Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Onko käyttäjien luoma sisältö (UGC) Googlen sijoitustekijä?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Onko käyttäjien luoma sisältö (UGC) Googlen sijoitustekijä?

Käyttäjien luoma sisältö (UGC) voi auttaa lisäämään sivun sisällön arvoa lisäämällä uusia näkökulmia ja kiinnostavaa tietoa muille lukijoille – ja ilman kustannuksia sisällöntuottajalle.

Yleisiä sanamäärän lisäämiseen käytettyjä UGC-tyyppejä ovat sosiaalisen median koodattu sisältö, blogikommentit, arviot ja arvostelut sekä foorumiviestit.

Mutta voiko UGC vaikuttaa orgaanisen haun sijoituksiisi?

Lue eteenpäin saadaksesi selville, onko käyttäjien luoman sisällön ja parannettujen Google-sijoitusten välillä yhteyttä.

Väite: Käyttäjien luoma sisältö on sijoitustekijä

Mitä on käyttäjien luoma sisältö?

UGC voi olla tekstiä, kuvia, videoita tai muuta sisältöä (esim. blogikommentteja, keskustelupalstoja, tuotearvosteluja), jonka on luonut brändiä, yritystä tai julkaisua varten joku, joka ei liity kyseiseen yritykseen.

UGC:n avulla voit luoda sitoutumista tai jännitystä brändisi/verkkosivustosi ympärille, parantaa sisältöäsi ja jopa auttaa hakukoneoptimointityössäsi.

Ajattele vain Amazonia ja sitä, kuinka paljon arvostelut ovat auttaneet edistämään sen nousua ja jatkuvaa määräävää asemaa.

Mutta onko se todella Googlen sijoitustekijä?

Todisteet käyttäjien luomasta sisällöstä sijoitustekijänä

Google käsittelee käyttäjien luomaa roskapostia Googlen hakukeskuksen Advanced SEO -palvelussa dokumentointi:

“Joskus pahantahtoiset käyttäjät voivat luoda roskapostia hyvälle sivustolle. Tämä roskaposti syntyy yleensä sivustoille, joiden avulla käyttäjät voivat luoda uusia sivuja tai muuten lisätä sisältöä sivustolle.”

Tämä ei vaikuta negatiivisesti kaikkiin sivustoihin.

“Jos sivustollasi on kuitenkin liikaa käyttäjien luomaa roskapostia, se voi vaikuttaa sivuston arviointiimme, mikä voi lopulta johtaa siihen, että ryhdymme manuaalisiin toimenpiteisiin koko sivustolla.”

Google jatkuu antaa konkreettisia neuvoja kommenttiroskapostin estämiseen. Mitä tulee sijoituksiin ja kommenttiroskapostiin, näemme:

“Verkkosivuston joidenkin osien heikkolaatuinen sisältö voi vaikuttaa koko sivuston sijoitukseen.”

Ja:

“Google saattaa poistaa tai alentaa sivuja, jotka ovat täynnä käyttäjien luomaa roskapostia suojellakseen hakutulostemme laatua.”

🔥 Empfohlen:  Tattv 2023: Symbiosis Institute of Operations Managementin lippulaivatapahtuma

Sisään 2020John Mueller, Google Search Advocate, vastasi kysymykseen, kuinka Google luokittelee käyttäjien luoman sisältösivut osuvuuden ja laadun perusteella:

“Käyttäjien luoma sisältö voi olla monimuotoista, sivujesi alareunassa olevista kommenteista käyttäjien väliseen keskusteluun käyttäjien kirjoittamiin sivuihin.

Kaiken kaikkiaan Google ei tee eroa kirjoittamasi sisällön ja käyttäjien kirjoittaman sisällön välillä. Jos julkaiset sen sivustollasi, näemme sen sisältönä, jonka haluat julkaista, ja sitä käytämme sijoituksissa.”

Hän lisäsi, että

“…jos sinulla on suuri määrä käyttäjien luomaa sisältöä, varmista, että se täyttää vaatimukset, jotka koskevat sisällön julkaisemista verkkosivustollasi.”

Mitä tulee linkkeihin käyttäjien luomassa sisällössä:

”…oletuksena et todennäköisesti voi taata lisättyjä linkkejä. Näitä varten meillä on tapa kertoa meille, että nämä linkit ovat käyttäjien luomaa sisältöä, jossa on rel=“ugc” linkkiattribuutti.”

Sisään 2021, Google julkaisi UGC-esityksen AdSense-julkaisijoille. He kuvaavat kommentteja seuraavasti:

“…rohkea tapa sivustojen omistajille rakentaa yhteisöä ja lukijakuntaa, ja siksi roskapostittajat käyttävät usein kommenttiosioita, jotka käyttävät automatisoituja ohjelmia, jotka lähettävät roskapostia väärinkäyttääkseen niitä [the comments].”

Jälleen he sanovat, että Google ei voi erottaa sisältöäsi ja UGC:tä.

Jos et varmista, että käyttäjien luoma sisältö vastaa julkaisustandardejasi, “…sivulla olevat roskapostikommentit voivat vaikuttaa sivustosi sijoitukseen.”

Käyttäjien luoma sisältö sijoitustekijänä: meidän tuomiomme

Tiedämme Muellerin perusteella, että Google ei tee eroa kirjoittamasi sisällön ja käyttäjien kirjoittaman sisällön välillä. Tiesimme jo, että sisältö on sijoitustekijä.

Siksi käyttäjien luoma sisältö on vahvistettu sijoitustekijä.

Valitettavasti sillä voi olla myös negatiivinen vaikutus sijoituksiisi UGC-roskapostin osalta.

Siksi luo julkaisuohjeet, jotka kannustavat käyttäjiä lähettämään laadukasta sisältöä – ja pysyt aina sivustosi käyttäjien luoman sisällön valvojana.