Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Onko Credit Karma tai Credit Sesame tarkempi?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Onko Credit Karma tai Credit Sesame tarkempi?

Federal Trade Commissionin (FTC) mukaan yli 363 000 amerikkalaisella oli viime vuonna myönnetty väärennettyjä uusia luottokortteja nimiinsä. Huijareiden, huijareiden ja identiteettivarkaiden päätavoite on sinun ansiosi. Yksi merkittävimmistä taloudellisen terveytesi merkkitekijöistä on luottopisteesi. Jos identiteettivarkaat kuitenkin pääsevät käsiksi tietoihisi, he voivat pilata luottosi ja jättää sinulle tuhansia dollareita velkaa. Luottovalvonta on tämän vuoksi erittäin tärkeää. Tässä artikkelissa kerromme sinulle luottovalvonnasta ja vastaamme kysymyksiin, kuten onko luottokarma tai luottoseesami tarkempi ja se on luotto-seesamia parempi kuin luottokarma.

Onko Credit Karma tai Credit Sesame tarkempi?

Hyvä luottoluokitus voi auttaa sinua hankkimaan unelmiesi kodin, saada autolainan ja taata, että pystyt maksamaan kulut vaikeinakin aikoina. Luottovalvontapalvelut seuraavat tarkasti luottotietoasi ja ilmoittavat sinulle välittömästi epäilyttävästä toiminnasta. Opitaanpa nyt lisää luottojen valvonnasta.

Mitä on luottovalvonta?

Kuva: Karolina Grabowska Pexelsissä

Luottovalvonnan työkalut seurata luottotietosi ja ilmoittaa sinulle kaikista muutoksista, tiedusteluista tai uusista tileistä. Nämä toimet auttavat estämään petoksia. Lainanantaja tekee luottotarkastuksen, kun haet uutta luottokorttia, ajoneuvolainaa tai asuntolainaa selvittääkseen, onko sinulla kirjaa laskujesi takaisinmaksusta. Korkea luottoluokitus helpottaa lainan saamista, mutta tekee sinusta myös halutumman kohteen varkaille.

Pahinta on, että varkaiden henkilöllisyytesi varastamiseen tarvittavien henkilötietojen hankkiminen on nyt yksinkertaisempaa kuin koskaan. Tietovuodon jälkeen he voivat yrittää ottaa sinuun yhteyttä phishing-sähköpostilla tai vain ostaa henkilökohtaisia ​​tietojasi Dark Webistä. Kaikesta luottotoiminnasta hälytetään sinulle luottovalvonnan kautta, usein muutaman tunnin sisällä ja jopa aikaisemmin, jos käytät hyvää ja luotettavaa luottovalvontapalvelua.

Luottovalvontapalvelut pitävät silmällä luottotietojasi Kokenut, Equifax ja TransUnion – kolme tärkeintä luottotoimistoa. Luottotietojen valvonnan suurin etu on saada tietoa kyseenalaisesta käyttäytymisestä luottoraportissasi. Luottoraportti sisältää erilaisia ​​yksityiskohtia, mukaan lukien kaikki avoimet luottotilit, lainatja kunkin velkaa.

Kun haet lainaa tai luottokorttia, tehdään kova luottokysely, joka on haku luottoraportistasi. Maksuhistoria, mukaan lukien mahdolliset myöhästyneet tai puuttuvat maksut sekä viimeaikaiset tai historialliset julkistetut konkurssiilmoitukset, ovat joitain asioita, joita luottoraportit sisältävät. Lue lisää siitä, onko se tarkempi luottokarma vai luottoseesami.

Kuinka voit seurata?

Kuva: Mikhail Nilov Pexelsistä

Tarkistamalla luottotietosi säännöllisesti voit osallistua aktiivisesti luottopisteesi seurantaan. Sinulla on yleensä oikeus yhteen maksuttomaan luottoraporttiin kaikilta tärkeimmiltä luottotoimistoilta, mutta vuoden 2023 loppuun asti voit saada ilmaisen raportin jokaiselta toimistolta viikoittain. Lisäksi voit saada ilmaisen luottopisteen useista eri lähteistä, todennäköisesti pankista tai muusta jo käyttämästäsi rahoituslaitoksesta. Pisteiden nopea muutos osoittaa, että sinun on ehkä tarkistettava luottotietosivaikka nämä tiedot eivät auta sinua etsimään tiettyjä virheitä luottoraportistasi.

