Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Onko datatieteen tohtorin tutkinto sen arvoinen? Tiedä tohtorinhaltijoilta

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Onko datatieteen tohtorin tutkinto sen arvoinen? Tiedä tohtorinhaltijoilta

Tohtorintutkinnot ovat aina olleet liiallisia piirteitä saavuttaakseen. Viimeaikaiset suuntaukset kuitenkin hämärtävät tohtorintutkinnon suorittamista. Yhdysvalloissa Bureau of Labor Statistics ennustaa tohtorintutkintoa vaativien työpaikkojen määrän kasvavan 15,3 % vuoteen 2022 mennessä. Tämä suuntaus löytää tiensä Intiassa, jossa huippu insinööriinstituutit, kuten IITs ja BITS Pilani, tarjoavat nyt useita tohtoriohjelmia. Opiskelijat jatkavat tohtorintutkintoa heti maisterintutkinnon jälkeen, mutta se ei ole varattu vain heille. Monet viimeaikaiset ohjelmat on suunnattu alan ammattilaisille, joita työnantajat sponsoroivat yhteistyössä yliopistojen kanssa jatkaakseen tohtorintutkintoaan työkokemuksen saatuaan.

Tämä suuntaus on edelleen kehittymässä. Joten Analytics India Magazine otti yhteyttä tekoälyasiantuntijoihin ja tohtorintutkinnon haltijoihin ymmärtääkseen tietojenkäsittelytieteen tohtorintutkinnon vivahteita ja selvittääkseen, onko se sen arvoista.

Miksi ylittää mestarin

“Tohtorin tutkinnon suorittaminen on neljästä viiteen vuotta kestävä prosessi, ja pari vuotta kuluu vain oikean ongelman löytämiseen”, sanoi tohtori Pushpak Bhattacharyya. IIT Bombayn professori tohtori Bhattacharyya on mentoroinut yli 300 tutkijaopiskelijaa, julkaissut satoja artikkeleita ja johtaa tutkimuslaboratoriota IIT-B:ssä.

Prosessista huolimatta “Ph D on erittäin kysytty”, tohtori Bhattacharyya totesi viitaten tohtorintutkinnon suorittamisen erilaisiin ominaisuuksiin. ”Ph D on tärkeä, koska se antaa opiskelijalle pitkän yhteyden opetuslapseen. He menevät aiheen perusteisiin luodakseen hypoteesin. (Ja tehdäksesi niin), on tehtävä valtava määrä lukemista ja tutkimusta, jonka avulla voit nähdä olemassa olevan tiedon aukot. Tätä tietoisuuden syventämistä ei tehdä, kun opiskelee kandidaatin tai maisterin tutkintoa.”

Tohtori Anup Kalia, IBM:n tutkimushenkilöstö, joka suoritti tohtorin tutkinnon vuonna 2016 ja työskenteli Yhdysvaltain armeijan tutkimuslaboratorion kanssa, totesi edelleen, miksi tohtorintutkintoa voidaan pitää parempana kuin maisterintutkintoa, totesi: “Tohtorintutkinnon haltijat ovat oikeutettuja tutkimukseen. tehtäviä teollisuudessa tai korkeakouluissa, jotka tarvitsevat vain tohtorin tutkinnon ja kokemuksen julkaisujen julkaisemisesta huipputason konferensseissa. Kandidaatin ja maisterin tutkinnot eivät välttämättä ole kelvollisia näihin tehtäviin.”

Miksi tietojenkäsittelytieteen tohtorin tutkinnon pitäisi tehdä?

Ole yhtä kurin kanssa

Tohtorintutkinto edellyttää, että opiskelijat lukevat läpi satoja alalla kirjoitettuja tutkimuksia ja yhdistyvät siten täysin aiheeseen. Se myös vahvistaa heitä taidoilla, joita he eivät ehkä ole kehittäneet tavallisen teoreettisen koulutuksen aikana. “Opit tekniikan tason perusteista. Tohtorin tutkinto on tärkeä, koska se auttaa sinua lukemaan, kirjoittamaan ja esittämään paremmin, ja se auttaa sinua löytämään aukon tiedossa ja korjaamaan sitä”, tohtori Bhattacharyya kuvaili.

