Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Onko linkkirakennus kuollut? Analysoidaan sen merkitystä hakukoneoptimoinnissa tänään

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Onko linkkirakennus kuollut? Analysoidaan sen merkitystä hakukoneoptimoinnissa tänään

Olemme nähneet jo jonkin aikaa, että Google ravistelee asioita hieman sen suhteen, miten se lukee sisältöä ja päättää, mikä on oleellista SERP:ille.

No ei ihme, että näin tapahtuu. Kun tutkimukset osoittavat, että käyttäjät eivät ole tyytyväisiä Googlen tuloksiin ja että nuoremmat sukupolvet valitsevat TikTokin hakuun Googlen sijaan, se tarkoittaa todennäköisesti sitä, että SERP:itä on parannettava.

Joitakin suuria muutoksia on ilmoitettu, kuten Googlen syyskuun 2022 ydinalgoritmipäivitys ja hyödyllinen sisältöpäivitys sekä joitain muita pieniä muutoksia. Vaikka ne eivät olekaan pelin vaihtajia, niillä on suuri vaikutus SEO-strategioihin.

Viimeinen on noin linkin rakentaminen ja kuinka strategia on menettänyt merkityksensä, mukaan John Mueller, Googlen hakuedustajakun vastaat haastattelussa kysymykseen SEO-strategian linkkien painosta.

Onko niin monien SEO-strategiamme muutosten joukossa mahdollista, että linkkien rakentaminen on kuolemassa? Kaivetaanpa Googlen vahvistusta asiasta.

Linkkien rakentaminen on menettänyt merkityksensä SEO:n kannalta

Ymmärtääksemme, mitä tapahtuu, katsotaanpa Muellerin täydellisiä lainauksia haastattelusta:

Koska Google ymmärtää paremmin, kuinka sisältö sopii koko verkon kontekstiin, linkit eivät välttämättä ole niin tarpeellisia. Toisaalta ne ovat edelleen sijoitustekijä, ja yllä olevat lainaukset vahvistavat tätä –

Siitä huolimatta emme voi kiistää, että linkkistrategiat muuttuvat ja SEO-ammattilaisten on valmistauduttava tähän. Autan sinua tässä tuomalla esimerkkejä, käytännön vinkkejä ja näkemykseni aiheesta.

Onko linkkien rakentaminen Googlen sijoitustekijä?

Kyllä, mutta tämä ei ole Googlen vastaus. Huolimatta SEO-alalla vallitsevasta yksimielisyydestä siitä, että käänteiset linkit ovat tärkeitä, ei ole olemassa asiakirjoja, joissa todetaan nimenomaisesti, että linkit ovat sijoitustekijä.

Ainoa varma meillä on se, että hakukoneet rankaisevat roskapostia ja harmaata hattua, kuten näet Googlen roskapostikäytännöt.

🔥 Empfohlen:  Google: Hyvät Core Web Vitals -pisteet eivät paranna indeksointia

Jos haluat tarkistaa muut sijoitustekijät, suosittelen lukemista Google-haun perusteetjonka mainitsin jo toisessa artikkelissa täällä, ja tässä artikkelissa, joka tuo täydellisen markkinatutkimuksen Googlen sijoitustekijöistä, jotka kannattaa tallentaa suosikkeihisi.

Nyt kun tämä on selvitetty, haluan esittää perusteluja kolikon molemmille puolille.

Miksi käänteinen linkki menettää merkityksensä?

Katso tämä interaktiivinen infografiikka Googlen algoritmipäivitysten historiasta.

Huomaa algoritmin kehitys ja linkin rakentamisen liikerata:

  1. Pandan myötä Google alkoi rankaista linkkiviljelmiä ja näytti maailmalle, kuinka roskapostin käytäntö oli haitallista verkossa saatavilla olevalle sisällölle.
  2. Tästä huolimatta markkinat yrittivät kiertää hakukoneteknologiaa, kunnes Penguin ymmärsi, mitä huonolaatuiset linkit olivat, ja vähensi linkkien ostamista.
  3. Siihen pisteeseen, jossa linkit eivät edes näkyneet prioriteettina uusimmissa päivityksissä.