Tämän taktiikan ongelmana on luottoon liittyvän tapahtuman ja siitä ilmoittamisen välinen viive. Lisäksi, jos luotat luottopisteisiisi ongelmien ilmoittamiseen, et saa selville ongelmasta ennen kuin on liian myöhäistä. Luottovalvonnan palvelut voivat täyttää tämän aukon. Tämä artikkeli keskittyy näihin palveluihin ja vastaa tarkemmin, onko kyseessä luottokarma vai luottoseesami.

Kuka tarvitsee seurantaa eniten?

Kuva: Marcial Comeron Pexelsissä

Tietyt ryhmät ovat kuitenkin haavoittuvampia kuin toiset. Nämä koostuvat seuraavista:

  • Nuoret aikuiset: Nuoret aikuiset menettävät rahaa yli kaksi kertaa todennäköisemmin kuin kaikki muut.
  • Eläkeläiset: Yksi yleisimmistä identiteettivarkauksien uhreista on vanhukset.
  • Lapset: Sosiaaliturvanumerot (SSN) annetaan välittömästi vastasyntyneille lapsille. Yksi harvoista strategioista lasten identiteettivarkauksien estämiseksi on luottojen seuranta.
  • Aiemmat identiteettivarkauden uhrit: Jokaisen, jonka henkilötiedot ovat vaarantuneet, tulee pitää silmällä luottotietojaan.

Siksi voidaan sanoa, että nämä ihmiset tarvitsevat eniten luottoseurantaa välttääkseen luottopisteisiin ja suorituskykyyn vaikuttavia vilpillisiä toimia.

🔥 Empfohlen:  Magento SUPEE 5344:n asentaminen SSH:n kanssa tai ilman

Mikä on luottovalvontapalvelu?

Kuva Tima Miroshnichenko Pexelsissä

Luottovalvontapalvelu on yritys, joka tarkistaa luottotietosi ja ilmoittaa sinulle, kun jokin niissä luetelluista tileistä muuttuu. Palvelut usein lähettää sinulle sähköpostin, tekstiviestin tai puhelun, kun tileihisi tulee muutoksia. Palveluntarjoajien välillä hinnat ja tarjoukset voivat vaihdella huomattavasti. Tarjolla on myös useita ilmaisia ​​luottovalvontapalveluita niille, jotka haluavat seurata tiliään maksamatta suuria kuluja.

Ilmaisiin luottovalvontapalveluihin sisältyy usein vähemmän ominaisuuksia kuin premium-vaihtoehtoihin. Asiakkaat, jotka haluavat aktiivisesti seurata luottoraporttejaan samalla kun he ovat riippuvaisia ​​alustasta varoituksia ja kuukausittaisia ​​tulospäivityksiä varten, voivat silti hyötyä ilmaisesta palvelusta.

Kokonaisluottopisteesi pitäminen silmällä voi olla edullista riippumatta siitä, oletko kokenut identiteettivarkauden tai valmistaudutko hakemaan aivan uutta luottotiliä. Lähettämällä sinulle varoituksia luottoprofiilisi muuttumisesta ja pitämällä silmällä pimeässä verkossa ja pankkitileilläsi olevia petoksia ja varkauksia koskevia signaaleja, luottovalvontaratkaisut helpottavat tulosten seuraamista ja puolustamista identiteettivarkauksilta.

Pitäisikö sinun maksaa palveluista?

Kuva Sora Shimazaki Pexelsissä

Samalla tavalla kuin sekkikirjan tarkistaminen ja luottokorttilaskujen tarkistaminen, luottotietojen valvonta on viisas taloudellinen tapa. Niin kauan kuin kiinnität huomiota, ilmaiset sivustot, kuten Credit Karma ja Credit Sesame, tarjoavat sinulle tiedot, joita tarvitset virheiden havaitsemiseen luottotiedostossasi. Tämän valvonnan määrän pitäisi olla riittävä, jos sinulla ei ole vakavaa huolta henkilötietojesi turvallisuudesta. Jos henkilötietosi on aiemmin hakkeroitu, luottovalvonnasta maksaminen (yhdessä lisäseurantaan ja identiteettivarkauksilta suojaamiseen) on houkuttelevampaa.

Aloita ilmaisella versiolla tutustuaksesi luottotietoraporttiisi ja katsoaksesi, täyttääkö se seurantatarpeesi, jos et ole varma haluamasi suojan määrästä. Jos olet tyytymätön ilmaisiin palveluihin, voit aina siirtyä maksulliseen palveluun. Lue lisää, onko luottokarma vai luottoseesami tarkempi ilmaisten luottovalvontapalvelujen suhteen.