🔥 Empfohlen:  RankingGrow Review 2023 – Onko se paras digitaalinen markkinointitoimisto?

Äskettäin tohtorintutkinnon suorittaneet, joiden kanssa puhuimme, olivat kaikki samaa mieltä tämän väitteen kanssa. Vuonna 2016 IIT:stä tohtorin tutkinnon suorittanut tohtori Narendra NP, joka keskusteli tohtorin tutkinnon edusta maisteriin verrattuna, sanoi: “Tohtorintutkinnolla olisimme työstäneet ongelmaa itsenäisesti. Osaamme muotoilla, analysoida ja ratkaista ongelman. Osaamme myös kirjoittaa ja esitellä teoksen. Meidän olisi helppoa kommunikoida esimiesten ja muiden joukkuetovereiden kanssa.

Kehitä käytännön taitoja

Yksi tietojenkäsittelytieteen tämän hetken haasteista on datatieteilijöiden edustuksen puute neuvotteluhuoneessa, mikä johtuu pääasiassa esittelyn ja muiden pehmeiden taitojen puutteesta. Mutta tohtorintutkinnon suorittamisen muutaman vuoden vaikeiden vuosien vuoksi tohtorintutkinnon suorittaneet jättävät laitoksensa vahvan kärsivällisyyden ja esittelyn kanssa, uskoo tohtori Bhattacharya.

Tohtori Maneet Singh, MasterCardin vanhempi tekoälyasiantuntija, laajensi tätä pehmeiden taitojen rakennusta: “Haastavien ongelmien parissa työskenteleminen antaa tohtorintutkinnon suorittaneille mahdollisuuden hioa ongelmanratkaisutaitojaan, kun taas epäonnistumiset/hylkäämiset valmistavat heitä liikkumaan esteiden läpi muuten ihanteellisesti. projekti suunnitelma. Toistuvat paperinkirjoitusjaksot johtavat usein selkeämpään ajatteluun ja parempaan viestintään. Tohtori Singh jatkoi tohtorin tutkintoaan tietojenkäsittelytieteessä ja on siitä lähtien työskennellyt MasterCardilla.

Tiedä mikä toimii

“Tohtorintutkinnon aikana oppii paljon. Jopa kaikki mikä menee pieleen, on osa oppimista. Ymmärrät mikä toimii ja mikä ei; tämä auttaa rakentamaan asiantuntemusta, kun pääset alalle. Kehität intuitiota, joka auttaa sinua alalla”, sanoi Kali Krishna Kota, IIT-H:n tohtorikandidaatti. Kali pohti, kuinka tohtorintutkinnon aikana kohtaamat haasteet tekevät ihmisen avoimeksi uusille ideoille ja valmentaa paremmin vastaamaan uusiin haasteisiin ja mahdollisuuksiin.

Tunnista “todelliset” väitteet

Tietojenkäsittelytieteen ja tekoälyn tieteenalat kehittyvät nopeasti, ja uusia kehityssuuntia ja innovaatioita tiedotetaan päivittäin. “Tohtorintutkinnon pituus ja leveys auttaa ammattilaisia ​​ymmärtämään väitteiden todellisen arvon ja kehittämään näkökulmaansa sen mukaisesti. Se auttaa heitä tunnistamaan, mitkä useista väitteistä ovat todellisia”, havainnollistaa tohtori Bhattacharyya.

Kokemus vai tohtori?

Käsitys tietojenkäsittelytieteen kokemuksen tai koulutuksen tärkeydestä on pitkä, ja haastateltavat heijastelivat samaa mielipide-eroa, jota näemme alalla.

