Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Onko Google Password Manager turvallinen ja suojattu?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Onko Google Password Manager turvallinen ja suojattu?

Salasanasi ovat avaimia verkkoelämääsi ja avaavat ovet sosiaalisen median tileillesi, maksuportaaleillesi, ehkä jopa kodin turvajärjestelmääsi. Googlen ilmainen salasananhallintatyökalu integroituu sen muihin palveluihin, ja sen avulla voit käyttää salasanaasi millä tahansa laitteella, mutta kuinka turvallinen se on ja miten se on kilpailijoihin verrattuna?

Mikä on Google Password Manager?

Jos olet joskus omistanut Chromebookin, Android-laitteen tai surffaillut verkossa Googlen Chrome-selaimella, olet todennäköisesti jo törmännyt Googlen salasanojen hallintaan.

Kun annat kirjautumistietosi mille tahansa verkkosivustolle, näet kehotteen, jossa kysytään, haluatko “Tallenna salasana”. Sinulla on yleensä kaksi vaihtoehtoa: “Tallenna” ja “Ei koskaan”.

Kun olet napsauttanut “Tallenna”, jos vierailet samalla verkkosivustolla, Chrome voi täyttää kirjautumistietosi eli käyttäjätunnuksesi ja salasanasi ilman, että sinun tarvitsee muistaa niitä.

Miksi Google Password Manageria kannattaa käyttää?

Sanalla sanoen yksinkertaisuus. Jos käytät jo Google Chromea, on järkevää käyttää integroitua salasanatyökalua.

Voit kirjautua sisään millä tahansa Chrome-selaimella ja kirjautua automaattisesti verkkosivustoille aivan kuin olisit omalla tietokoneellasi.

Voit tarkastella tallennettuja salasanoja riippumatta siitä, oletko kirjautunut sisään Chromeen tai muuhun Google-laitteeseen, käymällä selaimesi Google-salasanojen verkkotunnuksessa. Se on helppoa – sinun tarvitsee vain muistaa Google-salasanasi.

Missä Google Password Manager tallentaa salasanasi?

Jos olet kirjautunut Google-tiliisi, paikallisesti tallennetut Chrome-salasanasi synkronoidaan osoitteeseen passwords.google.com. Jos et ole kirjautunut sisään, voit kirjoittaa URL-palkkiin chrome://password-manager/passwords.

Jos haluat käyttää salasanojasi antamatta URL-osoitetta, sinun on ensin asennettava Google Password Manager paikallisesti. Voit tehdä tämän napsauttamalla valikkokuvaketta Chrome-sovelluksen oikeassa yläkulmassa ja valitsemalla Asenna Google Password Manager…sitten Asentaa pyydettäessä.

Tämän jälkeen valikkoon tulee uusi merkintä nimeltä Google Password Manager. Voit napsauttaa tätä päästäksesi kirjautumistietoihisi. Vaihtoehtoisesti voit napsauttaa uutta kuvaketta työpöydälläsi.

🔥 Empfohlen:  Onko sinulla MacBook Pron kaiutinongelmia? Et ole ainoa

Windows-koneessa löydät tallennetut Google-kirjautumistietosi sqlite-tiedostosta, joka sijaitsee osoitteessa C:\Users\your_username\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Login Data.

Voit avata tämän tiedoston erillisellä Sqlite-selaimella tai Muistiolla – joskin jos valitset jälkimmäisen vaihtoehdon, muotoilu on outo ja jotkin merkit ovat lukukelvottomia.

Tästä tiedostosta löydät niiden sivustojen osoitteet, joille olet tallentanut salasanan, käyttäjätunnuksesi tai sähköpostiosoitteesi sekä salatun salasanasi.

Kuinka turvallinen Google Password Manager on?

Google on yksi maailman suurimmista ja tehokkaimmista teknologiayrityksistä, ja jos käytät monitekijätodennusta Google-tililläsi, verkkoon tallentamasi salasanat ja tilitiedot ovat todennäköisesti todella turvallisia.

Googlella ei ole tapahtunut merkittävää tietomurtoa sitten vuoden 2018, jolloin Wall Street Journal paljasti, että API-virhe oli paljastanut yksityisiä tietoja yli kolmen vuoden ajan. Nämä tiedot eivät kuitenkaan sisältäneet salasanoja.

Google Password Managerin suurin haavoittuvuus on tietokoneessasi, ja hyökkääjät voivat päästä tilillesi kahdella tavalla.

Ensimmäinen on avata salasananhallintasovellus. Hyökkääjä tarvitsee fyysisen pääsyn koneellesi tehdäkseen tämän, ja hänet todennäköisesti estetään, kun häntä pyydetään antamaan järjestelmäsalasana. Jos he onnistuvat murtamaan järjestelmän salasanasi, he voivat ladata kaikki kirjautumistunnuksesi ja salasanasi ilman salausta.

Toinen mahdollinen ongelma on tietokantatiedosto.

Tilin murtautumiseksi hyökkääjän on tiedettävä kolme asiaa: tietyn palvelun tilin olemassaolo, tiliin liittyvä käyttäjätunnus ja salasana.

Tietokoneesi tietokantatiedostossa nämä kaksi ensimmäistä tekijää ovat pelkkänä tekstinä, ja vain salasana on salattu. Jos hyökkääjä onnistuu kopioimaan tämän pois tietokoneeltasi, se voidaan murtaa vapaasti. Luettelot käyttäjätunnuksiin ja palveluihin liittyvistä salasanoista ovat saatavilla myös verkkokauppapaikoilla. Voit tarkistaa, ovatko tunnistetiedot vaarantuneet osoitteessa haveibeenpwned.

Itse asiassa tiedoston saaminen haltuun ei ole vaikeaa, jos hyökkääjällä on pääsy koneeseen, ja ajoimme itsemme suodattamaan sen USB-tikulle muutamassa sekunnissa. Vaihtoehtoisesti sähköposti käy.

Hyökkääjät voivat myös yrittää laittaa haittaohjelmia tietokoneellesi varastaakseen tiedoston.

🔥 Empfohlen:  Google: Helppokäyttöisyys ei ole suora sijoitustekijä

Ovatko Dedicated Online Password Managerit turvallisempia kuin Google Password Manager?

Online-salasanojen hallintaohjelmat ovat kasvava ala, ja ne tallentavat kaikki salasanasi salattuun holviin ja rohkaisevat käyttämään vahvoja, satunnaisesti luotuja salasanoja. Nämä varastot on yleensä suojattu pääsalasanalla.

Vaikka tämä saattaa tuntua turvalliselta ratkaisulta, vuoden 2022 LastPass-tietomurto osoitti, että kehittyneet hyökkääjät voivat ladata salasanavarastoja ja salausavaimia, mikä antaa heille helpon pääsyn kaikkiin tileihisi ja tietoihisi. Hyvin vähän on todellisuudessa purkamattomia, joten riskejä on, vaikkakin pieniä, tallennustavasta riippumatta.

Turvalliseen salasanojen hallintaan ei ole parasta ratkaisua

Käyttäjätunnukset ja salasanat ovat tärkeä kohde rikollisille, ja on tärkeää pitää omasi turvassa. Mutta mikään salasanojen hallintajärjestelmä ei ole täysin turvassa hyökkäyksiltä. Yksi mahdollinen ratkaisu on käyttää tilattomia salasanojen hallintaohjelmia, jotka luovat salasanoja sivustoille useiden parametrien perusteella, mukaan lukien sähköpostiosoitteesi kirjautumis-URL-osoite ja salainen lause.

Table of Contents