Lue myös: Truebill vs Mint: Yksityiskohtainen vertailu

Tietoja Credit Karmasta

Luotto karma on vuonna 2007 perustettu verkkoliiketoiminta, joka tarjoaa asiakkailleen ilmaisen luottoseurannan sekä pääsyn heidän Transunion- ja Experian-luottoraportteihinsa ja -luokitukseensa. Parasta Credit Karmassa on, että kaikki rekisteröityneet asiakkaat voivat käyttää palvelujaan maksamatta senttiäkään. He tarjoavat palveluja yli 75 miljoonaa asiakasta, jotka hyötyvät myös lisäominaisuuksista, mukaan lukien räätälöidyt laina- ja luottokorttituoteehdotukset, lainalaskurit ja jopa veroilmoituspalvelut. Credit Karma on loistava työkalu kaikille, jotka etsivät halpaa ja luotettavaa tapaa seurata luottoaan ja nostaa luottopisteitä.

Käytetyt työkalut

Credit Karman jäsenet saada välitön pääsy heidän Equifax- ja TransUnion-luottotietoihinsa, jotka päivitetään viikoittain. Kuluttajien tulee muistaa, että Credit Karma käyttää Vantage Score 3.0 malli, ei useimpien lainanantajien käyttämä FICO-luottopisteytysmalli. Tämä tarkoittaa, että heidän antamansa tiedot on tarkoitettu käytettäväksi vain koulutustarkoituksiin.

Asiakkaat, jotka ovat tietoisia siitä, mitä Credit Karma odottaa ilmaisena rahoitusresurssina, huomaavat, että se tarjoaa hyödyllisiä työkaluja, oivaltavaa tietoa ja asiaankuuluvia suosituksia, jotka ovat erityisen hyödyllisiä ihmisille, jotka haluavat korjata luottonsa.

Hinnoittelu

Koska Credit Karma tekee yhteistyötä rahoituslaitosten kanssa, jotka tarjoavat luottokortteja ja erilaisia ​​henkilökohtaisia ​​lainatuotteita, kaikki sen palvelut tarjotaan maksutta. Yritys saa maksun vasta, kun käyttäjä kirjautuu ottamaan laina- ja luottotuotteita, joita heille ehdotetaan heidän luottoprofiilinsa mukaan. lue lisää saadaksesi lisätietoja siitä, onko se tarkempi luottokarma vai luottoseesami.

Tietoja Credit Sesamista

Luotto Seesami on täyden palvelun velka- ja taloushallintoalusta, jonka pääkonttori sijaitsee Mountain View’ssa, Kaliforniassa. Se perustettiin vuonna 2010, ja se tarjoaa kuluttajille ilmaisen luottovalvonnan, ilmaisen luottoraportoinnin, suojauksen identiteettivarkauksilta ja säästämisneuvontaa. Se tarjoaa myös taloudellista neuvontaa, luottopisteiden analysointia, identiteettivarkausvakuutusta ja ennallistamisapua – kaikki ilman luottokorttitietoja.

🔥 Empfohlen:  MilesWeb Review 2023: Onko tämä hosting hypetyksen ja rahan arvoinen?

Jokainen, joka yrittää luoda, ylläpitää tai parantaa luottoa, voi hyötyä Credit Sesamen palveluista. Erityisesti heidän ilmainen suojaus identiteettivarkauksilta jopa 50 000 dollariin asti on fantastinen etu jäsenyydelle, joka ei maksa mitään ja tarvitsee vain muutaman perustunnistetiedot liittyäkseen. Lisäksi yritys tarjoaa edullisia maksullisia jäsenpalveluita, räätälöityjä lainoja, luottokorttitarjouksia ja luotettavia neuvoja ainutlaatuisen taloudellisen profiilisi perusteella.

Käytetyt työkalut

TransUnion-luottoraporttisi tutkimuksen perusteella Credit Sesamen ilmainen jäsenyys sisältää mukautetut luottoraportit, kuukausittaiset tulospäivitykset ja luottojen seuranta. On korostettava, että vaikka näissä raporttikorteissa on viisi osaa, jotka kuvaavat maksuhistoriaasi, luottojen käyttöä, luottojen ikää, tiliyhdistelmää ja luottokyselyjä, ne eroavat suuresti luottoraporteista.

Hinnoittelu

Credit Sesame tarjoaa ilmaisia ​​palveluita, kuten luottovalvontaa ja identiteettivarkauksien suojaa jopa 50 000 dollarin vakuutuksella, kuten aiemmin mainittiin. Lisäksi ne tarjoavat premium-maksullisia palveluita kehittynyt luottosuunnitelma maksaa 9,95 dollaria kuukaudessa. Edistynyt suunnitelma sisältää seurannan kaikista kolmesta suurimmasta luottotoimistosta ja päivittäiset tulospäivitykset yhden luottotoimiston kautta. Ne tarjoavat myös platinatason suojaussuunnitelmia 15,95 dollarilla kuukaudessa ja ammattiluottosuunnitelman hintaan 12,95 dollaria kuukaudessa.