“Tällaisten pehmeiden taitojen kertymisen vuoksi uskon, että tohtorintutkinnon suorittaneilla voi olla etua alan tehtävissä, jotka keskittyvät huippuluokan tutkimuslähtöiseen tuotekehitykseen tai yritysvetoiseen tutkimuksen läpimurtoihin”, tohtori Singh sanoi. Mutta tohtori Shahilla ja tohtori Narendra NP:llä näytti olevan erilaiset näkemykset.

🔥 Empfohlen:  Kuinka käyttää sähköisen kaupankäynnin luottamusmerkkejä? 6 käytännön vinkkiä

Tohtori Narendra NP sanoi: “Yrityksissä maisterin tutkintoa, jolla on viiden vuoden yrityskokemus, pidetään parempana kuin tohtorin tutkintoa. Myös palkan suhteen maisteri, jolla on viiden vuoden kokemus, saa paremman paketin kuin uusi tohtori. ” Tohtori Ritesh Shahilla, Jion johtavalla datatutkijalla, joka väitteli tohtoriksi vuonna 2017, oli samanlainen ajatus. ”Alan sisällä työkokemusta arvostetaan enemmän kuin akateemista pätevyyttä. (Siksi, työkokemus yhdistettynä CS:n tohtorin tutkintoon voisi olla arvokkaampaa ylemmän ja keskiseniorin rooleissa.”

Henkinen tyytyväisyys tai taloudellinen hyöty – miksi sinun pitäisi valita tohtorin tutkinto?

Tohtorin tutkinnon suorittaminen rajoittuu yleensä tiedemaailmaan, mutta käsitys on muuttumassa. Kysyimme tohtorintutkinnon suorittaneilta, onko totta, että tohtorintutkinnon väitetään olevan kyse vain tutkijoista, joilla on vähemmän taloudellista elinkelpoisuutta.

“Uskon, että tohtorintutkinto-ohjelma tarjoaa paljon suurempia henkisiä etuja verrattuna taloudelliseen”, sanoi tohtori Singh. ”Tohtorintutkinnon aikana saa syvällistä tietoa väitöskirjansa aiheesta ja tarjoaa erilaisia ​​mahdollisuuksia tutkia ja tarttua käsitteisiin välittömän tutkimusalueensa ulkopuolella. Konferenssien, keskustelujen ja erilaisten istuntojen median kautta tohtorikoulutettavat käyvät usein oivaltavaa keskustelua erikoistumisalueensa johtavien tutkijoiden kanssa, mikä johtaa terävämpään ajatteluun ja rikkaampiin ajatteluprosesseihin. Vaikka taloudellinen kohentuminen voi olla pitkäaikainen sivutuote tohtorin tutkinnon suorittamisesta, se ei välttämättä ole välitön tulos tutkinnon suorittamisesta.”

Tohtori Bhattacharyyan mukaan tietojenkäsittelytieteen tohtori on varmasti taloudellisesti kannattava. Ulkomailla markkinoiden tila sanoo, että mitä korkeampi pätevyys, sitä enemmän tuloja; tämä ajattelutapa kasvaa hitaasti ylöspäin Intiassa.

Tohtori Shah uskoo: “Tohtorintutkinto-ohjelma on tarkoitettu niille, jotka tavoittelevat älyllistä tyytyväisyyttä, mutta on esimerkkejä, joissa ihmiset päättävät oppia itse ja heillä on oikea ajattelutapa innovoida ilman tohtorin tutkintoa. Yksilön taipumus ja intohimo ratkaisevat. Tohtorintutkinnon suorittaneen taloudellinen parantaminen riippuu organisaatiosta, johon he kuuluvat. Tutkimus- ja kehitystyötä harjoitetaan menestyksekkäästi hyvin harvoissa organisaatioissa tai startupeissa.

Tutkimusta yritysyrityksille: molempien maailmojen parhaat puolet?

