Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Onko Meteor Lake Intelin pelastava armo?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Onko Meteor Lake Intelin pelastava armo?

Tämä viikko on tärkeä sekä sirujen harrastajille että tekoälyn ystäville. Computexissa, maailman johtavassa puolijohdekonferenssissa, huippuvalmistajat ovat ilmoittaneet siruista, jotka saattavat olla tekoälylaskennan tulevaisuus. Samalla kun NVIDIA yritti parhaansa mukaan varastaa show’n toimitusjohtaja Jensen Huangin ilmoituspakatun pääpuheenvuoron avulla, Intel teki hiljaa loitsua esittelemällä Meteor Laken, uuden AI-ensimmäisten prosessorien sarjan.

Siruvalmistaja on kuitenkin kärsinyt useista viiveistä ja ongelmista menneisyydessä tämän valmistustavan käyttämisessä. Meteor Lakea ympäröivän hypetyksen vuoksi näyttää siltä, ​​että Intelillä on paljon ratsastusta tällä uudella sirulla.

Mikä tekee Meteor Lakesta erityisen?

Meteor Lake on valtava virstanpylväs Intelille, sillä se on ensimmäinen siru, joka käyttää Intel 4 -prosessisolmua valmistuksessa. Tämä ei kuitenkaan ole kaikki, mitä sirulla on hihassaan, sillä se sisältää myös erilaisia ​​Taiwan Semiconductor Manufacturing Corporationin (TSMC) valimoissa valmistettuja siruja, joten se on ensimmäinen Intel-siru, joka tekee niin.

Intel on ottanut kaiken huomioon sekä sirujen suunnittelussa että SoC-arkkitehtuurissa integroimalla useita erillisiä toimintoja yhdelle sirulle luodakseen uudenlaisen markkinan. Meteor Lake -prosessorit yhdistävät GPU:n, VPU:n ja CPU:n kaikki yhdellä sirulla tarjotakseen “oikean tehon ja suorituskyvyn tasapainon tekoälylle”.

Intelin Computexissa julkaiseman ilmoituksen mukaan sirut ilmestyvät ensin kannettaviin tietokoneisiin, ilmeisesti kilpailevan Applen M2- ja AMD:n Ryzen 7040 -sarjan sirujen kanssa. Kilpailijoidensa tavoin Intel on myös omaksunut tälle sirulle system-on-chip -arkkitehtuurin, sekoittaen ja sovittaen erilaisia ​​siruja tämän vaikutuksen saavuttamiseksi.

Itse suoritin valmistetaan Intel 4 -valmistusprosessilla, ja GPU ja SoC Tile käyttävät TSMC:itä 5nm ja 6nm, vastaavasti. Lisäksi Intel on myös integroinut Foveros 3D -pakkausteknologiansa näihin siruihin, mikä mahdollistaa sen, että niihin mahtuu enemmän ominaisuuksia pienemmässä muodossa.

Tämän uuden sirun pääominaisuus on sen integroitu AI-moottori, jota helpottaa Intelin uusi visioprosessointiyksikkö (VPU). VPU ei ole varattu vain tekoälyn työkuormille, vaan se myös nopeuttaa integroitua GPU:ta ja itse pääsuoritinta näihin tehtäviin. VPU sisältää Intelin Gaussian Neural Accelerator (GNA) -sirun, joka on toistaiseksi ollut sen ratkaisu sisäiseen AI-käsittelyyn.

🔥 Empfohlen:  Apple Music lanseeraa One Mix DJ -sarjan tilaäänessä

Vaikka GNA on ollut Intelin tapa tehdä vähän virtaa käyttäviä AI-johtopäätöksiä reunassa, näyttää siltä, ​​​​että VPU:t korvaavat ne sukupolvien edetessä. Intel on ilmoittanut, että osa GNA:lle tehdystä koodista toimii tehokkaammin ja paremmilla tuloksilla VPU:illa, mikä tehokkaasti vanhenee tämän nyt vanhan tekniikan.