Lue myös: Ottaako Costco Mastercardin? Kaikki maksutavat

Credit Karma vs Credit Sesame

Monilla ihmisillä on tapana kysyä, onko se tarkempi luottokarma vai luottoseesami tai mikä alusta tarjoaa parempia ominaisuuksia. Tässä on vertailutaulukko paremman ymmärtämisen vuoksi.

Luotto karma Luotto Seesami
Luottotoimistot Transunion Joo Joo
Equifax Joo Joo
Kokenut Ei Joo
Luottotiedot Joo Ei
Luottopisteet Joo Joo
Luottoraporttien tiheys Kuukausittain Kuukausittain
Turvallisuus ja suojaus Identiteettivarkauksien valvonta Identiteettivarkausvakuutus ja -valvonta
Valvontatyökalut Luottoanalyysin laskin Luottomuutosilmoitukset
Identiteettivarkausvakuutuksen raja 50 000 USD ilmaisesta paketista

1 000 000 USD maksetusta suunnitelmasta

Mobiilisovellus Joo Joo
Varoitusmenetelmä Sähköposti ja tekstiviesti Sähköposti
Onko kokeilu saatavilla? Ei Ei
Ilmainen raportti Joo Ei
Kuukausihinta 9,95 USD
Vuosihinta 95,5 USD
Kaksitekijäinen todennus Joo Joo
128-bittinen salaus Joo Joo

Miksi Credit Karma ja Credit Sesame Scores ovat erilaisia?

Kuva: Antoni Shkraba Pexelsissä

Toistaiseksi on luotto seesami parempi kuin luotto karma, parasta on verrata tarkkuutta luotto pisteet sekä palvelu. Monet ovat huomanneet, että molemmat alustat tarjoavat erilaisia ​​​​pisteitä. No, luottokarman ja luottoseesamin laskemat luottopisteet ovat erilaisia ​​useista syistä.

Tämä johtuu enimmäkseen kahdesta syystä: Ensinnäkin molemmat yritykset saavat luottotietosi eri luottotoimistoilta, mukaan lukien Experian, Equifax ja TransUnion. Karma hankkii tiedot Equifaxista ja Transunionista, kun taas seesami käyttää kaikkia kolmea. Koska eri luottotoimistot eivät saa aivan samoja tietoja luottotileistä, pisteytesi voivat vaihdella sen mukaan, mistä toimistosta luottoraportti on otettu. Toiseksi molemmat organisaatiot käyttävät erilaisia ​​luottopistemalleja (ja versioita) kautta linjan. Toivottavasti tämä vastaa kysymykseen, onko luottokarma vai luottoseesami tarkempi.

Tietoja WalletHubista

WalletHub tarjoaa luottovalvontapalveluita kaikille hakijoille maksutta. Tämän seurauksena sinun ei tarvitse huolehtia kuluista. Lisäksi tämä luottopistemäärä päivitetään jatkuvasti, joten voit seurata pienimpiäkin muutoksia. Luottotoimistot eivät päivitä luottopisteitä joka päivä, joten lause “nopeimmin päivittyvä luottovalvontapalvelu” on luultavasti tarkempi.

WalletHub saa luottotietosi TransUnionilta ilmaiseksi, kun pyydät sellaisen. Tässä raportissa käytetään VantageScore 3.0 -mallia. Ainoa verkkosivusto, joka tiivistää luottotiedot aikajanalle on WalletHub. Voit helpommin seurata luottopisteesi muutoksia tällä tavalla. Lue lisää tietääksesi, onko WalletHub parempi kuin luottokarma.

WalletHub vs Credit Karma

Tässä on vertailutaulukko Wallet Hubin ja Credit Karman välillä.