Mielenkiintoinen suuntaus on molempien tohtorintutkintojen yhteydessä esiintyvien maailmojen sulautuminen; korkeakoulut ja teollisuus. Tohtori Kalia määritteli tämän uuden aseman seuraavasti: “Nämä ehdokkaat työskentelevät soveltavana tutkijana suorittaakseen tutkimusta, rakentaakseen prototyyppejä ja työskennelläkseen ohjelmistoinsinöörien kanssa prototyyppien skaalaamiseksi todelliseksi palveluksi tai tuotteeksi.”

🔥 Empfohlen:  15 yksinkertaista ja hauskaa tapaa ansaita rahaa yliopistossa

“Nykyään alan ihmiset pitävät tohtorintutkinto-opiskelijoista, koska he lähestyvät tieteenalaa ja valmiita innovaatioita”, Kali sanoi. Hän keskusteli siitä, kuinka tohtorintutkinnon suorittamisen kamppailut ja haasteet antavat tohtorintutkinnon suorittaneille ainutlaatuisen ymmärryksen aiheesta ennakoivalla lähestymistavalla.

Tohtori Kalian kokemus on samankaltainen, hän hakee tutkintoa tavoitteena tutkijatehtäviä huippuyrityksissä, “Haluan saada kohtuullisen korvauksen tutkimustyön ohella.” Puhuessaan yhteisestä näkökulmasta, jonka hän on havainnut kollegoissaan, tohtori Kalia sanoi: “Minulla on muutama kollega, jotka ovat jättäneet tutkijan paikat hakemaan ohjelmistosuunnittelijatehtäviä (johtuen) motivoivasta palkitsemisesta huippuyrityksissä ja työkyvystä. johonkin, joka voi vaikuttaa miljardeihin ihmisiin.” Mutta päinvastoin, hän on törmännyt opiskelijoihin, jotka ovat tehneet tutkimusta vain henkisen tyytyväisyyden vuoksi. “Nämä ovat ihmisiä, jotka ovat jopa jättäneet työnsä joissakin huippuyrityksissä työskennelläkseen akateemisessa maailmassa (koska) akateemisessa maailmassa; saat enemmän joustavuutta ja resursseja oman aiheen jatkamisessa ja siinä tunnetuksi tulemisessa”, hän sanoi.

Joten, onko se sen arvoista?

Kun kysyttiin, oliko heidän tohtorintutkintonsa sen arvoinen, kaikki viisi haastateltavaamme pitivät sitä varmasti sen arvoisena. Se on kuitenkin subjektiivinen päätös, kuten molemmat ovat ilmaisseet kokemuksensa.

“Se on valinta sellaiselle, joka haluaa tutkia”, totesi tohtori Kalia. ”Kun liityin maisteriohjelmaani, minulla oli kahden vuoden kokemus ohjelmistoyrityksestä. Siksi halusin tutkia lisää, mikä motivoi minua jatkamaan tohtorintutkintoa. Epäilemättä se oli paras päätös, jonka olen tehnyt, ja nykyinen työtehtäväni on henkisesti tyydyttävä. Huomaan, että tohtorintutkinto antaa sinulle kokemuksen epämääräisen ja ei niin tarkasti määritellyn ongelman muuttamisesta konkreettisemmaksi ongelmaksi.

Tohtori Singh sanoi: “Jos joku on innostunut tutkimuksesta, valitun tietojenkäsittelytieteen alan uudesta kehityksestä ja hänellä on intohimo oppia, innovoida ja kokeilla, tohtorin tutkinnon suorittaminen voi olla loistava päätös. heille.” Hän jakoi myös näkökulman toisen puolen ja keskusteli: ”Vääristä syistä valittuna se voi olla epämiellyttävä kokemus ehdokkaalle ja hänen läheisilleen. Koska tyypillinen CS:n tohtorintutkinto vaatii usein omistautunutta sitoutumista ja 4–5 vuoden kurinalaisuutta, sitä on jatkettava vain oikeista syistä.