä tämä lisää tulojasi ja parantaa vieraskokemusta ilman liikaa vaivaa.

Alusta arvioi tarpeet ja kokemukset, joista vieraasi saattavat olla kiinnostuneita, analysoimalla heidän alkuperäisen kirjautumisprosessin yhteydessä antamiaan tietoja. Tämä tekee mahdollisten nähtävyyksien ja tarjousten ehdottamisen niin paljon helpommaksi, jolloin asiakas voi valita haluamansa paketit.

Vieraiden ei myöskään tarvitse mennä vastaanottoon pyytääkseen huoneen vaihtoa – se voidaan tehdä kätevästi sovelluksen avulla.

🔥 Empfohlen:  Mikä on viittauskoodi ja kuinka ansaita sillä

Mukautettavat sisään- tai myöhäisen uloskirjautumisen vaihtoehdot

Asiakkaidesi henkilökohtaisista reiteistä ja aikatauluista riippuen jotkut saattavat haluta aikaisempaa sisäänkirjautumista tai myöhempää uloskirjautumista. Oikealla alustalla vieraiden pitäisi voida muokata saapumis- tai lähtöaikojaan.

Monet hotellit tarjoavat tämän ominaisuuden jopa osana lisämyyntipakettejaan. Asiakkaasi arvostavat tätä toimintoa, koska sen avulla ei tarvitse kiirehtiä lentokentille tai istua aulassa odottamassa oikeaa lähtöselvitystä. Koska he voivat säätää tätä sovelluksesta, he voivat ajoittaa nämä ajat aikataulunsa muuttuessa.

Johtopäätös

Koska kaikki hotellit eivät ole samanlaisia, eivät myöskään niissä vierailijatyypit. Tämä tarkoittaa, että voi olla melkoinen haaste pitää kaikki vieraasi tyytyväisinä ja tarjota vieraskokemus, josta kaikki nauttivat.

Oikealla digitaalisella alustalla voidaan kuitenkin varmistaa, että jokainen vieras voi paitsi räätälöidä haluamaansa pakettia, myös löytää ja saada kaiken tarvitsemansa käyttöön silloin, kun he sitä tarvitsevat. Hotellin omistajana odotat kasvaneita tuloja, onnellisia vieraita ja erinomaisia ​​arvosteluja!