Siru on myös skaalattavissa erilaisiin virrankulutus- ja suorituskykyvaatimuksiin. Kutakin komponenttia voidaan skaalata ylös tai alas tarpeesta riippuen, mikä johtaa monipuoliseen tuotevalikoimaan, jossa on useita erilaisia ​​SKU:ita. Prosessori, GPU ja VPU on yhdistetty yhteenliittimellä, jonka avulla ne voivat jakaa saman muistialijärjestelmän. Tämä ei ainoastaan ​​paranna suorituskykyä, vaan asettaa Intelin Applen ja AMD:n tasolle SoC-suunnittelussa.

Kehittäjien voiman hyödyntäminen

Vaikka näyttää siltä, ​​että Intel on muutaman vuoden myöhässä puolueelta näillä erityismarkkinoilla, tämä viive on odotettavissa. Yrityksen Sapphire Rapids -siru, jonka piti olla sen suuri vastaus AMD:n EPYC-palvelindominanssiin, kärsi useista viiveistä ja valmistusongelmista. Tämä johti Intelin etenemissuunnitelman eteenpäin viemiseen muutamalla vuodella, mikä loi viiveen, jonka se on nyt innokas sulkemaan.

Meteor Lake lanseeraa todennäköisesti täyden tuen kehittäjille, jotta he voivat käsitellä tuotetta ja hyödyntää sen kaikkia ominaisuuksia. Sen lisäksi, että Intel on tehnyt läheistä yhteistyötä Microsoftin kanssa sirujen AI-ominaisuuksien integroimiseksi Windowsiin, Intel on myös ilmoittanut tuesta DirectML:lle, ONNX:lle ja OpenVINOlle. Näiden SDK:iden avulla tekoälykehittäjät voivat helposti integroida ML-ominaisuuksia ohjelmiinsa varmistaen samalla yhteensopivuuden.

Intel esitteli monia optimointeja, joita Meteor Laken sisäänrakennettu tekoäly voisi tuoda sovelluksiin. Ensinnäkin VPU voi nopeuttaa jopa tavallisia CPU:ssa ja GPU:ssa suoritettavia video- ja äänikäsittelykuormia. Toiseksi prosessorin ominaisuudet saavat tukea erilaisissa ohjelmistoissa, kuten reaaliaikainen liikkeen sieppaus Unreal Enginessä.

Erityisesti tekoälymalleissa hybridilähestymistapa, jossa prosessorit ja GPU:t yhdistetään VPU:iden kanssa, tekee ihmeitä. Esimerkiksi Stable Diffusion voi toimia sekä GPU:ssa että VPU:ssa samanaikaisesti. GPU tekee kuvan luomisesta raskaan työn, kun taas VPU toimii rinnakkain kuvan superresoluution saavuttamiseksi.

🔥 Empfohlen:  Tontin ostaminen glampingia varten: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Kaivattu voitto?

Intel on kärsinyt hiljaisuudessa, koska se ei ole pystynyt hyödyntämään tekoälyaaltoa monien ongelmiensa vuoksi. Meteor Lake voisi kuitenkin olla ratkaisu, jolla he saavat voittoputkensa takaisin, ja haukkoi takaisin Applelle Intel-sirujen luopumisesta MacBookissa. Ainoa asia, joka on jäljellä Meteor Lakelle, on Intel saada se markkinoille.

Vaikka se on valitettavasti kompastunut, kun tuote on saatettu markkinoille aiemmin, Meteor Lake saattaa olla poikkeus tästä. Intel ilmoitti tuovansa Meteor Laken kannettaviin tietokoneisiin tämän vuoden loppuun mennessä. Tätä tukee myös se tosiasia, että Intel ilmoitti nopeuttavansa sirujen tuotantoa Q1 2023 -tulosraportissaan.

Tuomalla yhteen TSMC:n valmistuskyljyksiä ja omia valimojaan Intel saattaa itse asiassa ylittää aiemmat valmistusongelmat. Yhdistämällä tämä Meteor Laken täydelliseen pakettiin, se saattaa olla vain voitto, jonka Intel tarvitsee noustakseen jaloilleen.