Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Onko enemmän sisältöä parempi SEO:lle? (vastattu)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Onko enemmän sisältöä parempi SEO:lle? (vastattu)

Sisältö on yksi SEO:n tärkeimmistä tekijöistä. Sisältö auttaa hakukoneita ymmärtämään, mistä verkkosivustollasi on kyse, ja tarjoaa arvoa ja tietoa kohdeyleisölle. Sisältö auttaa myös sinua sijoittumaan osuvien avainsanojen perusteella, houkuttelemaan käänteisiä linkkejä ja lisäämään arvovaltaasi ja uskottavuuttasi.

Mutta tarkoittaako enemmän sisältöä parempaa hakukoneoptimointia? Onko olemassa optimaalinen sisällön pituus, joka voi parantaa sijoitustasi ja näkyvyyttäsi hakukoneissa? Vastaus ei ole niin yksinkertainen. Se riippuu useista tekijöistä, kuten aiheesta, toimialasta, kilpailusta, käyttäjien aikeista ja muista.

Tässä artikkelissa tutkimme, kuinka sisällön pituus vaikuttaa hakukoneoptimointiin ja kuinka löytää ihanteellinen sisällön pituus verkkosivustollesi.

Onko enemmän sisältöä parempi SEO:lle?

Enemmän sisältöä on parempi hakukoneoptimoijalle, koska enemmän sisältöä tuottaa paremmat sijoitukset hakukoneissa suuremmalla määrällä avainsanoja. Pidempi sisältö lisää myös verkkosivun saamien käänteisten linkkien määrää, mikä on tärkeä SEO:n sijoitustekijä.

Miten sisällön pituus vaikuttaa hakukoneoptimointiin

Sisällön pituus on verkkosivusi tai artikkelisi sanojen tai merkkien määrä. Ja SEO-alan suuret tuotemerkit, kuten Ahrefs, Semrush, HubSpot, SEO.co, Search Engine Land ja serpIQ, ovat julkaisseet lukuisia tapaustutkimuksia, jotka kaikki vahvistavat, että enemmän sisältöä on parempi SEO:lle.

Tutkimukset osoittavat, että (keskimäärin) mitä pidempi sisältö, sitä useammalla SEO-avainsanoilla se voi sijoittua, sitä enemmän käänteisiä linkkejä se saa ja sitä enemmän sosiaalisia jakoja se saa verkossa.

Googlen 10 parhaan hakutuloksen sisällön keskimääräinen pituus on 2 200 sanaa. Ja artikkeleissa, joissa on keskimäärin 2 500 sanaa, on eniten linkittäviä viittaavia verkkotunnuksia, mikä viittaa vahvaan korrelaatioon sisältösi pituuden ja siihen osoittavien käänteisten linkkien määrän välillä.

Quicksproutin tapaustutkimus paljasti, että pidempi sisältö (yli 1 500 sanaa) sai keskimäärin 68,1 % enemmän sitoutumista Twitterissä ja 22,6 % enemmän Facebookissa kuin lyhyempi sisältö (alle 1 500 sanaa).

Sisällön pituus voi vaikuttaa hakukoneoptimointiin eri tavoin, kuten:

