Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Onko Gmailin petostentorjuntamerkki luotettava? Analysoidaan se

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Onko Gmailin petostentorjuntamerkki luotettava? Analysoidaan se

Google on julkaissut sinisen aitousmerkin joka on Gmailin lähettäjän nimen vieressä. Ajatuksena on osoittaa, että tällä sinetillä varustettu sähköpostiosoite on luotettava, koska se on läpäissyt nämä vahvistusehdot.

Toukokuun 3. päivänä alkanut päivitys tulee olemaan automaattinen tileille, joilla on jo logorekisteröinti ja alustan suojausprotokollat.

Yhtiön mukaan uusi ominaisuus vaikuttaa positiivisesti sekä Gmail-tilien ylläpitäjiin että loppukäyttäjiin. Toimenpide on uusi askel kohti sähköpostien lähettämisen ja vastaanottamisen turvallisuutta alustassa.

“Vahvistusmerkkiä” käytetään useissa sosiaalisissa verkostoissa, kuten Twitterissä. Siellä sininen sinetti (tai kulta, yrityksille) oli ilmainen ja osoitus siitä, että tili oli yleisen edun mukainen ja kuului kyseiselle henkilölle tai yhteisölle.

Luotettujen “varmennettujen profiilien” aikakauden loppu tuli kuitenkin 1. huhtikuuta 2023, jolloin Elon Musk (Twitterin toimitusjohtaja) ajatteli, että olisi hyvä idea muuttaa sääntöjä valintamerkin hankkimiseksi. Nyt kenellä tahansa käyttäjällä voi olla sininen valintamerkki: maksa vain Twitter Bluesta.

Maksullinen varmistus vie sinetin uskottavuuden sosiaalisen verkoston sisällä, koska riittää, että maksaa summa ollakseen “merkittävä”, mutta ei välttämättä luotettava.

Tuoko sininen merkki Gmail-tileissä Googlen odottaman uskottavuuden?

Miksi Gmail päätti hankkia vahvistusmerkin?

Vuodesta 2021 lähtien Gmail on käyttänyt vahvistusjärjestelmää nimeltä BIMI ().

BIMI toimii sähköpostistandardina, jossa on mahdollista lisätä brändilogo kyseisen verkkotunnuksen lähetyksiin. Näin ollen se, joka vastaanottaa viestin, tietää, että lähettäjä on aito.

Googlen mukaan BIMI:n käytön tärkeimmät edut ovat:

  • lähetettyjen viestien todennus, joka estää hakkereita ryhtymästä toimiin verkkotunnuksessa;
  • tuotemerkin tunnettuus, jossa yrityksen logo on läsnä jokaisessa viestissä;
  • uskottavuus, koska vastaanottajat ovat varmoja siitä, että sähköposti on aito.

Siksi uusi sininen vahvistusmerkki lisää uuden suojakerroksen Gmail-käyttäjälle, nyt visuaalisella todisteella siitä, että lähettäjä on luotettava.

🔥 Empfohlen:  SpyBubble Review 2023: Onko se laillista? Onko se huijaus?

Kuinka saada Gmail-vahvistusmerkki?

Jotta sininen valintamerkki olisi käytössä, käyttäjän järjestelmänvalvojalla on oltava tili määritetty BIMI:n mukaanlisäämällä tuotemerkin logon todennettuihin sähköposteihin.

Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta tämä prosessi sisältää sähköpostiprotokollatietueiden määrittämisen toimialueelle ja muihin suojausvaiheisiin. Tämä antaa tilille VMC:n ().

Onko Gmailin vahvistusmerkki todella luotettava?

Toistaiseksi olet ymmärtänyt, että sininen valintamerkki ei voi olla millä tahansa Gmail-tilillä. Tilille vaaditaan suojaustodennus, tavaramerkin rekisteröinti ja järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet.

Kysymys kuuluu, tuoko valintamerkki todella luottamusta käyttäjiin, sillä Twitterin lisäksi muut jättiläiset ovat ottaneet käyttöön “maksettu verified” -mallin: Metaesimerkiksi vahvisti myös maksun sinisen sinetin hankkimisesta.

Vahvistetun profiilin loi Twitter vuonna 2009 tarkoituksenaan tarjota helppo ja nopea tapa tunnistaa, onko profiili aito vai ei. Se on tapa estää huijaritilit esittämästä muita ihmisiä sosiaalisessa verkostossa. Myöhemmin muut verkostot, kuten Instagram, Pinterest ja Youtube, ottivat käyttöön vahvistuksen.

Vaikka jokaisella sosiaalisella verkostolla tai alustalla on omat tilin vahvistamiskriteerinsä, sininen valintamerkki on internetin käyttäjien mielikuvituksessa synonyymi uskottavuudelle. Tämä luottamus on hallinnassa yhä useammin maksetuilla varmennuksilla.

Huolimatta luotettavuudesta, ottaen huomioon koko tässä kuvaamani vahvistusprosessin, on uteliasta, että Google valitsi tämän tyyppisen todenmukaisuustodistuksen Gmailissa Blue Bird -verkoston kiistanalaisen päätöksen jälkeen. Lopulta Twitterissä tuo sininen valintamerkki ei enää tarkoita legitiimiyttä. Sen lisäksi, että se ei todista, että tili on se, jota se väittää olevansa, se ei silti tarkoita, että henkilö tai organisaatio olisi luotettavia paljastamissaan tiedoissa.

Aika näyttää, kuinka hyvin tämä strategia toimii Googlelle.

Loppukäyttäjälle säilyy tavanomainen suositus: kiinnitä huomiota käyttämiesi sosiaalisten verkostojen tietoturva- ja tietosuojakäytäntöihin ja seuraa parhaita käytäntöjä tunnistaaksesi, onko tieto vääriä, mikä on myös osa Internet-tietoturvapakettia.