Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Onko aika sulkea suusi? Tämä älykäs puettava laite kertoo sinulle

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Onko aika sulkea suusi? Tämä älykäs puettava laite kertoo sinulle

Äänihuulivauriot ovat melko yleisiä musiikkitähtien keskuudessa. Menneiden ikonien, kuten Freddy Mercury ja Julie Andrews, kaltaisista nykyajan legendoihin, kuten Adele ja Justin Timberlake, he kaikki ovat joutuneet taistelemaan äänihuulisairauksia vastaan ​​– vaatineet leikkauksia ja viikkoja puhumattomuutta saadakseen äänensä takaisin normaaliksi. .

Northwestern Universityn ihmiset ovat kehittäneet anturin, joka varoittaa sinua aina, kun puhut tarpeeksi kovaa, että se rasittaa äänielimiäsi ja ympäröivää kudosta. Tämä voi auttaa välttämään vammoja, jotka voivat muuttaa äänesi pysyvästi, ja antaa kipeästi kaivattua helpotusta äänilaatikolle ja muille liitännäiskudoksille, jotka vaikuttavat puhe-, luku- ja laulukykyysi. Se on viimeisin viimeaikaisten puettavien terveydenhuollon edistysaskeleiden sarjassa, kun uutisia älykkäästä kaulakorusta, joka voi auttaa sinua lopettamaan tupakoinnin.

Hiljaisuudessa on tiedettä

Northwestern University

Bioelektroniikan asiantuntija Dr. John A. Rogersin johtama tiimi loi ainutlaatuisen anturin, joka mittaa äänesi amplitudia ja taajuutta puhuessasi tai laulaessasi. “Näiden parametrien tiedostaminen sekä tietyllä hetkellä että kumulatiivisesti ajan mittaan on välttämätöntä terveiden ääntelymallien hallitsemiseksi”, Rogers selitti.

Anturikokoonpano käyttää näitä lukemia äänihuultesi kuormituksen mittaamiseen. Se pystyy kuitenkin kirjaamaan myös muita keskeisiä mittareita, kuten äänenvoimakkuuden, puheen keston ja vuorokaudenajan.

Innovaatioiden ytimessä on pyrkimys seurata äänen stressiä todellisessa maailmassa päivittäisten elämän skenaarioiden avulla, eikä vain kliinisessä laboratoriossa, kun vahinko on jo tapahtunut. Puettava laite, joka näyttää pieneltä siteeltä ja kommunikoi älypuhelinsovelluksen kautta, tunnistaa äänikudoksen synnyttämät värähtelyt sen sijaan, että se tallentaisi ääntä mikrofonin avulla analysoimaan sitä.

Ensimmäinen puettava laite, joka tunnistaa, milloin äänesi tarvitsee tauon

Puettava laite on liimattu siteeksi aivan kaulan alle ja solisluiden väliin. Joka kerta kun käyttäjät tuntevat minkäänlaista epämukavuutta tai stressiä puhuessaan, he voivat yksinkertaisesti napauttaa painiketta mukana tulevassa sovelluksessa mitatakseen äänen stressiä. Nämä lukemat menevät kohti henkilökohtaisen rajan vahvistamista äänen väsymykselle.

🔥 Empfohlen:  EnrichVideo (Amigobulls) – Auttaa yrityksiä edistämään kasvua

Älykellosi on valmis siihen

Northwestern University

Kun kynnys on asetettu, puettava laite värisee aina, kun käyttäjä on ylittänyt tämän rajan. Joustavassa patchissa on oma akku, ja siinä on joukko moottoreita, jotka valvovat puhetoimintaa eri etäisyyksillä. Kaikki tiedot välitetään Bluetoothin kautta mobiilisovellukseen, jossa käyttäjät voivat nähdä myös graafisen erittelyn omasta äänikuormasta.

Tiimi kehitti myös mukana tulevan laitteen, joka näyttää rannekkeelta ja jonka sisällä on tärinämoottorit (katso yllä oleva kuva). Joka kerta, kun käyttäjät ylittävät äänen rasitusrajan, ranneke värisee varoittaakseen heitä, aivan kuten tavallinen älykellosi. Mutta tässä on paras osa. Et tarvitse ranneketta, jos sinulla on jo älykello.

Tekniikka toimii hyvin minkä tahansa älykellon kanssa, joka on varustettu haptisella moottorilla, joka tuottaa tärkeitä tärinähälytyksiä. Ja koska äänidatan tallentamiseen ei ole tarvetta, myös tietosuojaongelmiin on puututtu. Tiimi kokeilee myös lisäämällä lisää antureita, jotka voivat mitata sykettä, lämpötilaa ja hengitystoimintaa luodakseen kokonaisvaltaisemman kuvan siitä, miten muunlaiset liikkeet vaikuttavat äänijärjestelmiin ja niiden suorituskykyyn.

Nopeaa, helppoa ja uskomattoman tarkkaa

Northwestern University

Kouluttaakseen taustalla olevia koneoppimisalgoritmeja niin, etteivät ne sekoita laulamista puhumiseen, tiimi kääntyi oopperaopiskelijoiden ja klassisten laulajien puoleen. Tiimi tallensi ääniaktiivisuusmallinsa useisiin eri skenaarioihin – kuten laulamiseen, hyräilyyn, lukemiseen ja muihin – ja hienosäätää algoritmeja käyttämällä 5 000 yhden sekunnin leikettä jokaiselta osallistujalta.

Algoritmi pystyy erottamaan laulamisen ja satunnaisen puhumisen 95 %:n tarkkuudella.

Tiukan koulutuksen ansiosta algoritmi pystyy erottamaan laulamisen ja satunnaisen puhumisen 95 %:n tarkkuudella. Tämä vempain auttaa datapohjaisessa äänenkäyttötapojen analysoinnissa, jolloin lääkärit voivat ehdottaa muutoksia yksilön äänentarpeeseen, mikä ei ainoastaan ​​auta vähentämään äänihuulien väsymystä, vaan myös nopeuttaa palautumisprosessia.

Muistaakseni useat laulajat ovat joutuneet leikkaukseen ja noudattaneet tiukkaa puhumattomuutta viikkojen ajan auttaakseen toipumaan. Sen avulla potilaat ja heidän lääkärinsä voivat ymmärtää äänenkäyttötapoja ja säätää äänen kysyntää vähentääkseen äänen väsymystä ja nopeuttaakseen toipumista äänihäiriöistä.

🔥 Empfohlen:  9 parasta videopalvelusivustoa vuodelle 2023 (parhaat valinnat)

Emme tiedä, milloin puettava laite tulee hyllyille lääketieteellisenä tai kaupallisesti saatavilla olevana työkaluna, mutta ennen kuin se tapahtuu, tiimi ehdottaa, että sinun tulisi harjoitella 15–20 minuuttia säännöllisiä hiljaisuusloitsuja joka päivä, koska se voi todella auttaa äänihuutteen kudoksia toipumaan stressistä.