  • Merkityksellisyys: Pidempi sisältö voi kattaa aiheen syvemmin ja yksityiskohtaisemmin, mikä tekee siitä osuvamman käyttäjän kyselyn ja tarkoituksen kannalta. Lisäksi enemmän sanoja tarkoittaa enemmän mahdollisuuksia saada osuvien avainsanojen sijoitus. Tämän seurauksena hakukoneet yleensä sijoittuvat asiaankuuluvan (ja pidempään) sisällön korkeammalle SERP-kohdissa kohdeavainsanoilleen ja yhteensä useammalle kyselylle.
  • Käyttäjäkokemus: Lisää sisältöä voi parantaa verkkosivustosi käyttökokemusta tarjoamalla hyödyllistä ja tarkkaa tietoa, joka sitouttaa ja tyydyttää käyttäjän. Käyttäjäkokemus on sijoitustekijä, joka voi vaikuttaa hakukoneoptimoinnin tehokkuuteen ja tuloksiin.
  • Bränditietoisuus: Lisää sisältöä voi auttaa sinua rakentamaan bränditietoisuutta ja uskottavuutta osoittamalla asiantuntemusta, kokemusta, arvovaltaa ja luotettavuutta (EEAT), jotka Google ottaa huomioon sijoittaessaan sisältöä hakukoneessaan.
  • Käänteiset linkit: Pidempi sisältö voi houkutella lisää käänteisiä linkkejä muilta asiaankuuluvilta ja arvovaltaisilta verkkosivustoilta. Luonnostaan ​​mitä pidempi sisältö, sitä enemmän mahdollisuuksia artikkelilla on muille verkkosivustojen omistajille löytää hyödyllistä ja hyödyllistä tietoa käyttäjilleen linkitettäväksi. Tämän seurauksena käänteiset linkit ovat yksi tärkeimmistä SEO-sisällön sijoitustekijöistä, jotka voivat lisätä auktoriteettiasi ja näkyvyyttäsi hakukoneissa.
🔥 Empfohlen:  Rover Review 2023: Onko koiran istuminen kannattavaa (tai turvallista) touhua?

Pidempi sisältö ei kuitenkaan aina tarkoita parempaa sisältöä. Liiallisella sisällöllä on myös joitain haittoja, kuten:

  • Kustannus: Pidempi sisältö vaatii enemmän aikaa, rahaa ja resursseja SEO:n luomiseen ja optimointiin. Saatat joutua palkkaamaan ammattimaisen kirjoittajan tai toimittajan tai käyttämään työkaluja tai ohjelmistoja auttamaan sinua sisältöstrategiassasi.
  • Kilpailu: Hakukoneissa, kuten Googlessa, voi olla monia muita verkkosivustoja, jotka kilpailevat samoista avainsanoista ja aiheista. Tämän seurauksena saatat joutua kirjoittamaan lisää sisältöä vain lisätäksesi sanamäärää vastaamaan kilpailijoitasi. Sisällön lisääminen ei kuitenkaan tarkoita, että siitä olisi välttämättä hyötyä vierailijalle. Sinun on löydettävä tapoja erottaa sisältösi ja erottua joukosta sen lisäksi, että lisäät sivulle sisältöä.
  • Laatu: Pidempi sisältö ei takaa laatua. Sinun on varmistettava, että sisältösi on hyvin kirjoitettua, hyvin tutkittua, hyvin jäsenneltyä ja hyvin muotoiltua. Sinun on myös vältettävä pörröistä, täyteainetta tai päällekkäistä sisältöä, joka voi vahingoittaa hakukoneoptimointiasi. Vaikka enemmän sisältöä on yleensä parempi SEO-sijoituksissa, lyhyempi artikkeli, joka sisältää tärkeimmät elementit, voi olla yhtä tehokas hakukoneoptimoinnissa.

Kuinka löytää ihanteellinen sisällön pituus verkkosivustollesi

Tässä on joitain yleisiä ohjeita, jotka voivat auttaa sinua löytämään ihanteellisen sisällön pituuden verkkosivustollesi:

Suorittaa Kavainsana tutkimus

Avainsanatutkimus on prosessi, jossa etsitään parhaat avainsanat sisällöllesi ja verkkosivustollesi. Voit käyttää työkaluja, kuten Ahrefs, Semrush tai Moz analysoidaksesi kunkin avainsanan hakumäärää, vaikeutta ja tarkoitusta. Yleensä mitä suurempi hakumäärä, sitä enemmän sisältöä tarvitset hakukoneoptimointiin, koska kilpailu on paljon korkeampaa.

Analysoida Hakutarkoitus

Hakutarkoitus on käyttäjän kyselyn takana oleva tavoite tai tarkoitus. Sinun on ymmärrettävä, mitä käyttäjä haluaa saavuttaa tai oppia, kun hän etsii avainsanaa, jota käytetään sisällön pituuden oppaana.

Jos henkilö esimerkiksi haluaa ostaa jotain, hän saattaa haluta lyhyempää ja ytimekkäämpää sisältöä, joka esittelee vain tuotteen ominaisuuksia ja etuja. Jos he kuitenkin haluavat oppia tekemään jotain, he voivat mieluummin pitää pidempää ja kattavampaa sisältöä, joka selittää aiheen syvällisesti.