🔥 Empfohlen:  8 suosituinta Amazon-kilpailijaa (2023)
Luotto karma Wallet Hub
Luottotoimistot Transunion Joo Joo
Equifax Joo Ei
Kokenut Ei Ei
Luottotiedot Joo Joo
Luottopisteet Joo Joo
Luottoraporttien tiheys Kuukausittain Päivittäin
Turvallisuus ja suojaus Identiteettivarkauksien seuranta
Valvontatyökalut Luottoanalyysin laskin Luottomuutoshälytykset, Card Advisor -työkalu, laskimet
Mobiilisovellus Joo Joo
Varoitusmenetelmä Sähköposti ja tekstiviesti Sähköposti
Onko kokeilu saatavilla? Ei
Ilmainen raportti Joo Joo
Kaksitekijäinen todennus Joo Joo
128-bittinen salaus Joo Joo

Täydellisiin ja käyttäjäystävällisiin luottopistesimulaattoreihin kuuluvat Credit Karma ja Wallet Hub. Niiden avulla voit ymmärtää, kuinka tietyt mahdolliset toimet – kuten velan takaisinmaksu, jääneet maksut, uusien tilien avaaminen jne. – voivat vaikuttaa luottopisteisiisi. Wallet Hub päivittää tulokset joka päivä, kun taas Credit Karma vaihtaa ne kerran viikossa.

Vaikka Wallet Hubissa on yksi liukkaimmista liitännöistä, Credit Karma’s voi toisinaan olla melko vaikeaa navigoida. Kaiken kaikkiaan molemmat alustat ovat hyödyllisiä. Sinun on kuitenkin kiinnitettävä huomiota seurantatyökaluihin ja tavoitteisiin ennen sellaisen valintaa. Tämä artikkeli keskittyy siihen, onko luottokarma tai luottoseesami tarkempi luottovalvonnan kannalta.

Lue myös: Miksi AliExpress on niin halpa? Onko se sen arvoista?

Ilmaisen luottovalvontapalvelun valitseminen

Kuva: CardMapr.nl Unsplashissa

Olet varmasti huomannut, miksi luottokarma ja luotto-seesamipisteet eroavat toisistaan. No, todellisuudessa useimmat palvelut ovat erilaisia. Voit arvioida luottovalvontapalveluita prioriteettien, luottohistorian ja turvavaatimusten ymmärtämisen avulla. Auttaaksesi sinua valitsemaan sinulle parhaiten sopivan palvelun, ota huomioon seuraavat seikat.

  • Luottovalvonnan hälytykset: Halvat tai ilmaiset palvelut ilmoittavat usein, kun luottopisteesi muuttuu, tehdään uusia luottokyselyjä tai jätetään lisäluottohakemuksia. Suojausominaisuudet, mukaan lukien varoitukset, jos henkilökohtaisia ​​tunnistetietojasi (PII) löydetään julkisista tietueista, pimeästä webistä tai sosiaalisista verkostoista, sisältyvät kalliimpiin tilauksiin.
  • Useita tarkastettuja luottotoimistoja: Vaikka jotkin luottovalvontaratkaisut tarkistavat vain yhden luottotoimiston, seuraamalla kaikkia kolmea virastoa ja tuntemalla, kuinka luottotiedot tarkistetaan, saat täydellisen kuvan luottotiedostossasi tapahtuvasta toiminnasta.
  • Suojausominaisuudet: Jos sinulla on lapsia tai olet kokenut identiteettivarkauksia, sinun kannattaa harkita suunnitelmia, joissa on enemmän turvatoimia. Pimeän verkon valvonta, taloustilien seuranta ja identiteettivarkausvakuutus ovat kaikki saatavilla monissa edullisissa suunnitelmissa. Sosiaaliset verkostot, verkkokiusaaja ja seksuaalirikollisten seuranta voidaan sisällyttää perhesuunnitteluun.
  • Pistemalli: FICO Score ja VantageScore ovat eniten käytettyjä luottojen pisteytysmenetelmiä. Harkitse suunnitelmaa, joka antaa sinulle pääsyn FICO-pisteisiisi, jos tavoitteenasi on nostaa luottopisteitäsi saadaksesi lainaa tai ostaaksesi asunnon. Opi tarkistamaan luottopisteesi.
  • Kustannus: Suunnitelmat maksavat kaikkea tyhjästä 50 dollariin kuukaudessa. Perusseurantaraportit ja varoitukset sisältyvät yhden tai kahden toimiston ilmaisiin suunnitelmiin. Useita tietoturvaominaisuuksia, mukaan lukien laitesuojaus, pimeä verkko ja sosiaalisten verkostojen valvonta, sisältyvät yleensä kalliimpiin tilauksiin.

Joten, siinä on se, selkeä vertailu arvioitavaksi, onko se onko luottokarma tai luottoseesami tarkempi. Vaikka Credit Sesame tarjoaa premium-jäsentasoja, jotka veloittavat kuukausittain joistakin ominaisuuksista, kumpikaan verkkosivusto ei vaadi luottokorttia rekisteröitymiseen. Ne tarjoavat käyttäjille luottokortteja, lainoja ja vakuutuksia koskevia ehdotuksia luottohistoriaan ja tuloihin perustuvan algoritmin perusteella.

Table of Contents