Toisin sanoen, Google on lopettanut puhumisen käänteislinkeistä!

Historia osoittaa, että hyvän sisällön tulee keskittyä ja hyvää sisältöä tulee tuottaa ihmisille. Ja sitten luot tarpeeksi syytä siihen luo käänteisiä linkkejä orgaanisesti.

Lisäksi (ja tässä minun mielipiteeni), tekniikka on kehittynyt niin paljon ja niin monia tekijöitä on täytynyt lisätä, että linkkien rakentamisesta tulee vain yksi lisää.

Miksi käänteinen linkki on edelleen ajankohtainen?

Toisaalta kukaan ei sanonut, että linkkien rakentaminen on kuollut (muuten, tässä on vastaus otsikkoon: ei, linkkien rakentaminen ei ole kuollut).

Näetkö, merkityksen menettäminen ei tarkoita tämän strategian tärkeyden poistamista kokonaan. Se tarkoittaa, että sinun on ehkä harkittava uudelleen tuohon koriin sijoitetut resurssit.

John Mueller itse sanoi, että Googlen pitäisi silti olla huolissaan tästä, koska se on yksi tavoista indeksoida Internetiä. Emmekä puhu vain heidän indeksointiroboteistaan, vaan sinä ja minä käyttäjänä pidämme myös linkeistä, kunhan ne ovat hyvin tehtyjä linkkejä.

Tämän lisäksi vuonna 2016 (neljä vuotta Penguinin jälkeen) toinen iso teknologiamies toi markkinoille kohua. Andrei Lipattsev sanoi että hyvä sisältö ja siihen johtavat linkit olivat tärkein sijoitustekijä.

🔥 Empfohlen:  Как создать мобильное тревел-приложение и зарабатывать на нём: Travel App от Travelpayouts

Muutama vuosi sitten, vuonna 2019, a Stone Temple Consultingin tutkimus osoitti, että ykköspaikkojen ja heidän käänteislinkkistrategiansa välillä on vahva suhde.

Ja se on selvää! Kuinka voit olla antamatta suurta suositusta tärkeäksi? Jos BuzzFeed tai Business Insider linkittää viestissään sisältööni, olen erittäin innoissani. Joten tietysti sen on oltava yksi tekijä nostamassa minut kärkeen.

Joten miten linkkien rakentaminen nykyään tehdään?

Jos olet epävarma linkkistrategiasi toteuttamisesta käytännössä, tiedä, että monet niistä ovat edelleen Googlen ohjeiden mukaisia.

Suosittelen lukemaan hämmästyttävän artikkelin Linkkien rakentaminen hakukoneoptimoijalle: Lopullinen opas (2022) kirjoittanut Backlinko. Siirry suoraan lukuun 6, jossa puhutaan strategioista. Olen varma, että tulet järkyttymään lukemastasi.

Mitä voin lisätä tähän Backlinko-postaukseen, jota käytän jokapäiväisessä elämässäni, on:

  1. Olla osa SEO-yhteisöä ja olla tietoinen kumppanuusmahdollisuuksista (LinkedIn, foorumit, Slack-ryhmät jne.);
  2. Ja päälle kytkeminen Google-hälytys hallinnoimilleni brändeille. Joka kerta kun joku niistä mainitaan, voit ottaa yhteyttä sisällöntuottajaan ja pyytää heitä lisäämään linkin tuotemerkin nimeen. Sama voidaan tehdä, jos haluat saada hälytyksiä pitkän hännän avainsanoista.

Google ei koskaan kehottanut sinua lopettamaan investoimista käänteislinkkistrategiaan. Se ei vain suosittele mustan markkinan SEO-käytäntöjä. Muuten, linkeistä ja napsautuksista puhuminen oli aina jonkin verran peitelty, kun yritys tajusi, että tämä voisi kannustaa haitallisiin toimiin.

Lopuksi, älä vaivu aina, kun kommentti tai muutos julkaistaan ​​Googlessa. Keskity hyvän sisällön tekemiseen!