🔥 Empfohlen:  Onko IP-osoite Googlen sijoitustekijä?

Yleinen esimerkki tästä käytännössä on web-sivu, joka keskittyy sanan määritelmään tai merkitykseen. Sivut, jotka kohdistetaan määritelmien ympärille oleviin avainsanoihin, kuten löydät hakukoneoptimointisanastossamme, ovat tyypillisesti 50–100 sanan pituisia. Enää, ja sisältö poikkeaa aiheesta yksinkertaisesta määritelmäsivusta, ja sen on todennäköisesti vaikea sijoittua Googlessa avainsanakohteeseensa.

Kilpailija-analyysi

Kilpailijaanalyysi on prosessi, jossa analysoidaan kilpailijoiden sisällön pituutta. Voit käyttää työkaluja, kuten WordCounter.net, selvittääksesi, kuinka monta sanaa sinun on kirjoitettava keskimäärin parhaiden kilpailijoiden perusteella. WorldCounter.net antaa sinun kopioida ja liittää sisällön työkaluun tai tarkistaa URL-osoitteen saadaksesi selville tekstin sanojen kokonaismäärän. Voit käyttää tätä numeroa oppaana kirjoittaessasi enemmän tai vähemmän sisältöä SEO-avainsanoillesi.

Sisällön analyysi

Sisältöanalyysi on prosessi, jossa arvioidaan olemassa olevan sisältösi laatua ja suorituskykyä. Voit käyttää työkaluja, kuten Google Analytics, Google Search Console, Semrush On Page SEO Checker jne. liikenteen, sijoituksen, konversioiden ja sivun hakukoneoptimointitietojen mittaamiseen. Voit myös käyttää työkaluja, kuten Yoast SEO tai SEOptimer, tarkistaaksesi sisällön pituuden ja luettavuuden sekä avainsanatiheyspisteet.

Sisältöanalyysin suorittaminen voi paljastaa, että et tarvitse lisää sisältöä hakukoneoptimointiin, vaan tarvitset paremmin optimoitua sisältöä hakukoneille. Ehkä et käytä kohdeavainsanojasi parhaissa sivun SEO-paikoissa tai et käytä tarpeeksi kertoja tekstissä. Tai ehkä sisällölläsi on huono sitoutumisaika ja välitön poistumisprosentti, jotka ovat käyttökokemuksen signaaleja, jotka voivat osoittaa, että vierailijat eivät pidä sisällöstä ja sitä on parannettava.

Jos haluat sukeltaa syvemmälle tähän aiheeseen, vieraile toisella SEO-sanamäärää käsittelevällä sivullamme. Siellä saat lisäsuosituksia hakukoneoptimoinnin sisältösi vähimmäissanojen määrästä.

Yhteenveto: Jos enemmän sisältöä on parempi hakukoneoptimoijalle

Enemmän sisältöä on parempi SEO:lle, koska enemmän sisältöä tuottaa korkeamman sijoituksen hakukoneissa keskimäärin suuremmalla määrällä avainsanoja. Pidempi sisältö lisää myös verkkosivun saamien käänteisten linkkien määrää, mikä on tärkeä SEO:n sijoitustekijä. Ei kuitenkaan ole olemassa optimaalista sisällön pituutta, joka voi taata SEO-menestyksen. Se riippuu useista tekijöistä, kuten aiheesta, toimialasta, kilpailusta, käyttäjien aikeista ja muista. Noudattamalla tällä sivulla olevia yleisiä ohjeita voit löytää ihanteellisen sisällön pituuden verkkosivuillesi.

🔥 Empfohlen:  Voit luultavasti arvata, mikä tekee TCL Stylus 5G:stä erityisen

SEO Chatterin toimitushenkilökunta on hakukoneoptimoinnin ja digitaalisen markkinoinnin asiantuntijoiden tiimi, jota johtaa Stephen Hockman, jolla on yli 15 vuoden kokemus hakukonemarkkinoinnista. Julkaisemme hakukoneoptimoinnin perusteita koskevia oppaita aloitteleville markkinoijille.